אני גולש חדש ויש לי מה לומר.

אנטוליו

New member
אני גולש חדש ויש לי מה לומר.

חברי פורום נכבדים, כפי שמשתמע משמי, הנני יוצא רוסיה. אבותינו לקחו חלק נכבד בהתיישבות ובהקמת המדינה. בתחילת שנות ה-90 התחיל גל עליה המוני אשר הביא לכאן כמיליון עולים זכאי חוק השבות, שתרמו רבות לכלכלה ובטחונה של המדינה. לצערי, לא כולם שמחו על כך. הממסד הדתי, בעל המונופול בענייני האישות (נישואין וקבורה), מתנכל באופן שיטתי לעולים: הרבנים האורתודוקסיים לא מוכנים לערוך להם את טקסי הנישואין והקבורה לפני בדיקה יסודית ומקיפה על מוצאה האתני של הסבתא שלהם, כל זאת בהסתמך על דיני ההלכה היהודית הגזענית שמקפידה מאוד על טוהר הגזע ומזכירה בכך את חוקי נירנברג הידועים לשמצה. יתר על כן, בדיקות מדוקדקות ומשפילות אלה הן בדיוק אותן הבדיקות שעברו אזרחי הרייך השלישי בזמנו לשם רישום הנישואין. נוצר פרדוקס: מאזרחים נאמנים, משלמי מסים ומשרתי כוחות הביטחון שעלו לפי חוק השבות, נשללים כאן זכויות אדם בסיסיות, דבר שלא מקובל כבר בשום מדינה בעולם, למיטב ידיעתי, אף לא בגרמניה ודרום אפריקה. וכל זאת במדינה יהודית וכלפי היהודים! התירוץ המקובל הוא: הם לא יהודים לפי ההלכה. ואני שואל: האם מדינת ישראל היא כבר מדינת ההלכה? האם אלה ששותקים ומתעלמים מהבעיה כאובה זאת, במיוחד הפוליטיקאים, שמנציחים בכך את המצב האבסורדי זה, מוכנים להנהיג את דיני ההלכה ליתר תחומי החיים במדינה: בואו נגדל זקנים, נתפלל 3 פעמים, נגלח את ראשי נשותינו ונהפוך אותן למכונות לידה, למשרתות ונחזיק אותן בבית בלבד. בואו ננהיג עונש סקילה. אני בטוח שאף אחד מכם לא יצביע בעד זה. אז למה חוקי ההלכה מיושמים דווקא על עולי רוסיה בלבד? למה המדינה חייבת לירוק דווקא בפרצופם? למה הם נדרשים לנסוע על חשבונם לקפריסין? למה צריכים לקבור חייל מחבר העמים מחוץ לגדר? כל העוולות האלה יחזרו, בסופו של דבר, כבומרנג, אלינו. הם התאפשרו הודות לתאוות השלטון של מנהיגי המפלגות הגדולות ומפחד הדתיים, האחראים כאן למשטר של כפיה דתית. לצערי, גם מפלגת שינוי לא עשתה מספיק בעניין. מתרצים את זה בכך שאין להם מספיק קולות בכנסת. אני לא קונה תירוץ זה. אפשר היה, למשל, להגיש בג"צ בדרישה לחייב את המדינה לשאת בהוצאות הנסיעות המוזרות של "פסולי החיתון". פניתי בעניין זה לראשי שינוי ולח"כים שלה אך לא זכיתי אפילו לתשובה. בקיצור, כולם מ-פ-ח-דים מהממסד הרבני האורתודוקסי המאובן והנוקשה משיקולים קואליציוניים או אחרים. על ידי כך הם פוגעים באושיות של המשטר הדמוקרטי ובחוסנה של המדינה בכלל, וגורמים לתסכול להתמרמרות מיותרת של חלק חשוב ותורם של אזרחיה הנאמנים. אין לנו מספיק שונאים? את האפליה המטופשת הזאת חייבים להפסיק ומיד, לפני שיהיה מאוחר מדי!

