אני חדשה פה

ברנקו

New member
היי סיאמית

היי סיאמית תודה על הברכות אם הייתי רואה את התשובה שלך לפני שתי דקות אולי הייתי נמנע מלענות לרומי באופן בו עניתי. בכל מקרה אין לי שום דבר נגד עצות שקשורות לניסיון של כל אחד ואחד רק על כך שהרבה פעמים אני מרגיש שמי שמקשיב לי אם הוא באמת היה מקשיב ומנסה להבין אותי הוא לא מיד היה קופץ לתת לי עצה מהניסיון שלו או להניח שבטוח שהוא מבין בדיוק על מה אני מדבר כי שנינו חולים

סיאמית

New member
אני מבינה

וגם יודעת עד כמה זה יכול להיות מתסכל ולהותיר אותך עוד יותר בודד במערכה ממה שהיית קודם... יום טוב!

RomiVais

New member
ברנקו... עוד משהו קטנטן.. ../images/Emo24.gif

אני למשל, האחרונה שאגיד שאני יודעת בדיוק איך אתה מרגיש. אני האחרונה כי אני בעצם לא חולה. אני גם לא מתיימרת להבין ולדעת דברים שאני לא... בסך הכל אני יודעת ממש מעט יחסית לכל מה שיש לדעת. מה שאני יכולה להגיד לך בוודאות, זה שיש לי לב, שמרגיש ומכיר את המחלה דרך אחד האנשים שאני הכי אוהבת בעולם, אמא שלי. וכנ"ל לגבי עוד אנשים שהפכו חשובים בחיי, וגם חולים בטרשת. אני יכולה להבין את התיסכול <אולי תחושה אחרת גם> בכך שמישהו אומר לך "אני ממש מבין מה עובר עליך" כשבעצם רק אתה יודע מה בדיוק עובר עליך.... ולגבי הקשבה... אוזן תמיד תהיה לך כאן. וזו הבטחה!!! שיהיה לך ערב נפלא ושבוע מוצלח ונעים
גדול

anat11

New member
הי אבישג! ../images/Emo24.gif

אנחנו לא שמחים שאובחנת בטרצפת (כמו אנחנו נוהגים לכנות את זה כאן...) אבל אנחנו מאד שמחים שמצאת את הפורום הזה ומקווים שתרגישי כאן נוח ותמצאי בנו תמיכה. אין לי מידע לגבי משרד הבטחון. אני קיבלתי את מתנת הטרפצת בגיל 30, הרבה אחרי הצבא. אני מקווה שההתקף של העין עבר לך והחלמת לגמרי. התקפים בעין בדר"כ עוברים (אם כי לא תמיד). לי היו שניים, אחד בכל עין...לפעמים יש נזקים שלא יודעים עליהם כי הם לא באים לידי ביטוי קליני. אצלי אני רק יודעת שקלינית הכל חזר להיות בסדר, אין לי מושג אם ברמה של בדיקות "שדה ראיה" הכל חזר לתיקנו, והאמת היא שאני לא רוצה לדעת כי אין לי מה לעשות בענין. אני עצמי מטופלת באבונקס, ולא בבטאפרון. אולי מישהו אחר כאן מטופל בזה. עייפות היא תופעה קלאסית של טרפצת. אני חושבת שכולנו פה חוינו אותה בשלבים מסוימים. אם אפשר - צריך לתת לגוף מנוחה כי הוא נלחם. אבל כמובן צריך גם לבדוק שיש לגוף את כל הויטמינים שהוא זקוק להם - לפני כמה ימים היתה על זה תכתובת, את יכולה לקרוא. אפשר לשאול באיזה מקום (מרכז/בי"ח) את מטופלת? איזה רופא? בכל מקרה - קבלי חיבוק גדול ואם יש לך שאלות שנוכל לעזור אני בטוחה שאני עונה בשם כולם שרק נשמח לסייע, ענת

אבישג20

New member
תודה ענת ../images/Emo23.gif

אני מטופלת באסף הרופא אצל דר´ שלמה פלכטר . ממש מחמם לי את הלב לראות שאתם נענים לשאלות ככה . אני מקווה שיהיה לנו שבוע טוב וחסר עייפות !

anat11

New member
אני לא מכירה באסף הרופא,

אז אני לא יודעת לספר על המקום הזה. אני מטופלת בתל השומר. באסף הרופא הייתי רק פעם אחת, לפני ארבע שנים, ממש כשאובחנתי, לבדיקות "פוטנציאלים מעוררים" (אח"כ כבר עשו לי גם את הבדיקות האלה בתל השומר). אני לא יודעת אם עשית את זה או לא אני ממליצה לך (ולברנקו, אני מקווה שאני לא מסלפת את שמו...) לדפדף אחורה ולקרוא הודעות קודמות בפורום. יש שם לא מעט מידע, וגם אולי תוכלי לקבל את ה"אוירה" של האנשים פה, אוירה שאני חושבת שיש בה הרבה חיות ושמחה. שיהיה אחלה שבוע. ענת

anat11

New member
הי ברנקו ../images/Emo24.gif

אני שמחה שגם אתה כאן (ושוב, כמובן, רק על זה שמצאת אותנו...) אין עליך שום פרטים (וזה בסדר גמור, תגכתוב רק מה ומתי שבא לך, אם כי תמיד נשמח לשמוע) אז אני לא יכולה "לענות" על כלום, אבל בכל מקרה רציתי לשלוח חיבוק
וברכת ברוך הבא. שבת שלום, ענת

