אני זקוק לעזרתכם\ן לעבודה בבית הספר על א.גפן.

a d i d a s 2 1

New member
בשביל מה לפתוח מחדש?!

התיחסנו... ובאופן אישי השאלה הזו לא מנוסחת נכון ואם היא כן, אז הבעתי את דעתי, היא מטומטמת... אם אביב גפן היה צריך לעשות צבא על אף היותו של בן מפורסם.. יש בנים של מפורסמים שעושים צבא וזה לא קשור לאבא שלהם יש כאלה שלא עושים וזה גם לא קשור לאבא שלהם יש כאלה שעושים ויש לה אבא לא מפורסצם ויש כאלה שלא עושים ואין להם אבא מפורסם... זה עניין פוליטי, ולפעמים עניין של עצלנות או תחושה של בזבוז זמן... מה שלא יהיה... הצבא ל-א מתאים לכל סוגי האנשים, וזה לא משנה איך קוראים לאבא... אגב, גם אני לא הייתי מחזיקה נשק אם היו נותנים לי אני לא הייתי עומדת בחיים בשום מחסום ואין לי אבא מפורסם... לכן, אני מציעה לך למצוא ניסוח אחר לשאלה...

Karina85

New member
../images/Emo45.gif

וחוצמזה מה הקטע לא להגיד שזה אתה לידור...

SupremeKai

New member
אין לי משתמש בתפוז...

זה רק הראה לי שלכאלה חדשים לא שווה להצטרף לקהילה הזאת... שאלתי שאלה ואתן קפצתן לכל מיני מקומות...

a d i d a s 2 1

New member
הקפיצות לא קשורות אליך זה שומדבר אישי

כל מה שנרשם כתגובה אליך, זה תגובה אליך.... ולמה אתה כל כך שלילי? בחיאת לידור באמת אתה עושה עבודה על זה?

Karina85

New member
זה פשוט איך שניסחת את זה

היה נראה כאילו זה היה מעין "מבחן" חחח... בכל אופן עזוב כולנו אוהבים את ג'קו הייתה אי הסכמה... יש לנו את הזכות לא להסכים איתך... וכנ"ל לך...

SupremeKai

New member
את רוצה לגיד לי שהתגובה האחרונה הייתה אליי??

וכן אני עושה עבודה על זה... יודעים מה עזבו... האם אדם פצפיסט שאביו הוא אדם מפורסם מאוד בארץ צריך לוותר על שירותו הצבאי? האפשרויות: כן לא נמנע לא לענות תודה רבה...

a d i d a s 2 1

New member
כן, צריך לוותר

והנה הפירוט שלי.. 1. התגובה האחרונה היא לקארין והיא משורשרת לקארין שים לב 2. הוא צריך לוותר על שירותו, אבל שוב, לא בגלל אבא שלו, אלא בגלל היותו פציפיסט (אותה תשובה היית מקבל אם שאלתך היתה זו... האם לדעתכן אדם פציפיסט צריך לוותר על שירותו הצבאי... מה שאומר, שאין שום קשר לאב, אבל אוקיי) 3. בהצלחה בעבודה... 4. אתה מה זה מזכיר לי את ריינפ... (ולפני שתבהל, זה לא משהו רע)

a d i d a s 2 1

New member
לא מזכיר את ריינפ? חח

אז תקחי את המילים חזרה, שלא יקראו לי קליפטומנית...

דורית41

New member
יווו.איזה קטע.

אחו שלוק של טלפתית נשמה.בדיוק הגעתי למסקנה שמזכיר את ריי (ולא בגלל משהו רע אל תדאגי)

a d i d a s 2 1

New member
בטח, בטח לא בגלל משהו רע

פתח סוגריים סגור סוגריים... גם אתמול הוא הזכיר לי אותו, רק שלא היה לי על מה לבסס את עצמי

talytal

New member
היי לידור

התשובה שלי שלי היא לא, אבל רק בגלל איך שהשאלה מנוסחת... לדעתי אדם פציפיסט לא "צריך" לוותר על השירות, אבל הוא כן "יכול" לוותר על שירות, אם המדינה תמצא לנכון לאשר לו את הוויתור הזה. וגם מבחינתי לא צריך להיות שום קשר לעד כמה האב מפורסם. זה שיש אופרטוניזם במדינה הזו ואנשים מנצלים קשרים לקבל הטבות, לא אומר שזה בסדר או שצריכה להיות לזה השפעה. אני מצטערת שנפגעת מהיחס שקיבלת, אבל אתה צריך להבין מאיפה זה מגיע - כל הנושא של צבא הוא מאוד רגיש בפורום הזה, ומיד מוציא לאנשים את הקוצים... אל תיקח את זה אישית.

