אני? בצבא?

אני? בצבא?

אנחנו שמחים ושמחות להודיע על פתיחתן הקרובה של קבוצות "נוער פרופיל חדש". הקבוצה היא בית לדיונים והתלבטויות משותפות לגבי גיוס, סירוב, מיליטריזם, חברה ביטחון... ואנחנו. צעירים וצעירות (בגילאי תיכון, צבא, וגם קצת אחר-כך) מוזמנים להצטרף אלינו... בקרוב יפתחו קבוצות בירושלים, חיפה, תל-אביב ובשרון (ובמידה ויהיה ביקוש, גם בדרום). לפרטים- 5160119 - 03 [email protected]

דיון חדש../images/Emo88.gif

מה דעתכם על סרבנות? מה דעתכם על אנשים שנגשים לקב"ן ומספרים שהם הומואים במטרה להשתחרר מצה"ל? האם במצב הבטחוני כיום אנשים יכולים להרשות לעצמם לסרב? האם לדעתכם יש לאפשר לגברים לעשות שירות לאומי במקום שירות צבאי ולהשוות זכויות בני שירות(לאומי) לזכויות בנות השירות? מה דעתכם על הנושא

© Tweety ©

New member
אהממ

קודם כל היה על זה דיון דיי מעניין בפורום צבא וגאווה. עכשיו,לגבי סרבנות אני מתנגדת אני חושבת שאולי בתור משהו אוטופי הפאצפיזם זו השקפה נכונה. אבל,במצב של היום מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה שבני הנוער העומדים להתגייס לצה"ל ישתחררו על סעיף זה או אחר. שירות בצבא זה משהו שמושרש בחוק ועל כולם ליטול בנטל גם על מי שההשקפה שלו מרוחקת מאוד מהתפישה הכוחנית. לגבי הליכה לקב"ן וניסיון להשתחרר ע"י שימוש בזהות המינית שלנו אני חושבת שקודם כל זה מציג את הקהילה כמי שלא מוכנה לשאת בנטל כמי שלא רואה את עצמה כחלק מהמדינה ואנחנו כל הזמן מדברים על שיוויון זכויות. מה גם שיש בזה איזה ניצול,ואני לא חושבת שהאני אבוא לקב"ן ואגיד תשחרר אותי מצה"ל כי אני לסבית. לגבי שירות לאומי אני חושבת שזו מסגרת שמתאימה לאנשים מסוימים שבאים ממסגרים מסוימים או ששחוררו על סעיף נפשי או בריאותי. אני נגד סרבנות בקיצור על כל גווניה.

TwelveEyes

New member
../images/Emo123.gif |משתמט|

אני לא מתגייסת, אבל דווקא בלי שום קשר לזה שאני בי. ולפני שהפטריוטים פה אוכלים אותי (לא שאני רואה סיבה להיות פטריוטיים בארץ כ"כ דפוקה..) - אני עושה שירות לאומי. אני לא תומכת בכלל ברעיון של לגשת לקב"ן ולצאת על הומוסקסואליות, ולו בגלל שזה רק מגביר את הסטריאוטיפ שזו מחלה. אם כבר להשתמט, אז לפחות לצאת באיזשהו כבוד עם תירוץ הפציפיזם או הדת. הממ.. שוב, אני לא מתגייסת משלל סיבות.. אחת מהן היא שאני לא מתכוונת למות בשביל מדינה שאני שונאת ואנשים שאת רובם הגדול אני מתעבת. ההווי הצה"לי אינו בשבילי - אני לא מסתדרת עם ה"ישראלי הטיפוסי", אני נוטה להתמרד - במיוחד כשמתייחסים אליי כמו לזבל ונובחים עליי פקודות - ובכלל, מאחר והמשקפיים מורידים לי פרופיל חבל על הזמן, באמת שאין לי מה לעשות בצבא. באשר לשירות הלאומי - אני בהחלט בעד. לא ידעתי שהייתה אפלייה בנושא הזה, בכלל... בוודאי שהם צריכים לקבל אותם זכויות. למה לא?

