אני גם רוצה לשתף

Betterfly

New member
אני גם רוצה לשתף

ההימנעות מה זה לא הצליחה לי- דווקא כשרציתי להימנע הרגשתי שאני צריכה אותו יותר מתמיד וכל השבוע שיחות טלפון, צ'אטים ואפילו נפגשנו פעם אחת (והספקנו לריב על איזו שטות שגרמה לי ללכת, מסתבר גם שסתם מיהרתי להתעצבן). אני אובדת עצות.. איך מוציאים מישהו מהראש? ניסיתי הכל.. היתה הימנעות של שנה, הימנעות של חצי שנה, ניסיון לחזרה ועכשיו זה (מין משהו לא מוגדר). קשה לומר מה היה יותר גרוע- הימנעות או חוסר הימנעות, כי כל אחד הביא איתו כאב מסוג אחר (הימנעות היתה כמו קטיעה של חלק מהחיים, חוסר הימנעות- שוב מערבולת).

את יכולה לומר מה את מוצאת בו?

מה הוא מעניק לך? מה כל כך מיוחד בו? האם הוא שם בשבילך, מתייצב למענך? האם הוא נותן לך תחושה טובה ותומכת לגבי מי שאת ומה שאת? קטיעה של חלק מהחיים - בדיוק התחושה שאני כל כך מזדהה איתה.

Betterfly

New member
קשה לומר

למה מתאהבים דווקא במישהו אחד ולא באחר, ולמה אחד נכנס ללב ולא יוצא ממנו ואחר לא. אולי דווקא באופן קלישאתי ביותר הוא לא בנאדם תומך ומבין, לא מתייצב למעני ולא טורח כדי שתהיה לי תחושה טובה (תמיד מתאהבים במי שלא ניתן להשיג...). מה שכן, הוא מאוד כנה ולא מספר סיפורים. הוא לא מוכר לי אשליות (אם כבר, אני לעצמי...) אפשר לומר שמה שאני אוהבת זה בעיקר מה שהוא מקרין- את העוצמה, האישיות, הכריזמה. לגבי למה הוא לא עוזב אותי במחשבות? זה לא ברור... הוא כאילו שם מאחורי כל מחשבה (זה מאוד מפחיד), אני כאילו מספרת לו דברים ביומיום במחשבה שיהיה גאה בי. זה מוזר... אולי אני סתם בעיקר שואבת עידוד מהדמות שלו? אבל זה כל כך מציק שהוא שם כי אני יודעת שזה בנאדם אמיתי ורוצה את הדבר האמיתי (וגם יש תחושת אשמה שאני עוד חושבת עליו בצורה כל כך אינטנסיבית, מאגית כמעט). בקשר לחלק של אהבה כלפיו, זה בטוח שם, אז אי אפשר לומר שהוא סתם דמות ווירטואלית נחמדה. אני פשוט מרגישה שאנחנו אותו דבר, או נכון יותר- הוא הגרסא שאני רוצה להיות
. לא יודעת, פשוט "נשביתי" בקסמיו. העליתי אותו לדרגת אליל. ברציונאל אני יודעת שהוא לא כל מה שעשיתי ממנו אבל ברגש אני לא מסוגלת להשתחרר מזה. הפסיכולוגית שלי אמרה שהוא סה"כ גירוי שמזכיר לי משהו שחסר לי והוא אהבה, חוסר שמורגש בגלל האופן שבו החיים שלי התנהלו. כשהייתי בגיל העשרה סבלתי כל כך מבדידות ויחס פוגע שנסגרתי באופן רגשי ולא חשתי שאני באמת באמת זקוקה למישהו אחר. היו לי חברים אבל כשהם עזבו אז לא הרגשתי כל כך רע עם זה ותמיד העדפתי איכשהו להיות לבד. מתישהו כל הסכרים האלו נפרצו ומאז... קשה לי להיות לבד, אפילו ברמה היומיומית (אני מתרגלת את זה דווקא לאחרונה, אחרי התנתקות מקשר עם בחור אחר שהיה איתי כמעט יומיום בשלוש שנים האחרונות- לא המיתולוגי אלא ידיד). אפשר לומר... שהוא מזכיר לי אותי אז?... יכול להיות.

