אני בתחילת תהליך רכישה לדירה ומעוניינת

maiula

New member
אני בתחילת תהליך רכישה לדירה ומעוניינת

לסכם את עלויות כל ההוצאות הנלוות לרכישה (פרט לענייני המשכנתא והוצאות העו"ד) שמעתי דברים על מס קנייה, רישום בטאבו - אני בטוחה שיש דברים נוספים שעולים תוך כדי ואני רוצה להכין את עצמי מבחינה כספית. כמו"כ איפה בודקים זכאות להנחות מסויימות במידה וזאת הדירה הראשונה שאני רוכשת. תודה מראש

macgyver007

New member
תשובה

שלום רב, בתשובה לשאלתך, ברכישת דירה יש לשלם מס רכישה בהתאם לגובה מחיר הדירה (התשלום הינו לפי מדרגות מס) וניתן להגיש פטור במידה ועומדים בתנאים. בנוסף, ניתן לבדוק את הדירה עובר לרכישתה באמצעות שמאי אשר יבדוק את מצבה הפיסי. על הרוכש לבדוק את מצב הזכויות של הדירה במידה והיא רשומה בלשכת רישום המקרקעין ו/או במינהל מקרקעי ישראל. יש לבדוק האם יש היטל השבחה וכו' והאם רובצים על הדירה שיעבודים וכל זאת בעלויות נמוכות. אשמח לעזור, עדי רוזנשטיין, עו"ד בראור - רוזנשטיין ושות' - משרד עורכי דין סלולארי: 0524825377 מייל: [email protected]

תשובה

מס רכישה-עד 907,700 ש"ח יש פטור למי שזוהי דירתו הראשונה. מסכום זה ואילך יש מס 3.5% ולאחר מכן ככל שסכום הרכישה עולה זה מגיע ל-5%. (לכן זה נקרא מדרגות מס רכישה). בכל מקרה, שאר הבדיקות מבוצעות באמצעות עורך הדין אשר ילווה אותך בעסקה וכחלק ממתן השירות. אין באמור משום ייעוץ משפטי. בברכה, נדיר אלסברג, עו"ד אלסברג, קדש - משרד עורכי דין מגדל "משה אביב", קומה 21 רח' ז'בוטינסקי 7 רמת-גן 52520 טלפון: 6134002 - 03, נייד: 4671703 - 054 פקס: 6134000 - 03 www.ak-law.co.il [email protected]

למעלה