אני התייאשתי. אני מבקשת עזרה מכם.

אני התייאשתי. אני מבקשת עזרה מכם.

אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני רוצה להוציא צו הרחקה נגד אבא שלי. אני מפחדת ממנו. ההורים שלי פרודים, ואני גרה עם אמא שלי. פעמיים בשבוע וכל שבת שנייה אני גרה עם אבא שלי, כלומר.. ישנה אצלו. לפני שבוע וחצי, ביום ראשון, במטר מטאורים שהיה, אביב, שתי אחיותי ואני רצינו לנסוע לנגב (נסיעה של שלוש וחצי שעות) . עיכבתי את אבי בכמה דקות והוא צעק עליי. כשאני אומרת צעק, אני מתכוונת, שאם הוא צועק, זה אומר שכל הפעמים השקטות שהוא לא צעק, מתווספות. יש לו בעיה כזו... בכיתי. נכנסתי לאוטו, ונסענו. אבא נסע כמו מטורף והמשיך לצעוק עליי. הוא שאל למה עיכבתי אותו ואמרתי שזה היה לא בכוונה. הוא בלם פתאומתית, ואמר לי לרדת מהאוטו. הוא פתח את הדלת בחוזקה, ואני, הושטתי רגל. כמעט אל הרצפה. אבא טרק את הדלת, ואני הספקתי להכניס את הרגל בחזרה. הוא אמר : "זה לא בסדר שתדעי לך" בנתיים, אחותי הגדולה, רצה הביתה והוא אמר לי : "חסר לך שהיא לא באה!" זה כל כך פגע בי. שלושתינו בכינו. כל הבנות. ואחותי לא רצתה לבוא. אמא הכריחה אותי ללכת איתו, והרגשתי פחד חזק. הן גם באו. שתי האחיות. בכיתי במשך שעתיים מהנסיעה. וגם חלק מהנסיעה הוא צעק עליי. אני רוצה להוציא נגדו צו הרחקה. אני פשוט מפחדת ממנו. אני לא אוהבת אותו. ברצינות. הוא לא נותן לי חופש בחירה. מכריח אותי לבוא אליו, צועק עליי כל פעם שאני אומרת לו שאני צריכה ללכת בשביל המד"צים. נותן לי להרגיש לא בטוחה. אני לא רוצה בכך. בבקשה, תעזרו לי. תעזרו לי לעצור את הדמעות. ואת הפחד. ממוות. מאבא.

הפחד ממוות?

לקחת את זה קצת רחוק מידי.. קודם כל -
, רק אחריו אפשר להתחיל לדבר
. את בהחלט יכולה לא לבוא אליו. הוא הרביץ לך בעבר? רק אם הוא הרביץ אפשר להוציא נגדו צו הרחקה. בת כמה את? בהצלחה
. טל,

אממ.

הוא הרביץ לי פעם אחת, אבל זה היה מזמן. הוא כל הזמן מאיים עליי, ואני ממש מפחדת ממנו. אולי את רוצה להגיד לו שאני בהחלט יכולה לא לבוא אליו?! כי לי הוא לא מקשיב. הוא יודע רק לצעוק עליי. אה ו... אני בת 15. אני חושבת שלא טוב לי ככה. פעמיים בשבוע, וכל שבת שנייה לפחד שכל שנייה הוא ירביץ לי. או יגרום לי לבכות. אני פשוט לא רוצה בכך. רק אם הוא הרביץ לי אני יכולה להוציא צו הרחקה? זה לא יקרה בחיים. הוא יכול לצעוק עליי כמה שהוא רוצה, לגרום לי לבכות כל החיים (עד גיל 18...), ולגרום לי לפחד שהוא יעשה לי משהו בכל רגע נתון ו.... אני לא אוכל להוציא צו הרחקה ממנו?!

הדסו^ש

New member
אי אפשר להכריח ילדה בת 15 ללכת לאבא שלה

זה דבר ראשון. חוץ מזה, את צריכה לדעתי לגשת לעובדת סוציאלית ולומר לה שאביך אלים כלפיכן - לספר לה מה בדיוק קורה כשאתן אצלו ולמה את לא הולכת אליו יותר וחושבת שגם אחיותיך לא צריכות להיות אצלו.

...

כשאבא שלי צועק עליי... אני לא בדיוק אחשוב על להקליט על זה. אני אחשוב על לא למות בדרך. אני מפחדת שיקרה לי משהו כשהוא צועק עליי. פשוט ככה. אני לא אתחיל לחפש עם מה להקליט את זה. אני לא רוצה לראות אותו יותר, ואני יודעת שהוא אבא שלי, אבל אני פשוט מפחדת ממנו. אני לא חושבת שאבא צריך להכריח את הילדה שלה לעשות את מה שהוא אומר, עם כל הכבוד. גם אם זה אומר לבוא אליו פעמיים בשבוע, או שלוש. אני לא רוצה לחיות בתחושת פחד. לבכות כל כמה ימים, רק בגללו. לפחד שיקרה לי משהו. לפחד שהוא שוב יצעק, ובפעם הבאה, שזה לא יהיה רק צעקות. אבל אלה לא צעקות של כל בנאדם רגיל. יש לו בעיה כזו, שהוא אוגר את הכעס, ואז הכל מתפרץ. ותמיד הכל מתפרץ עליי. אני לא רוצה לראות אותו יותר. פשוט לא רוצה. אני לא רוצה לחיות בפחד בשלוש השנים הבאות. בבקשה תעזרו לי.