תקני אותי אם אני טועה.

הוא: מלא עוצמה, כריזמה, אשיות, אדם אמיתי - הוא לא צריך אותך. את: חסרת אישיות? ללא כריזמה? ללא עוצמה ? את לא אדם אמיתי? - את כן צריכה אותו.... הוא: אליל. את: ? אני רוצה להציע לך קו מחשבה: תיאור האהוב שלך רחוק קמעה מתיאור של אדם שיש לו חסרונות, יתרונות, אילוצים, נסיבות חיים, מצוקות , קשיים וחולשות לא נשמע שהוא עושה טעויות או הכרעות טפשיות . האם את מסוגלת לראות בו את הרשימה הזאת?

Betterfly

New member
הרשימה של "החצי השני של האדם

האמיתי?" זה מאוד קשה כי אלו הדברים שהוא לא חושף בפניי. מאוד נוח לו להיות בעמדת החזק ולדחות את מה שאני מייצגת (החלש). לי לא בהכרח נוח עם זה, אבל כבר אמרנו שהרצון שלי להיות ודלבר איתו לא כל כך רציונאלי. יש תקופות שבהן אני לא מסוגלת בכלל להגדיר את עצמי ואני באמת מין "?" שכזה, מרגישה שאין לי שום מבנה אישיות או שום דבר שמייחד אותי. התקופה הזו היא לא כזו... אני אמנם לא מרגישה הכי חזקה בעולם אבל אני כן מרגישה שיש לי מה לתת אך הכל מיטשטש סביב הדיכאון וחוסר האנרגיה. בקשר אליו, מדובר פשוט במה שמכנים כנראה "אנרגיה חולנית"- בגלל שאני זקוקה לו יותר משהוא זקוק לי אני יוצאת מין דמות חלשה ופתאטית. אני לא חסרת אישיות אבל אני חסרת כאריזמה ובנקודות מסוימות גם עוצמה. זה לא שכל אדם נולד עם כאריזמה אבל זה בהחלט נקודות זכות שיכולות לתת לך יתרון משמעותי, במיוחד כשמתקיימים יחסי כוחות כמו שתיארתי (בדומה ל- להיות יפה מאוד או חכמה מאוד בעולמנו).

כלומר

אם אני מבינה נכון את תשובתך, את מודעת לזה שאינך מכירה אותו... או שלא הבנתי נכון?

Betterfly

New member
ייתכן מאוד...

אני מכירה אותו דרך הבלחים של מחשבות, רצונות, פחדים והקשר שחלקנו פעם. אבל לרוב הדינמיקה בינינו היא כזו.

Betterfly

New member
אני רוצה שהיא תשתנה

אני רוצה להמשיך הלאה אבל לא יודעת איך- הוא תקוע שם בראש בצורה מוזרה ביותר ויש בי גם צד שעוד אוהב וכאילו רואה מה שאחרים לא רואים (את הפוטנציאל ששונה מאוד מהמימוש העלוב). כאילו, יש לי פתאום איזה מין דרך שאני מאמינה שהתקיעות הזו כיוונה אותי אליה.

Betterfly

New member
אויש שאלוהים יעזור...