ברנקו

New member
חיבוק וברכת ברוך הבא שווים המון

לא תמיד צריך לענות על משהו ובמקרה שלך קלעת בול תודה על הברוך הבא

RomiVais

New member
היי אבישג, ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

יש פה בהחלט כאלה ש"קיבלו" את המחלה בצבא... אני בטוחה שיענו לך וישמחו לעזור לך מהניסיון שלהם. במידה ולא קיבלת מספיק מידע <יש שלא קוראים ה-כ-ל> פשוט תכתבי הודעה עם נושא שיבהיר לכולם מה מטרת ההודעה. איך את מרגישה בכללי, מלבד העייפות שתיארת? מאחלת לך ים של בריאות ושתרגישי איתנו כמו ב-
וכמובן - שבת נפלאה

אבישג20

New member
הי רומי !../images/Emo23.gif

באופן כללי אני מרגישה בסדר . אחרי מה שקרה לי בעין ,היה לי התקף של נימול ברגל ימין , וככה בעצם גילו את המחלה . אז , טפו טפו טפו , היום הכל בסדר . אני אחרי 3 חודשים של התקף ואני מרגישה כמעט מצוין , מלבד העייפות , והתרגלות להזרקות מעצבנות.....וזהו . מרגישה בסדר .תודה על הקבלה החמה !

RomiVais

New member
אין בעד מה, מכל ה- ../images/Emo23.gif

עכשיו אני מבינה. את עדיין בחודשים הראשונים של ההזרקות. אמא שלי היתה עייפה כמעט כל הזמן ויום אחרי הזריקה היא היתה נורא חלשה. אני לא רוצה לבאס אותך חלילה, אבל נראה לי שזה נפוץ בהתחלה... אבל תתעודדי, כי זה עובר!!! הגוף צריך מעט זמן, ממה שהבנתי, להתרגל, וברגע שהגוף מתרגל, לא מרגישים כמעט את היום שאחרי... בינתיים תהיי חזקה, ותנוחי מספיק... אל תילחמי בגוף שלך, תני לו את מה שהוא צריך. תרגישי טוב

אורית...2

New member
../images/Emo65.gif היי אבישג../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה בצל קורתינו
את עוד תגלי שהבית הזה מאוד חמים, מקבלים פה
(תחשבי שזאת עוגה...)ואפילו יש לנו חבר חדש ש
לך ...
עם שיר . את מדברת על "עייפות" שאפילו אחרי הכנת כוס קפה...את מרגישה "סחוטה כמו סמרטוטו רצפה שסחטו אותו..." (מה לעשות ככה אני קוראת לעצמי ,היום...) מוכר ידוע ולא חביב ...אבל זה מה שיש לנו ..אז נחים יותר ... ראיתי אצל איזה רופא את מטופלת ...לא אוסיף הרבה, רק שיש הרבה הרבה רופאים אחרים וטובים !!! אז המלצה שלי ...תחפשי רופא אחר ...ולא אוסיף... ותנוחי ...אחרי 5 דקות מנוחה "קמים" לתחיה... דרך אגב לגבי ד"ר פלכטר מישהוא פה זוכר את הכתבה שלו בעיתון לפני כמה שנים על הטרפצת .... אני אחרי שקראתי אותה , אמרתי לבעלי שמיד ילך לקנות לי כיסא גלגלים...וגם תיכננתי אם כדאי לקפוץ מהקומה החמישית, או לחפש דרכים אחרות... כתבתי לו בזמנו מכתב מאוד מאוד חריף ! וגם למערכת העיתון... אני לא מכירה עוד חולים שמטופלים אצלו ...אני מכירה כאלה שטופלו אצלו .. ההמלצה שלי שוב....לכי לרופא אחר ...ובאסף הרופא יש טובים !!!

אבישג20

New member
עכשיו באמת הדאגת אותי !../images/Emo5.gif ../images/Emo23.gif

למה את אומרת את מה שאת אומרת עליו ?? אני מטופל אצלו כבר חמישה חודשים , ודווקא הוא נראה לי בסדר גמור . הייתי באבחנה גם אצל דר´ רוני מילוא , וגם אצל פרפ´ עודד אברמסקי בהדסה , ושניהם אמרו לי את אותה הדיאגנוזה , עם אותו סוג של טיפול . אז מה קורה פה ? כי הוא רציני ? דווקא הוא מאוד עודד אותי ואמר לי שהכל בסדר איתי , ושהבריאות מצויינת , אז מה פשר דברייך ? ( אני לא אומרת את זה כביקורת , אלא באמת רוצה לדעת !
) תודה רבה , מצפה לתשובה מהירה .

