אני בשוק, אני בהלם... סנובית??

moi24

New member
אני בשוק, אני בהלם... סנובית??

היתה לי התגלות... אז ישבנו בפאב, והתחלנו לקשקש, כל אחת נתנה דיווח מפורט... ורק אני, אין מה לדווח. פתאום אחת מהן יוצאת ביציאה - "את יודעת למה אין כלום? כי את סנובית. הדבר הראשון שחשבתי שראיתי אתך, שאת סנובית. את פשוט משדרת סנוביות, בגלל זה אף אחד לא מעז להתקרב אליך." איך אני אמורה להגיב על דבר כזה? מה זה "לשדר סנוביות"? מה אני אשמה שאין לי חיוך תמידי? אני צריכה לחייך 24/7?!

לילה טוב מאמי..לפני שאני ישנה

גם לי היה מפגש של חברי פורום וחזרתי לפני כשעה היה מאוד נחמד שרתי בקריוקי וזייפתי ובכל זאת זכיתי לכפיים. רציתי לומר לך,שגם לי יש חברות כאלה ביקורתיות שטוענות שאני משדרת קשיחות וכדומה.. ומי מכיר אותי יותר מימני בכדי לדעת שהדבר כל כך לא נכון. זה פשוט נוח לומר כשאין תשובה הגיונית והדברים לא ממש זזים. בקיצור חומד. שימי פס ארוך מאוד...וממקרא הדברים שלך באופן כללי כאן בפורים עלי לומר רק דבר אחד..את חמה,מקסימה ואכפתית ואל תיתני לאף אחד לומר לך אחרת. הנה כמה סיבות טובות מדוע גבר לא יתקרב לאישה: פחדן,משועמם כרוני,פסימי,פוזאיסט,דעתן,הומו,עסוק בשלו,תפוס,טרוד,לא בזין שלו,לא מתאים לו,לא בטעם שלו,עייף מדי,במחזור,עצבני,שבור לב,מחפש רק זיון,מחפש את עצמו,תפרן וכו'.. הכל אפשרי אבל זה ממש לא מפני שמישהי יחשוב שאת סנובית.

pakmen

New member
טוב.. הייתי חייב להגיב

לא סתם אומרים על מישהו שהוא קצת סנוב. אולי זו לא היתה הכוונה שלך, אבל אל תשכחי שבהחלט התנהגות שנראית לך בסדר ונורמלית תפורש ע"י מישהו אחר בצורה שונה. רק תחשבי על זה... את יושבת בפאב, ניגש מישהו לדבר איתך, את לא מעוניינת, מה תעשי? מה תגידי לו? איך תגיבי? אולי מבחינתך סילוק המטרד כמה שיותר מהר נראה תקין מצידך, אבל מצד חברות שלך (שאולי את לא יודעת, אבל שמות לב טוב מאוד לאיך שאת מתנהגת ומגיבה) זה נראה סנובי לחלוטין, כלומר אולי הם היו מתייחסות אילו בצורה שונה. או לחילופין מישהו שאת כן מעוניינת בו, איך תגיבי? בקרירות או ביחס מועדף. תעני לעצמך בכנות. רק תביני שאת לא יכולה לרצות את כולם וגם בטח שלא צריכה. אבל בינינו, אני קורא בפורום הזה מדיי פעם, מתגובות שלך אפשר להניח שאת כן קצת (אולי סנובית זו לא המילה) אבל בהחלט לפעמים לא "מסבירת פנים", ואני בטוח שזה בגלל שאני לא מכיר אותך, ואם כן הייתי מכיר אותך אז הייתי חושב משהו אחר לגמרי, רק תזכרי שלא לכולם תהיה הזדמנות להכיר אותך. יש לי הרגשה שאת צריכה להיות קצת יותר קלילה (בכלל, ולא חייבים לחייך 24/7). אני מקווה שתקבלי את מה שכתבתי באהבה סה"כ אני מאחל לך רק טוב

חחח..יש לי חברה בדיוק כמוך.

