אני הראשון, הא?

sprung monkey

New member
טעות -

זה כבר תלוי בשחקן ובבמאי אם בסרט עצמו הדמות תגיד "אני אלך" או "אני ילך". אתה בתור תסריטאי אמור לרשום את הפועל בצורתו התיקנית, אלא אם הטעות היא מכוונת ואמורה להעביר משהו לצופה.

אני לא מסכים

תקרא לי דיקטטור לשוני, אבל לדעתי בסרטים אנשים צריכים לדבר כמו שצריך. אלא אם כן הדמות היא דמות עילגת \ ערס \ פרחה \ משהו כזה, אין שום סיבה שבחור מלומד ונחמד שמנגן על גיטרה (!!) יגיד אני ילך, אלא אם כן אתה מנסה לבסס שהוא גם דיסלקט. לפעמים הקולנוע משקף את המציאות, ולפעמים צריך לשייף את הפינות של המציאות בקולנוע.

sprung monkey

New member
אני אומר שלא צריכים לשים על זה דגש.

השחקן צריך להקריא את הדיאלוג באופן זורם וטבעי, ולא ממש להתעכב על כל הגייה של מילה ומילה. יתרה מכך, לעתים זה גורם לדיאלוג להישמע לא טבעי. תחשוב על השיחה הבאה (שליפה מהמותן): אב ובנו מדברים על כך שהם צריכים להיפגש עם האימא והאחות. אב: "תגיד, אימא אמרה לך מתי אנחנו אמורים להיפגש?" בן: "כן. הן אמרו שהן תהיינה בכניסה לקניות בשעה שלוש." אז נכון, אומרים "תהיינה" בצורה תקנית, אבל זה נשמע ממש מוזר שזה מגיע מילד, קל וחומר אם זה ילד קטן. אז אני לא אומר שצריך לדבר בצורה עילגת, אבל סרט זה לא ספר, וכל עוד הדיאלוג זורם וטבעי, זה לא כזה משנה אם השחקן אומר "ילך" או "אלך". בסך הכל הרבה אנשים מדברים כך במציאות.

בדיוק!

אנשים מדברים ככה במציאות, וזה מרגיזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז!!!!!!!!!!!! ועוד יותר מרגיז שהם שולפים תירוץ מהתחת, "אני את הבגרות בלשון שלי כבר עשיתי." עשית את הבגרות בשביל ללמוד עברית!!! נכון שלא אמין שילד יגיד תהיינה, אבל אם הוא יגיד 'הן' כמו שצריך במקום 'הם', לא יקרה שום דבר.

lollapalooza

New member
וואה,

אני סוגדת לך.

Drorrrrrr

New member
אני בתור תסריטאי

כותב את מה שאני רוצה להעביר תוך כדי איפיון הדמות. זה כמו שאני לא אתן למורה ללשון לומר: "אני מתה על היסטוריה כי זו אחלה של מקצוע".

sprung monkey

New member
תגובה.

מאד מוזר לי שאת אומרת את זה, כי אני דווקא מאלה שמאד מקפיד בהגהה נכונה. אשמח אם תוכלי להפנות אותי לטעות כזו ספציפית שאוכל לתקן. כנראה לא קראת את ההודעה המקורית שלי - זה לא אמור להיות סרט באורך מלא, אלא סרט קצר של 20 דקות (במקור) בשביל בגרות במגמת קולנוע. לכן הסרט יצא מעט דחוס. תודה על התגובות.

טעות נוספת - אני גבר

"את יודעת, זה ממש אנוכי מצדך ומצד ההורים שלי לא לרצות שאני ימות כי זה יגרום לכם סבל." שורה של אילן, בסוף עמוד 18. צודק, לא קראתי. אבל יש פה בסיס טוב לדעתי, בכל מקרה.

Drorrrrrr

New member
ככה

אני כותב הערות תוך כדי קריאה: 1. ניגון "צעיר לנצח" לכל אורכו במהלך ההתחלה, יהיה ארוך מדי ומסורבל מדי. כדאי להפוך את זה לבית או שניים. 2. "חתול הקסם" אני במקרה מכיר את הקטע הזה, אבל לא הרבה מכירים אותו, ואז זה יהיה קצת ביזארי, במיוחד שזה אמור לשעשע קצת. 3. לא קשור בדיוק, אבל תעשה הגהה לתסריט, יש שגיאת כתיב [עד עכשיו ראיתי רק אחת, אז כנראה זה סתם עניין של הגהה]: "ואז הוא נשלח לאנליזה שתקבע עם הוא שפיר או ממאיר". 4. יש שם בדיחה על ההקרנות, עכשיו תחשוב שאם חולי סרטן בעבר או בהווה יקראו את התסריט או יראו את הסרט [בע"ה?] אפשרי שזה יפגע בהם. מאוד. יותר מזה, אני לא יודע מה התכנונים של היהידה שלך, אבל אם היא רוצה לקבל תמיכה כלשהיא מהאגודה למלחמה בסרטן,זה לא יהיה נאה. 5. למה החברה שלו נכנסת אל הרופא? 6. אתה כותב: "הם לא יודעים כיצד לקבל את הבשורה המרה." איך הצופים אמורים להבין את זה? אתה לא אמור לכתוב מחשבות, תהיות או הערות, אתה אמור לספק חוויה ויזואלית שתבטא את הסיפור, את הסאבטקסט ואת הרגשות. כנ"ל ההערה: "הומור שחור לא כל כך מתאים לה כרגע", איך אנחנו אמורים לדעת את זה? 7. הוראות בימוי לצלם לא אמורות להכנס לתסריט. הערות סאץ אז: "קלוז-אפ: ידו הימנית של אילן" לא לתסריט. 8. למה יש מילים/ משפטים שמסומנים בקו תחתון? 9. המשפט: "תאמיני לי, אני לא חושב על שום דבר אחר חוץ מזה", הוא משפט חשוב, צריך להדגיש אותו באיזושהיא דרך, בפעולה, בתנועה, בלא יודע מה, להדגיש אותו. הוא משפט מפתח. 10. "זווית: מגרש הכדורסל", הערה לא מובנת, אם שומעים את הצעקות מבחוץ, זו סצינה חדשה של חוץ [מה שנקרא "עריכה מקבילה"]. הו, סוף נהדר, עשה לי אפילו צמרמורת. הסיפור טוב יחסית, אבל יש בו גם דברים חלשים, הפיקסציה מצד אחד, והרעיון של הגיטרה מצד שני. יש עוד מקום לשיפור, אני חושב. אבל כעקרון הוא סבבה לגמרי. שים לב להערות שלי, אולי זה יעזור לך במשהו.

