אני היחידה שלא מעניין אותה לשאול בדייט לגבי

אני היחידה שלא מעניין אותה לשאול בדייט לגבי

מערכות יחסים קודמות?
ראיתי שהבחור פה כתב שהדייט שלו תחקרה אותו ולא נראה לי שזה משנה או עניין של הצד השני. אם הייתי יוצאת לדייט לא הייתי מעוניינת לדבר על זה ולא היה מעניין אותי לגביו.
היה מעניין אותי רק אם יש לו היסטוריית בגידות זה כן כי אז לא הייתי סומכת עליו וכמובן לדעת מה הוא מחפש ומה המטרות שלו לקשר ( כי אני למשל לא רוצה להתחתן אבל כן רוצה קשר רציני וזה דברים שחשוב לדעת ).

לשאול על אקסים מרגיש לי כמו חקירה מיותרת ודחיפת

האף. חוץ מזה דייט לא צריך להיות ראיון עבודה. כן אני מניחה שחשוב לספק פרטים מסויימים כי יש אנשים שחשוב להם דברים שונים אבל עדיין

dory141

New member
נכון, זה בהחלט לא רלוונטי

את והוא מנסים ליצור משהו חדש, אז זה משנה מה היה או לא היה קודם? אין טעם להחיות את העבר, כמו גם לא ע"י נידוב מידע יזום שלך ("האקס שלי גם היה אוהד של מכבי תל-אביב", כמו שאמרה לי פעם מישהי. גם אני ובן-לאדן אהדנו את ארסנל, אז זה אומר ששנינו אותו דבר? חסר משמעות). לגבי היסטוריית בגידות, לא נראה לי שמישהו יודע בזה ועוד בדייט ראשון. חשוב לנסות להגדיר כבר בהתחלה מה מטרות הקשר, לתיאום ציפיות.

כן גם לי נראה שבוגדים לא יודו בכך

Elle992

New member
נמחקה כאן תגובה שחרגה מחוקי הפורום

אני מבקשת לשים לב, נמחקה תגובה של המשתמש ga26
שירדה לגופו של אדם - פותחת השרשור.
אני מצאתי את התגובה הזו חודרנית ולא נעימה כלפיי הקוסמת.

אתה חדרת לפרטיות שלה והתחלת לדון על חייה הפרטים
בו זמנית שזה לא קשור לנושא הראשי ולא תואם לדיון בפורום ציבורי.
להבא, אני ממליצה לעשות דברים כאלה במסרים פרטיים ולא פחות חשוב - לשאול
לפני את האדם האם הוא מעוניין שיבקרו/יעירו לו/ידונו איתו בנושא.

*לצערי לא היה ניתן למחוק את התגובה בלבד אלא את כל התגובות ביחד
שהוגבו. זה האופציה בתפוז.

המשך גלישה נעימה.

ga26

Member
אני יכול להבין למה לא נעימה לה ההודעה ועם זאת אין פה עבירה

על חוקי תפוז או הפורום.
שום דבר שנכתב לא נמסר לא במסרים ולא לקוח מהיכרות (שאינה קיימת) מחוץ לגבולות תפוז.

עם זאת אני מתנצל בפני הקוסמת אבל מוחה על המחיקה שאינה במקום לדעתי

אני בעד המחיקה לחלוטין

זה נכון שיש מצב שכתבתי את הדברים שהעלית עלי בפורומים השונים אבל
בהודעה הפותחת את השרשור הנ"ל לא ביקשתי שידסקסו עלי ועל חיי.
נכון שאין בינינו קשר מעבר לגבולות האינטרנט אבל יש מספיק היכרות אישית כדי שתוכל לשאול אותי שאלות נוקבות מאין אילו במסרים וגם לקבל תשובה במקום לפתוח את זה בפורום ולגרום לי לחוש אי נעימות שגובלת אפילו בתחושת חדירה למרחב הפרטי
ואני מאוד שמחה שאל מחקה את זה . כי זה העלה לי את הביטחון היחסי בכתיבה בפורומים לפני זה שקלתי אולי לא לכתוב על עצמי יותר אם זה מה שמצפה לי בעקבות השיתופים והכי חשוב : זה לא היה נושא ההודעה כי אם הייתי כותבת התלבטויות על זוגיות או על חיי בהודעה וזו הייתה תגובתך זה לפחות היה קשור ישירות לנושא

Elle992

New member
חלק מחוקי הפורום זה לא

לעלות דברים אישיים/פרטים של משתמשים בדיונים בכללי.
גם אם יש הסכמה זה אסור אבל בייחוד כשאין הסכמה וכשזה לא קשור.

