אני חדשה פה, ולא מאוזנת :/

אני לא ממש מכירה רופאי סכרת בראשל"צ

אבל אני יודעת כמה מעצבן רופא סכרת "נזפן" יכול להיות, הרופא שטיפל בי בתקופה שהזנחתי היה כזה, כלומר בתקופה שלפני שהזנחתי כי הצעד הראשון בהזנחה היה כשבמקום ללכת אליו.... הלכתי לטייל בתל אביב (הייתי אז בת 16
) ופשוט "נשרתי" מטיפול...
כשאני לא בהריון אני מטופלת אצל לוינגר זהבה בפתח תקווה (אולי היא מקבלת גם בסניפים אחרים של הכללית?) והיא אנושית וחביבה מאוד, אפילו כשלפעמים יש סיבה לנזוף בי... היא לא. האמת שרופא הסכרת הכי מקסים שנתקלתי בו עד היום מקבל רק במכבי
(ובהריון בסיכון בבלינסון), בחיי שאני שוקלת לעבור בשבילו

המלצה שלי... פשוט תקבעי לכל מני רופאים באיזור שלך, לכי פעם לזה ופעם לזה עד שתמצאי אחד שיתאים לך.... אבל המעקב הזה חשוב כי לפחות אותי (ויש לי הרגשה שבענייני משמעת עצמית אנחנו די דומות) הביקורת החיצונית והדאגה שאעשה בדיקות דם באופן קבוע ואראה תוצאות ממש משאירה בשליטה...

אבו זקן

New member
מוטיבציה

אין לך מוטיבציה לצאת להליכה? לא מדובר על ריצת מרתון (בינתיים), את יודעת...

הכי טוב למצוא שותף/שותפה להליכה לא קשה ולא מעיפת מדי, תתחילי ממשהו צנוע כמו 20 דקות של הליכה בקצב שיגרום לך להרגיש רק טיפה מאומצת, ותמשיכי משם. לאט לאט תעלי את המהירות ואת משך הזמן, ותראי שלא צריכים המון מוטיבציה בשביל הפעילות הפשוטה הזאת.

השותף/שותפה מקשים על הנטיה הטבעית לעצלות להפריע לתהליך, כי אם את קובעת עם מישהו כבר הרבה פחות נוח לבטל, ואתם יכולים לחזק זה את זו באותם ימים בהם לאחד מכם יש פחות חשק.

העובדה שפנית לפורום היא צעד ראשון. המשיכי את המומנטום לצעד שני-שלישי-רביעי... אופס! סיימת את ההליכה הראשונה שלך. ברכותי.

easyJet

New member
שלום לכם...

פעם היתי כותב די הרבה בפורום.

הבעיה אצלי בדיוק אותה אחת, בדיקות Ha1c שלי הן בין 8-10 כבר די הרבה זמן, אני עם סכרת כבר 16 שנה :/
כל פעם שאני מנסה לקום מחדש לפתוח דף חדש אחרי זמן מסויים הכל מתפרק לי, רמות הסוכר הממוצע שלי הן 150-200 שזה מאד לא בסדר, כמובן שאני מודע לכל הבעיות מסביב והשלכות, אני כן בודק סוכר מס׳ פעמים מזריק בזמן,, אבל עדיין משהו לא מסתדר לי, את לא באותה בעיה, היום אני מנסה להתחיל שוב מחדש בתקווה שהפעם זה יצליח לי :(

yaeli sun

New member
:)

עמית, יש חדש אבל הוא רק חצי שמח. שזה כבר חצי טוב :)
עשיתי שוב את הבדיקות השגרתיות, והA1C שלי במצב הרע ביותר שהוא היה לי אי פעם!! (אני שומעת "ברכותיי"?)
עליתי מ11.5 ל11.9. ווהו.
אבל, הבשורה הטובה (מבחינתי לפחות) היא שהמצברוח שלי השתפר ואני כבר לא כל כך עצובה. אני שמחה שזה סוף-סוף מטלטל אותי ואולי-הלוואי שמכאן אני סוף-סוף אתחיל לשמור על עצמי.
זהו תהליך (מעצבן, מתיש, מעייף ועוד כל מיני מילים רעות) אבל זה תהליך, וכל תהליך הוא טוב. אני שמחה עליו..
אפילו בימים האחרונים מצאתי שאריות של מוטיבציה לעשות דברים.
לזוז..

תודה לכם, על החיבוק הוירטואלי הנהדר הזה, שוב.

שבוע טוב

הדבר היחיד כרגע הטוב הוא שהתחלת לקחת על עצמך לטפל בעצמך וכמו שכתבתי לך בעבר רק את יכולה לגרום לעצמך שיפור או דרדור בכל דבר בחיים
נכון שהסביבה המשפחה הרופאים למיניהם הרשויות ככל שיהיו לצידך ויתמכו בך יכול מאד לעזור אך בשורה התחתונה את זו שעוברת את הבדיקות את זו שנדקרת כמה פעמים ביום והכל זו את.

שיפור במצב הרוח זה מעולה ומי כמוני יודע כמה זה משנה הרבה צדדים במחלה ובסיבוכים שלה.

עשית בדיקות דם כלליות? ואם כן איך היו התוצאות בהן?

תזכרי את לא לבד יותר !!! גם אם זה כרגע וירטואלי מאתנו כשתתקיים פגישה שנצליח לארגן זה יהיה מוחשי לכולנו

שיהיה לנו שבוע טוב ואשתדל בהמשך השבוע לעשות סיכום לשבוע החולף הוא היה עמוס אצלי לחלוטין

עמית

ריישיק

New member
סנסור?

הי יעל,
אני חדשה פה, מהיום. 21 שנים עם סכרת, אבל עוד לא לקחתי בעלות מלאה עליה.
לאחרונה החלטתי לקחת את הדברים ברצינות, כי החיים לא קלים, גם ככה.
מזה כמה חודשים אני עם סנסור, והוא עזר לי לעשות את ההבדל. יש מספר באגים בסנסור, כמ חוסר סנכרון לפעמים או אי נוחות מבחינת המיקום ולפעמים לא מחזיק מעמד עם המדבקות.. אבל יחד עם זאת, אין עליו!
אני חושבת שהעיקר זה ספירת פחמימות וכמובן לקיחת אינסולין בהתאם. מאד מבינה אותך עם הספורט - אין חשק וקשה למצוא חשק, אבל כמו שמישהו הציע לך, תמצאי מישהו לרוץ איתו או ללכת איתו. גם הליכה קצרה יכולה לעשות את האפקט, לפחות בתור התחלה.
טרם הספיקותי לחרוש את הפורום, אבל אם את רוצה סנסור, את לא חייבת להיות מחוברת למשאבה, אף על פי שזה מאד נח עם משאבה, ואם תרצי סנסור, אכתוב לך במסר אישי איך אפשר לקבל.
תהיי חזקה, זו דרך וזה מסע אל האיזון וחשוב לנסות לא לעשות את זה לבד ולהתיעץ.
מציעה שתיצמדי לרופא המשפחה שאת אוהבת ואכן חשוב למצוא רופאת סכרת ודיאטנית טובים וסבלניים. אני עוד לא סגורה על הצוות שלי, כי הייתי בשניידר שנים רבות וקשה להשוות לשם.
בהצלחה!!!
רייש

למעלה