פריפטס

New member
דעתי

לפי דעתי, סרבנות זו הציונות האמיתית. המדינה שלנו כובשת עם אחר בלי שום סיבה, גורמת לעצמה נזק עצום בעולם, נזק עצום מבחינה בטחונית (פיגועים) ונזק לעם אחר שנשאר תחת משטר בלתי אפשרי, והיא עושה זאת כבר 30 שנה. 30 שנה הפלשתינים חיים בתת-תנאים בגלל המשטר הצבאי של ישראל וכאשר הם פותחים במלחמה אנחנו עוד אומרים שהם מבינים רק כוח... במשך 30 שנה הם לא השתמשו בכוח ולא קיבלו מדינה, ורק עכשיו כשהם משתמשים בכוח אז חושבים לתת להם מדינה. מצד שני- לא רוצים לתת להם פרס על הטרור. אז באיזו דרך הם כן יקבלו מדינה?! המלחמה הזאת מיותרת והיתה צריכה להסתיים ממזמן. היא גורמת נזק לכולם והיא חסרת מטרה. הדבר היחיד שישראל נלחמת עליו כרגע היא שליטתה בעם אחר- כאשר מוכנים למות כדי לשלוט בעם אחר בלי שום סיבה אלא רק בכדי לשלוט- זה נקרא פשיזם. אז כן, אני חושב שלסרב לעזור באיוולת הזאת זה לא רק לא פסול- זה עדיף על שירות. לדבר נגד שירות בצה"ל זה מעין שחיתת פרה קדושה, אבל למה להשקיע שנים רבות (הרבה יותר משלוש אם כוללים את המילואים) ולהסתכן במוות בשביל להגן על מדינה שתודה לך על השירות בכך שתקח לך 50% מהכסף שאתה מרוויח ותתן אותו לפרזיטים שלא עובדים, לא תעזור לך לממן לימודים, לא תתן לך להתחתן עם מי שאתה באמת אוהב רק בגלל שהוא מאותו מין שלך ותעצור אותך ותוציא אותך מהארון כי התנשקת בגן הציבורי? הומו שמספר את זה לקב"ן במטרה להשתחרר מצה"ל- אין לי שום דבר נגד זה. אם זה מוצדק ואם זה לא- זו בעיה של צה"ל.

© Tweety ©

New member
אוי נו באמת

נכון,שאנחנו עושים בשטחים דברים נוראים. ונכון,שהכיבוש הזה צריך להסתיים וטובה שעה אחת קודם אבל מדינת ישראל כמדינה שחיים בה מספר דיי קטן של אזרחים ומוקפת כולה במדינות שמוגדרות כמדינות אויב לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על הצבא. ורק תחשבו מה היה קורה אם לא היה צבא מדינת ישראל הרי הייתה נמחקת כליל. ושוב-אני נגד הכיבוש וכל הרעות שהוא מכיל בתוכו אבל יש הבל ענק בין להתנגד לכיבוש לבין להתנגד למסגרת צבאית. זהו אמרתי את שלי.

תראו

נכון, שאני רוצה להיות ג´ובניק, אבל אני ש-ו-נ-א כשאנשים מאשימים אנשים אחרים בדברים. נכון, אנחנו "כבשנו" את השטח של מדינתו מהערבים. אבל אנחנו לא יכולים ללכת ככה ופשוט לתת במתנה את ירושליים... *אני מסכים עם דנה למי שלא הבין*
וסורי עם לא קוראים לך דנה..
האיחוד הלאומי שליטה

פריפטס

New member
לו לא היה כיבוש

מה שהיית היה הופך לנכון, ואז הייתי מתגייס. אבל זה לא המצב. אני לא אעשה שום דבר שעשוי לתרום אפילו בטיפה לכיבוש.

praetor

New member
כדאי שתבדוק את העובדות שלך

שיהיה ברור - אני לא תומך בשהייה בשטחים. אני חושב שלא היינו צריכים להיכנס לשם, ושההתנחלויות הם פשע, גם כלפי הפלשתינאים, וגם כלפינו. אבל - אתה פשוט אומר דברים לא נכונים - "במשך 30 שנה הם לא השתמשו בכוח" - באמת? אש"ף קיים משנת 65´, לידיעתך. ומה עם האינתיפאדה הראשונה? ומה עם אוסלו? בדיוק כשכבר היה תהליך שלום, והיה רצון טוב, באו פיגועים נוראים (בשנת 95, 96). כשהם קיבלו הצעות עצומות מברק, פתחו באינתיפאדה החדשה. בהיסטוריה של הפלשתינאים יש פיספוס אחרי פיספוס. להצעת החלוקה הראשונה (הנפלאה עבורם) הם סירבו. לשניה, שכבר הייתה פחות טובה בשבילם, הם סירבו. הם בחרו להילחם בנו, וקיבלו פחות מאשר בהצעת החלוקה. ב-67 ניסו לכבוש אותנו, ואיבדו שטחים. ב-68, ישראל הייתה מוכנה להחזיר את השטחים תמורת הכרה בה, אולם בועידה חרטום החליטו שלא להכיר בישראל, לא להסכים לשלום. אגב, אני חושב שצריך לסרב לשמור על חלק גדול מההתנחלויות, דוגמאת גוש-קטיף, ההתנחלות בחברון, איתמר, תפוח, ושאר תועבות.

פריפטס

New member
כמובן שדיברתי בהגזמה

פיגועים אין רק מעכשיו, והיתה את האינטיפאדה הראשונה וכל מה שאמרת, ואני יודע שהפלשתינים מפספסים הזדמנות אחרי הזדמנות. ובכל זאת את העניין של יציאה חד צדדית עוד לא ניסינו. וגם הליכה למו"מ- לא משנה אם ניסינו או לא, למה לא מנסים עכשיו? צריך לעשות זאת כל הזמן- עד שמצליחים.

../images/Emo45.gif בעד !!!

