אני ביקרתי בפורום החדש של הנוצרים

mb3inh

New member
אני ביקרתי בפורום החדש של הנוצרים

("נצרות משיחית") לאחר שכתבתי הודעה בה אני ההיסטוריה מעלה סקפטים לגבי קיומו של ישוע הם מחקו לי את ההודעה אז רשמתי להם הודעה שהם קמו האינקוויזיצה מצנזרים כל דבר שהם לא מוצאים בו חן,ובנוסף רשמתי שישוע היה אדם בשר ודם וכל מיני דברים שהם לא חיבבו בלשון המעטה. אז סגרו לי את המשתמש ופתחתי אחד חדש(MB3INH). היום ריפרפתי בפורום שלהם וקראתי הודעה המצהירה שהיטלר היה פאגאני ואם נקרא בין השורות נבין שהם מאשימים את האמונה שלו בשטניות שלו(הם טוענים שאחזו בו שטנים). קודם כל אני רוצה לוודא שהדבר הוא טעות.מכיוון שלמיטב ידיעתי (וקראתי אודותיו) היטלר היה נוצרי מאמין.

mb3inh

New member
תיקון

בה אני מציין שההיסטוריה...הם מחקו את הודעתי אז רשמתי...

daneil6776

New member
?

הם מסתרים דברים הם אוהבים לראות רק את מה שנוח להם כמו כל דת כמאת כמו היהדות והאיסלם הם מאשימים למרות שהם יודעים שזאת אשמתם ....

Raidho

New member
תקשיב

קודם כל, אם אתה שואל אותי, שיחה אם אנשים כאלה, פונדמנטליסטים מכל סוג, צריכה להתנהל דרך הבאריקדות בעזרת שני קנים ביד (אפשר פשוט וולקן) ורצועת רימוני יד. אז חבל לבזבז את הזמן בלנסות לשכנע אותם. לגבי יהושוע הנצרתי, אלא הנחות, אפשר עדיין להתווכח עליהן. הכנסיה הנוצרית מבחינתי היא האויב בגלל מה שהם עוללו לכלל ההית'נים באירופה, אסיה ואמריקה ועוד הרבה דברים. אבל אני לא מתכוון לשלול את עקרונות דתם. אחרי הכל ישנן סברות ועדויות כי גם אודין היה על פני הארץ והוביל אנשים לסקאנדינוויה, לקרבות ומסעות. מנהיג בשר ודם? אל בן האאסיר? באמת סותר אחד את השני? באמת משנה את אמונתי? אני מאמין שהבנת את המסר.. ולגבי היטלר אומר לך דבר כזה. אולם למיטב ידיעתי היטלר היה יותר אתאיסט, מאשר נוצרי, ולא התווכח עם הכנסיה מסיבות פוליטיות, אני יודע שכחלק ממאמציו לשחזר את תרבות ה'פולק' הגרמני, הושם דגש גדול במשטרו על חקר התרבות הגרמנית הקדומה, על אמונותיה והפראקטיקות הרוחניות והמאגיות שלה, בין היתר מחקר על רונות. אחד ממקורביו היה אחראי על כל המחלקה (הסודית) שהתעסקה בזה, ויש סבורים כי היה אסאטרואר. יש אפילו טוענים כי היטלר עודד אנשים שבחרו לסגוד לאאסיר, למרות שהתיאוריה הרווחת היא שהדבר נעשה בסתר. עד היום מתקיים מאבק חריף ברחבי הגלובוס בין קינדרדים (קהילות אסאטרו) השוללים גזענות לקינדרדים ניו-נאצים, שמצדיקים את הגזענות בדתי, על הרקע הזה, שהדיו נשמעים אפילו בארץ, בין עשרת האסאטרוארים שחיים כאן. מה שבטוח, זה שלא ניתן להכחיש שהרייך השלישי השתמש בהרבה מאוד אלמנטים שהיום הם נעלים ומקודשים בשביל אסאטרוארים. לכן זה לא מפתיע שאנשים רבים מקשרים בין השניים... אני כמובן שייך למחנה הראשון, אבל בחרתי שלא להיאבק נגד הגזענות בדרכים אגרסיביות. אחרי הכל, כאן בארץ אנחנו באמת לא יותר מעשרה אנשים. כאילו שחסרים לנו אויבים גם בלי ליצור קרע בתוך עצמינו. ועכשיו, שמאלני שכמוני, אני קורא לכל חברי הפורום להביט לרגע פנימה לתוך עצמם ודרכם הרוחנית, ולבדוק אם קיימים בה ולו ניצנים של פאנאטיות ופונדמנטליזם.... Wassail

