אני היחידה שמרגישה כך?

pouchka

New member
אני היחידה שמרגישה כך?

רקע קצר: אני בת 24 עוד שבוע, מתחילה לראשונה לימודים אקדמאיים באוקטובר, גרה עם בן הזוג בת״א (שנינו עזבנו את הבית מיד אחרי הצבא).

אני ממתנגדי הפייסבוק ולמרות שיש לי בו חשבון, אני נכנסת לעיתים מאוד רחוקות. אבל כשאני נכנסת - אני מרגישה כל כך עלובה.
כולם מטיילים, עושים חיים, חווים חוויות מרגשות, רואים עולם. אני שומעת חברות מספרות על ניו יורק, סאמר סקול בפריז, לוס אנג׳לס, הייתי פה, הייתי שם, עשיתי ככה, איך את לא מכירה את המסעדה הזאת והזאת?!
ואני מרגישה כאילו לא חוויתי כלום לעומתם - ולא שלא רציתי - תמיד רציתי כל כך! אבל אין כסף ומעולם לא היה. לא לי ולא לחבר שלי.
כן, אנחנו גרים בת״א, אבל בדירת חדר קטנטנה וישנה. וזה רק בגלל שהעבודות והלימודים שלנו נמצאים כאן ואין לנו כסף להחזיק רכב, אז בת״א לפחות הכל קרוב ובמרחק הליכה/אופניים.
הייתי רק פעמיים בחיי בחו״ל, וזה היה בשנתיים האחרונות, ואלה היו גיחות קצרות בלבד. אני אמנם גרה בת״א אבל אין לי כסף לאכול במסעדות המדהימות שלה.
אני עובדת משרה מלאה עם משכורת יפה יחסית לגילי, אבל אף פעם לא נשאר לי כסף לכלום אחרי הורדת שכר הדירה, החשבונות, אוכל וכו׳.

האם חיי באמת כאלה עלובים יחסית לאנשים בגילי? איך בכלל מוצאים מספיק כסף בשביל לחוות את כל החוויות האלה, במידה ואין משפחה תומכת? ואולי אני סתם מקטרת?

מטרת הפייסבוק

היא להציג לך את ה"עולם הורוד" של האנשים בחיים, ליצור לך מן אשלייה לא נכונה.
את תמיד תוכלי ויכולה לטוס כשתהיה לך את האופציה הכלכלית. יש אנשים שעושים את הטיול לחו"ל גם אחרי הלימודים שלהם. כל אחד היכולת והקצב שלו.
תתרכזי כרגע בעצמך ובלימודים זה יותר חשוב.
יש כאלו שעושים טיולים ולא מוצאים זוגיות כמו שאת מצאת - תחשבי על זה, אין מושלם

שיהיה בהצלחה!

pouchka

New member
וזאת אחת הסיבות שאני לא ממש אוהבת פייסבוק

אבל זה פשוט תופס אותי לפעמים - מה, כולם עושים הכל ורק אני לא?

תודה על הפרספקטיבה, אני מניחה שכל מה שנשאר לעשות זה פשוט להמתין בסבלנות עד שתהיה לי אפשרות... סתם רציתי להבין אם אני צריכה להיות מוטרדת בגלל זה.

תודה!

Purple Mushroom

New member

נועה011

New member
זה סרטון בשבילך

פייסבוק לא משקף את המציאות אלא איך שאנשים רוצים שאחרים יחשבו שהם חיים - כל היום במסיבות, בים, במסעדות... אף אחד לא רושם שפיטרו אותו או שהוא נפרד מהחברה.
החיים שלך ממש לא עלובים, החיים של אלה ששמים כל שעה תמונה של איפה הם ומה הם אוכלים עלובים. את לא מרגישה צורך להוכיח שהחיים שלך משמעותיים, הם כן מרגישים. תחשבי על זה ככה.

