אני חוזר בי

• פותח הנושא EMM1
  • פורסם בתאריך

EMM1

New member
אני חוזר בי

המטריקס ללא ספק קיים. אבל זה לא אומר שאני מסכים איתכם. אני בז לכם, אנשים שמדמיינים שהם *זורדים* אנרגיה על מנת לספק רובוטים.

Gilliana

New member
אוי, יש לי דה ז'ה וו רציני עכשיו

אני חייבת לעשות חיפוש יסודי בפורום- בקרוב אשוב עם תוצאות.

MetalSinagouge

New member
דה ז'ה וו זה טוב...

חשבתי שהוא חדש בפורום. היה פעם מישהו בYoutube שאמר דברים הזויים באנגלית קלוקלת לגבי זה ששום דבר לא קיים כי ככה אמור במטריקס ואז מישהו אחר שמתקרא The amazing atheist נכנס בו בוידאו-תגובה.

Gilliana

New member
אוהו! יש יותר ממה שחשבתי

ולכן הכי פשוט שאקשר לחיפוש עצמו כך שתוכלו לראות את כל הדיונים שבהם הוזכרה המילה (לצערי, עד גבול מסויים משום שהחיפוש מוגבל עד מתישהו בשנת 2005)

0Pandemonium0

New member
ידעתי שהוא כבר היה כאן. אכן, גם אני חטפתי

מקרה קשה של דה ז'ה וו.

EMM1

New member
אחרי שזה הובהר, נעבור לטיעון

שהוא בסה"כ טיעון פסיכו-היסטורי סטטיסטי מעגלי בסיסי. המדע, מעצם הגדרתו, מוכרח להתקדם וליצור אפשרויות חדשות. בין האפשרויות הסבירות ביותר אף במאה הזאת: חישוב בקצב רצחני שמאפשר סימולציות וירטואליות של עולם שלם עד לפרטים הקטנים ביותר. מקורות אנרגיה יעילים המאפשרים מסע ארוך בחלל ובמהירויות גבוהות. או הקפאה שמאפשרת מסע ארוך במהירויות נמוכות. שליטה בחלל/זמן עצמו. פתיחת חור תולעת שמאפשר קפיצה למקומות רחוקים, כולל כאלה שדומים לכדוה"א. התקדמות בהנדסה גנטית שמאפשרת מניפולציות גנטיות לכל מטרה ובאופן מיידי. אפשר אפילו לאמר, שבלי שאחת מהאפשרויות הללו תתקיימנה(לפחות במאות השנים הקרובות), ניתן יהיה להגיד כי המדע נכשל. אך, כל אחת מהן בפני עצמה מאפשרת לבני האדם להשתמש בה עבור "בריאה" של עולם נוסף, ובנקל. לכן, סביר מאוד שעל כל עולם שבו ניתן "לברוא" עולם בתוכו(ואין זה משנה אם הוא עצמו כן או לא "המקור"), יהיו עוד מספר לא מבוטל של עולמות כאלו(אלו שנוצרו בתוכו). ועל כן, גם עבור עולמנו הסיכוי נוטה לכך שהוא לא נוצר במקריות.

MetalSinagouge

New member
Simulation Argument של ניק בוסטרום.

אין פה שום דבר מוחלט, רק אחוזים והסתברויות.

EMM1

New member
ברור שהכל סיכויים והסתברויות

גם יכול להיות שאני בעצם איזה קוף שמקיש ברנדומליות על המקלדת. בקשר לניק הזה(שלא הכרתי), זה רק מחזק את הטיעון שלי, ואם יורשה לי להוסיף... גרייט מיינדס ט'ינק אלייק.

MetalSinagouge

New member
Great minds don't come up with idiotic words

and refuse to explain them later. אני ממליץ לך לקרוא את המאמר של דיוויד צ'אלמרס באתר של המטריקס, ולראות שגם אם הטיעון הזה נכון הוא באמת לא משנה את העולם הזה. כמו שמדענים לאט לאט קיבלו את מכניקת הקוונטים, האספסוף ברחוב ימשיך לנהל את עניינו חסרי המשמעות. הטיעון רק יגרום לתאוריית האבולוציה להיות מופרכת אבל במקביל גם תעיף את אלוהים מהתמונה, מה שלא יפריע לאנשים להתווכח על זה גם בעתיד.

EMM1

New member
יכול להיות דוקא שאני לא כזה תותח

שם מוזר כזה "בוסטרום" באמת נראה ששמעתי אותו איפשהו... אולי שמעתי אותו לפני 5 שנים ועכשיו הרעיון שלו קפץ לי מהתת מודע. וזאת לא מילה אידיוטית. לזרוד זה לנהום כזאב. השתמשתי בה בהקשר הזה כי לאנשים הייתה משום מה בעיה כשהשתמשתי במילה "יוצרים" כשניסיתי להסביר להם שבני אדם לא "יוצרים" אנרגיה, לא מעבדים אותה טוב, והם פשוט לא מקור אנרגיה. האמת שהטיעון הזה לא ממש משפיע על אלוהים, הוא נשאר באותו מקום פחות או יותר (או אפילו יותר מכך, אם ההגדרה שלך קולעת גם בכיוון של אלוהויות כמו ב"סטארגייט"). הוא רק מחליף את האבולוציה(אך ישנה גם אפשרות שהוא מכיל בתוכו את האבולוציה).

EMM1

New member
הכוונה הייתה לשלול את התיאוריה המוצגת בסרט

ה"מטריקס", בו המכונות יצרו אותה על מנת לשעבד לתוכה בני-אדם במטרה לשאוב מהם *אנרגיה* שתשמש לתפקוד המכונות.

MetalSinagouge

New member
התאוריה בסרט...

(בפעם המי יודע כמה אני שוב נאלץ להדגיש שהמטריקס הוא הסרט היחיד שבו לא צפיתי אבל אני יודע עליו המון): תסכים איתי שאם אנחנו במטריקס, אז אף אחד מאיתנו לא באמת יכול לומר מה יש מחוץ לו. כמו כן, במטריקס יש מציאות אמיתית (המוח בצנצנת) ובתאוריית ההדמייה אנחנו מורכבים בסה"כ מ010101... כמו כן אפשר לפרש את התאוריה של המטריקס על סמך המון דברים- עולם קפיטליסטי (הוא המטריקס), גנוסטיציזם, בודהיזם וכו'.

EMM1

New member
אם תראה את הסרט

אז מודגש בו שהמטקה של המכונות הייתה להשתמש באנשים כמקור אנרגיה. פשוטו כמשמעו.

MetalSinagouge

New member
ג'יזס פאקין קרייסט.

חשבת אמממ... אולי אמממ.... ש... אמממ... הסרט הוא אלגוריה? למה שפשוט לא תפרש את משל המערה של אפלטון בצורה מילולית? זה יהיה קצת קשה למצוא את דופנות המערה.

MetalSinagouge

New member
היא הגיונית מאוד דווקא:

בדיוק חשבתי על זה אתמול. יצא לי לעבוד במפעל איזה יום אחד- וזה קרב בין האדם למכונה. המכונה תעמוד בקצב שלה זה בטוח, האדם לא. התוצרת של המפעל היא יצור המוני של ג'אנק פוד (במקרה שלי) שהוא לא מועיל כל כך ואם כבר אז הוא מזיק- כי הוא לוקח אנרגיה גם מהפועלים וגם מאנשים שניזונים מהחרא (הטעים) הזה. המכונה נועדה להקל, אבל היא מקשה. זה בגדול הסרט הראשון. אין לי מושג איך זה מתחבר לשלישי.

למעלה