Nova5

New member
כן, כפציפיסט הוא היה צריך לוותר

על שירותו הצבאי ללא שום קשר לשייכות לאביו (כסביו היה מפורסם עוד יותר...) אבל, לידור, שאלתך באמת לא מנוסחת נכון. בשאלות מסוג הזה בודקים קשר בין שני גורמים: למשל: פציפיזם ושירות צבאי אם אתה רוצה לבדוק קשרים אחרים צריך לנסח עוד שאלה :האם שייכות למשפחה מפורסמת הקשה עליו להזדהות עם פציפיזם? או להפך? האם הוא היה צריך להגמיש את הדעות הפציפיסטיות שלו (מפציפיזם רדיקלי לפציפיזם פרגמאטי) ולשרת כדי לא "לקלקל" שם המשפחה המפורסם" וכו'. אבל ברגע שאתה בודק קשר בין פציפיזם ושירות צבאי אין לך הרבה אופציות. אם כי ישנן פציפיסטים שמבקשים לשרת כנהגים, מחסנאים וכו'. צריך לציין שאצלו כל חייל חייב לשאת נשק וזה כמעט לא נותן לפציפיסטים שום בררה. (ראה תמונה המצורפת). או שאתה מגמיש את עמדתך ומשרת. או שנושא באחריות מלאה על אי שרותך בצה"ל. כמובן אני לא רוצה להתייחס כאן לכל המקרים "האחרים" - נישואים פיקטיביים, מחלות (כולל "מחלות כוכבים למיניהם ובני משפחתם"), תאונות וכו' לידור, על תתעצבן עלינו, אתה כבר חייב להבין שנושא הזה רגיש יותר מדי כאן...

טוב שוב אני הפרשנית של הפורום../images/Emo3.gif

היי לידור,טוב, יוצא שאני מפרשנת את דברי חברותיי פה (קלנוע כבר הבינה אותנו ובכל זאת הצטרפה) אבל אסביר לך, יש פה הומור פנימי שלא קשור אליך ולא בא להעליב אותך(ועדידס- ה"שכנה" מבקשת לא להפריע לאורחים בין 2 לבין 4
).. אבל הנה אני עונה (ופעם 2 כי הודעה אחת כבר נמחקה לי).. כאחת שמכירה ושומעת את אביב כבר שנים.. אביב שוחרר בגלל בעיית גב ויש את תעודת השחרור שלו להוכיח את זה.. לא בגלל היותו פצפסיט או לא.. גם דעתי, ובלי לפגוע בך, שהשאלה שלך באמת לא הכי ברורה, המורה שנתן לך את הפרוייקט היה צריך לשבת איתך על ניסוח שאלת חקר ברורה כך שאנשים יבינו יוכלו להתייחס..זה אחד הדברים החשובים בעבודות מסוג של מחקר.. אם השאלה כמו שהיא אז לדעתי שבלי קשר לאבא מפורסם או לא... כן היה צריך להתגייס, אלא אם כן יש נסיבות מקלות כמו שיש בעיות בריאות, בעיות נפשיות, משפחתיות..בכל זאת זה דבר אישי וסובייקטיבי..

הנה הסיבה שאביב שוחרר וזה לא פציפיזם!!

אביב אולי דיבר על שלום ונגד מלחמה אבל לצבא בהתחלה הוא כן הלך להתגייס בדיוק כמו מכר אחר שלנו...
הצבא לא גייס אותו כי יש לו פלטינה בגב ושחרר אותו מסיבה זו ..הנה ההוכחה. כאן! .אולי גם ג'קו צריך להראות את התעודה שלו ,זה כבר יסתום כבר כמה פיות לכל מיני..

למעלה