אחיותיי

בוחרות ללכת אליו. הן מעל גיל 18, ולכן יש להן זכות ללכת. הן לא הולכות בסבירות שאני הולכת, אלה רק מתוך כבוד. הן באות פעם בחודש, או פעמיים. וגם הן מפחדות, או יותר נכון, אחת. אבל לא כמוני. כי הוא אף פעם לא התפרץ עליהם. כמו שהוא התפרץ עליי. הוא לא אלים כלפיי. הוא אלים מילולית. לא פיזית. הוא לפעמים מקלל אותי. וזה דבר לא נחמד.

abs7

New member
יש לי בעיה דומה לשלך.

אבי גם הרבה לצעוק עלי, אבל לא צעקה כמו של כל הורה שגוער בילד שלו משהו שהוא כבר לא נורמאלי. יום חמישי זה הגיע לשיאים לא רגילים שהחלטתי שדי זה מספיק לי. ניתקתי איתו קשר. אל תעני לא לטלפונים, אל תדברי איתו וכו'... ככה אולי הוא יבין את הטעות. אני בטוחה שהמון יהיו נגד השיטה הזאת אבל זה מה שקורה שאתה לא יכול להיות במחצית בנאדם.

כל כך עצוב שהורים מפסידים את הילדים שלהם

לא מספיק שהבית מתפרק, המשפחה מתפרקת, יש הורים שלא מבינים שלמעשים שלהם יש השלכות על הילדים שלהם - יחס גורר יחס. לצערי יש הרבה ילדים שמתוך בחירה ניתקו את הקשר עם אחד ההורים, וכשההורה מבין את זה, זה מאוחר מדי, זה בדרך כלל בא על הרקע שהחיים סימטריים, וכשההורים מבוגרים הם צריכים את העזרה של הילד שלהם, ואז הם מגלים שזה אבוד. הצטערתי לקרוא את שתי ההודעות של בנות שפוחדות מאבא שמתנהג כאילו הן שק איגרוף, וכמו ששאר חברי הפורום אמרו, זה לא מובן מאליו, כדאי לשבת עם אימא, ולהסביר לה למה את מתרחקת מאבא, וככל שאבא יבין את העניין זה יהיה טוב יותר, וככל שזה יקח לאבא זמן רב יותר - זה עצוב.
חבל שצריך להתמודד עם קשיים כאלו בחיים הקצרים שלנו והחד פעמיים. מחזקת

לי יש בעיה בקשר לפיתרון שאת הצעת

אמי מחייבת אותי בקשר איתו. היא אומרת שבכל זאת, הוא אבי. עקרונית, אני חייבת ללכת אליו, בגלל שאני מתחת לגיל 18, ושאני לא עצמאית. אני רוצה להוציא נגדו צו הרחקה. אבל כנראה שאני לא יכולה, ובכך מסתכם הדבר, שאני אהיה חייבת ללכת לבקר אותו שלוש פעמים ולפעמים פעמיים בשבוע, במשך שלוש השנים הקרובות. בשבילי זאת תהיה התקופה הכי לא נחמדה. פחד עצום שורר בך. פחד מאבא שלך, זה הדבר הכי נורא. אתה פשוט מרגיש לא בטוח במקום שאתה נמצא, איתו. אני חושבת שאם אני אבקש צו הרחקה, אני לא אוכל, מכיוון שהוא לא תקף אותי פיזית. אבל תקיפה נפשית וצעקות לא מספיקות? מהרבצה אני אבכה פעם אחת, אבל מתקיפה נפשית חוזרת ונשנית, אני יכולה לסבול במשך שנים, ולא יתנו לו צו הרחקה?! את החוק הטיפשי הזה, לא הבנתי עדיין.

הדסו^ש

New member
קראת מה שהצעתי?

אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם גורם מוסמך בעניין - עובדת סוציאלית, יועצת בית הספר וכו'.

כבר דיברתי עם אחת כזו,

והיא אמרה לי להתגבר על זה, ושזה יעבור. וניסיתי להסביר לה שזה לא כך, רק שזה לא עזר.

הדסו^ש

New member
אז היא סתם דפוקה, לכי למישהי אחרת

וספרי לה בדיוק מה קורה. או שתודיעי לאמא שלך שאת לא הולכת יותר לאבא שלך, נקודה.

אז זהו ש...

אין לי זמן איכות עם אמא. אף פעם לא היה לי. בגלל זה הקשר שלי הוא עם החברות יותר מאשר עם המשפחה. אמרתי לה את זה, אבל היא עדיין לא מקשיבה לי. זה לא מטריד אותי כמו העובדה שאבא מפחיד אותי. אני מקווה שזה יסתדר. אני בקושי מדברת עם אמא, וגם כשאני מדברת איתה... זה כלום, רק אם אני בסדר. וזהו. אני רוצה להרחיק את אבא ממני.

