אני במצוקה קשה. צריכה עצה

justauser1234

New member
אני במצוקה קשה. צריכה עצה

בן זוגי האהוב החליט שהוא מאס בחייו. בתקופה האחרונה, תקופה של כחצי שנה, כל מיני דברים החלו להדרדר בחייו ללא שליטה. לאחרונה היחסים שלו עם משפחתו (אשר היו מורכבים מאד מאז ומעולם) הדרדרו המון, עד למצב שבו הוא ניתק איתם את הקשר, ומלא בכעס כלפיהם. הוא פוטר מעבודתו, ועכשיו מחזיק בשכירות שלא תהיה לו אפשרות לשלם בקרוב, וכל זה הוביל אותו למצב של דכאון מאד עמוק, עד למצב שבו הוא מסרב לקום מהמיטה. הוא טוען שהוא רוצה לסיים את חייו כשיגמר לו הכסף, שאין לו סיבות להמשיך "לסחוב", שהוא לא רואה אור בקצה המנהרה.. הוא טוען שהוא לא רוצה כלום, שהוא לא מסוגל יותר - והלב שלי נקרע לגזרים. אני מנסה בכל הכוח, אבל כל דבר שאני אומרת, כל דבר חיובי שאני מנסה להציג בפניו- הוא שולל. הוא טעון מאד ברגשות שליליים והרסניים, הוא מרגיש שהעולם סוגר עליו, שהוא לא מוצא פתרון למצב, שהייקום עושה הכל בשביל להפיל אותו.
אני לא יודעת איך להתמודד, אני מרגישה שאני קורסת, הלב שלי נשבר כשאני רואה את הבן אדם האהוב עליי בייקום במצב כזה. אני לא מסוגלת לחיות בלעדיו, ואני מתגעגעת לאדם המדהים, האופטימי, החכם והמוכשר שהוא.. לשם רקע, אני בת 22, סטודנטית בשנתי האחרונה לתואר, אין לי הכנסה של ממש אחרי שעזבתי את מקום העבודה האחרון שלי מכל מיני סיבות, ואין לי יכולת להעניק איזושהי תמיכה כלכלית. אני אומרת לו שבקרוב אעבוד בעבודה "אמיתית" והכל יהיה הרבה יותר קל. הוא טוען שהוא לא יחיה על חשבוני, וכשהכסף שלו יגמר הוא יעדיף לסיים את חייו. הוא טוען שהכל כבר מאחוריו, שאין תקווה.. הוא בחור צעיר בתחילת שנות ה30 לחייו, ואחנו ביחד כבר כמעט 5 שנים (הוא הראשון שלי). אני אוהבת אותו בטירוף, כאמור, ולא מסוגלת לחיות בלעדיו, ומה שמחסל אותי מבפנים, זה שאני חסרת אונים - אני לא יודעת מה לעשות, איך לגשת, כל דבר שניסיתי עולה בתוהו וכל פעם שאני אצלו בתקופה האחרונה הוא רק מבקש ממני שאלך, כי הוא לא רוצה שאראה אותו במצב כזה. אני אומרת לו שכבת זוגתו תפקידי להיות שם בשבילו, והוא פשוט מסלק אותי מעליו, וזה שובר אותי לחלוטין... ואסור לי ליפול, כי אני אמורה להיות כרגע המשענת, בתקופה הקשה הזו. אני כל כך רוצה שיהיה לו טוב, כל כך חרדה לשלומו- אני לא יודעת מה לעשות, מרגישה אבודה ומשותקת...

קריסטה

New member
כמה דברים קטנים שאולי יעזרו

קודם כל במקומך הייתי משהה את התואר, הולכת לעבוד ומחזיקה את שנינו.
את יכולה לחפש לו עבודה בעצמך ולהראות לו, אולי הוא יסכים ללכת לראיונות.
לערב כמה שיותר חברים, שירגיש שיש לו תמיכה. אנשים שאוהבים אותו. זה נותן המון.
ומעל הכל - להכריח אותו ללכת לטיפול. בכל דרך. הוא לא יצא מזה לבד.

AlabamaW0rley

New member
קשה לייעץ במקרה הזה,

אבל אני אנסה, למקרה שזה יעזור לך.