וזה לא משנה שהמידע הגיע אלייך מימה שהקוסמת פירסמה בתפוז.
זה פשוט לא מקובל לשחזר/לעלות ולפתח דיון באופן כזה.
דברים כאלה מן הראוי לנהל בשיחות פרטיות למען טובת הכלל.

והמחיקה מאוד במקום, אם תחשוב לעומק אולי תבין זאת

Elle992

New member
גם לטעמי לא לעניין לחפור במערכות יחסים קודמות

א' - זו חדירה לפרטיות, בייחוד כשזה נעשה בפגישות הראשונות כשעדיין לא
מכירים לעומק.

ב' - זה לא רלוונטי, רלוונטי רק מה שמנסים לפתח ולייצר נכון לרגע זה.

ג' - רחוק מהעין רחוק מהלב

bluish raindrop

New member
לדעתי כדאי לא לענות

לדעתי שאלות על יחסים קודמים הן נראות לכאורה אינפורמטיביות או נשאלות בהיסח דעת אבל זה בעצם מבחן סינון (לפעמים בצורה לא מודעת), ואין שום תועלת בלענות על זה ברצינות. עדיף "לתפוס" את הבחור\בחורה ורק אח"כ כשיש קשר אמין יהיה כבר מספיק זמן כדי לגלות דברים לפי הצורך. לא מחשיב את זה בתור לשקר.
&nbsp
&nbsp

ברור שישתמשו בזה כמבחן סינון

וחוץ ממקרים חמורים של בגידות לרב לא יהיה בשאלות אילו תועלת ממשית אני מאוד מסכימה. אני חושבת שלא הייתי מדברת על זה בדייט ראשון דייט שמזכיר יותר מידי ראיון עבודה מוציא את החשק להמשיך

bluish raindrop

New member
כן לגמרי..

גם בדייט שלישי אבל לא הייתי מספר..מניסיון..אם הערב הולך לכיוון הפיזי..פשוט לסתום את הפה(אני אומר את זה לעצמי חחח)..

dori78

New member
זה נשמע שאת כנראה קצת קוברת את הראש בחול.

כשאת נפגשת עם מישהו שכל היכרותך איתו מסתכמת בצ'ט אינטרנטי (או חמישה, לא משנה) ושיחת טלפון קצרה,
אין לך דרך להכיר אותו לעומק באמת בדייט של שעה. אפילו לא של שלוש שעות.

מהסיבה הזו אנחנו מקטלגים אנשים לפי פרמטרים קטנים מהחיים שלהם.

למשל: גבר או אשה מעל גיל מסויים (כל אחד מחליט מה הגבול שלו בנושא הזה) שלא עובדים למעלה משנתיים,
לא לומדים וגרים אצל ההורים - זה אומר דרשני. מה הוא הגיל המסויים שהופך את צירוף הפרמטרים הללו לבעייתי?
לא יודעת, כל אחד מחליט מה נראה לו הגיוני.

למשל: גבר שמדבר כל הזמן על כמה הוא מרוויח ומנפנף בארנק שלו זה טרן-אוף רציני מבחינתי,
כי אני מניחה שמדובר באדם שמייחס לכסף יותר חשיבות מלדברים אחרים שהם מהותיים לטעמי
יותר מכסף במערכת יחסים. או שאולי הוא מרגיש שזה הדבר הכי חשוב שיש לו להציע.

באותו אופן, גבר או אשה שהם לא חסרי ניסיון ולא היו להם מערכות יחסים - זה אומר עליהם משהו.
לא כל מערכת יחסים חייבת להיות שנתיים של מגורים משותפים, יש הרבה אמצע בעניין הזה.
אבל מישהו שזרם מסטוץ לסטוץ כל חייו - אולי הוא בכלל לא מעוניין במערכת יחסים רצינית?

