אני והוא

100100100

New member
אני והוא

התחתנו לפני כחודשיים חשבתי שזה יגרום לו להרגיש מן סוג של אחריות וגאווה ואהבה לפחות בהתחלה אנחנו חברים כבר 6 שנים ואמרו לי מקורות לא מוסמכים שלפי הקבלה והשמות שלנו , חיי האהבה שלנו מוגדרים כ- אהבה /מריבה ואין דרך יותר טובה להגדיר את זה או אוהבים מאוד או רבים מאוד וזה תמיד אני רבה איתו כי אני נפגעת מהר (אני כאילו אף פעם לא מעצבנת אותו ) .... אני באה מבית שאמא עושה ברוגזים לאבא , וכמה שאני ראיתי את זה מהצד ושנאתי ואמרתי שאני לא אהיה כזו, אני כזו..... לדוגמא מקרה שקרה , נסענו לטיול של יומיים ובמשך הטיול נכנסנו למסעדת מזון מהיר אנחנו ועוד זוג אני התיישבתי והוא התיישב רחוק ממני הוא הזמין לעצמו אוכל.... ואני לא (לא הייתי רעבה) אבל כרגיל אני מנשנשת והוא יודע שבלי קטשופ אני לא אוכלת , הוא דאג לעצמו טוב טוב לרטבים שלו והבחורה האחרת ביקשה רוטב אחר אבל בשום אופן הוא לא זכר להביא את הקטשופ אני נפגעתי מאוד גם מזה שהוא לא ישב לידי וגם שהוא לא דאג לי זה נראה אולי טיפשי אבל זו דוגמא קטנה מאוד.. אנחנו יכולים לשבת בארוחת ערב של המשפחה והוא ימזוג לעצמו לשתות (כשאני יושבת צמוד אליו) והוא אפילו לא יציע לי.... או לאמא שלו או למישהו אחר.... או הוא רואה אותי מרימה וסוחבת ואפילו לא יעזור וכנ"ל לאמא שלו ... אין לי הסבר כי אני באה ממקום של רק לעזור... עוד משהו ... הוא לא מהמניאקים שעושים בכוונה הוא פשוט לא פותח את הראש מן סוג של אגואיסט כנראה לא במכוון כי אם זה היה רק אליי ככה אז מילא אבל גם לאמא שלו הוא ככה.... אני נפגעת עד עמקי נשמתי עד כדי כך שאני לא יכולה לדבר איתו במשך ימים ארוכים מאוד מה עושים קשה לי להתעלם..... וזה דברים שחוזרים על עצמם אחרי שכבר הערתי לו.... זה גורם לי לפעמים לבכות המון... אגב ... השבוע דיברתי עם אחותיו ומתברר שגם חבר שלה יכול לשבת בשולחן לקחת צלחת עם משהו ולא לשאול אותה אם היא רוצה.... פשוט לשים לעצמו ולהניח או להעביר.... איפה הם גדלו האנשים האלה???? איפה הכבוד לאישה..... אני והוא באמצע שנות ה- 20 לחיינו מה עושים עם הברוגזים שלי האלה אני חייבת להפסיק אותם אני יודעת , ואיך גורמים לו להתייחס אליי למרות שלא נראה לי שזה אפשרי

אני מאמינה שזה עניין של חינוך

את יכולה לבקש ממנו לשים לב לאחרים יותר ולהציע גם. זה דבר פעוט שניתץן לשנותו במהרה אך אם מכל דבר תעשי ריב וזה מה שיקרה זה יכנס לאוזן אחת ויצא מהשניה. אם תדעי לדבר ברוגע ולא להתעצבן מכל שטות כי אלה, שטויות הוא יקשיב לך ויפנים. כמה פעמים, אחרי שהוא ימזוג לו תבקשי שגם לך ימזוג שתיה ויעביר לך את הצלחת/סיר לפני שהוא מניח אותו על השולחן הוא יפנים את זה לבד וישאל עם עוד מישהו רוצה אם כל פעם יבקשו ממנו לפני שהוא מניח או שניה אח"כ כך שאז הוא שוב יצטרך להרים אותו ולהעביר במקום להתחיל לאכול. יש צורה לעשות דברים יקירתי ואם תעשי את זה בדרך הנכונה אני בטוחה שזה יקלט. אחרי הכל, הייתי אומרת שאלה צרות של עשירים ואת עושה מכל נמלה (לא עכבר) פיל!

100100100

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה

גם אני חושבת שאני עושה עדר פילים מכל דבר ואני יודעת שאני טועה בזה אבל במשך 6 שנים הדבר קורה לפחות פעם בשבוע ואני נעלבת עד עמקי נשמתי קשה לי להסביר ... אני לפני שאני עושה משהו אני חושבת על הסביבה האם הכל בסדר אצלהם האם הם אכלו שתו ולי אני דואגת אחרונה.... איך בחור יכול להתעלם ממשהו שיושב לידו , ממשהו שהוא אוהב... ואני יודעת שהוא אוהבת מאוד איך זה ישתנה אחרי כל כך הרבה שנים??? איך???? קשה לי להאמין . אני חושבת תמיד שאני צריכה להשלים עם העובדה שהוא פשוט לא מציע... אבל כל פעם אני נשברת ונכנסת לברוגז זה עושה לי שריטה בלב כל פעם מחדש ....

