אני הולך להיות עני וזה מפחיד אותי מאודעדמוות

אני הולך להיות עני וזה מפחיד אותי מאודעדמוות

אני הולך להכנס לדיור מוגן , ולצערי בחרתי לגור עם שותף אחד מה שיותר עולה השכר דירה. וחתמתי על חוזה לשנה

ואחרי כל ההוצאות והויזה ישאר לי רק כ1000 שקל לחודש לאוכל וזה מבחינתי עוני . גם אתם חושבים ככה?.....

לפני זה גרתי בבית של אבא שלי עד שהבת זוג הבת זונה שלו הוציאה אותי משם בטרור נפשי . עכשיו יהיה לי בית אבל לא יהיה לי כסף לאוכל .......אז מה זה שווה לי?.....

אני אהיה עני מאוד ואני לא יודע להכין אוכל זול ובריא. פשוט לא למדתי ואני ממילא עייף כל הזמן ......

אני פוחש שעם הזמן ימאס לי לחיות במצוקה כזו כל הזמן ואני אתאבד

אני כל הזמן מתכנן שאם אני ארגיש ממש רע אני אפנה לבית חולים אבל זה יהיה זמני וגם לא יתן לי פתרון לאחרי.

לגבי עבודה אני שייך למשרד השמה ששייך למועדון חברתי יומי וכדי שהם יעזרו לי למצוא עבודה אני צריך להוכיח את עצמי במועדון הזה קודם איזה חצי שנה וזה יותר מדיי זמן . להוכיח את עצמי שם בעבודות למינהם . וזה יותר מדיי זמן ואני חרד הרבה ואני לא יודע אם יהיו לי את הכוחות להיות סבלני.

עד שהם ימצאו לי יכול לקחת חצי שנה וזה מטריד מאוד

אני פשוט לא יודע מה הפתרון חשבתי על לעיבור אחרי זה להוסטל כי במצה הבריאותי שלי לא טוב ....ויהיה שם מי שמגיח 24 שעות וגם תהייה אם בית שמכינה אוכל .....הכל פשוט כי אני מרגיש שבמצב שלי מתדרדר ואני מרגיש לא טוב פיזית ונפשית אני מקווה שלא אתאבד בסוף

אני מחבק אותך חזק מכאן חזק חזק

לא חוויתי את החיים שלך, יש לי דווקא חיים מוגנים מאוד
אבל המחלה הזו נטפלת אל כולנו, גם אליי.
חיבוק ענק ממני.

1000 ש"ח לאוכל

לחודש ליחיד, לא נשמע רע. זה מחייב התארגנות כמו למצוא מקום (או אפילו יותר מאחד) זול לקנות בו אוכל וגם
להיות קצת "יצירתי" בעניין, החל מלהשתמש בתיון תה 3 פעמים(מה שעשיתי ממש עכשיו) ועד לבשל מראש שתי ביצים בפעם אחת כדי שתהיה לי
גם ביצה אחת למחר באותה אנרגייה. (שימוש בגז)
לגבי הכנת אוכל, יש מספיק מתכונים פשוטים שלא דורשים מאמץ או ידע נרחב.(אני בטוח שיש יותר מספר אחד בסגנון "ארוחה ברבע שעה") בתקופה שהייתי בשכירות עם שותפים היה לפחות שותף אחד שהיינו מבשלים ביחד ומעבר לחלוקת המאמץ זה פשוט היה נעים.

אתה יוצא לחיים חדשים וזו ברכה גדולה(בהתחשב במה שעברת אצל אביך) המשוכה העיקרית שעומדת בפניך זה למצוא שותף סביר ומעלה מזה.
מאחל לך רק טוב.

פשוט הייתי רגיל ל2000 שיש לי חופשיים

תודה רבה. נשמע באמת מעודד . הבעייה אצלי שלפני זה היה לי בערך 2000 שקל לביזובוז/אוכל בחודש וכמעט שלא למדתי להכין כלום .......זה הבעייה אצלי לא היה לי פחד לפני זה להיות עני או שאני לא אוכל להרשות לעצמי ארוחת אחת קנויה בחוץ...

עכשיו הכל התהפך ואני לא מוכן לזה.....כל כך....

ותמיד יש כל כך הרבה מה לעשות ...כל מיני מטלות שצריך כוח אפילו בשבילי לבשל.....בכל מיקרה תודה אולי יהיה טוב...

אמרו לי שמדריך יעזור לי בזה אבל אני בספק כי כל הזמן עסוקים גם בדברים אחרים של שיקום ולא יהיה תמיד זמן לזה למרות שזה הכי חשוב לי......

