אני חדשה פה

אבישג20

New member
אני חדשה פה../images/Emo23.gif

הי . אני קיבלתי את המחלה הזאת בזמן שהייתי בקורס קצינותבצבא . מישהו יודע על מישהו אחר בעל אותה מחלה , שחלה בזסגרת הצבא , ואולי תבע את משרד הביטחון , אשמח לקבל תשובה .

אבישג20

New member
ועוד משהו קטן ......./images/Emo23.gif

חוץ מזה , אני לא יודעת מה איתם , אבל אני כל הזמן עייפה !!!!!!! בטירוף אבל . אני קמה בבוקר , ואני רק יכולה לחשוב על הרגע שאני אעצום את העיניים שוב . יש פה עוד כאלה ?~כוכב~

ברנקו

New member
עייפות נישמע מוכר

זה בטח נורא קשה לחוות עייפות ומותשות? על אחת כמה וכמה כשכל הגילויים על המחלה הוא חדשים וטריים.

ברנקו

New member
גם אני חדש

לצערי(או לשמחתי תלוי איך מסתכלים על זה) אין לי שום ניסיון אישי לגבי תביעה להכרה בנכויות ממשרד הביטחון. אני רק יודע שמדובר בתהליך ארוך וחשוב להתחיל בו רק אחרי שבררת את כל הפרטים על מנת לא לעשות שטויות שאחר כך תצטערי עליהם!!!

אבישג20

New member
אני יודעת....../images/Emo23.gif

זה פשוט משהו מעצבן , הסיפר לי התחיל בזה שהייתה לי דלקת עצב הראיה בצבא , לכן שיחררו אותי על רפואי , ורק שנה אחרי זה התגלה שזה באמת הטרשת. אז ...אני חושבהת ללכת לאיזה עו´´ד מתמחה בעניין ונראה מה יש לו להגיד .

ברנקו

New member
רעיון

עו"ד זה רעיון טוב אני מבין שיש כאלו שמתמחים בנושא וסביר להניח שמישהו בפורום ידע להפנות אותך למספר שמות אבל לדעתי כדאי לך גם לדבר עם אנשים אשר עברו את התהליך. למרות שאני מאמין שכל מקרה שונה מחברו עדיין יתכן שיש מה ללמוד מהחוויה שלהם במפגש עם משרד הביטחון. אפשרות נוספת זה אולי להתייעץ עם משהו באגודה לטרשת נפוצה אם את במקום בו את מוכנה לפנות אליהם.

RomiVais

New member
ברנקו, ברוך הבא!! ../images/Emo24.gif

מה שלומך? ואיך אתה מרגיש? אני מקווה שתרגיש איתנו כמו ב
אתה מוזמן לספר קצת על עצמך... מאחלת לך ים של בריאות והמשך שבת נפלאה ביותר

Yaron5000

New member
ברוך בואך ../images/Emo39.gif

שלום אבישג וברוך בואך ! אני עצמי קיבלתי את המחלה בזמן שרותי הצבאי בהיותי בן 20 ממש לפני ההחלטה שלי לגבי קורס קצינים (כי מבדקים כבר עברתי) לגבי תביעה, עורכי דין פסקו שאין לי סיכוי נגד משרד הביטחון אבל לדעתי שווה לנסות ולחפש את עורכי הדין המתאימים תנסי חברה בשם "פיצוי נמרץ" היושבת בת"א 509000-700-1 תשמעי אותם אם הם בכלל מתעסקים עם משרד הבטחון. בהחלט כאן תמצאי אוזן קשבת ואנשים משכמם ומעלה ובעיקר הזדהות הדדית הכי חשוב....תרגישי טוב ביי ירון

אבישג20

New member
תודה רבה לכם על ההיענות!../images/Emo23.gif

אני באמת שמחה שאתם עונים לי . המחלה הזאת נפלה עליי כרעם ביום בהיר , ואולי בגלל העובדה שאז כולם הרגיעו אותי שמדובר אך ורק בדלקת בעצב הראייה .בכל מקרה , ממש נחמד לי שאתם עונים , זה טוב לדעת שיש עוד כמה כאלה שיודעים מה שאני עוברת. יש פה כאלה שמטופלים בבטאפרון ?

אבישג20

New member
אני שמחה על ההיענות../images/Emo23.gif

אני באמת שמחה שאתם עונים לי . זה טוב לדעת שיש עוד מה כאלה שמרגישים מה שאני מרגישה . שוב תודה . יש פה כאלה שמטופלים בבטאפרון ?

ברנקו

New member
לא בדיוק אבל בערך

אף אחד לא יודע בדיוק מה את מרגישה בגלל שאף אחד הוא לא שירי למעט שירי. נישמע בנאלי אבל בפורומים רבים אנשים נוטים לשכוח את זה ולזנק במתן עצות מהחיים שלהם.

Yaron5000

New member
יש משהו במה שאתה אומר אבל...

