אני הראשון, הא?

sprung monkey

New member
אני הראשון, הא?

החלטתי להעלות לאתר תסריט שכתבתי מזמן. בעיקרון כתבתי אותו במטרה לתת אותו לידידה שלי שתהפוך אותו לסרט הגמר שלה בבגרות, אבל זה בסוף לא הסתדר. הסיבה שהעליתי אותו היא שאף אחד עדיין לא קרא אותו, ואשמח לדעת מה אתם חושבים. באמת שאני מעוניין בביקורת בונה (בסך-הכל זו רק הטיוטה הראשונה). הסיבות המשניות הן שאני באמת רוצה שתראו איך נראה פורמט אמיתי של תסריט, ובתקווה לעודד עוד אנשים להעלות תסריטים לפורום. קריאה מהנה. נ.ב. יכול להיות שבגלל הגדרות שונות ב-WORD, הדפים יגלשו לכם ולא יהיו מסודרים כמו שצריך - בעיקרון אתם צריכים להגדיר שבכל דף 54 שורות. אה,כן - כמובן שזכויות היוצרים (C) שמורות לי, אז לא להעתיק בבקשה.

ganooov

New member
תגובה מהירה:

(אני רק בהתחלה) ראשית, הדיאלוגים זורמים. זה מצויין. שנית, שאלה שתמיד מציקה לי בקטעים כאלו - תחקרת אונקולוג לפני שכתבת את התסריט? (או תוך כדי, או אחרי כן..) פשוט יש לי תיעוב מסויים כלפי "שגיאות מדעיות" בתסריטים/ספרים/סרטים, ובטח אם מדובר על תחום שלשמחתי הרבה אני לא מבין בו מי יודע מה (ואז אפשר להאכיל אותי שטויות עם כפית).

sprung monkey

New member
עשיתי תחקיר קצר באינטרנט

על המחלה. לצערי לא יצא לי לדבר עם מומחה. העובדות אינן ממוצאות.

ganooov

New member
טחחח.

"...ובטח אם מדובר על תחום שלשמחתי הרבה אני לא מבין בו מי יודע מה.". בדיוק אחותי דיברה עם אבא שלי על זה שהוא חלק מצוות שמפתח, בין השאר, תרופות לסרטן. לא ידעתי
.

sprung monkey

New member
../images/Emo13.gif

אתה מוזמן לתת לו לקרוא את התסריט שיצביע על השגיאות...

ganooov

New member
הוא רק כימאי.

הממ.. תשמע - לא כל כך קשה למצוא אונקולוג. נסה ליצור קשר עם בית החולים שניידר או משהו כזה, שיארגנו לך ראיון עם אונקולוג. בלעט.

Shusho

New member
זה מאוד לא אמין איכשהו,

אני לא מצליחה להכנס לתוך הסיפור כי זה פשוט.. לא יודעת. העיכול של הדברים השיחות, אלה דברים שלוקח זמן שיקרו, לא יום-יומיים.

sprung monkey

New member
אשמח אם תנסי להסביר....

....מדוע את לא מצליחה להיכנס לסיפור, כדי שאנסה לשפר אותו.

F a l k o r

New member
סבבה

הערה אחת מרכזית- קצת יותר מקום לתת טקסט. הסיום, הדברים של אילן בסוף, לדעתי ממש לא נחוצים כדי שנבין. הם קצת הופכים את העניין לפרסומת בנושא, סוג של סלוגן. אני חושב שכל מי שקרא הבין את המסר, גם בלי כל הקלישאות- שבמהלך הסיפור התייחסת אליהם בכתיבה כקלישאות.. מעבר לכך - בהחלט זורם וקריא, מעניין.

sprung monkey

New member
מה ז"א "קצת יותר מקום לתת טקסט"?

ממש לא הבנתי את המשפט הזה. בקשר לדבריו של אילן בסוף - בכוונה כתבתי משפט מפוצץ וקלישאתי כדי להפוך את זה לסוג של סלוגן..... אבל אם לדעתך זה פוגם בתסריט בהחלט אני אשקול לשנות זאת.

F a l k o r

New member
תת טקסט=סאב טקסט

מה שנמצא ברובד שמעבר(או מתחת, למהדרין) למילים. למשל, אפשר לומר "אני שונא אותך" ולכוון ל"אני אוהב אותך" בסאב טקסט, ואפשר לומר ולכוון לאותו דבר בסאב טקסט. עדיין, הסאב טקסט הוא מה שנותן משמעות אמיתית למילה. ציניקנים למשל משתמשים בו הרבה מאוד. אז לדעתי, יש מקום להוריד חלק מהמלל ולתת למערכות היחסים בסצינה להזין את ההתרחשות.

sprung monkey

New member
אה. בעיה קלה בקריאה:

חשבתי שכתבת "לתת" בפירוש של to give - וכמובן שאז זה חסר היגיון
.

כתוב ממש היטב

דיאלוגים חזקים, זורמים, מציאותיים מאוד. הדבר היחיד שמרגיז אותי זה ה"אני ימות" וכדומה. ראבק, גוף ראשון, פעלים עם א'. לא צריך להפיץ את השגיאה הנוראית הזאת בסרטים. הסיום היה קצת צפוי, אבל מתבקש. כלומר זה שהיא בבית קברות ובסוף מסתבר שזה הקבר של אבא שלה ולא של אילן. בסה"כ, זה קצרצר, לא מספיק בשביל להיות סרט, ואם היית מרחיב את זה לאורך מלא אז זה היה יוצא יותר אמין, וכדאי, כי יש פה בסיס טוב.

Drorrrrrr

New member
אני גם כותב ככה בתסריט

כדי שזה יהיה אותנטי, למרות שאני מקפיד לכתוב עם "א'" בתחילת פעלים עתידיים בגוף ראשון. כי ראבק, מי באמת אומר "עכשיו אני אתחיל/ אחטוף/אשתוק/אשרוק"וכיוצ"ב?

לא איכפת לי מאותנטי

אנשים לא צריכים להגיד "אני יעשה", נקודה. "מי באמת אומר "עכשיו אני אתחיל/ אחטוף/אשתוק/אשרוק"וכיוצ"ב?" כל בנאדם שיודע לדבר עברית. ואם אנשים לא ילמדו מסרטים, אז איפה ילמדו? בבית הספר? נו באמת.

Drorrrrrr

New member
שוב אני אומר

אני משתדל לדבר בעברית תקנית, כמה שיותר, אבל יש הבדל גדול בין השפה הרצויה לשפה שאנשים מדברים בה כרגע. אם את תתחילי לכתוב תסריט בשפה שאת כותבת את הדוקטורט שלך, הוא ייצא קטסטרופלי.

ganooov

New member
אנחנו מדברים כאן על

שפה מדוברת סבירה, לא על שפת האקדמיה, שגם החברים בה אומרים יאללה ביי בלי למצמץ. חוצמזה, שפה זה גם חלק מאיפיון דמויות. אדם שידבר ב-"אני יילך עוד רגע" יהיה לרוב עממי, או סתם אידיוט.

Drorrrrrr

New member
נו זה מה שאני אומר!

ש"אני יילך עוד רגע" אומרים העממיים.

למעלה