כתבתי הודעה שלמה והיא כאילו נעלמה. אולי אני הוזה!?!?! בקיצור, רשמתי שהגעתי לאחרונה למסקנה- שכדי להתגבר ולצאת מעניין המחשבות עליו (הבחור...) ובכלל כל המחשבות השליליות- אני צריכה לא להתנגד לדיכאון אלא לאמץ אותו, לתת לו לחלחל אליי ולעבד אותו, ובסיום החוויה אפשר יהיה להמשיך הלאה. הגעתי למסקנה הזו בעקבות ניתוח של מה שהיה עם החבר הקודם שנפרדתי ממנו (לפני 4 שנים)- כשנפרדנו לא התנגדתי לדיכאון, נתתי לו להגיע אליי, נתתי לו את הזמן שלו. בחודשים הראשונים לא עשיתי דברים שלא התחשק לי, לא הכרחתי את עצמי- לא יצאתי הרבה מהבית (עבודה, קצת יציאות וזהו), הרשיתי לעצמי גם לשקוע במחשבות. בהתחלה היו בעיקר מחשבות, יותר מאוחר קצת שיחות, טלוויזיה, ספרים אבל בלי שום דבר מחייב. פתאום, אחרי 3-4 חודשים, הגיעו ימים שהמחשבות עליו נעלמו, גם מחשבות טורדניות אחרות הושקטו. היציאה, בהדרגה ובאיטיות (כמו שמתאים לי, בקצב שלי), הגיעה מעצמה ולא כפיתי אותה על עצמי. זה בדיוק ההפך מהמשפט- כדי לצאת מהדיכאון צריך להכריח את עצמך לעשות דברים, להיות פעיל, לא לחשוב עליו. בשנים האחרונות סבלתי הרבה, אולי בעיקר סביב הדחקת הדיכאון והימנעות בכל דרך אפשרית מלחוות אותו (בעיקרון לא היו לי הרבה ברירות, הייתי צריכה לנהל אורח חיים מלא שכלל שתי עבודות במקביל ללימודים, התנדבות וחיי חברה פעילים). אולי... זו הסיבה שהוא נתקע לי בראש? אף פעם לא הרשיתי לעצמי להיכנס לשם, אולי הבריחה הביאה למצב המוזר שהוא תקוע בראש שלי. אז החלטתי.. שאולי אני לא צריכה להלחם בדיכאון הזה, שהוא שם מסיבה אחת- כדי שאני אוכל לעכל אותו, לעבד אותו ולהמשיך הלאה (במקביל לטיפול פסיכולוגי רציני). ואולי זה לא מקרי שהוא נתקע לי בראש, וזה לא שהמוח שלי עובד בצורה כל כך משונה אלא אפילו קצת הגיונית. ואולי אני צריכה כבר להפסיק לעשות דברים שאין לי ממש דרייב פנימי לעשות, כמו לצאת עם בחורים, לבלות הרבה, להעמיד פנים שהכל בסדר (ותוך כך לקיים קשרים עם אנשים שעיוורים לגמרי לרגשות שלי, לא מדברת עליו דווקא כי הוא לא, גם אם להתמודד קשה לו או שהוא לא יודע איך- וגם זה יגרום לצמצום הכרחי של הקשר, אלא על אנשים אחרים שכולם נדבקים זה לזה מתוך כורח יומיומי, פוזה וכו'- אני ארחיב בפסקה הבאה). אולי... אני קצת אוותר לעצמי, אתכנס, אחשוב, ארגיש ואמצה את הרגש. בלי לבזבז אנרגיות מיותרות. לגבי אנשים שעיוורים אליי- יש לי ידיד שנפרד לאחרונה מחברה שלו. הכרנו ממש זמן קצר לפני כן אך הייתי שם בשבילו- בנסיונות לשדך, בהקשבה, ביחס שנתתי לו באופן כללי (תוך כדי התהליך קצת נדלקתי עליו, אבל זה לא מה שדחף אותי לעזור, אני יודעת שאני מסוגלת לעשות את זה גם בלי "מוטיבציה נוספת"). הוא? לא שם בשבילי בכלל. הכיר מישהי חדשה ולא מתקשר אפילו לשאול מה נשמע. זה מילא.. אבל כשאנחנו לפעמים יושבים לאכול צהריים ביחד ואני מספרת לו משהו שהוא קצת מעבר, קצת יותר אישי- הוא מגיב בצורה כל כך... קרירה. אני לא יכולה אלא להסיק מכך שהוא אגואיסט ברמות על, והלב שלי נחמץ. נחמץ שיש אנשים כאלה בכלל.

