אני? בצבא?

על סרבנות

סרבנות היא לא דבר אוטופי, היא נובעת כמענה לכל הפשעים שצה"ל מבצע בשטחים (לפי החוק הבינלאומי ואמנות לזכויות אדם) מאז שהפכנו מצבא הגנה לצבא כיבוש, שעיסוקו העיקרי הוא הגנה על מתנחלים שמהווים רק 3% מאוכלוסית ישראל. לצה"ל חסרים מתגייסים? חברים שלי שמשרתים כל הזמן מקטרים כמה הם מתבזבזים באבט"שים ובמשרדים ולא תורמים כלום. למדינת ישראל יש צבא חזק מאוד ביחס למדינות ערב ביחד ולחוד, ולמרות כל מה שמנסים לצייר, אנחנו לא נמצאים בשום סכנה קיומית - הרי במקרה שיתקיפו אותנו תמיד אפשר להעזר בסיוע בינלאומי.

על צה"ל והומוסקסואליות

מאחר שצה"ל לא משחרר בנים על סעיף פציפיזם (אלא רק בנות), הצטרכתי וקיבלתי פרופיל 21 נפשי ואני גאה בזה. כשנשאלתי בלשכת גיוס שאל אותי אם אני נפגש עם פסיכולוג אז אמרתי לו שאני חבר בקבוצת תמיכה בבית הפתוח שאחד מהמדריכים בה הוא פסיכולוג. כשהסברתי לו מה זה הבית הפתוח, הוא ישר שאל אם אני הומוסקסואל, וככה סיפרתי לו (בלי תכנון מוקדם). בהמשך סיפרתי לו על הרתיעה שלי מהאווירה המצ´ואיסטית-הומופובית שרווחת בצה"ל ועל הפחד מאיבוד האינדיבידואליזם שלי, ובסופו של דבר - היה קל לקבל את השחרור המיוחל. אחת הסיבות שאני לא משרת היא שאני הומו, ואני לא מתבייש בזה. אני טוען שבשלב הראשון צריך להשוות את הזכויות של הבנים לא רק לאלו של הבנות, אלא גם לאלו של תלמידי הישיבות שבסה"כ צריכים חתימה מראש ישיבה והופ - הם יוצאים בחוץ.

praetor

New member
במה אתה גאה בדיוק?

תראה, אני מבין שיש אנשים שפשוט לא מתאימים לצבא. אני מבין את זה, ומקבל את זה. אני, למשל, נמצא ממש על הגבול, שמעבר לו כבר לא הייתי מתאים. אבל אתה יודע, אני משרת במקום בלי שום אווירה מצ´ואיסטית, ולאף אחד לא איכפת אם מישהו הומו (הקרייה, אתה יודע, היא מעוז ההומוסקסואליות העולמי...). ברור שהמצב שונה בקרבי, ולשם כך *כן* אמרתי שאני הומו, ולכן שיבצו אותי בתור ג´ובניק. בכל זאת אני עובד, ואני תורם. אני לא מבצע שום פשע בשטחים, לא פוגע באף אחד, לא סובל משום הומופוביה. אולי אתה באמת לא מתאים לצבא. בסדר. אבל אין כאן מה להיות גאה, תסלח לי. אני גם לא אומר שצריך להתבייש. זה המצב, וזהו. אבל אל תשמח כל כך, כי בגלל אנשים שלא מתגייסים אחרים עובדים הרבה יותר (יש אנשים בקרייה שמתחילים לעבוד כל יום בשמונה בבוקר, והולכים בשמונה בערב, או אחרי!), ושומרים הרבה יותר. זה, תסלח לי, מעצבן אותי.

סיגרינ

New member
בתוך אחד שמשרת גם הוא בקריה, אני

נאלץ לחזק את דבריו של praetor: הקריה היא אכן מעוז ההומוסקסואליות העולמי

הסברים ../images/Emo60.gif

לפי התפיסה שלי עצם ההשתייכות לארגון כלשהו היא הזדהות עם מטרות הארגון, זה כמו שאני לא מוכן לחלק סטיקרים של מפלגה שאני לא מאמין בדרך שלה. אין לי ספק שבשירות לאומי (כמו סיוע לנוער במצוקה, או למוגבלים פיזית ושכלית) אני אוכל לתרום יותר. רציתי להבהיר שאני גאה בעובדה שהלכתי נגד הזרם, הזרם ש"סוגד" לכל מה שקשור לצה"ל, ופעלתי לפי צו המצפון שלי. כמובן, שלכל אחד יש מצפון משלו, חופש המצפון הוא עקרון מרכזי בחברה דמוקרטית. טוויטי יקרה, אני לא מתגייס בגלל שאני פציפיסט, לא בגלל שאני הומו. ידעתי שאני הומו עוד בתיכון ואז הייתי מוכן להתגייס. ההומוסקסואליות אומנם עזרה לי לקבל את הפטור , אבל רק בדיעבד.

infected CODE

New member
וואו...