ואני קצת חושש כי את שלו הוא יעישה כמו רובוט לעבוד איתי על דברים כמו לנקות את הבית לפי הוראות מלמעלה. במקום להתמקד איתי רק בזה שזה הכי ירגיע אותי...

אני כניראה חייב ללמוד להנות מאוכל זול אך בריא...איין לי כמעט בעייה עם זה רק שאני מרגיש עייף כל הזמן בגלל הדכאון והחרדה החזקים הם מחלישים אותי

תשמע

אחד הדברים הכי טובים שקרו בגלל המחאה החברתית זה ההכרה של כולם בחסרון הכיס שלהם ושל אחרים.
פתאום, יום בהיר אחד כולנו הבנו שאנחנו חיים מעל הפופיק וברגע שזה קרה, אנשים גם החלו לחיות בהתאם לתקציב
האמיתי שלהם.(ולא בהתאם לתקציב שנופח ע"י הלוואות מהבנק)

עשיתי שינוי משמעותי בהתנהלות שלי, עברתי לבנק הדואר ויש לי חשבון כמעט ללא עמלות. קונה ירקות בשוק. קונה
ברשתות השיווק הזולות(וגם שם, כל הזמן בודק את המחירים. כל הזמן) ומתנהל מאוד חכם וזול כל הזמן ומצליח גם לחסוך קצת בצד
לכל מיני דברים.

ואני עדיין אוכל בחוץ מדי פעם, מנגב חומוס פול ב20 ש"ח ומאושר עד הגג. לא צריך מסעדות יוקרה.

ואני יודע מה זה להיות עני, היה רגע נתון שאספתי בקבוקים בלילות בשביל הפיקדון. זה שייך לעבר.

קניתי כי היה לי /מחאת הקוטג' צודקת

זה לא שקפצתי מעל הפופיק כהגדרתך . ישבתי על מי מנוחות כי היה לי כי לא היה לי שכר דירה.

עכשיו פשוט איין לי באמת במפתיע לגמרי.

אבל גם החברות של הזמון מגזימות לפעמים ....בהעלאות שלהם במצורים הבסיסים ביותר. מחאת הקוטג' לגיטמית ביותר. .....

מדוע מעלים מאוד מוצר כה בסיסי לעניים? ואיפה הממשלה ומה היא עושה בנידון?

אני עכשיו גם אצטרך להסתפק בהרבה ירקות כי הם זולים אבל כמה אפשר ירקות....אני רוצה גם דברים אחרים כמו גבינה ואולי עוף לפעמים אז מה עושים?

אני גם מנסה לבדוק מחירים אבל בדרך כלל בסופרים זה יחסית זול......אני מאחל לך להמשיך להצליח להתנהל נכון וחכם!

ישראל

אתה צריך להוציא רק על אוכל?

1000 ש"ח זה יפה, לאדם יחיד.
אכן, אתה צריך לקבל עזרה והנחיה איך להסתדר עם 1000 ש"ח, אבל זה לא בשמיים.

והבת זוג של אבא שלך לא בת זונה, היא אשה שרוצה חיים זוגיים עם הבנזוג שלך
אתה אדם בוגר. אולי חולה, אבל בוגר וצריך להתמודד.
תאמין לי שהיא רק עשתה לך טוב.

1000 זה בערך הסכום

שישאר לי לאכול ותרופות אחרי כל ההורדות ...

מעכשיו אני מתרגל לאכול תפוחים בננות ועגבניות.

הבת זוג של אבא שלי יודעת שאני בן אדם חולה פיזית ונפשית וגרמה לכך שאני אצא מהבית ואחייה בפחד.

אם זה היה קרוה לך היית מבין אותי

בעיקרון, כן.

א. 1000 ש"ח לאוכל, לאדם אחד, זה יפה מאד.
אתה לא עני.
אתה אולי מפוחד, אולי לא יודע להתסדר עם הכסף - בשביל זה יש מדריך שילמד אותך.
אבא שלך לא הצליח להנחיל לך כלים להתמודדות כלכלית וזאת בדיוק הסיבה שבגללה אתה צריך לצאת מהבית.

ב. הורה יכול לעזור אולי פה ושם
אבל העצמאות הכלכלית היא אחד הדברים הבסיסיים אצל אדם בוגר.
אז אולי אתה חולה, אבל הרחמים העצמיים לא יובילו אותך לשום מקום.

אושרי

New member
הורה יכול לעזור לא רק פה ושם

הורה צריך לומר לבנו,אל תדאג אם לא תסתדר אני אעזור לך.
עשה הכל כדי שלא תצטרך,אבל אני תמיד פה בשבילך.
כך לדעתי צריך להתנהג הורה.

למעלה