יש לי כמה שאלות על מה שכתבת כאן

אני מרגישה שאני צריכה להבין יותר את היחסים שלך עם המילה וויתור. היה לנו כבר דיון על זה, אבל ראיתי שאת משמתמשת בביטוי "לוותר לעצמי" גם במשמעות ביקורתית ומאשימה, וגם במשמעות של חמלה וקבלה עצמית. יש לי הרגשה ,ככה מקריאת הדברים שלך, שאת נורא עסוקה בלהתבונן על עצמך מרחוק בצורה שיפוטית . של מי העניים השיפוטיות הללו, לדעתך? מה מפריע לך בעצם להתכנס, לחשוב להרגיש ולמצות את הקשר?

Betterfly

New member
תשובות

המילה וויתור היא אכן דואלית אצלי- מצד אחד לוותר לעצמך זה לאבד שליטה באיזה שהוא מקום- כאילו, איפה הגבול? אם משהו לא נוח לי ואני לא עושה אותו, זה החלקה קטנה במורד מדרון תלול שבקצה שלו עושים עוד פחות ממה שנוח ונעים, ללא פיקוח מסוג כלשהו- מוסרי וערכי בעיקר. מצד שני, לוותר פירושו גם להפסיק להיות שוטר אכזר כלפי עצמך, במיוחד כשזה לא מסייע לך. הכוונה שלי לאור הדואליות הזו היא שכשאני רוצה לוותר לעצמי אז אולי אני רוצה ללכת עם התחושות שלי ולקוות לטוב- לקוות שלא הדרדרתי מוסרית אלא דווקא עזרתי לעצמי בזה ששחררתי קצת חבל. לכולם כמובן יש ביקורת על מה שאני עושה... אני קצת אובדת עצות בקשר להחלטה שלי. האם זה נשמע לך נכון (בואי נגיד, ייתכן.... אפשרי...) באופן כללי? הביקורת היא לרוב על הבידוד שלי ועל "לוותר לעצמי" מבחינת לצאת ולהתאמץ. כל החברים חושבים שברגע שאני מעדיפה בעיקר אינטרוספקטיבה ולבלות זמן עם עצמי ולהימנע מ"גיחות החוצה" שגם ככה אני חשה לא בנוח איתן אני דווקא רק שוקעת יותר לתוך הדיכאון. זה מדאיג אותי כמובן. אני קצת אחדד- אני לא רוצה בכלל לא לראות אף אחד ולחיות בכלא, אבל אני מעדיפה פעם בשבוע ללכת לבקר חברה מאשר- לצאת כל יום או כמעט כל יום. אני מעדיפה את רוב הזמן הפנוי שלי לנצל עם עצמי ולבדי. נראה לי שמה שהפריע לי להתכנס לחשוב ולמצות את הקשר היה כל הטראומות שבהן הוא לווה. זה כאילו היה יותר מדי... ואיכשהו הדחקתי. ככה נראה לי.

לדעתי הפרטית והאישית

את צריכה לעשות מה שנכון ומתבקש לך. מה שאנשים סביבך מיעצים לך עשוי להיות עצות זהב או עצות שבאות ממקום שלא רואה אותך אלא את הצרכים שלהם . לכן, לדעתי אם את רוצה להתעסק בהתבוננות עצמית, זה מה שאת צריכה לעשות. אלא, שצריך לעשות כאן הבחנה מאוד חדה בין התבוננות עצמית ובין מצב של התמסרות ליצירת מציאות הרסנית. כרגע, אני לא שומעת שאת מתבוננת בעצמך פנימה , אלא ממשיכה להזין את הקשר הזה שבו הוא אליל ואת סימן שאלה..... לי אישית יש הגדרה נורא אכזרית להבדל ביניהם האינטרוספקציה שנוצרה אחרי שהתנתקתי פיזית (טלפונית, וירטואלית, מעשית ובכל צורה שלא תחשבי על המילה ניתוק טוטלי) מאהובי המתעתע, היא משהו שקראתי לו ועדיין קוראת לו "להתמודד עם מחראת חיי". כל מה שהיה לפני זה, זכה לביטויים פסיכולוגיים מעודנים לתופעה של הרסנות וביטול עצמי.