וזה לינק לסרטון שכדאי לך לראות

pouchka

New member
סרטון גדול :)

אני מודעת לזה שהפייסבוק לא משקף את המציאות במלואה, אולי אני צריכה לדבוק במחשבה הזאת ולא לתת לעצמי להיסחף עם ההרגשה המוטעית שהם כן ואני לא. לפעמים יש פשוט רגעי שבירה.
אבל את לגמרי צודקת.

את לא היחידה

לכן גמני לא נכנסת לפייסבוק

וכשנכנסת זה רק להתעדכן בקבוצה מסויימת שלי.ולעלות תמונות.

oromer

New member
מנהל
אני קראתי פעם...

שהפייסבוק יכול לצור דיכאון אצל אנשים בדיוק מהסיבה שאת מתארת. נראה בפייסבוק שאצל כולם הכל טוב, ורוד ומושלם וגם אם לא זה בשביל לקבל עוד קצת תשומת לב.
כולם מטיילים, לומדים, עובדים בעבודה טובה, אוכלים במסעדות, הולכים לים, לבריכה, לחו"ל, לטיולים, ולעשות מלא דברים מגניבים ומהנים. בפועל זה לא באמת ככה או כל הזמן ככה.
אם היית בודקת, מה התדירות שאנשים כותבים? לא כל יום... את פשוט נחשפת לכולם אז כל פעם יש מישהו במסעדה או בחו"ל. אני גם ראיתי שיש אנשים שסתם כתבו שהם לומדים באוניברסיטה למרות שהם אף פעם לא היו.
את עזבת יחסית מוקדם את הבית. מי שגר בבית בלי הוצאות ומרוויח משכורת בערך כמו שלך יכול להרשות לעצמו יותר? או לפחות לחסוך?

את לא מקטרת. זה טבעי שאנשים רוצים לצאת לחופש, ללכת למסעדה. את רק צריכה להבין שבגלל שאת לא עבדת וגרת בבית לא יכולת לחסוך כסף ולא לבזבז אותו על מותרות. אני לא יודעת איפה את עובדת אבל עם הזמן השכר יעלה?
אחרי התואר תוכלי להרשות לעצמך יותר.

ואולי הפתרון הוא לגור באחת הערים הקרובות? שכר דירה שם יותר זול.

pouchka

New member
נכון

אני שומעת ומודעת לכל ההשלכות שיש לפייסבוק על אנשים. מהסיבה הזאת בדיוק אני כמעט לעולם לא מתחברת. חשוב לי להדגיש שזה לא *רק* פייסבוק, אלא גם התחושה האישית שלי, שחברות מסביבי (חברות בשר ודם ולא חברות פייסבוק) נהנות לכאורה יותר ממני.
או עושות יותר מני. לא יודעת אם הנאה ועשייה תמיד באות ביחד.

אני בטוחה במאה אחוז שחלק מהסיבה שאני לא מצליחה להרשות לעצמי הרבה זה בגלל שעזבתי את הבית מוקדם והחיים העצמאיים לא קלים כלכלית בכלל, אבל כמובן שעזבתי מחוסר ברירה (אחרת מזמן הייתי חוזרת ולו רק בשביל לחסוך קצת).

הדירה שאנחנו משכירים לא יקרה ולא נמצאת באזור יקר, כמובן :) בעייתי לנו כרגע להתרחק מהאזור היות והכל כל כך זמין כאן וקל לנו להסתדר.

oromer

New member
מנהל
הפייסבוק מעצים את התחושה הזו

כל פעם שתכנסי לפייסבוק- למישהו יש יום הולדת והוא חוגג שבוע שלם כל יום עם מישהו אחר, כל יום תראי אחד במסעדה השני בים השלישי התקבל לעבודה טובה הרביעי טס לחו"ל.
אבל לכל אחד גם יש שגרה משעממת שבה לא קורה כלום. או שבעצם זה החיים. לרוב השינויים הם קטנים ומתרחשים לאורך זמן.