יש אפשרות לגרור אותו לפסיכיאטר? הוא חייב, בשביל הפוש הראשוני, את התרופה. היא תעזור לו לחוות פחות סבל.

תדאגי שתהיה לך סביבה תומכת, כדי שאת לא תתפרקי.

אל תשלי את עצמך שאת יכולה להרים לבדך בן אדם בדכאון. ציפיה כזו רק תגביר את החרדה שלך ולא תעזור לו.

תהי שם בשבילו, אבל אל תאשימי אותו ואל תשתמשי במניפולציות. הדמעות שלך לא יניעו אותו לצאת מהדכאון.

תנמיכי ציפיות מהתקופה הקשה הזו. את לא סופר וומן. כשיש בעיות בחיים האישיים, אנשים מתפקדים פחות טוב בלימודים ובעבודה. קחי את זה בחשבון ותתכנני את התוכניות שלך בהתאם.

justauser1234

New member
תודה רבה

האמת אני מחפשת עבודה כבר עכשיו. זה הסמסטר האחרון שלי לתואר ואני מחפשת כרגע, אני יודעת שאני חייבת להחזיק אותנו. אני יכולה לשלב עבודה ולימודים.
הוא טוען שהוא במצב שבו הוא לא מסוגל לזוז שלא לדבר על לעבוד... אבל לא חשבתי על לנסות לחפש לו עבודה, אני אנסה גם את זה. וגם לערב את חבר שלו. הבעיה היא שהוא טוען שחברים שלו הם בסה"כ אינטרנסטים, שאין לו חברים אמיתיים.. אני בכל מקרה אנסה לדבר עם החבר הכי טוב שלו, למרות שקשה לי להאמין שזה יעזור...וגם אנסה לשכנע אותו לקבל עזרה.כבר הצעתי את זה והוא כמובן שלל את זה, אבל אני אעמוד על זה.תודה רבה על הרעיונות...

קריסטה

New member
תנסי לדבר מיוזמתך עם כמה אנשים מרפואת הנפש

אולי הם יתנו לך טיפים.
אולי גם לקבוע לו תור ולהכריח אותו ללכת אליו, השאלה היא איך הוא יגיב להנחתה כזאת.

רואה 6 6

New member
ליבי איתך.את לא יכולה ליהיות לבד בזה.

אני חושבת שאת צריכה למצוא מישהו מהמשפחה שעוד מקורב אליו.מישהו שאת יודעת שהוא לא יתנגד לקרבתו.דוד,בן דוד,גיס משהו כזה, שיבוא לדבר איתו.אולי רק ליהיות איתו.
אני חושבת שתנסי לעשות מהבית רכבת.כל יום נכנסים שני אנשים רק כדי להגיד לו שלום.בלי להתייאש,רק שלום.שידע שהוא לא לבד גם אם לא מחייבים אותו להתייחס.
אני חושבת שכדאי שתתיעצי עם עובדת סוציאלית בעירייה.
סיטואציות של דיכאון יכולות ליהיות זמן לא ארוך במיוחד אבל ענין ההתאבדות אין לקחת בקלות דעת.או שינסה או שלא.
אני מעריצה אותך על הניסיון הלא קל הזה שאת מתמודדת איתו.

הבחור בדיכאון קליני

וחייב טיפול באופן דחוף!!
כל העולם שלו נצבע ב"משקפי" הדיכאון ואין שום דבר שאת יכולה לעשות כדי לשנות את זה בעצמך.
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לקבוע לו פגישה עם פסיכיאטר ופסיכולוג דרך קופת החולים שלו. וכמה שיותר מהר!

רואה 6 6

New member
היא יכולה לקבוע לו?

הצחקת אותי.
לא הולכים לאנשים האלה בלי הפניות מרופא משפחה והתורים בעוד חודש מינימום.
הוא גם אמר לה שהוא לא רוצה עזרה.
כל מה שנותר זה לחזק אותה בלבד.אולי הוא יקום בעצמו...

לא צריכה להיות בעייה

לקבוע לו תור.
ברגע שהיא תבהיר שהוא מאיים להתאבד היא תקבל תמיכה מקצועית.

תגידי, אם לבעלך היה כואב בחזה והוא היה אומר לך שזה כלום והוא לא רוצה בית חולים- גם היית נשארת איתו בבית?