מבלי להיכנס לניתוח הסיבות

למצב הנוכחי, אני מזדהה אתך בכל מה שנוגע לניתוח המצב עצמו, וזועם יחד אתך. חייב להיות מוסד נישואים אזרחיים ו...קבורה אזרחית. המצב שתיארת הוא רק חלק מהמדיניות הגזענית הכללית של מדינת ישראל, לא רק כלפי עולים מחבר המדינות. אגב, ממתי אנתוליו זה שם רוסי? הייתי בטוח שאיטלקי או משהו כזה

אתה מוזמן, אנטוליו, לקרוא את התגובה

השניה, ולהיווכח כמה צָדקתי בדבר ההכללה - התעוללות הממסד הגזעני, הכפיה הדתית הגזענית כלפי עולים מחבר המדינות היא רק חלק מהמדיניות הגזענית הכללית. לא סוד הוא, שרבים מהעולים מחבר המדינות מצטרפים בשמחה לגזענות כאשר היא מופנית נגד ערבים, מבלי להבין ש...גזענות זה גזענות!

אפרופו גזענות

גידול האוכלוסייה המוסלמית הוא גורם משמעותי בגידול האנטישמיות במדינות אירופה. כך עולה מדוח האנטישמיות העולמית של משרד החץו האמריקני. הדוח, אשר יפורסם היום (ד', 5.1.05) קובע עוד, כי קיימת עלייה ברמת האנטישמיות באירופה מאז שנת 2000 וירידה ברמת הביטחון שחשים יהודים במזרח אירופה ואף במערבה. הנתונים עולים מדיווחים שמסרו אנשי משרד החוץ על הדוח לקונגרס. הדוח הוכן בעקבות חוק שהעביר הקונגרס בקיץ האחרון אשר מחייב את הממשל למנות נציג מיוחד לענייני אנטישמיות עולמית על-מנת לבחון, מדי שנה, את הנושא בכל מדינות בעולם. זהו הדוח הראשון של משרד החוץ. גידול האוכלוסייה המוסלמית, אם כן, ובעיקר בעלי השכלה והכנסה נמוכה, תורם לגידול האנטישמיות אך במשרד החוץ האמריקני מציינים עם זאת, כי עובדה זו רק מצטרפת לסטריאוטיפים אנטישמיים ישנים אשר מקובלים ומושרשים בחברה האירופית ולפעולות של קבוצות ימין קיצוני נגד יהודים ורכושם. בדוח צוין, כי המוסלמים במדינות המערב סובלים "מרגשות עמוקים של שנאה ליהודים ולישראל", וזאת בעיקר בהשפעת מדיניות ארצות הברית בעירק ומדיניות ישראל בשטחים. במזרח אירופה, קובע הדוח, רוב גילויי האנטישמיות הם מצדם של גלוחי ראש וקיצונים ימניים. הדו"ח מציין גם את סוריה כמדינה המתירה שיח אנטישמי חמור בכלי התקשורת שלה. על-פי הדוח, במיוחד ברוסיה ובעוד כמה מדינות מבריה"מ לשעבר, נותרה האנטישמיות בעיה חמורה ביותר "והסטריאוטיפ שהוצמד ליהודים כשולטים בכלכלה העולמית, עדיין משמש קרקע פוריה לרגשות שליליים נגדם". פחות אנטישמיות במזה"ת מהדוח עולה כי דווקא במדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה גילויי האנטישמיות נדירים, אך ידוע, כי במקומות אלו גרים פחות יהודים. אך גם במדינות בהן אין יהודים כמעט כלל, כמו בפקיסטן,חלה עלייה בגילויי אנטישמיות - בפקיסטן מפרסמים עיתונים רבים מאמרים שבהם מתבטאת שנאת יהודים. בסוריה התופעה רווחת - המחברים ציינו כי "הממשלה הסורית מעודדת גילויי אנטישמיות, ואמצעי התקשורת, שנשלטים על-ידי השלטון, מבצעים דמוניזציה של ישראל ושל מנהיגיה". עם כל זאת צוין בדוח, כי ממשלות אחרות כמו צרפת, בלגיה וגרמניה, פועלות נגד האנטישמיות. פורסם ב NFC, 5.1.2005 http://nfc.co.il/archive/001-D-61441-00.html?tag=13-25-48