אני לא יודעת במה את עובדת, כמה את מרוויחה וכמה את משלמת על הוצאות הדיור. אני לא רוצה להיכנס לך לכיס. אבל תחשבי עם עצמך- האם שווה להשאר בדירה הזו? האם כדאי לעבור לאזור אחר? אולי באותו סכום תגורי בדירה טובה יותר?
את גם שנה הבאה מתחילה ללמוד. ההוצאות שלך רק יגדלו.

תראי יכול להיות שבאמת יש חברות שנהנות יותר מימך. אם יש לך הוצאות גבוהות יהיה לך קשה לחסוך או למור לטובת דברים נוספים. ואת בן אדם. את צריכה להתאוורר מדי פעם. מה גם שצריך לשמור כסף להוצאות חריגות.

spaysi8

New member
הייתי בעבר באותה סיטואציה,

ואז סגרתי את הפייסבוק לשנה.
כשחזרתי- למדתי להתייחס לזה בערבון מוגבל.

ואגב,
אני זוכרת יציאה עם האקס וחברות (שגם הן "אקסיות" כי אני לא בקשר איתן בערך מהיציאה ההיא)- היה משעמם, כל אחת עסוקה בפלאפון שלה, באמת היה מעפן ממש! ואז הן רצו להצטלם והעלו לפייסבוק, ובפייסבוק- זה היה נראה כאילו הכי כיף בעולם! והיינו מה זה יפות! אבל זה בולשיט!

גם אני "הקפאתי" אותו לתקופה של כמה חודשים

זה דווקא שינוי טוב ומרענן, גיליתי שהפיסבוק מבזבז לי הרבה מהזמן היקר שיכול להיות מופנה לתועלת רבה יותר.

אמירוס88

New member
בדיוק!

גם לי יוצא להיות במלא מצבים משעממים ומחורבנים ואז נו טוב עושים תמונה ופתאום זה נראה הכי מטורף בפייסבוק וכן פשוט תיארת את זה הכי נכון זה בולשיט

תמונות זה פשוט שקר אחד גדול לא משנה כמה חרא היה חיוך קטן וזה נראה שאתה מאושר ועושה חיים מטורפים

לי יש פייסבוק אבל נכנס לעיתים רחוקות (פעם אחת בשבוע או שבועיים זה לעיתים רחוקות נכון?)

NEO83

New member
בלי הפייסבוק

את מרגישה שאת מפסידה משהו? את מרגישה שאת מבלה מספיק?

ולבלות אני לא מתכוון לסרט פעם בשבועיים.

pouchka

New member
גם בלעדיו יש הרגשה כזאת

כמובן שהכל צף הרבה יותר בקלות כשאני במקרה פותחת את עמוד הפייסבוק...
אבל אני מוקפת באנשים שנדמה שחיים את החיים על easy mode.
אני תמיד הייתי צריכה לעבוד קשה יותר בשביל להשיג גם דברים ברורים מאליהם. האנשים האלה, שאני פוגשת כל יום בעבודה ובאופן כללי בחיים שלי, ״חיים״ הרבה יותר ממני, רק כי יש להם (לפחות ממה שאני מסוגלת להבין) משפחה שתומכת בהם כלכלית ומאפשרת להם אוויר לנשימה.
אני יוצאת למסעדה (ממוצעת) פעם בחודש. ואני רואה סרט פעם בחודש. ואני מטיילת מחוץ לעיר פעם בשנה. אז כן, זה מתסכל בלי קשר לפייסבוק.

NEO83

New member
אני יכול להגיד שלא רק את חשה ככה

הרבה אנשים חשים ככה, אבל בסופו של דבר לא תופסים את עצמם וממשים את העניין.

אני כן חושב שצריך לחסוך ולחיות נכון כלכלית אבל מצד שני אי אפשר לחיות מבלי באמת "לחיות", יוצא שאנחנו חיים בשביל העבודה ולא צוברים RDGHO/זכרונות/אנרגיות חיוביות.

בשביל להנות לא באמת צריך להוציא הון עתק, פעם בחצי שנה תשכירו רכב לסופ"ש ותצאו לטייל רגלי, תלכו לקטיף דובדבנים, לראות נרקיסים, לא חסר מה לעשות.

