אני חדש, מה עם אסימוב

omersela

New member
אני חדש, מה עם אסימוב

עשיתי סיבוב קטן, ראיתי דברים נחמדים גם כאן וגם ב IOL. אבל לא ראיתי כמעט התיחסויות לאסימוב! למה? זה מכוון? אשמח לתשובות

preacher

New member
כי אף אחד לא כותב עליו כמובן.

והיות ו_אתה_ נשמע מעוניין באסימוב, אתה מוזמן לכתוב עליו. קראת את הספר החדש (בארץ, כלומר, הוא די ישן באנגלית) שלו, זרמי החלל? אם כן תוכל לכתוב עליו?

omersela

New member
האמת שלא

ויותר מפתיע כי לא שמעתי עליו. באיזה הוצאה הוא? יש עוד ספרים שלו שתורגמו (לצערי אני קורא רק עברית) בזמן האחרון?

הייזל

New member
אסימוב נחשב ל"לחם"

לחם - מוצר קיום בסיסי. או בהשאלה ספר או סופר (במקרה שלנו מד"ב ופנטסיה) שמהווים אחד מאבני היסוד של התחום, או בעברית יפה: נכס צאן ברזל. כתוצאה מכך כמעט שלא מתנהלים דיונים מעמיקים או דיונים בכלל על סופרים כמו אסימוב. מלבד זאת שלדעתי האישית היצירות היחידות המעניינות של אסימוב הן הסיפורים הקצרים שלו בסיפורים ארוכים הוא די יבש ושטוח. אבל לא כולם מסכימים איתי. לקוראי מד"ב ופנטסיה מתחילים אני אישית ממליצה לקרוא אסופות של סיפורים קצרים (כמו זוכי ה"הוגו" או "מד"ב הטוב שבטוב" או "אגדות" או "מבחר הסיפורת הבדיונית") כדי לקבל מושג כללי על התחום, אילו סופרים פועלים בו ובאילו נושאים אוהבים להתעסק. חוץ מזה משתתפים חדשים מתבקשים לקרוא את מכתב המנהלת. הייזל, הראש השמאלי של המפלצת הדו-ראשית.

omersela

New member
קראתי והתרשמתי ממכתב המנהלת

אבל אני חושב שההודעה שלי ענתה לקריטריוניםץ וחוץ מזה, אני מבין שלדעתך הסיפורים הארוכים הם לא (בחרי אחד או יותר): א. מעניינים ב. יצרתיים ג. פילוסופים דיים דץ בידייונים / דימיוניים דיים ה. כל התשובות נכונות ו. רק ב ו-ה נכונות ו-ו אינו נכון

preacher

New member
הייתי צריך לעשות ריבוט למוח

אחרי הסתירה הלוגית של סעיף ו
הספר ה"חדש" יצא בהוצאת אודיסאה - הוצאה קטנה וחדשה. ראיתי ספרים שלהם בסטימצקי אבל אם אתה לא מוצא יש בחנות "קדמת עדן" בקינג ג´ורג´ בת"א.

הייזל

New member
כל התשובות אינן נכונות

לסופרי המד"ב של הדור הראשון (אסימוב, קלארק, לפעמים ניבן, סילברברג כמעט תמיד) היה חסרון עיקרי: הם מדענים ו/או מהנדסים מבריקים אבל אין כישרון כתיבה ולו במיל. סילברברג הוא עורך נהדר ובעל תובנות אבל הספרים שלו לא ממש מצליחים להתרומם מהבינוניות. אסימוב ידע לכתוב סיפורים קצרים (מה שנקרא קצר וקולע...) עם פאנץ ליין וטויסט שלא יבישו איש ואף אישה אבל בסיפורים הארוכים שלו ובייחוד מה שהוא כתב עם סילברברג ממש מדבריות ציה (מה שנקרא ארוך וצלוע). בלי קשר: אם הייתי חושבת שההודעה שלך לא עומדת בסטנדרט הייתי אומרת את זה. היא היתה גבולית ולא יזיק לך ולכולם לדעת אותם.