רואה 6 6

New member
את לא מבינה

לקבוע תור כולם יכולים.
לחייב מישהו לקום וללכת לתור הזה לא.
ואם בעלי יהיה בסיטואציה שתיארת אני אהיה בבעיה כי אי אפשר להכריח בן אדם מבוגר לעשות דברים.

גם בעיות קשות

נפתרות..
אפשר להתעקש ולשכנע
אפשר להזמין רופא הביתה
ואפשר לתת לו להרוג את עצמו.
הכל עיניין של מה תפיסת החיים שלך ומה הבחירה שלך.

מיד פסיכיאטר

לפנות לרופא לשו שידאג שזה יהיה מיידי או יתן לו תרופה.
היום לא צריך פסיכיאטר בשביל ציפרלקס.
אפשר גם לפנות לשירותי הרווחה שיטפלו מיידית וללא תשלום.
לא להמתין. את עלולה לחזור הביתה ולמצוא אותו אבוד. באמת אבוד.

LsMs

New member
יש מצב

אבל בדכ מניסיון שלי במצב כזה פסיכיאטר רושם גם ואליום או תרופה מרגיעת חרדה נוספת או בנזו בנוסף לתרופת ssri עד תום תקופת ההסתגלות ובדכ שולח לפסיכולוג בהקדם האפשרי לפחות זה מה שעשו איתי כשהייתי בדכאון אקוטי אגב היום אני כבר לא ...זה עזר אז יש סיכוי לתקווה

justauser1234

New member
הבעיה היא

לגרור אותו לקבל טיפול - הוא שולל את זה בתוקף... אני אבוא אליו היום ואנסה שוב. זה בטח יותר אפקטיבי מלבכות כל הזמן, שזה מה שאני עושה

LsMs

New member
את לא תעשי את זה

תקבעי לו תור לפסיכיאטר...הוא זה שיגרור אותו לטיפול

את לא חייבת הפניה מרופא משפחה למיטב הבנתי במיוחד לא אם הוא יגיע כמו שהוא יגיע לפי איך שאת מתארת אותו...במקרה הכי גרוע תגידי לו שיילך לרופא משפחה הוא ייראה אותו וייתן לו כבר הפניה לפסיכיאטר

לפעמים דברים נהיים גרועים יותר לפני שהם משתפרים

LsMs

New member
יש מצב

אבל בדכ מניסיון שלי במצב כזה פסיכיאטר רושם גם ואליום או תרופה מרגיעת חרדה נוספת או בנזו בנוסף לתרופת ssri עד תום תקופת ההסתגלות ובדכ שולח לפסיכולוג בהקדם האפשרי לפחות זה מה שעשו איתי כשהייתי בדכאון אקוטי אגב היום אני כבר לא ...זה עזר אז יש סיכוי לתקווה

לוקחים אותו לרופא משפחה מיד

הרופא משפחה יוכל לרשום תרופות נגד דיכאון וגם אולי להפנות לפסיכיאטר.

מה שאת לא צריכה לעשות -
- לחשוב שאת צריכה למצוא פיתרון לדיכאון שלו
- להרגיש אשמה כאשר את לא מצליחה להוציא אותו מהדיכאון שלו
- להפסיק לתת לעצמך תשומת לב כי את כל הזמן שקועה איתו

הדבר היחיד שאפשר לעשות זה באמת פשוט לגרור לרופא ולקבל עזרה מקצועית - זה לא מישהו שקצת מדוכא, זה מישהו שבדיכאון אמיתי וחושב על התאבדות - את לא יכולה לעזור לו חוץ מאשר לכוון אותו לקבל עזרה מקצועית.

