אני בהליך משפטי עם מעביד לשעבר על פיצויי פיטורין. הנושא בהליך משפטי, אני תבעתי. חברת הביטוח בה מופקדים הפיצויים

boriska1

Active member
פנתה אלי , שאני יכול לקחת את הפיצויים. ביקשתי מהמעביד שיאשר לי , שאם אקח את הפיצויים, זה יחשב כמקדמה על חשבון ומבלי לפגוע בזכויות.
הוא התחמק מתשובה, אומר : לשיקולך. האם כדאי לי לקחת את הפיצויים? במיוחד שבתחתית הטופס כתוב: הערה, הוסרו לי ההשלכות של קבלת הפיצויים. כמובן שאף
אחד לא הסביר לי דבר. מה פירוש פסקה כזו?
אני לא לחוץ בכסף.

קלייטון.ש

Well-known member
הפיצויים בקופה שייכים לך בכל מקרה. המעסיק לא קשור. אין לך מה להתייעץ איתו.
מבחינה פנסיונית הפיצויים כשהם בקופה הם פועלים לטובת הפנסיה שלך.
לכן מבחינה זו ממליצים לא למשוך את הפיצויים, או כל סכום אחר, מקופת הגמל לקצבה.

boriska1

Active member
תודה רבה קלייטון.
האם בפסקה "הערה:הוסברו לי השלכות של קבלת הפיצויים" לא יכול להיות שעם קבלת הפיצויים, אין לי תביעות בנושא זה, נגד המעסיק? כאמור
לא הובר לי דבר וחצי דבר.לא בכתב ולא בעל פה.
יש לי תביעה עומדת בבית הדין, הן על גובה הפיצויים, הן על הלנת הפיצויים. וגם על דמי הודעה מוקדמת. לטענתם זאת התפטרות, לטענתי אלה פיטורין.
מדובר על פרישה אחרי חל"ת קורונה.

קלייטון.ש

Well-known member
תודה רבה קלייטון.
האם בפסקה "הערה:הוסברו לי השלכות של קבלת הפיצויים" לא יכול להיות שעם קבלת הפיצויים, אין לי תביעות בנושא זה, נגד המעסיק? כאמור
לא הובר לי דבר וחצי דבר.לא בכתב ולא בעל פה.
יש לי תביעה עומדת בבית הדין, הן על גובה הפיצויים, הן על הלנת הפיצויים. וגם על דמי הודעה מוקדמת. לטענתם זאת התפטרות, לטענתי אלה פיטורין.
מדובר על פרישה אחרי חל"ת קורונה.
אין קשר למעסיק ולריבים שלך איתו. את הקופה זה לא מעניין.
אם לא הוסבר לך אז תדרוש הסבר, אבל אני מתאר לעצמי שהכוונה להשלכות על הפנסיה ואולי יש גם מיסוי.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. ככלל, ככל שהסכסוך מצוי בהליך משפטי, בין עורכי דין, מומלץ לפנות לעורך דינך לשם פניה לצד השני, אם כי בנסיבות אלו איני רואה בכך צורך, שכן ככלל מכח סעיף 26 לחוק הגנת השכר הכספים הצבורים בקופה שייכים לך.
2. ככלל, הדיבר "הוסברו לי השלכות קבלת הפיצויים" אינו קשור לסכסוך עם המעסיק, אלא למשמעות שבירת הקופה ומשיכת כספי הפיצויים על ידך. במקרה כזה, אתה עלול לאבד את האפשרות להמשך ביצוע הפקדות עתידיות לקופה ו/או הנאה מתשואותיה.
3. פנה לחברת הביטוח/לסוכן ביטוח לשם קבלת מלוא המידע על משיכת פיצויי הפיטורים, לרבות לשאלת המיסוי. כמו כן, פנה לעורך דינך לשם בירור השאלה המשפטית של קבלת הכספים (לאור השאלה אם יש לך סעיף 14 המבטיח לך את הכספים בכל מקרה; לרבות האם בכוונת או ביכולת המעסיק לדרוש השבת כספים אלו בחזרה אליו, לאור משיכתך המוקדמת, וכאמור בצו ההרחבה הפנסיוני לפיו בנסיבות מסויימות - למשל של פידיון מוקדם - רשאי המעסיק לעתור לביה"ד לקבלת כספי הפיצויים שהופקדו על ידו). בדוק האם מתקיימות אחת מנסיבות אלו.