איזו גאווה... כל פושע, אם-כך, צריך להיות גאה על-כך ש"הלך נגד הזרם" לבניגוד לכל ה"עדר" העז לעבור על החוק.

חוק ופשע

דבר ראשון, לא ביצעתי שום פשע ופשעים הם בכלל עניין אחר. יש שוני בין להתנהג לפי המצפון שלך לבין לבצע פשע. הפגנות הן דבר לגיטימי, לקחת את החוק לידיים, זה כבר דבר אחר. דבר שני, מתוך ראיה של המטרה, אני חושב שהעובדה שאני לא משרת בצה"ל תורמת יותר לחברה מאשר אילו כן הייתי משרת.

praetor

New member
ממש מצפון חברתי...

תסלח לי, איך אתה חושב שהמדינה הזו הייתה קיימת בלי צבא? מתוך טוב ליבם של ערביי הסביבה? ראינו איך זה עובד... והצבא מורכב מאנשים. אם כל האנשים ה"מצפוניים" לא ישרתו, אז כל מי שישאר הם הסאדיסטים וחסרי-המצפון למיניהם, ואז באמת יהיו כאן פשעי מלחמה למכביר. האנשים בעלי המצפון צריכים גם לשמש בתור המצפון של הצבא. מי יוודע שמתנהגים באופן הומני לפלשתינאים במחסומים? מי ידאג שלא יהיה "נוהל שכן" הבזוי? לא אתה, כיוון שאתה בחרת לא להתגייס. אני מבין שאתה לא מסכים עם המצב הנוכחי. תאמין לי שגם אני לא, והייתי מסרב לשמור על התנחלויות, אבל אני משרת בקריה, ותורם למדינה. אפשר לשנות את המצב באמצעות הצבעה, הפגנות, פעולות הסברה פוליטיות. אבל לסרב לעזור להגן על המדינה? הרי אתה יודע בכמה מלחמות היינו, לא? אתה יודע מה קרה פה ליהודים במאורעות לפני הקמת המדינה, איך נלחמו במלחמת השחרור, מלחמת ששת-הימים (לה גרמו מדינות ערב), מלחמת יום-כיפור. אם כולם היו כמוך - מה היה קורה? היינו נכבשים, ובמקרה הטוב היו נותנים לנו לחיות תחת שלטון טוטאליטרי במיטב המסורת הערבית. ואיך אתה תורם לחברה בדיוק? כדברי פלאטו שרון - "מה אתה עשית בשביל מדינה?!?

© Tweety ©

New member
יוני..איש..הקשב לי

קודם כל לגבי צה"ל אני מסכימה שאנחנו עושים דברים נוראיים בשטחים שצריך לצאת מהם אין לי ויכוח על זה אבל..בין להתנגד לכיבוש ולהתנחלויות לבין לא לשרת בצבא כי המדינה שלנו בנויה מה לעשות? על הצבא ובלעדיה לא תתקים. לגבי השתחררות משרות צבאי בגלל היותך הומו אמרתי כבר מה דעתי בקיצור אני ממש ממש נגד. ואחת הסיבות שזה פוגע בקהילה שמצטיירת כמי שלא רוצה לקחת חלק בנטל הציבורי. אני לא אשתמש בעובדה שאני לסבית להשתחרר מהשרות הצבאי. זהו.

white star

New member
דעתי

סרבנות - צי שאינו מתאים לצבא (מבחינה נפשית או רפואית) סבבה מקובל.מי שמסרב בגלל חוסר ציונות או בגלל הכיבוש או כל שאר הבולשיט הזה ועוד מתגאה בזה?! זה ממש לא מקובל לדעתי.אתם חיים פה , אתם צריכים לתרום למדינה או שאל תהיו פה.נקודה. אנשים שנגשים לקב"ן ומספרים שהם הומואים במטרה להשתחרר מצה"ל- טוב זה בעקבות תיקון לחוק , נדמה לי של מר"צ אבל לא סגור , שהצבא לא משחרר אנשים בגלל שהם הומואים אז אני לא רואה מה יש לדון בזה. האם במצב הבטחוני כיום אנשים יכולים להרשות לעצמם לסרב - מי שרוצה לסרב יסרב והמצב הבטחוני לא ישפיע עליו. לגבי בנים בנות - צריך דחוף להשוות את היחסבין בנים בנות.למה מה קרה שגם הן יעשו 3 שנים צבא... שלא לדבר על כל המשתרמטים שמתים באוהל של תורה

דעתי

סרבנות היא תופעה לקויה ונלוזה. אנשים שעושים מה שתיארת הם לא פחות מפחדנים. אנשים לא יכולים להרשות לעצמם לסרב אף פעם, כל עוד החוק - חוק. בנושא השירות הלאומי עוד לא גיבשתי דיעה.

למעלה