ההגמון

New member
פונדמנטליסט שכמוך../images/Emo70.gif

סתם אחי, אוהב אותך. ועכשיו ברצינות. אני לא יודע כמה אני מסכים איתך על העובדה הפשוטה שאתה מוכן להרכין ראש ולו רק לא לריב עם "אחיך" האסטרוארים. מה? נאו-נאצים זה רע אבל נאו-נאצים + אסטרוארים זה טוב? תעשה לי טובה. אם נאו נאצים יבואו וירביצו לחברה החמודה שלך, גם אז תגיב ככה? ומה אם הם רק יאיימו עליה? -כי זה בדיוק מה שהם עושים, אתה יודע.. בקשר להאם היטלר היה או לא היה אסטרואר, אני חושב שזה לא ממש משנה. היו מספיק רוצחים יהודים, היו מספיק רוצחים נוצרים, היו מספיק רוצחים מוסלמים, קלטים, אסאטרוארים, ובני כל דת אחרת.. כי זהו פשוט טבעו של הגזע האנושי, הוא חרא, ונוטה להשמדה עצמית ותשוקה לכוח. מעבר לזה, אתה שם לב שכמעט בכל דת אפשרית יש את ה"מנהיג" שקיבל מעמד של אל? -מבלי לזלזל כמובן. אודין, ישו, אליהו (?), מוריגיין (או כל שאר דמויותיה).. אולי בעוד כמה שנים אני או אתה נקבל "אלות". או אולי אהוד אולמרט, או שרון. לא יודע אם יש בי פאנאטיות פונדמנטליסטית קיצונית. אתה מכיר אותי, אולי אתה תענה על השאלה?

gwizard

New member
אתה יודע....

שאם חסמו אותך בפורום ההוא זה לא אומר כלום לגבי הפורומים האחרים, נכון ? אתה עדיין יכול להשתמש בשם הישן שלך כאן בלי שום בעיה. עכשיו, למה אתה כזה טמבל ? למה חשבת שהם יקבלו אותך בזרועות פתוחות, הרי מבחינתם אתה טרול ממוצע שבא לעשות להם צרות. בדיוק כמו שנוצרי יבוא לכאן ויגיד שהיטלר היה פאגאני ובגלל זה הוא נהיה רע (שטות מוחלטת). בקיצור, לפעמים עדיף להיות חכם מאשר להיות צודק.

mb3inh

New member
הבט

אני אנושי ברגע שאני מתעצבן אני עושה טעויות. אני פשוט לא מצליח להכנס עם השם הישן שלי נאמר לי שאני חסום.

Raidho

New member
חפש 'צור קשר'

בעמוד הבית של תפוז. כבר יצא לי לשלוח להם מסרים...