Betterfly

New member
מעניין

כי הפרידה מהחבר ההוא לא לוותה בהתנתקות. ההתנתקות באה אחרי ההשלמה שאין לי מה להרוויח מהקשר והפסקת המחשבות. באיזשהו מקום בפעם האחרונה ניסיתי לשחזר את המצב ההוא... אולי זה לא נכון אבל עובדה שאז זה כן עבד. לא מבטלת את האפשרות שמדובר בתנאים שונים לגמרי.

הדימיון ההסטורי לא מכריע לדעתי

שום דבר הרי לא צריך לחזור על עצמו בדיוק באותו אופן. את לא אותו אדם ולא התאהבת בהעתק המדויק של האיש הקודם.... השאלה המכריע ליכולות שלך להתנתק, לדעתי, היא באיזה עומק את מטפלת בעצמך. את מספרת כאן בפורום שלמעשה את אוהבת אדם שאת לא בטוחה בכלל באשר לתכונות שאת מייחסת לו, אבל מה שבולט מאוד לעיני הוא שהן תכונות הפוכות מאלה "שלך". במקום שאת חלשה, הוא "חזק". במקום שאת זקוקה , הוא לא זקוק. אם את כבר נפגשת איתו, יש לך אומץ לנסות להכיר מי הוא באמת? בעימות מציאותי עם מי שאת חושבת שהוא?

Betterfly

New member
מה עושים בשביל זה?

האם יש לי צורך אמיתי בלהכיר אותו? אני לא אמורה... להתנתק? מה שמעצבן הוא שכמובן אני יוזמת בעיקר את המפגשים, זו לא תחושה נעימה תאמיני לי. כלומר, אני זו שרוצה בקשר בעוד הוא נוח לו עם המצב הקיים. אם מדובר בליצור את הקשר מחדש ולעשות ממנו קשר אמיתי של זוגיות אז התשובה היא לא. נגיד ומאיזשהי סיבה שווה לי להכיר ולא להתנתק, איך עושים את זה בכלל? במצב הנוכחי, כשבא לי כל יום להרים טלפון וזה שם אותי בתחתית הסקאלה ביחסי הכוחות בינינו, והכל בגלל מחשבות שמטריפות אותי, איך אני בכלל רואה אותו כמשהו אחר חוץ ממישהו שמסובב אותי על האצבע הקטנה שלו? אם לא היתה לי בעיה של מחשבות שמטריפות לא נראה לי שהיה לי כל כך חשוב לשמור על קשר (אולי קצת חשוב כי אני כן אוהבת עדיין בלי קשר לאובססיה שמטריפה אותי).

Betterfly

New member
לא משנה, זה די נגמר...

כרגיל, מתישהו כל העניין מפחיד אותו והוא נעלם. אז זהו, הוא נעלם לי.

diklazaf

New member
גם אני רוצה עזרה

אני גם ישמח מאוד שיעזרו לי. אני מכורה לבחור שהיה חבר שלי במשך שנה . והוא ממש לא יוצא לי מהראש. למה זה. אני מגיעה למצב שאני חייבת להתקשר ורק לשמוע אותו הוא כמו הסם שלי אני חייבת לראות אותו. וזה באמת נכון מה שרשמת כשאני לא רואה אותו זה סבל לא נורמלי. ושאני רואה אותו אז הכול מתהפך וכול הרגשות מתהפכים. וזה נורא כואב אנחנו כבר חצי שנה פרודים ואני עדיין אוהבת ורוצה וכמובן מתגעגעת לחיוך שלו. מה עושים

למעלה