ganooov

New member
לגבי 7:

לא מדוייק. יש מקרים שבהם כותבים הוראות בימוי/צילום כבר בגוף התסריט. זה כשהן חשובות מאוד (לדעת התסריטאי) כדי שכל מי שקורא את התסריט יידע. במיוחד ההערה של "קלוז אפ: ידו הימנית של אילן..".

Drorrrrrr

New member
קראתי את זה.

ואם אתה רוצה להדגיש משהו, תתן פעולה שתעשה את זה, יהיה עדיף פי מאה.

ganooov

New member
יש שם גם פעולה.

זה לא משנה. התסריטאי מחליט מה חשוב בשבילו. אם הוא רוצה להדגיש את הרעידות של היד על ידי קלוז אפ, אין ממש מקום להעיר לו על זה. אתה גם יכול לראות בבירור שהוא מפריד רוב התסריט בין השוטינג סקריפט לבין התסריט.

sprung monkey

New member
תגובות זריזות:

1. השיר "צעיר לנצח" לא מתנגן במלואו. קיצרתי אותו רק לשני בתים. בעיקרון השיר אמור להיות לרקע של הכתוביות, ולא באמת אמור להוות איזה תוכן משמעותי לסרט. 2. צודק בהחלט. התסריט פשוט נכתב כשפרוייקט Y - העונה הראשונה, היה הדבר החם ביותר. לא שמתי לב לזה, ואני בהחלט אשנה את זה. 3. כנ"ל - טוב שהפנתה את תשומת-ליבי. 4. יש בזה משהו, אבל אם אני אוריד את הקטע זה קצת ייפגע במה שניסיתי להעביר וזה שאילן לא מתרגש (לפחות מנסה להראות שהוא לא מתרגש) מכל הסיפור, ולכן הבדיחה של ההקרנות היא מכוונת. זה לא כאילו רציתי בדיחה וזו היחידה שעלתה לי בראש. 5. החברה שלו לא נכנסת לרופא. הוא יוצא לדבר איתם בחדר המתנה/מסדרון - והיא איתם שם ומקשיבה מהצד. 6. "הם לא יודעים כיצד לקבל את הבשורה המרה" - הצופים אמורים להבין את זה דרך הבימוי. אני לא צריך לפרט כל הבעת פנים של הדמות, צריך להשאיר קצת מרחב לבמאי ולשחקנים. אני רק מנסה להכתיב את האווירה - זה תפקיד הבמאי לביים את הסרט. ושוב - הצופים לא קוראים את התסריט, הם רואים את הסרט. הבמאי אמור להעביר את התחושות שפירטתי דרך המשחק של השחקנים. 7. לא מסכים איתך. הוראות בימוי שהן קריטיות להבנה של הסצינה לא רק אפשר אלא גם רצוי להכניס לתסריט. וזה למדתי מניסיון. 8. מילים/משפטים שמסומנים בקו תחתון בדיאלוגים זה אומר לשחקנים שהמשפט נאמר בהדגשה יתרה. 9. שוב - צריך להשאיר מרחב לבמאי והשחקנים. ברור שזה משפט חשוב, אבל זה כבר תפקיד הבמאי. 10. שוב - זו הוראת צילום שדי חיונית להבנת הסצינה. זו לא סצינה חדשה כי היא מתרחשת באותו מקום - מגרש הכדורסל. בכלל, לכל תסריטאי סגנון מעט שונה בקטע הזה, וזה לא דבר כזה יוצא דופן שמציינים מידי פעם זוויות צילום. לעתים זה גם רצוי. אני בהחלט איישם את ההערות שלך. תודה

Drorrrrrr

New member
על לא דבר, שמחתי לעזור ../images/Emo20.gif

תשלח לנו את הדראפט הסופי שכשתסיים.

וואי... רק עכשיו סיימתי לקרוא

את זה
זה מדהים
חבל שלא עשית מזה סרט, היה יכול להיות באמת מהמם...
כל הכבוד...

0mroosh

New member
כבר סגרנו לו את האפשרות?

עם שיפוצון קלון, הסרט יהייה הדבר המבטיח הבא בקולנוע העולמי.

למעלה