גם לי יש דברים

שגורמים לי לחשוב בבן זוגי "איך הוא יכול להתנהג ככה בעוד שאני עושה X והוא עושה Z איך אפשר" ואני גם אומרת לו את זה אז הוא אומר לי "אני זה אני ואת זו את אנחנו שונים". זה לא אומר שאני עדיין לא מסבירה למה התנהגות מסויימת שלו או יותר נכון חוסר בהתנהגות מפליא אותי אבל אני לא רבה איתו. אם בעלך לא מתיישב לידך או שא. את תתיישבי לידו או שב.תבקשי ממנו באותו הרגע "בוא לידי". את זו את והוא, זה הוא אתם אנשים שונים ואת צריכה ללמוד לקבל את זה. מה שנראה בעינייך כדבר טבעי שצריך להיות טבוע בו לא קיים אצלו וכך להפך. הוא שונה ממך. שוב, אם לא תריבי כל פעם ולא תזדעקי בקול גדול פשוט באותו הרגע תביעי את מה שאת רוצה. במקום לראות אם הוא יזכור שאת אוהבת קטשופ כשהוא קם תגידי לו "אל תשכח להביא גם קטשופ בשבילי". במקום לחכות שהוא ינחש מה את רוצה ואיך את מצפה ממנו להתנהג תגידי לו. אני בטוחה שבכוונה הוא לא יעשה שום דבר ואם תבקשי ממנו שימזוג לך שתיה כשזה כבר ביד שלו הוא יעשה את זה. ככה הוא בא עם זה מהבית אז תתאימי את עצמך. זה לא משהו גדול זה מאוד קטן. אם היית אומרת לי שיש לכם ילדים והוא לא עוזר לך בכלום וכל יום אתם רבים בגלל זה הייתי מציעה לכם ללכת ליועץ. אבל פה, מה הבעיה?

100100100

New member
אני תכף בוכה זה בדיוק מה שהוא

אומר לי כל הזמן... "אל תלכי נגדי אל תתני לי לנחש אם את רוצה משהו תגידי" יש לכם אותם מילים ..... קשה לי להגיד אני מצפה ש "האהבה" תגרום לו לדאוג לי.... אני מבינה שזה רקע שונה והוא זה הוא ואני זה אני אבל קשה לי , אני מבטיחה לעצמי כל פעם ולא מצליחה אוףףףף איתי

100100100

New member
אני גם לא רוצה להגיד לו בוא שב

לידי ולהפוך אותו לכלבלב כמו נשים אחרות... אני נותנת לו המון כבוד ועושה המון בשבילו אני מצפה לדברים הכי בסיסיים לא יותר מזה....

למה את חושבת

שאם תבקשי ממנו דבר כזה הוא הופך לכלבלב שלך? הרי יש לו רצונות משלו ובסופו של דבר אם לא מתאים לו הוא לא ישב לידך הוא יעשה מה שהוא רוצה. הוא פשוט לא חושב על זה מראש. זה שגברים עושים מה שהנשים שלהם ביקשו זה לא אומר שהם הכלבלבים שלהן. הרי אם זה לא מתאים לו, הוא לא יעשה את זה. ואת יודעץ מה, נכון יש גברים כאלה שעושים כל דבר שהאישה רוצה אבל שלך לא נשמע גבר כנוע. עובדה שהוא עמד מולך ואמר לך את מה שאני אמרתי לך. גבר כנוע ש"מציית" לאשתו לא אומר לה דברים שכאלה. את צריכה להבין מראש שכלבלב הוא מונח לאחד שאין לו רצונות משלו ושהוא עושה את מה שאומרים לו כדי שלא יכעסו עליו או לחליפין כדי לקבל פרס/אוכל/ממתק. הדבר לא כך אצלך. עכשיו אני מבינה למה יש לך קושי לבקש ממנו. תסתכלי על ההודעה השניה שלי אלייך.

../images/Emo24.gif

אם זה כל כך מציק לך אולי שווה לך אישית ללכת ל2-3 פגישות עם פסיכולוג או יועץ נישואים שיעזור לך איך להתגבר על הקושי הזה ולהגיד לו מה את רוצה במקום לחכות שהוא ינחש. רמת החיים שלך ושלו תעלה פלאים ברגע שתוכלי לעשות זאת ואם קשה לך "לעבוד" עם עצמך באופן יחיד ברגע שתעזרי בעזרה מבחוץ יהיה לכם הרבה יותר טוב. מה גם, שהעזרה כלל לא ממושכת מפני שזו לא סוגייה קשה!

bulb

New member
איפה כבוד האישה? בוועדה בכנסת

אל תתבלבלי בין כבוד לאדם ,שזה דבר מבורך ,לבין כבוד לאישה - ערך אנכרוניסטי במקצת (הישמרי לך משורפות החזיות). תהיה: האם המצב היה כך לפני הנישואים? אם כן ,למה לא ליבנתם את הנושא בעבר. האם חשבת שהנישואים יפתרו את הבעיה? (רמז: לא!). חשבת שהנישואים יגרמו לו לקחת אחריות? אוי ואבוי ,טעות מרה. לא מתחתנים כדי לפתור בעיות. זה נקרא להתחתן בגלל כל הסיבות הלא נכונות. עצתי: יועץ ומהר. לא יפתר? לפרק את החבילה לפני שיכנסו ילדים למשוואה. שני הפזוס לבוקר זה.

