אני גולש חדש ויש לי מה לומר.

EverMan

New member
לא הכוונה הלאום הנוכחי.

הפס בת.ז אלא המהות. יהודי בארה"ב , שמגדיר את עצמי כיהודי , בשניה שיעלה לישראל - יהיה גם ישראלי. מכיוון שיהדות התפתחה מלאום - הרי הוא שכן יהודי הוא יהודי בלאום ובדת במיידי. דבר דיי בעייתי - בעיקר שאפשר להיכנס ללאום דרך גיור , אבל כך הדבר.

אנטוליו

New member
אני מסכים שצריך להקפיד על זהות

של נכנסים לשעריה. את זה עושים נציגי המדינה בחו"ל, לפני העליה. מרגע שהם עלו- אסור להשפיל ולבזות אותם, כמו שעשו ליהודים בזמנים אפלים. הרי לשם כך קמה בדיוק מדינת ישראל!

baronbaron

New member
כללית מסכים

אבל התשובה מתחלקת לשני אופנים. מי שכבר נהנה מהפירצה בשער- צריך להיות מגויר בהליך מהיר כפי שהציע שרון. מצד שני את המוסד הבירוקרטי "הסוכנות היהודית", שבעיקר קיים במטרה להבטיח המשך קיום עבודה לעובדיו להביא כל מי שהסבתא של הדודה שלו צריך לסגור לחלוטין. יש צורך במוסד חדש אשר ידאג להבאת רק יהודים (ולא בערך יהודים) ומעל לכל בלי ניסיונות שידול והענקת "שוחד" עליה. מי שציוני באמת שיעלה ארצה מיוזמתו או/ו במקרה של רדיפה אנטישמית של יהודים. ישראל כדי לא לאבד את זהותה צריכה להוריד את מינון היותה מדינת הגירה ולהדגיש את בניית הזהות הציונית בלי למסמס את המרכיבים היהודים שבה. כדאי גם להוריד את מינון הדמוניזציה כלפי הדתיים, ובמיוחד המוסד הדתי-לאומי שבסופו של דבר משרת את קיומו של הלאום היהודי בעקשנותו המסננת.

למעלה