omersela

New member
אוקיי

אני לא מדבר על הספרים המאוחרים שלו, שהיו ברובם סיפורים קצרים שהןא פיתח לספרים (הדוגמה הטריוויאלית "שקיעה" שהיה סיפור קצר מבריק והפך לספר ארוך ומשמים), אלא על הרומנים הארוכים. למשל סדרת הרובוטים, עם הלוגיקה של שלושת החוקים, היא לדעתי דבר גאוני, ובעיקר המשחק עם "כלל ה-0" שמופיע באחד הספרים, וכן הרומנים המקוריים על המוסד שהם בעצם אוסף סיפורים עם מכנה משותף. אלה הם ספרים גאוניים (לענ"ד)ץ

גרומיט

New member
חוק האפס לא עד כדי כך גאוני בעצם

כלומר, יפה שאסימוב טרח לחפש את ההנחות הבעיתיות שבבסיס שלושת החוקים המקוריים שלו, אבל הפתרון שלו היה סתמי למדי, אם מתעמקים בו. ניתן, בלי המון קשיים, למצוא גם כלל מינוס אחד ומינוס שתיים שנובעים מההנחות שהוא לא פתר. וכמובן, הפואנטה של "המוסד והארץ" בעניין הזה היתה מזעזעת ברדידותה. מעין תפיסת קונפליקט נצחי שמבוסס על הנחות חסרות ביסוס ותהליכי הסקת מסקנות מופרכים בעליל.

omersela

New member
היופי הוא לא בלוגיקה מושלמת

כשאני מחפש לוגיקה מושלמת יש לי לא מעט ספרי פילוסופיה מדהימים (ומשעממים) שנותנים לי את זה היופי הוא ליצור לוגיקה שנראית על פניה "יפה" ומוצלחת וללכת איתה לכל האורך, על כל המשתמע (ועובדה שאחד הרובוטים לא הצליח ליישם את כלל ה-0). לגבי סדרת המוסד אותו דבר. לוגיקה מוגבלת שנראית יפה אם הולכים איתה באופן סיפורי עד הסוף הסיפור הוא יפה (לדעתי)

ברנן

New member
היי גרומיט - בלי ללכלך על אסימוב !

יש גבול לדברים שאדם שפוי יכול לסבול

hazgul

New member
מה ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

הוא עשה ספר משקיעה????? למה לא מספרים לי דברים כאלו???? האזגול

moses

New member
ועוד מעולה

אחד הספרים הטובים שלו קראתי ונהנתי אני חושב שבספר הזה אסימוב וסילברברג נותנים הסבר משלהם ל"דת" בצורה מסויימת ולמה שיכול להסתתר מאחוריה.

גרומיט

New member
קבלי תיקון - כנפי לילה

"כנפי לילה" של סילברברג הוא מיצירות המד"ב הפיוטיות, המרתקות והטובות ביותר שיצא לי לקרוא. הוא התעלה שם על כל אותם חסרונות שהיו נפוצים כל כך ברוב הספרים האחרים שלו.

גרומיט

New member
ואם אבקש יפה, תרשי לי לשכוח?

"האיש במבוך" הוא ספר בסדר. לא יותר מזה. קשה לומר נהניתי ממנו, והוא בודאי לא באותה ליגה של "כנפי לילה".

ברנן

New member
האיש במבוך הוא ספר טוב

אני אומר את זה למרות שבדרך כלל סילברברג חלש

זאינאל

New member
ומה עם "שמיים לוהטים בחצות" ?

לא אשכח את האיש במבוך - אחד מספרי המד"ב הראשונים שקראתי, ושהשפיע עלי עמוקות, אבל אני לא יכול להגיד שהוא אחד מיצירות המופת של המד"ב (לאחר קריאה שניה ושלישית
). "שמים לוהטים בחצות" לעומת זאת הוא בהחלט כן - אפוקליפטי כמו שספר שואה אוקולוגית צריך להיות, אבל עם אופטימיות זהירה ומספיק הומור ואקשן כדי להיות שווה קריאה גם לא למטורפי הז´אנר. קראתי אותו באנגלית ובעברית (ואני חייב לציין שהם הצליחו לא להשמיד לחלוטין את ציור העטיפה בגרסה העברית, אבל עדיין האנגלית טובה יותר) ואפילו התרגום לא הורס את הספר.

למעלה