לפרק את החבילה

כי הוא לא מביא לה קטשופ? או בגלל שהוא לא מתיישב לידה? זה דבר אווילי. קלות הדעת שיש היום בנושא חתונה ופרוק מוסד הנישואים. זה שהו אמתנהג כך משליך על יחסו כלפי ילדיו העתידיים וכי מדוע? לכל זוג יש את הדברים שהם לא מרוצים ממנו אחד מהשני זה אומר שמפרקים את החבילה? מילא היה מדובר בדבר גרנדיוזי אבל לא כך הדבר. פשוט מדהים שבגלל זה היית מתגרש. חבל על בת הזוג שלך כי היא לא תהיה מושלמת אז בכל מקרה אני צופה לך גרושים בעתיד. (וחבל)

bulb

New member
אתה מתיחס לסימפטומים ,לא למקור

הבעיה. הדוגמאות משליכות על המצב. שים לב: לא מדובר בבעיה חדשה ,אלא בבעיה שנגררת מספר שנים. אין ספק שהדבר יוביל לפיצוץ - לכן יש לפרק את הפצצה/חבילה. לכל זוג יש בעיות? לא יכול להיות! שניה ,אני רץ לבדוק עם ההורים. יש בעיות ויש בעיות - חלק ניתנות לפתרון וחלק לא (כמה מפליא). אם תלמד להביט מעבר לחזות ,תגלה שמדובר ביותר מ"תביאי לי ת'קטשופ ,בהמה" או משהו בסגנון. חבל שאתה מתעקש לדון בחודו של יוד במקום להתעסק בעיקר. אני מאחל לך חיי נישואים "מעניינים" (;

זה את ולא "אתה"

דבר שני, כמו שאמרת יש בעיות ויש בעיות ויש כאלה שניתנות לפתירה ויש כאלה שלא. זו בהחלט בעיה שניתנת לפטירה! כבר חזרתי על זה אין ספור פעמים היא פעוטה! מבחינתה בקטע הזה הוא לא חושב עליה. מעניין אותי לדעת, מה היא בעיה שכן ניתנת לפתירה מבחינתך?

100100100

New member
הבעיה המרכזית שלנו לרוב

סובבת סביב האוכל אנחנו לא שמנים (למרות שזה ישמע ככה) אבל תמיד קורה שכשהוא ליד אוכל הוא פשוט שוכח אותי כמו שאומרים לא רואה אותי ממטר.... פעם היינו יושבים במסעדות והוא היה מסוגל להזמין גם אם אני לא מזמינה כלום...בלי להתעניין למה ... היום זה כבר לא ככה... או שאם אמא שלו טרחה כל השישי להכין ארוחת ערב , היא מוזגת לצלחות והם לא רק הוא , לא מחכים לה הם מתחילים לאכול , אצלי בבית אף פעם לא דיברו על זה אבל זה ברור שכשכולם יושבים לשולחן אוכלים ביחד במיוחד כשאמא טרחה ובישלה מחכים לה....

bulb

New member
טל"ח ,עימך עלמתי הסליחה

אני מעדיף בעיות שניתנות לפתירה ולא לפטירה (חמסה ,חמסה ,חמסה). אני מציע שניתן למומחים המדופלמים והמדוקטרים לטפל בבעיה ה"פעוטה". לא הייתי רוצה את גורל נישואי הזוג הצעיר על מצפוני (אם היה לי כזה). בקשר לשאלתך: that's for me to know and you to find out שני הפזוס לבוקר זה.

../images/Emo6.gif

בשבלך לדעת ובשבילי לגלות? יש בעיות הרבה יותר קשות שינחתנו על מצפונך (אם היה לך כזה) בעתיד. לאחר שתנהל זוגיות ממושכת. מבטיחה.

bulb

New member
מה זוגיות ממושכת?

5 דקות (+ הפסקה לקריאת מדור גלריה ב"הארץ") לא נחשב? רשמתי לפני את הבטחתך - אנא הישארי זמינה למימושה (;

למימוש הצרות../images/Emo8.gif

או הזוגיות?
ולא, 5 דקות לא נחשב. צריך לפחות 5 שעות.

bulb

New member
מממ... נתפשר על 7.34461901 דקות

+ 20 דקות עיסוי חושני (ללא מין ,לא בשבת + חניה)? אולי הראש לא משהו ,אבל לפחות יש זוג ידיים טובות. הקווים נפתחים עכשיו (עלות שיחה מקומית + סלולרית + בין-לאומית + 2 אסימונים מהשרוך בנעל). ההשתתפות אסורה על בני משפחה ,בעלי חיים ואקסיות.

למעלה