Comet 1

New member
סורי שאני נדחפת

אני רוצה להגיב בקשר לנישואים אזרחיים. אני לא מסכימה איתך, שצריך להנהיג את זה במדינת ישראל מהסיבה שזה יגרום לפילוג בעמ"י. וד"א, דנו בסוגייה הזאת המון פעמים וכשהיתה על כך הצבעה בכנסת בשנים הראשונות לקום המדינה הוחלט עפ"י רוב שאין להנהיג נישואים כאלו במדינה. החוק התקבל בהסכמת חברי הכנסת שאינם שומרי מצוות בהבנה כי הנהגת נישואין אזרחיים עלולה לגרום לפילוג חמור בעם. שלא יהיה ניתן לתקנו. אם ינהגו נישואין כאלו במדינה, ינשאו במסגרת זו גם בני זוג הפסולים להנשא מבחינה הלכתית. לציבור הדתי לא תהיה ברירה, אלא לנהל פנקס יוחסין בו ירשם מי נישא כדת משה וישראל ומי לא, ועקב כך לא להתחתן עם משפחות אלו שנישאו בנישואים אזרחיים. במשך הזמן העם יתפלג לשני חלקים שלא מתחתנים זה עם זה. ותופעה כזו קרתה בעבר,בהסטוריה של עמנו, כאשר הקראים קבעו לעצמם נישואים וגירושים עפ"י חוקים שבדו מליבם וגרמו בכך להרחקתם מקהל ישראל. רוב העם סבור כי יש להפקיד את כל עניני הנישואין בידי בתי הדין הרבניים בישראל.

הקורא

New member
סורי גם אני, אבל את מדברת שטויות

1. הקראים לא קבעו לעצמם חוקי נישואים וגירושים שבדו מליבם. אני מתערב שאין לך מושג בחוקי האישות הקראיים. אם תצייני מה ההבדלים, אוריד בפנייך את הכובע! 2. כיום רוב הרבנים, וכך נוהגים בתי הדין הרבניים, לא מעמידים קשיים בנישואין של רבנים עם קראים. 3. אנשים שלא יהיו נשואין לפי דין תורה, לא יהיה בזה שום בעיה בלהתחתן עם הילדים שלהם. את טועה גם כאן. אין שום מניעה בלהתחתן עם אנשים שהוריהם לא היו נשואים. 4. "רוב העם סבור כי יש להפקיד את כל עניני הנישואין בידי בתי הדין הרבניים בישראל. " מניין לך?

מסכים חלקית.

מצד אחד, אני באמת מודע לתלאות שמעביר הממסד הרבני. מצד שני, אי אפשר להתעלם מהעובדה שרוב עולי רוסיה אינם יהודים עפ"י ההלכה, ויש אפילו כאלה שניצלו את גל העליה והקשר בינם לבין היהדות מקרי בהחלט. מה שהייתי רוצה לראות, זה יחס יותר מקל כלפי עולי רוסיה שהינם חצאי יהודים, (או רבע, או מה שזה לא יהיה), כמו גיור יותר קל וכו'. אבל, אל תשכח, שמדובר במדינה יהודית, (לא מדינת הלכה), ולכן ישנה חשיבות בבדיקה בציציות של כאלה שיש ספק ביהדותם. ומה שאתה עושה, זה בדיוק מה שעושים לך, אתה עושה דמוניזציה לממסד הדתי כולו ומכתים ציבור שלם וחבל.