סנובית. ואני רואה איך היא מתייחסת לבחורים או בכלל לסביבה שלה . למרות שהתנהגות כזאת היא תוצאה של חוסר ביטחון ברור , אני תמיד מעירה לה על זה. גם היא שואלת אם היא צריכה לחייך כל הזמן.אז כמובן שלא, אבל קצת שמחת חיים, חיוך קטן ופחות פרצוף חמוץ לא יזיקו. במיוחד כשמחפשים קשר.

באז באז

New member
את יודעת שיש בזה משהו...

אפשר לקשר את זה למשהו שבדיוק דיברנו עליו אגב... בכל מקרה, את לא צריכה לחייך כל הזמן, את צריכה לחייך, אפילו פעם ב. יותר חשוב, את צריכה לחייך (אפילו אפילו בעיניים) למי שכן מעניין אותך, ליצור קשר עין, דברים כאלה... ככה תראי יותר מזמינה. נראה שתנסי להבין מאיפה חברה שלך אמרה את זה, אם זה היה בתור התגלות\דאגה ולא בתור עקיצה קלה מתחת לחגורה אז הגיע הזמן שתחשבי על זה קצת...

moi24

New member
נשמע מתנשא קצת, לא?

אני לא חושבת שיש מי שמודע לעצמו יותר ממני. עוד טיפה של מודעות יכולה באמת להפוך אותי לסנובית. נראה לי שהפעם אנשים צריכים לדעת איך לפרש אותי בצורה אחרת. כל פעם שמישהו לא יצליח להתקרב אלי הוא יקרא לי סנובית? זה כמו שמישהי הולכת ברחוב ומישהו זורק לה - תחייכי קצת מה קרה? שונאת את זה! מי אתה שתגיד לי לחייך?! בהתחלה חשבתי שזה רק אני ושיש לי פרצוף רציני, אבל אז ראיתי שעושים את זה לכולן. אנשים פשוט מתעצבנים כשהם לא מקבלים יחס. חבל.

באז באז

New member
השאלה מאיזה צד מסתכלים על זה

שמסתכלים על זה מהצד שלך, כמובן שזו בכלל ביישנות ועודף מודעות עצמית ובטח עוד איזה דבר שתיים. אני פשוט לא חושב שזה משנה מאיפה זה בא, כל עוד הסביבה שלך תופסת אותך כסנובית, כל עוד זה מה שאת משדרת, אז את סנובית... הערסים ברחוב פחות מעניינים לצורך העניין, אם כבר, הם דווקא סיבה טובה כן להיות סנובית.,

Old Girl

New member
את לא צריכה

הערה: אם הבנתי נכון, המילה "סנובית" אמורה לתאר במקרה הזה יהירות. אז קודם כל, את לא צריכה חיוך ענקי כדי לא להיות יהירה (בהנחה שאת אכן יהירה, מה שלא נראה הגיוני מהיכרות וירטואלית אבל לכי תדעי). אבל זו אפילו לא הנקודה, הנקודה היא שאף אחד לא צריך "להתקרב" אליך תוך שבירת מחסומים וחרדות כדי שיהיה לך מה לדווח. יש הרבה דרכים להכיר אנשים, מי שרוצה להכיר לא חייבת לשבת 24/7 עם חיוך מזמין ומבט שרץ לכל הכיוונים. היא יכולה להכיר אנשים במסגרת כלשהי, יכולה להכיר דרך חברים, יכולה לפתח שיחה אגבית בכל מיני הזדמנויות - זה לא שהגולל נסתם עליך אם לא חייכת...

סתם לתשומת ליבך...

אני, ואני מניח שאר חברי הפורום, מכיר אותך רק מפה, הפורום. ובכל זאת, ועל סמך הודעות שלך פה בפורום בלבד גם אני וגם לפחות עוד שני/שתי מגיבים/ות אמרו לך, בשבוע האחרון בלבד, מה שאמרה לך חברה שלך מהחיים האמיתיים, שאני מניח מכירה אותך יותר טוב מכל אחד מדרי הפורום שענו לך בשרשור הזה (ושאני אמות מהפתעה: כול התגובות הן מסוג של "תראי, זה לא שאת X אבל את Y"). עצה קטנה לחיים שאני מודה, לי לקח קרוב לעשרים-עשרים ואחד שנים להפנים אותה למרות שההורים שלי שיננו לי אותה מדי יום ביומו: את לא מרכז היקום. לא כולם מנסים לעשות לך "דווקא": לא לך אישית, ולא דווקא. זה שלפעמים החיים של אחרים מצטלבים בשלך, לטוב או לרע... זה קורה לכולם. ובאשר לחיוך... לא צריך חיוך של 24/7 אבל כשאת כן מחייכת... זה חיוך מהלב או כזה שמוריד את הטמפרטורה בכמה מעלות בו במקום?