neophile

New member
היטלר האירופאי

בנצרות יש בורות שהיא פשוט מקסימה... מבחינת הנצרות אחזו בהיטלר שטנים, כן. אז מה? גם במכשפות אוחזים שטנים או שהם\הן נמצאים בקשר איתם ואם נביט על זה בראייה רחבה יותר, כל מה שלא שייך לאגרגור הנוצרי הוא בגדר שטן וזה הגיוני. היטלר ממש לא היה נוצרי מאמין...אבל יש גבול לשיגעון שלו..כי השיגעון בוותיקן גדול אף יותר... היטלר היה אדם תרבותי מאוד..באמת..הוא ראה את הדת כחלק מהתרבות ,התרבות מבחינת אנשים תרבותיים היא מעל הכל.. התרבות היא של הגזע. וזה לא רעיון משוגע כלכך, מה שמשוגע זה להשמיד תרבויות אחרות ו\או לשעבד אותם ובאמריקה זה קרה..ובמימדים הרבה יותר קטסטרופלים.(ככה שלא צריך לתת להיטלר את "כל הקרדיט" ,אל תשכחו את כל עמי ארופה שפלשו לאמריקה השמידו את הילידים והעבידו את בני אפריקה) אני לא יודע כמה תצליחו לעכל מהדברים שאמרתי...אבל לפחות תנסו ואם אתם לא מצליחים תקיאו בפרטיות ולא מעל דפי הפורום.

ההגמון

New member
לעכל?

אפשר לחשוב שגילית (פשוטו כמשמעו) את אמריקה.. הרעיונות והקונספטים שאתה מציג הם לא חדשים או מחדשים. אם היית מוסיף איזה טאצ' משלך במקום לצטט מספרים ומדברים של אחרים אולי זה היה טיפה (רק טיפונת.) יותר מעניין..

neophile

New member
כמה שההסטוריה לא מעניינת...

אני חושב שמכאן אפשר ללמוד שאלו לא רק העובדות ההסטוריות שיש להן חשיבות(כמו איזה עמים פלשו לאיזה ייבשת) אלה באיזה אור אתה מציג את העובדות ההסטוריות? הרבה פעמים מציגים את ה"הגירה" האירופאית לאמריקות בתור גילוי של "עולם חדש" כשבתכלס זה היה עולם חדש של אלימות והשמדת גזעים. קצת משנים את האור...והכל נראה אחרת. את התלמיד הממוצע כיום...זה ממש לא מעניין ,ממש לא משנה לו באיזה אור מציגים את הדברים מבחינתו הכל שעמום אחד גדול וזה אחד ההישגים הגדולים של בעלי הכוח והשררה. הכל נראה כמו "1984"

ההגמון

New member
זה לא מה שהתכוונתי.

אפילו ה"אור" שאתה מציג את העובדות ההיסטוריות האלה, הוא לא חדש. אור שמש עתיק לחלוטין. תחדש נאופיל, כדי שאולי, רק אולי, יהיה קצת מעניין לשמוע אותך מלהג.

למען הסדר הטוב

ופשוט כי נמאס לי לראות אותך מתנגח באנשים, אני אישית לא ראיתי אותך תורם יותר מדי לדיונים כאן בפורום, וגם לא בפורום מאגיה. אני אשמח אם תוכל להוכיח אותי על טעותי. אך אם לא תוכל, אודה לך אם תפסיק להעיר לגבי תרומתם של אחרים לפורום, לטוב או לרע.