א ש לי

New member
דבר אחד אני לא מבינה.

התקשרת לאבא ביום שאת בבית עם אמא וסיפרת לו את כל שאת אומרת לנו??? לא צריך זמן אייכות להגיד דברים, להתקשר לאבא ולהגיד לו איך שאת מרגישה ואת החוסר חשק להגיע אליו בגלל פחדים. חייבת להגיד לך שאחת מבנותיי כך הרגישה, חוותה את אותם הסיפורים (אפילו עם העצירה הפתאומית של הרכב וכו...) בקשי מאמא את עזרתה כפי שאני תרמתי לשיחה עם אבא של ילדתי. אבא לא רצה לוותר עליה ובהחלט השתדל לילדה נתנו לפי רצונה להצטרף או לא לטיולים עם שאר האחים זמן ריפא כנראה את הפצעים של אבא והוא הרבה הרבה יותר רגוע היום היא גדולה ולא מפספסת כל זמן שהיא לידו ללכת ולהיות איתו, אין זה אומר שהוא לא חוטף קרזה לפעמים:) אבל הילדים כבר לא מתרגשים, והם בהחלט סה"כ מאושרים איתו ואוהבים אותו. (את כנראה מאוד דומה לאבא אם את יותר מכולן מצליחה "לגעת" להרגיז אותו:) יהיה בסדר רק ד ב ר י !!!!

אממ לא.

לא ממש התקשרתי לאבא וסיפרתי את כל מה שאמרתי לו. אמרתי לו כבר באוטו, כשהוא צעק עליי. אמא לא ממש מקשיבה לי, היא אומרת שרק בגלל שאני מתחת לגיל 18, אני ברשות שניהם, ולא רק ברשותה. אני מצטערת, אך אני חושבת שלבעיה זו אין פיתרון. אני באמת רוצה להוציא צו הרחקה נגדו.

א ש לי

New member
אין פתרון לבעיה?

זו כבר בעיה שלך בפני עצמה שאת אטומה לחפש פתרונות את פשוט בשלך, צו הרחקה וזהו! סליחה... עדיין לא דיברת עם אבא אני משוכנעת שאמא לא יודעת שאלו הם כוונותייך אם את מתעקשת שצו הרחקה זה הפתרון הכשלון ידוע מראש, אלא אם כן את מתעקשת להצליח בלפתור את הבעיה כבר אקרא לך מנצחת קטנה. אל תיהיי קשה עם עצמך ישנם תמיד צמתים ודרכים שונים לפתרון הבעיה אבל זה רק כמובן אם רוצים שאני לא מוצאת דרך, אני סוללת אותה. לי ניראה שאת רק מתוך כעס רוצה להעניש את אבא ואני אומרת לך שאם אבא מתנהג כפי שהוא מתנהג (ואני לא מצדיקה זאת בגרוש) אז אבא כבר מוענש, בבקשה חישבי לפני שאת עושה צעדים. בהצלחה.

אני דווקא כן ניסיתי לדבר איתו

ואיתה. כלומר, עם הוריי. אבל הם טוענים שהם צודקים. כל פעם שאני עושה משהו לא טוב, הם מזכירים את מה שהיה לפני כמה שנים ואומרים שבגלל זה הם כועסים עליי. כי אחרתי פעם אחת, או כי שכחתי לקחת מפתחות. אני מנסה להסביר להם שזה לא היה בכוונה, ושהרבה מים חלפו בנהר מאז. אני מסבירה להם שהם אף פעם לא אומרים מילה טובה על מה שאני עושה לטובת הבית, לטובתם, ושהם תמיד שמים לב לטעויות הקטנות שאני עושה. אני מתנצלת בפניהם, והם ממשיכים לצעוק עליי. זה לא יקרה לאחיותיי, כי יש להם עדיפות עליי. איך אני יודעת?! הם אמרו לי את זה. אני ניסיתי לדבר איתו, ניסיתי להסביר לו, רק שזה לא הדדי. חשבתי על הרבה "פתרונות". ניסיתי לגרום לאמא לדבר איתו, אבל זה לא הצליח. ניסיתי שאחותי תדבר איתו, אבל זה לא הצליח. אני בעצמי ניסיתי לדבר איתו, וזה לא הצליח. אני לא רוצה לחיות בפחד שלוש שנים. לא רוצה להיות קשורה אליו בחוט כל שנייה לכל מקום שהוא הולך, ואם לא לרצות לעשות בכך, לקבל נזיפות קשות. איומים. הוא רואה שאני בוכה, אבל לא אכפת לו. אני לא יודעת. אם יש פיתרון אחר שישאיר אותי עם אבי, בלי לגרום לי לבכות, ובלי לחיות בפחד.... אני אשמח מאוד. היינו מאוד קרובים לפני שהוא נפרד מאמא. הבעיה היתה שהיא היתה מקבלת את הנזיפות שלו. כנראה שעכשיו "הגיע תורי"

למעלה