אורית...2

New member
אבישג הדבר האחרון שאני רוצה...../images/Emo10.gif

שאת לא תהיה מודאגת !!! זה לא "בריא לנו"... אני לא שמעתי חוות דעת "טובות" עליו ...עשינו סקר אם תדפדפי כמה עמודים אחורה מי הרופא הכי טוב ... הוא לא הוזכר שם , אני אישית !!! לא שמעתי עליו הרבה דברים טובים ושתי חברות שלי היו אצלו פעם אחת ועברו לאחר...ואחרי הכתבה שהוא כתב בעיתון על הטרפצת..מפליא אותי שהוא עודד אותך ..כי לפי מה ששמעתי הוא לא "מהמעודדים" אבל.......יכול להיות שרופאים משתנים ???... אם את מרוצה ממנו ואת יוצאת ממנו בהרגשה שאת מטופלת בידיים טובות זה מה שחשוב !!! יש כאלה שחושבים שפרו´ אברמסקי, גם כבר לא מה שהיה ... אבל אני עדיין חושבת שהוא כן !!! אבישג "עברתי" הרבה סיפורים עם רופאים נאורולוגים...והכל כתוב בהסטוריה של הפורום.... צריך למצוא רופא שאת יוצאת ממנו עם הרגשה טובה , ושאת מטופלת כמו שצריך !!! ואם הוא נותן לך את זה ...אז אין לך מה לדאוג ...!!! אני ממש לא רציתי להדאיג אותך...ואולי יש פה עוד כאלה שמטופלים אצלו או שמעו עליו ...וגם שיתנו את החוות דעת שלהם....יכול להיות שהוא היום אחר ...לפי מה שאת מספרת, זה לא מה ששמעתי משתי החברות שלי שיצאו ממנו בוכות...זה רופא אחר שמעודד...ואם את יוצאת ממנו בהרגשה טובה זה מה שהכי הכי חשוב !!!אני מקווה שאת רגועה עכשיו ....
ואם לא הצלחתי להרגיע אותך את יכולה לכתוב לי לאי מייל שלי ...שמצורף....

אבישג20

New member
טוב , נרגעתי ....../images/Emo6.gif

פשוט הפחדת אותי קצת , חשבתי שהוא בר עשה משהו שאני לא יודעת . דווקא איתי הוא היה בסדר גמור . הוא עודד אותי , אמר לי שמבחינת מצבי הבריאותי אני 10 , ויצאתי בתחושה טובה . זה לא שלא הלכתי לראות עוד רופאים , הלכתי , ומכולם יצאתי עם אותה ההרגשה , והוא הכי קרוב הביתה , אז ....זהו !

לילית7

New member
הי אבישג וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לגבי משרד הבטחון אני לא יודעת אבל נשמע שיש לך קייס נגדם והכי חשוב לבחור עורך דין טוב כי העניינים שם זזים לאט ותביעה יכולה לקחת גם כמה שנים טובות, אז רצוי משהו שיש לו קבלות ביד על מקרים דומים שהצליחו.

לילית7

New member
ע י י פ ו ת ../images/Emo2.gif../images/Emo29.gif

מצאתי משהו כתוב מאישזהו מאמר שנראה לי מאוד נכון לגבי העייפות, לפחות שנדע למה אנחנו כ"כ עייפים: --------------------------------------------------------------------- We can be constantly grieving for our physical losses mobility and grief can cause depression. Both grief and depression can cause fatigue. Grief counselling can often help get you back to a full happy life. Stress can also make you very tired. Living with constant stress from family, stress in the workplace or just pressure to perform beyond your limits (like working two jobs) can take its toll. Constantly pushing ourselves to perform every day can mean that our bodies are always exhausted. Being exhausted all the time means we never give our nerves time to try to repair themselves and our muscles will atrophy as we push ourselves. Over time a pattern of prolonged abuse and overuse can see muscles permanently atrophied although they can atrophy with normal use as well. Nervous exhaustion can also take place. Some of us have exceptionally low tolerances to noise and odor, taste and touch as well as chemicals. Knowing what you cannot tolerate and avoiding it as much as possible will help you stay on an even keel ---------------------------------------------------------------------

לילית7

New member
סידרתי את המאמר מחדש ../images/Emo2.gif ../images/Emo29.gif

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ We can be constantly grieving for our physical losses mobility and grief can cause depression. Both grief and depression can cause fatigue. Grief counselling can often help get you back to a full happy life. Stress can also make you very tired. Living with constant stress from family, stress in the workplace or just pressure to perform beyond your limits (like working two jobs) can take its toll. Constantly pushing ourselves to perform every day can mean that our bodies are always exhausted. Being exhausted all the time means we never give our nerves time to try to repair themselves and our muscles will atrophy as we push ourselves. Over time a pattern of prolonged abuse and overuse can see muscles permanently atrophied although they can atrophy with normal use as well. Nervous exhaustion can also take place. Some of us have exceptionally low tolerances to noise and odor, taste and touch as well as chemicals. Knowing what you cannot tolerate and avoiding it as much as possible will help you stay on an even keel. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

למעלה