נו באמת

מה הקטע? תקשיב, אני בין אחרוני חובבי הנצרות. אני מתעב את המונטאיזם ומאשים אותו ברוב הבעיות בעולם. אבל עדיין, אני אישית בירכתי אותם על הפורום החדש שלהם. למה? כי: א) מה זה יתן לך להיכנס לשם ולהתנגח איתם. זה לא פורום לדיון על הנצרות. הם סתם יבעטו אותך ובצדק (כי הפורום לא נועד למה שאתה עושה). ב) אפילו לדתות מסוכנות כמו המונתאיזם יש זכות להיתקיים כל עוד הן לא מאיימות על איש. נכון, אנחנו לא אוהבים את זה אבל עדיין יש להם את הזכות שלהם לפורום משלהם. אומנם הצד הרגשי שבי קורא לי להילחם במונתאיסטים אבל הצד האחראי והליברלי אומר שאם ננטוש את הליברליזם והפלורליזם אז אנחנו הופכים להיות כמוהם בעצמנו. ההבדל ביננו לבינם הוא שאנחנו לא אמורים לקדם שלטונות דקטטוריים על פני האדמה. ג) אני רואה כרגע את האיסלאם בתור האויב מספר 1. הסכנה הנשקפת מדת האיסלאם עולה בהרבה על זו הנשקפת מהיהדות והנצרות. היהדות חלשה מכדי להוות סכנה ממשית והנצרות מזמן כבר לא אגרסיבית כמו האיסלאם. האנשים שחברים בפורום הזה הם ערבים נוצריים ברובם. הם בין בעלי הברית הטבעיים החשובים ביותר במלחמה באיסלאם. במובן זה: האויב של אויבך הוא חברך. האנשים האלה הם אולי התקווה היחידה להפקיע את שלטון האיסלאם בלאומים הערביים ולקדם חשיבה יותר מערבית ופרוגרסיבית במזרח התיכון. למרות הסלידה שלי מהנוצרים ומהנזק שהם גרמו לכל אורח ההיסטוריה אני מעדיף להילחם לצידם במלחמת התרבויות הזו מכיוון שהם בעל ברית חשוב ואני לא מוותר בקלות על בעלי ברית. ד) חוץ מזה, כרגע הנוצרים לא מאיימים עליך. לנקום בהם על דברים עברו זו סתם נקמנות. נכון שהם מפיצים אידיאולוגיה מסוכנת אבל יש דברים חשובים יותר להיתעסק בהם כרגע. לעת עתה הנצרות היא הכי פחות מאיימת בשבילנו מכל שלוש הדתות של המונתאיזם. ה) אתה באמת חושב שהפורום הזה שלהם יזיק באופן משמעותי למישהו? בסופו של דבר הם גם בני אדם. אפילו אם מוחם נשטף על ידי אגרגור מסוכן. תן להם את הנחת המועט בפורום משלהם.

Tatu4Taty

New member
אידיאולוגיה מסוכנת?

יש פלגים נוצריים בהם המאמינים הנוצרים לא רק שלא מפיצים "אידיאולוגיה מסוכנת", אלא גם מטפחים רוח אמיתית של שלום, אחווה וכבוד בין בני-האדם.

יופי

כמו שביהדות יש איזה כמה דתיים שמתנהגים בצורה פלורליסטית. תראה לי אחד כזה ואראה לך מאה שלא. באופן כללי, כפי שאמרתי: הנצרות כיום כבר הרבה פחות אגרסיבית מפעם ולכן היא לא מהווה סכנה של ממש לדעתי. למרות זאת יש לזכור שכל דת מסיונרית הטוענת כי בידה האמת האבסולוטית והדרך היחידה להתפתחות רוחנית היא מסוכנת. במיוחד על רקע העבר של הנצרות יש לנהוג ב"כבדהו וחשדהו". לא חייבים שכל הפלגים והמאמינים יהיו מסוכנים כדי שהאידיאולוגיה עצמה תהיה מסוכנת. מספיק שזה כר גידול מוצלח במיוחד לכאלו, שגם מתפשט.

Tatu4Taty

New member
...

"למרות זאת יש לזכור שכל דת מסיונרית הטוענת כי בידה האמת האבסולוטית והדרך היחידה להתפתחות רוחנית היא מסוכנת. במיוחד על רקע העבר של הנצרות יש לנהוג ב"כבדהו וחשדהו". " דתות מורכבות מאנשים, והאנשים יוצרים שינוי. אפשר לראות את השינוי הזה קורה לא רק בקרב מאמינים מן השורה, אלא גם בקרב בישופים ובעלי דרגות גבוהות בדתות המונותאיסטיות (ספר אחד שזכור לי הוא "למה הנצרות חייבת להשתנות או למות" של בישופ מפורסם למדי). שינויים מרחיקי לכת, שנוגעים גם לנושאים של "האמת האבסולוטית" והדבקות (או הקנאות) בדת. אין טעם להתנהג בגישה של "כבדהו וחשדהו" - להפך, צריך ליצור דיון פורה כדי למצוא את המכנה המשותף, ולהסביר מתוך רצון ליצור פתיחות. אתה תתפלא לגלות שלא מדובר במספרים מועטים כל-כך של אנשים פלורליסטיים כפי שמרבים לחשוב.

למעלה