למרות שכל המשפחה שלי הייתה בקרבי, אני רוצה לעשות שירות לאומי ! וכן, אני מחשיב את עצמי פטריוט. אני מעדיף למות כחייל מאשר למות בפיגוע, ואני יודע שאני ב-ח-י-י-ם לא ירד מהארץ.. ומי שלא מאמין שיבוא לראות את החדר שלי ביום העצמאות

סיגרינ

New member
אה, הבנתי. אז בגלל ש*אתה* בחיים לא

תרד מהארץ, בגלל שאתה פטריוט, ובעיקר בגלל שאתה תולה בחדר דגלים של מדינת ישראל (או מה שאתה לא עושה לעצמך ביום העצמאות), בגלל זה *אתה* לא צריך לעשות צבא, ו*אני* כן. הבנתי. מקובל. חוצפה!!! אני מקדיש, שלא מרצון, 3 שנים מחיי לצבא הגנה לצה"ל. אני ג´ובניק, נכון, אני לא יכול לפתוח את הפה שלי כמו חייל קרבי, אבל אני מקדיש 3 שנים לצבא בלי להתלונן. תקדיש גם אתה, ואז רד מהארץ כמה שתרצה, תעשה שירות לאומי בבריכה המקומית, לא יודע מה. אבל אם אני מסוגל להקדיש 3 שנים מחיי לצבא, גם אתה יכול. כל אחד יכול. ואני לא אתחיל אפילו לדבר על אלו שיוצאים מהצבא "בגלל שהם הומואים". אם הם לא עושים צבא בגלל שהם הומואים, אז שלא ישלמו מיסים, ולא יתנהגו לפי החוקים והנורמות, ושלא יחיו בכלל. אם הומואים רוצים לקבל את הזכות להתחתן ולנהל חיים נורמליים ככל זוג הטרוסקסואלי אחר, הם יכולים לשרת בצבא, כמו כל זוג הטרוסקסואלי אחר. וזה לא משנה כמה פסיבית מזעזעת אתה בחייך הפרטיים, עדיין תוכל לעשות צבא. |פרץ עצבים על אלו שלא עושים צבא "בגלל ש"| בצירוף |סמיילי עצבני|. *מצטער אם פגעתי במישהו
*

סליחה?????? *בקריזה*

לא אמרתי שאני לא *רוצה* לעשות צבא !
אני אמרתי שאני *מעדיף* לעשות שירות לאומי !
ורק שתדע שאני מעדיף להיות בקרבי (ואני ממש לא רוצה)
מאשר *להשתמט* שזה משהו נורא !
אני לא אשתמש בנטיות ההומוסקסואליות שלי כנגד זה,
אבל אכן אני מעדיף להיות ג´ובניק, ואני גאה בזה.
ורק לידיעתך - זה *אתה* משרת קרבי וואטאבר,
לא אומר שאפשר גם בלי הג´ובניקים או מודיעין !
ללא המודיעין נראה את ה"קרביים" הורגים פלסטינים???
נדה לא היה קורה ! קולט?? נדה!!
שום כלום ! אין ארץ בלי מודיעין !
אין ארץ בלי ג´ובניקים.. ואכן, אין ארץ בלי קרביים...

אחרי שקראתי

הייתי בכזה קריז שאפילו לא סיימתי לקרוא את ההודעה ! כל המשפחה שלי בקרבי ! אני *עובד* בהתנדבות בשירות משרד החוץ, כל משלחת שאני משתתף בה (ויש הרבה) אני צורב ! על חשבוני ! דיסקים כדי לחלק לאנשים דיסק הסברה מטעם משרד החוץ, (וכן, הם מאשרים לי לעשות עותקים) ושוב, על חשבוני !!!!!! אני שורף יחסים שלי עם אנשים בחול רק כי אני תוקע ישראל -טוב פלסטין - רע בכל משפט שני שלי !!! וכל זה על חשבוני ! ועוד פעם - בקריז !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *לא מוסיף סמיילי כי זה עושה את ההודעה פחות כועסת)

בעעעע

ופויה על כל אלה שחושבים שיש את המדברים ואת אלה העושים.. מה לעשות, אתה בגיל צבא, אני לא.. אין לי על מה להתווכח איתך במיוחד על חיילות וכו´ אבל אני יכול להגיד לך שמה שאני עושה (ועוד פעם - על חשבוני) זה פי אלף ממה שאנשים אחרים עושים *לא מכליל* ולדעתי, עליך לבדוק פעם הבאה על משהו לפני שאתה מעביר עליו ביקורת בונה... וכן הארץ שלנו דוחה - וכן מה לעשות.. אני שונא סרבנים. כשאגדל - אלחם בהם, אבל כרגע אף אחד לא יקשיב לילד, ולכן אני עושה מה שאני יכול ושוה - זה פי אלף ממה שאחרים עושים... ואולי יותר ממך (שאלה) עדיין בקריז, מאור

Blackice

New member
אוו.. סיגרינ! ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

לא ראיתי שהצטרפת משום מה.. בכל אופן, ברוך הבא!
*נוסטלגיות פראיות לאייאואל זכרונו לברכה* ארז (כבר לא חותם כבלקאייס. וגם לא עם דרקון
)

סיגרינ

New member
אוי, הנוסטלגיות ../images/Emo13.gif

(רגע רגע רגע, אתה זוכר ששיניתי שם את כל הטאג-ליינז? יש לי ויכוח על זה עם גל)

למעלה