tkhri

New member
שלום רב! מקווה שתקרא את תגובתי

דבר ראשון אני מסכים איתך שהעליה ממדינות חבר העמים היא עליה ברוכה ברובה. כמובן שיש יוצאי דופן וגם חסרונות אבל זה ככה בכל תחום בחיים. כתבת שהיהדות מסתכלת שלוש דורות אחורה,לראות אם הסבתא\סבא יהודים ושזה מזכיר את חוקי נירנברג. הרשה לי לתקן אותך...זה לא מזכיר זה במדוייק! חוק השבות למדינת היהודים מבוסס על החוקים של הנאצים ויש לכך סיבה: מדינת ישראל שמה לעצמה להיות מדינתו של העם היהודי כולו. בתוקף כך היא גם עושה הכל כדי למנוע מעשי רצח וביזה ביהודים. בתקופה הנאצית ילד נוצרי שהוריו נוצרים אבל סבתו יהודיה,גם הוא היה נזרק לגטו. מדינת ישראל לא רק דואגת ליהודים...אלא גם למי שאינו יהודי אך הנוראיים שבאנטישמים כן רואים אותו ככזה. אתה מדבר על אזרחות וכו'.כמה מחברי הטובים בצבא הם רוסים וחלקם אף לא יהודי.מה לעשות שלחלקם הקשר היחיד ליהדות זה הסבא\סבתא? זה לא אומר שהם אזרחיים פחות טובים,להפך...למרות שחלקם לא יהודים הם עדיין קרביים ומסכנים את חייהם בעוד יהודים ילידיי הארץ(שרובם מטעמים אגואיסטים או שמאלניים),רבים לא משרתים בקרבי. אתם עליתם למדינת ישראל-מדינת היהודים. בתוקף היותה מדינת היהודים יש מספר דברים בסיסים שעלייך לעשות\לקבל: אין חוק אבל לא נוסעים ביום כיפור. לא עובדים בשבת. הרוב עושה ברית מילה\בר מצווה. חגים ומועדים. נשואין וקבורה. נכון זה קשה ולא תמיד צודק אבל זה חלק מהדברים שמאחדים אותנו כעם. אני אשאל אותך שאלה כזאת: מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. על דמוקרטית אין בעיה. אבל איך אתה היית מגדיר את היהדות שלה? מה אתה היית עושה או חושב שצריך לעשות כדי היא תהיה גם יהודית?

אנטוליו

New member
הגדרה שלי היא:

שלא צריך לעשות שום דבר. עשו כבר די והותר, אפילו יותר מדי, כדי שמדינת ישראל תהיה מדינה יהודית, לכן קיימת כפיה דתית, הממררת את חיי רוב תושבי המדינה החילונים. כל מי שמתאים לחוק השבות, רשאי לעלות וזה לא עניין של המדינה הדמוקרטית אם הוא מקיים חוקי של ההלכה או לאו. "בתקופה הנאצית ילד נוצרי שהוריו נוצרים אבל סבתו יהודיה,גם הוא היה נזרק לגטו"- לא מדויק. קראתי לא מזמן שלא נגעו בילדי משפחות מעורבות בגרמניה, ואף בבן או בת זוג יהודי, אם הם לא התגרשו.

tkhri

New member
בגטו וארשה למשל היתה כנסיה בדיוק

בשביל אנשים שהיו נוצרים אבל הנאצים ראו אותם כיהודים לכל דבר. זה לא נכון להגיד שיש כפיה דתית שממררת את חיי רוב תושבי המדינה החילונית.רוב החילוניים צמים ביום כיפור,עושים ברית מילה,עושים בר מצווה,רוצים להתחתן לפי המסורת,לא רוצים לעבוד בשבת,חוגגים את ליל הסדר וכו'. רוב החילונים כן רוצים קצת מסורת.