את יכולה להחליט שאת מתעלמת מהפרמטר הזה באופן אישי, שאת לוקחת את הסיכון שבלצאת עם גבר
שההיסטוריה מעידה עליו שעד כה רק חיפש זיונים ועכשיו טוען שהוא מחפש משהו אחר.
אני הייתי מעדיפה לעשות החלטה כזאת באופן מודע, כשאני יודעת מה היה לו לפני ובכל זאת התרשמתי
שהאדם שמולי באמת מציג רצון למשהו אחר ממה שהיה לו עד כה.

להגיד שזה לא צריך לשנות לאף אחד זה קצת לא לעניין בעיניי.

ועוד משהו, שנוגע לפורום:
אותי אישית לא עניין אם לבן הזוג שלי יש או אין ניסיון מיני או זוגי, כי התרשמתי שהוא בחור רציני מהדייט הראשון.
הוא הרגיש בנוח עם מגע ועם עירום כשהגיע הזמן המתאים ולכן ההיסטוריה שלו לא היתה רלוונטית לקשר בינינו.
יחד עם זה, יש אנשים (ונשים) שמעדיפים לא לקחת את הצ'אנס שייאלצו להתמודד עם פרטנר שיש לו/לה בעיה עם הנושאים האלה.
זכותם. לא כולם מתאימים לכולם וזה בסדר גמור.
בדיוק כמו שאני פסלתי מעשנים כל חיי, לא כי הם אנשים לא טובים אלא כי לא מתאים לי להיות עם מישהו שמריח כמו מאפרה.
אז מותר לשאול, זה לא פסול בעיניי להתעניין בזה.
אני תמיד אומרת שאני בעד לענות את האמת אבל בנונשאלנט, כי זה לא אישיו מבחינתך.
כמו להיות חסר ניסיון בנסיעות למזרח או באכילת קרם ברולה.

אם אחפש קשר זה יהיה רציני ה"דייט" יכול להאמין

בכך או לא. עם אדם שאני לא מכירה ויוצאת פעם ראשונה אני לא הולכת לפתוח את כל הסיפורי חיים שלי . זכותו לפסול אותי על זה אני לא ארגיש נוח להכנס לזה ישר ולא חושבת שזה עניינו אם אני אומרת שאני מוכנה ורוצה לנסות קשר רציני הוא יכול לא לקנות את זה אני לא חושבת שדייט זה ראיון עבודה וגם מישהו עם היסטוריית סטוצים יכול יום אחד בהיר לקום ולהחליט שבא לו קשר רציני ואולי אפילו חתונה כי הוא שבע מפרפורים .

dori78

New member
איזו תפנית מפתיעה...

שאלת על הצד של להתעניין ולשאול על הנושא, לא על איך מתמודדים עם לענות על שאלה כזו.
עכשיו אני מבינה ממך שאת בצד השני, זה שלא מעוניין לענות בגלל ההיסטוריה?

שימי זין, תעני על מה שבא לך.
רק תקבלי בהבנה שיש אנשים שרואים את הדברים שונה ממך.
מותר לאנשים לפסול אותך אם את מתחמקת מנושא שחשוב להם.
ואולי עדיף, כי זה כנראה ממילא לא יהיה מישהו שמתאים לך...

אין לי בעיה עם שום היסטוריה שלי

םשוט לא חושבת שזה עיניינו של הצד השני מבחינתי היסטוריה שייכת להיסטוריה.
אני יכולה להבין אם הוא רוצה פרטים פרקטיים כמו איזה קשר אני מחפשת ציפיות האם אני מעשנת או לא ואולי גם האם אני עובדת או לא
אם אני ארגיש בראיון עבודה שאני צריכה לטרוח להתגונן בשביל דייט ראשון אני בסוף אפסול את הבחור

dory141

New member
נכון, לא מדובר בועדת חקירה ולא בתצהיר מס

כשלי עשו את זה הרגשתי לא נעים, מושפל ואפילו מובך. כשעושים לי את זה, אני עושה הכל כדי שהפגישה תקוצר. אני בא ליהנות ולא לסבול. עדיף כבר לראות סרט לבד בקולנוע מלסבול את העינוי הזה (לא הדייט לכשעצמו, אלא דייט שמתאפיין בחיטוט ולא מנסה להתרשם מהאדם עצמו). היה פעם שיר של מרי ג'יי בלייג', שלא רוצה שיתחילו איתה כי היא מפורסת ויש לה כסף. שווה שמיעה וצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=Mrk4uJHW-Ec

למעלה