חברה שלי גם התמודה עם משהו דומה, ידידה שלה נכנסה לדיכאון, לא רצתה לראות את החברים שלה, פשוט הסתגרה בבית - חברה שלי פשוט הייתה צריכה לשכנע אותה ללכת לרופא, היא ממש לא רצתה ללכת אבל חברה שלי לא הירפתה ולקחה אותה לרופא משפחה.

sweetjane1982

New member
מממ...בתור אחת שהייתה בערך במצב של חבר שלך

אני לא חושבת שאת יכולה לעזור לו.
גם לי בזמנו (לפני 10 שנים בערך) היה חבר, שגם ניסה לעזור לי, וזה לא עזר.
אם כבר להפך, אני חושבת שרק הזקתי לו והורדנו את שנינו למטה.
את מספרת שהוא לא עובד, ועדיין גר בשכירות.
אני מבינה שזה לא בכבוד שלו להשלים עם המשפחה שלו ואולי לנסות לגור איתם לפחות עד שיתארגן על עצמו מבחינה כלכלית, אבל לדעתי זה מוגזם.
כמה זמן הוא כבר לא עובד?
כל יום שהוא לא עובד רק מכניס אותו לדיכאון עמוק יותר.
את יכולה להציע לו לנסות למצוא כל עבודה לפחות באופן זמני, אבל אני בספק אם הוא יקשיב לך.

יש לו פור של 10 שנים עליך.
אני מבינה שאת אוהבת אותו, אבל מצד שני הוא הגבר היחיד שהיית איתו, ואין לך ממש למה להשוות.
אבל תחשבי טוב טוב אם את באמת מסוגלת לסחוב עוד בן אדם על כתפיך,
שלא נדבר על להקים עם בן אדם כזה משפחה ועוד כל מיני דברים שדורשים אחריות וכוח סבל.

בטח ובטח שאל תחשבי בכלל על להשהות את התואר, כמו שכבר הציעו לך כאן.
אני יכולה לומר לך בוודאות שזה ידכא אותך ולא יעזור לו.

את יכולה לנסות לדבר עם המשפחה שלו, הם אלה שצריכים לנסות לעזור לו.

בכללי אני אומרת לך ש misery loves company
להיות עם בן זוג בדכאון ישפיע עליך לרעה.
אני מבינה שאת אוהבת אותו, וכנראה שגם הוא אותך, אבל לפעמים אהבה זה לא מספיק.

הושטת יד

שלום justauser1234,
אני שומעת על המצוקה שלך – כמה כואב לך לראות את הגבר שאת אוהבת במצב כל כך קשה ומפחיד. ואת עומדת מול הפחד הנוראי לאבד אותו ותחושת האובדן של הקשר כמו שהכרת אותו.. ואל זה מתווספת כל האחראיות שהמצב הזה מפיל עליך – הנטל הכלכלי והרגשי של להחזיק את הבית והזוגיות עבור שניכם והרצון לטפל בו ולהחזיק אותו... כל הלחץ הזה גורם לך לקרוס, אבל נראה ש"אסור" להישבר כשאת צריכה להיות חזקה בשבילו..
יקירה, רציתי להכיר לך את המקום בו אני מתנדבת - סה"ר, סיוע והקשבה ברשת. אני מצרפת לך מאמר שיש באתר שלנו - איך לעזור לאדם האובדני. אם תרצי, באתר שלנו יש עוד מאמרים מסייעים ורשימות ארגונים. אם יש לך שאלות או מחשבות – יש לנו גם צ'ט מתנדבים שפועל כל יום בין תשע בערב לחצות. נראה לי שהמצב בו את עומדת גורם לך להרגיש לבד, והצ'ט שלנו יכול להיות גם מקום בו תוכלי להתפרק ולספר על המקום שלך בתוך המצב הקשה הזה.

מאחלת לך כל טוב מכל הלב,

מתנדבת סה"ר

http://www.sahar.org.il/?categoryId=63060

מאיה חן1

New member
היי מתוקה

אני ממליצה בתור התחלה שתהיי חזקה בשביל עצמך וגם בשבילו.תקומי בבוקר ביום ראשון ותחפשי עבודה מידית לא משנה במה . חשוב שהוא ייראה את ההבנה וההזדהות שלך למה שהוא עובר ואפילו לשדר כח ועוצמה שיבין מהנקודת מבט שלו שאת לביאה חזקה עם אינטליגנציה רגשית והבנה עמוקה שנמצאת לצדו. תהיי בטוחה שבעתיד שירגיש טוב ,הוא יעריך אותך על זה כפליים מאשר לשבת על הגדרו ולחכות שהדברים ישתנו מעצמם לבד .בנוסף רצוי לקחת את חבר שלך לפסיכיאטר באופן מידי כי לפי התסמינים שאת מתארת נראה שהוא בדיכאון קשה.
בברכה מאיה

למעלה