ואם כן רוצים משהו שהוא נופש, לא חייבים לקחת מלון הכי מפואר, או צימר הכי מפואר, יש צימרים ב400-500 שקל ללילה וזה לא סוף העולם אם פעם ב... תוציאו קצת כסף על עצמכם.
אני כמובן לא נכנס לך לכיס ולא יודע כמה אתם מכניסים ומוציאים אבל כן חושב שצריך גם לחיות ולא רק לשרוד.

BloodyRose

New member
איכות חיים לא צריכה להימדד ביחס לאחרים

ומכאן השאלה שנשאלה כבר - בלי קשר לפייסבוק, ולחוויות שכולם מעלים לשם, האם טוב לך?
האם את באמת חושבת שעוד טיסות לחו"ל יהפכו אותך למאושרת? שלאכול במסעדות הטובות של ת"א יכניס אושר לחייך?

ואם את כבר רוצה למדוד איכות חיים ביחס לאחרים, תסתכלי על זה מהצד השני. יש לך בן זוג, את חולקת את חייך עם עוד מישהו (דבר שאנשים אחרים חולמים עליו). יש לך עצמאות, בקרוב תרכשי השכלה (עוד דברים שאנשים נלחמים בשבילם). היית פעמיים בחו"ל (מאיפה הגיע ה"רק" הזה למשפט שלך?). את עובדת משרה מלאה עם משכורת יחסית יפה לגילך. להמשיך?

החיים שלך "עלובים" רק אם את בוחרת לראות אותם ככאלה.
בנוגע לשאלה "מאיפה הכסף" אם אין משפחה תומכת - תתפלאי לגלות לאילו הלוואות וחובות צעירים נכנסים בגילאים כ"כ צעירים, ואיזה מחיר הם משלמים על זה אח"כ. גרתי בעבר עם חברה שבערך מגילך לקחה הלוואות, והיום היא לא מוצאת את הידיים והרגליים שלה בתוך התסבוכת הזו. לא משנה איזו משכורת יפה היא הרוויחה, היא לא יצאה מהמינוס ומההחזרים. אני לעומת זאת, מעולם לא נכנסתי למינוס. הוצאתי רק מה שיכלתי להרשות לעצמי, ואם לא היה לי - לא הוצאתי.
(אני לא שופטת אותה, היא בחרה להתנהל בצורה שונה ממני, אני לא חושבת שיש לה חרטות. היא בחרה לקחת הלוואה כדי לחיות את "החיים היפים". בשבילי אישית זו לא אופציה. "חיים יפים" בעיני זה לא להיות חייבת כסף לאף אחד. כל אחד והבחירה שלו)

וכמובן, כמו שכולם אמרו, החיים בפייסבוק הם לא החיים האמיתיים. החיים מאוד יפים ומאוד קלים ברשת, מאוד קל לצייר תמונה ורודה ויפה כשאתה זה שבוחר מה להעלות. אל תקחי את זה כמדד.

alon11173

New member
פייסבוק זה לא המציאות!!!

הרי לרוב בתמונות מחייכים חיוך מלאכותי שנעלם אחרי שעושים את התמונה, זה ממש לא משקף את האמת.
דבר שני אני לא יודע מאיזה מעמד סוציואקונומי את מגיעה אם את גדלת ברמת השרון אז זה הגיוני שהם יבלו ככה
כי ההורים שלהם זורקים להם כסף, אבל יש מקומות שאנשים עובדים כל יום כדי להתפרנס ולא מטיילים הרבה...
ושלישית אני לא חושב שזה הגיוני בשביל משהי שלא מקבלת תמיכה כספית רצית מההורים גם לגור בתל אביב שזה אחד האזורים הכי יקרים וגם ליסוע ללוס אנגל'ס
ועוד לשלם שכר לימוד..
זה תענוג לילדי שמנת מה שהזכרת

למעלה