eyal2005aa

New member
עם כל הכבוד למצוקותייך אנטולי

ישראל היא מדינת העם היהודי ושכזו היא מדינה יהודית- הניסיון לפרק את כל הסממנים היהודים ממדינת ישראל בשם עיקרון הפרדת דת מדינה אולי נראים לחלק מאיתנו כחביבים אך כאלה שטומנים באורך אגב סכנות גדולות פי כמה למה שאותן קבוצות קיצון אנטי-ציוניות מובילות כיום את המרכז והשמאל הישראלי שמצוי כבר שנים במשבר אידאולוגי. המתח בין אוניבסרליזם ליהדות שתורגם להתנגשות שייצרה את אותו חשש מוצדק מכפייה דתית בשנות ה-80 (שגם תורגמה להון פוליטי לשני הכיוונים שינוי וש"ס) איננו משקף היום לטעמי שאדם חילוני את המצב היום. התמסרות לקיצוניות השנייה משמע ביטול הזהות המאחדת של עצם קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית (ולא אין זה מספיק להתסתכל על "ספירת ראשים" שאינם ערבים כדי להבטיח ת היותה של ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית). היא סכנה אף חמורה לא פחות. ם אנו פותחים כאן רכבת נכנסים לערב רב מכל העולם למה באמת שלא נפתח את שערינו ל30 ו-40 מיליוןן שמתחשק להם. דווקא כחילוני שורשי נראה שעל ישראל של שנות 2000 להקפיד הקפדת יתר על נושא הזהות של אלה הנכנסים בשעריה.

doresh shalom

New member
ישראל

היא ביתו של הלאום היהודי, לא של הדת היהודית. ה"בעיה" היחידה היא שהלאום היהודי די "התפרק" אם אתם מבינים את כוונתי...

baronbaron

New member
הלאום היהודי

לא יתפרק אם לא נאפשר לא זאת. ולאותם גויאבות שחושבים שיכולים להרשות לעצמם פירוק של הלאום היהודי אני מציע לחשוב פעמים... או כמובן לארגן לעצמם דרכון ללוס אנג'לס, האג, גואה פונה או ישירות לאאושויץ. אותה חוסר מודעות אקזיסטנציאלית קיומית הישרדותית אמנם טובה לשאנטי פחות להמשך קיומם של ילדנו. מי שכבר הובא הנה בתוך אותה השתוללות אופרטוניסטית של נערי הסוכנות צריך להיות מגויר. אבל את הקריטריונים להביא את הדודה של הסבתא "שהיה לה דודה שאכלה גפילטע " - צריך להפסיק. הצפת המדינה בלא יהודים מסוכנת בטווח העתידי לא פחות מהאיום הדמוגרפי, אתנו-לאומי מצד הערבים.

doresh shalom

New member
בוודאי ../images/Emo41.gif

זה גם ידוע שבתנועה הלאומית היהודית (הציונית) היו הרבה אישים וקבוצות אנטי דתיים.

baronbaron

New member
../images/Emo178.gif תשובה מבריקה -

כמו פניה של שולמית אלוני (כמעט). אבל אם לא נקשקש כל כך הרבה שטוית מאיזור גושלום- נבין שגם בן גוריון וגם גדולי הציונות מגלילי טבנקין אלון והרצל הדגישו גם הדגישו את הזהות היהודית. למעשה כל הניסיון לבדל בין הזהות הלאומית לדת הוא פטתי. שנאת כפיה דתית לא צריכה להטריף אותנו עד כדי שנאת הזהות שלנוכבני הלאום היהודי על כל מרכיביו. "עם השוכח את מורשתו ימצא עצמו מתכלה" יגאל אלון

Azazel

New member
הזהות היהודית- אך ללא שום קשר לדת

כמדומני, אלהים כלל לא מופיע במגילת העצמאות, למשל.

למעלה