כששיר הזכירה עיפות, רק חולי טרשת יוכלו להבין לאיזו עייפות היא מתכוונת. רבים מהאנשים הבריאים חושבים שזו עייפות שחולפת עם כוס קפה או תנומה חטופה של חצי שעה, אבל זה כל כך לא נכון....(לכן אנחנו פה) זאת מן מהלומת תשישות פיתאומית שפשוט מוציאה אותך לשביתה תפקודית בקיצור טרשת זו טרשת ותופעה זאת תופעה תרגיש טוב ידידי דרך אגב מה הסימפטומים שלך ? ביי ירון

ברנקו

New member
האומנם "אבל"

היי ירון, על פי דבריך אני מבין שלדעתך רק חולי טרשת יכולים להבין את משמעותה של העייפות הזאת. תראה מה אנחנו עושים, מצד אחד אנו אומרים שאנשים בריאים (או אם להיות עוד יותר החלטיים אלו שלא חולים בטרשת) לא יבינו לעולם על מה אנחנו מדברים כאשר אנחנו אומרים עייפות. אבל מצד שני אתה מציע לקבוע שכל חולי הטרשת מבינים(ןחווים) באותו אופן עייפות זאת. לדעתי כדאי לבחון את ההנחות האלו בזהירות רבה. אתה למשל מתאר את העייפות כ"מהלומת תשישות פיתאומית שפשוט מוציאה אותך לשביתה תפקודית" האם אתה חושב שבמידה ותתאר תיאור מעין זה לאדם שבאמת מתעניין בך ומעוניין להבין איך אתה מרגיש אין סיכוי שהוא יבין את הרגשתך (לא יחווה את העייפות אבל יבין את המכה שכרוכה בה). ומעניין מה היה מתקבל אם עוד חולים היו מתארים את העייפות הזאת (ובעיקר את התחושות המתלוות אליה שניראו בעיני תמיד יותר משמעותיות)האם היו מתקבלות אותם תחושות. ואם לא, האם השימוש המתמיד במשפטים כמו אני יודע בדיוק על מה את/ה מדבר כי אני ואתה חולים באותה מחלה איננו נימהר מידי?

סיאמית

New member
ובכל זאת

כשאנשים מסבירים לאחרים הם גם קצת מסבירים לעצמם... והניסיון הזה, לראות את עצמך באחר ואת האחר בעצמך הוא דרך לגיטימית להתמודד. מה גם שחוץ מהטרפצת אנחנו (אני מקווה!!!) עוד המון דברים ואת הדברים האלה אנחנו מעוניינים להכיר אחד בשני ואם ה"פרומו" של המשתתפים פה נוגע מטבע הדברים בטרפצת... אז ניחא!
לא? אם תחליט להישאר איתנו אז תבין בדיוק למה אני מתכוונת ובינתיים אתה יכול לעלעל אחורה בפורום. זהו, אני הולכת לעבודה ומשם, לצערי, אני לא יכולה לכתוב פה בעברית...

RomiVais

New member
בהחלט יש משהו בדבריך, ברנקו,

ואני יודעת שיש המון פורומים, וגם פה
שבו נותנים עיצות מהחיים של כל אחד מהמשתתפים... אבל זה רק בגדר עיצה, הזדהות. אף אחד לא רופא פה ואף אחד לא יודע מה יעזור... פשוט יש דברים ששוה לנסות וללמוד מאחרים, זה הכל. אוזן קשבת יש פה תמיד בסך הכל, הטרשת היא חלק מהחיים של כולנו. ים של בריאות

ברנקו

New member
עיצות מהחיים של.. האם זה מה שנחוץ

אני מבין מדבריך שעיצות מהחיים של המשתתפים הם צורה של הזדהות עם הקשיים ואני לתומי חשבתי שלהזדהות ולגלות אמפטיה זה לנסות להבין את האחר ולו לתת לו עצה שלקוחה מניסיונך ומעולמך האישי.

RomiVais

New member
ברנקו יקר ../images/Emo24.gif

אכן תמיד מנסים להבין את האחר. ולהבין לא מחייב לתת לו עיצה מניסיון ומעולם אישי. זה נכון... רק שלפעמים זה יוצא יחד... לא בכוונה, פשוט יוצא... מכוונה אמיתית ורצון לעזור. זה הכל...

סיאמית

New member
הי ברנקו

וברוך הבא. דווקא בפורום הזה, העצות פה הן יותר בקטע של התמודדות עם סימפטומים פיזיים שמשותפים לרובינו וחלקנו, המנוסים יותר הגיע לפיתרון (או הקלה) על ידי ניסוי וטעייה כך שאנחנו חוסכים ל"ירוקים" דרך. למצבים שהם יותר ריגשיים אין פה "עצות" אלא יותר הקשבה והצעות מתוך דיאלוג ואמפאתיה...

למעלה