boriska1

Active member
תודה על התגובה. אין לי עו"ד, אני מייצג את עצמי. הפיצויים מופקדים על פי סעיף 14. אין מחלוקת שמגיעים פיצויים, יש מחלוקת לא מהותית על גובה הפיצויים,
ובעיקר על הלנת הפיצויים, ט 161 נערך כחצי שנה אחרי סיום העבודה, כנ"ל מכתב סיום העבודה וכל הכרוך בזה. לחברת הביטוח הועבר החומר רק כשמונה
חודשים אחרי סיום העבודה . יש מחלוקת אם זו התפטרות או פיטורין, יש לזה משמעות לדמי הודעה מראש. אין מחלוקת, שהמעביד משך סכום של עשרות
אלפי שקלים מקופת הפיצויים (מבלי לידע אותי) והשאיר שם סכום שלדעת מספיק לתשלום הפיצויים. יש יותר מחשד שמשך גם כספים מקופת הגמל לפנסיה. אני מבקש תנועות
בחשבונות אלה.לא נותנים לי. ביקשתי מבית הדין צו לתת לי כל הנ"ל, כמובן הכל מתעכב בגלל הפגרה.

יש פה חשד לעבירות פליליות. מדובר על מעביד גדול, יחסית. ייתכן שזה מערכתי. ואז מדובר בעשרות מיליונים. גם מנסים "למרוח" אותי בצורה חובבנית ופרימיטבית,
להערכתי זה יפעל לטובתי בבית הדין.
מתלבט אם לפנות לאחד מגופי האכיפה, במגביל לדיון בבית הדין לעבודה. ושאלה הגדולה למי? הייתי פונה למחלקת אכיפה של משרד העבודה. מקריאה, הבנתי
שאין להם סמכות על פי חוק פיצויי פיטורין. האם הבנתי נכון? אפשרות אחרת זה המשטרה. שאלה אם יטפלו בזה.

ככל שהזמן עובר, כך עולה חשד לשיבוש ראיות, מחיקת קבצים, התכתבויות וכו". למרות שמהיכרותי מערכות מידע, למחוק התכתבויות בשני הגופים,
מבלי להשאיר עקבות, צריך שיתוף פעולה של הרבה אנשים, הן אצל המעביד והן אצל חברת הביטוח. בקיצור.... מסובך.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
בהצלחה! חברת הביטוח לא היתה רשאית למשוך כספייך מקופת הגמל ללא היתר ממך, על כן נראה שרשות דיווח רלוונטית הינה הממונה על הביטוח.

boriska1

Active member
בהצלחה! חברת הביטוח לא היתה רשאית למשוך כספייך מקופת הגמל ללא היתר ממך, על כן נראה שרשות דיווח רלוונטית הינה הממונה על הביטוח.
ומקרן הפיציים? זה המעביד מודה שמשך. בטענה שהופקדו בטעות ביתר. לגבי קרן הפנסיה יש לי ראיות של ממש, אבל לא הודאה. לקרן השתלמות יש לי חשדות.
הבעיה עם מפקח על הביטוח, שאתה צריך לתת גילוי מלא וזה עובר לחברת הביטוח. לי יש אינטרס לקבל מקסימום שאני יכול, מעבר לזה, אם זו בעיה מערכתית,
יש לי אינטרס מעין ציבורי לגלות את זה, כמחוייבות לעמיתים. למה? ככה אני בנוי.
בדרך כלל, פיצויי פיטורין משמשים להסתדר בתקופה ראשונה, עד מציאת עבודה. לרוב לאנשים יש משכנתא/שכ"ד, אוכל וכו".ואז הם חותמים על מה שנותנים להם.
אני ב"ה לא לחוץ, גם אם ההליך
יימשך 5 שנים

למעלה