magenta73

New member
אני, בתור מתבגרת

הייתי נורא נורא נורא נורא נורא נורא ביישנית. מה ביישנית? דג. את יודעת כמה פעמים אמרו לי שאני סנובית? לכי תסבירי להם שזה לא סנוביזם אלא בדיוק ההיפך... ככה זה, אנשים רואים משהו אחד, את מרגישה משהו אחר. זה שהיא הרגישה שאת סנובית, זה כבר סרט שלה, לא שלך. מה שכן, לחייך מידי פעם, מכול הלב, זה טוב ליהודים.

moi24

New member
בדיוק!

זה מה שזה. אבל ברגע שהיא פתחה את הפה, פתאום כולם התחילו להסכים ולתת דוגמאות. ממש אמבוש... מה שאומר שאולי יש משהו מעבר לביישנות, אולי משהו שאני לא מודעת אליו...

שירס36

New member
סנובית, הגדרה...

מישהי שחושבת שהיא מעל כולם. שווה יותר מאחרים. נותנת תחושה שהיא לא צריכה אף אחד. שהיא מסתדרת לבד ולא צריכה חברה. זה לאו דווקא חיוך. בטח לא חיוך מזוייף... אבל זה כן מאור פנים, התעניינות באנשים הסובבים אותך. פחות להיות מרוכזת בעצמך יותר להיות מרוכזת באנשים... אני חושבת שאת צריכה להגיד תודה לחברה שלך שנתנה לך את ההארה הזו. חבל להסתובב כך כמה שנים טובות, כי באמת מפספסים הרבה בדרך הזו. זה קורה לבחורות בדרך כלל יפות שמתחילים איתם המון על מנת להדוף קצת וזה נשאר להן גם כשכבר לא מתחילים איתם המון כי זה מצליח להם יותר מידי טוב.

moi24

New member
לא חושבת שהיא צודקת

להיפך. נתפסתי למילה "משדרת". איך משדרים סנוביות? היא עוד הוסיפה שבגלל שהיא מכירה אותי היא יודעת שזה מגוחך, אבל מי שלא מכיר, רואה מין ריחוק אצלי. אין לי שמץ למה זה נראה ככה. גם כשמתחילים איתי ואני לא בעניין, אני בדר"כ ממציאה איזה סיפור ודוחה בעדינות. מרוכזת בעצמי? מי לא מרוכז בעצמו? כשאני יוצאת זה בדרך כלל כדי להיות עם אנשים ולא להתרחק מהם. זה קורה הרבה לאנשים שההבעת פנים שלהם היא רצינית ולא חייכנית בילט אין. בקיצור נדפקתי. אין לי מושג איך לשנות את זה, ואני גם לא בטוחה שאני רוצה.

pakmen

New member
את לא צריכה להשתנות

את צריכה אולי לשנות יחס. זה הכל. אם זה לא היה כך הדיון הזה מעולם לא היה נפתח.

מי שיושב בצד ומביט כמו דג

בחברת אנשים אחרים לא יביעו ענין מה אוי מדי פעם יזרקו לו הערה ואם לא י/תגיב יפסיקו להתייחס אליו זה זהה גם בוירטואל

bioc1

New member
../images/Emo13.gif

את יודעת כמה אנשים חושבים שאני סנובית??? כל יום אני שומעת את זה מאנשים שאני לא מכירה...חבר של חברה שלי כל הזמן טוען שאני סנובית (מה לעשות שאני לא סובלת אותו...אני לא יכולה להיות צבועה) חברים של חבר של חברה שלי אמרו לי שבוע שעבר שאני סנובית סתם ככה בלי סיבה...פעם ראשונה שהם ראו אותי. אני יודעת שאני לא. אני פשוט ביישנית ומי שמכיר אותי קצת יותר יודע שאני לא סנובית ובינינו זה מה שחשוב.

למעלה