אני במצוקה קשה. צריכה עצה

שלום

אם את לומדת נושא שמעניין אותך, סביר שתוכלי למצוא בו עבודה. אולי תציעי גם לו ללמוד בחוגים עבודות שמעניינות אותו, ואז יוכל לעבוד בהן.

אי אפשר לפתור בעיות למי שלא רוצה פתרון בעיות

זה יפה מאוד שאת באה פה לפורום לכתוב בשמו, אם את רוצה אפשר לעזור לך בבעיה האישית שלך עם המצב הזה וההתמודדות איתו, אבל הפתרון לא נמצא בלשנות את חבר שלך.. כשהוא ירצה לפתור את הבעיות שלו זה צריך לבוא ממנו.
את לא יכולה לקחת אחריות בשבילו, כנראה שהוא צריך ללמוד שיעור.
אבל כנראה שגם את צריכה.. ולדעתי זה נמצא איפהשהו בתלות הרגשית שלך בו, שהסיטואציה באה להזכיר לך שקיימת גם שאלה - מי את בלעדיו?
שאלה שאת מפחדת להסתכל עליה.. אבל אם היית מסתכלת עליה בעיניים ויודעת את התשובה ולא מפחדת ממנה, אז גם לא היית כל כך נלחצת מאיומים כאלה ואחרים של חבר שלך.. וכתוצאה מזה גם עוזרת לו בצורה הרבה יותר חכמה.
בהצלחה..

justauser1234

New member
תודה רבה על התגובות,

קראתי את כולן ומאד מעריכה את זה. למדתי כמה דברים, הפקתי כמה לקחים. חלק מהדבר מאד רלוונטיים וחלק פחות, אבל בהחלט עזרתם לי..

Survivor Man

New member
לא משנה איך תחליטי לפעול,

אל תתמודדי עם התיק הזה לבד. יש מספיק גורמים שאפשר לפנות אליהם לסיוע, והגורם העיקרי כאן לדעתי הוא המשפחה שלו.

דברי עם המשפחה שלו - אם הם יבינו את חומרת המצב הם לא יעמדו מנגד כי יש להם יותר מדי מה להפסיד.

justauser1234

New member
תודה...

פניתי למשפחה שלו (שהיא בסה"כ אביו, אדם מבוגר מאד שבאמת קשה לי לתקשר איתו). דיברתי איתו ארוכות ואני מקווה שמשהו יזוז... עם האחים שלו אין מה לדבר אפילו, עם הראשון הוא הסתכסך קשות, והשניה חיה בחו"ל ולא אכפת לה מכלום. הצעד הבא- להתייעץ עם פסיכיאטר לגבי מה אני יכולה לעשות. כמובן שהוא מצדו מסרב לללכת... הוא גם אמר לי שאם אני מביאה רופא הבייתה הוא מזמין לשנינו משטרה, ממש ככה. שלחתי גם קורות חיים כמו מטורפת לכל מקום, בתקווה למצוא מקום שיכניס לי לפחות איזושהי משכורת...

אייבורי

New member
לגמרי גדול עליך

הרצון האחריות והתמיכה שלך, הם נהדרים
אבל המצב גדול עליך.
לכי להתייעץ עם פסיכולוג+פסיכיאטר כיצד להביא את הבן זוג לטיפול.

לגמרי עניין למקצוענים.

מצטרפת

למיצי ואייבורי, וממליצה לפנות בדחיפות לגורם מקצועי.

יש מידע שימושי כאן - http://hospitals.clalit.co.il/hospitals/Shalvata/he-il/Info/Pages/Emergencies.aspx
ואני ממליצה גם לפנות לקופת החולים של הבנזוג שלך.

בכל מקרה, חשוב שתצייני שהבחור מאיים להתאבד, זה יעזור לזרז את התגובה...

למעלה