אני חושב שחזרתי בתשובה.

SupermanZW

Well-known member
אם כך נראה אותך "גבר" נכנס לבית כנסת ללא כיפה..
מה תספר להם?
שהם לא מבינים את המקורות?
אתה הרי יודע שיעיפו אותך משם בבעיטה. |פנים|
אני לא מחפש לריב, אך מקור המנהג אינו מהתורה. בכלל לא היו כיפות לפני המאה ה10. אני לא נכנס לביכ"נ בלי כיפה פשוט כי אין לי חשק לריב עם אנשים, לא כי אני חושב שזה חילול השם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אני לא מחפש לריב, אך מקור המנהג אינו מהתורה. בכלל לא היו כיפות לפני המאה ה10. אני לא נכנס לביכ"נ בלי כיפה פשוט כי אין לי חשק לריב עם אנשים, לא כי אני חושב שזה חילול השם.
יש במרוקאית משפט שאומר (בתרגום) "המנהגים הם החוק של המקום"
ז.א. שאם נהוג בכנסייות להוריד את הכובע כשנכנסים לשם
אז זה לא אומר שלישו היה כובע.
ולכן להבדיל אלף אלפי הבדלות
כשנכנסים לבית כנסת יהודי, כולם, כולם, כולם ללא יוצא מהכלל שמים כיפה /כובע / שטריימל.
יש כאלה שאין להם לא זה ולא זה אז הם לוקחים ממחטה קושרים את ארבעת פינותיה ושמים על הראש.

SupermanZW

Well-known member
יש במרוקאית משפט שאומר (בתרגום) "המנהגים הם החוק של המקום"
ז.א. שאם נהוג בכנסייות להוריד את הכובע כשנכנסים לשם
אז זה לא אומר שלישו היה כובע.
ולכן להבדיל אלף אלפי הבדלות
כשנכנסים לבית כנסת יהודי, כולם, כולם, כולם ללא יוצא מהכלל שמים כיפה /כובע / שטריימל.
יש כאלה שאין להם לא זה ולא זה אז הם לוקחים ממחטה קושרים את ארבעת פינותיה ושמים על הראש.
בסדר, אז במרוקו היה מרוקאי, בקנדה קנדי ובישראל ישראלי. בקנדה ובישראל מנהג אינו חוק, עם זאת לבית כנסת מקובל להיכנס עם כיפה, אז גם אני עושה כך אבל אך ורק כדי להימנע מעימותים, לא כי יש חוק כזה.

משתפרת1

Well-known member
בסדר, אז במרוקו היה מרוקאי, בקנדה קנדי ובישראל ישראלי. בקנדה ובישראל מנהג אינו חוק, עם זאת לבית כנסת מקובל להיכנס עם כיפה, אז גם אני עושה כך אבל אך ורק כדי להימנע מעימותים, לא כי יש חוק כזה.
חשבתי שהחופש שלך לעשות כרצונך הוא מעל הכל

SupermanZW

Well-known member
חשבתי שהחופש שלך לעשות כרצונך הוא מעל הכל
נכון, אבל אם אני בוחר ללכת לבית כנסת זו בחירה חופשית שלי. אני יכול להיכנס בלי כיפה אבל זה יאלץ אותי לריב עם אנשים ואני לא מחפש ריבים. בשביל הפעם בשנה שאני הולך לבית כנסת (בחנוכה, בגלל שתמיד יש אירוע קהילתי בחנוכה) לא כדאי שאקלקל את זה עם ריבים.

משתפרת1

Well-known member
נכון, אבל אם אני בוחר ללכת לבית כנסת זו בחירה חופשית שלי. אני יכול להיכנס בלי כיפה אבל זה יאלץ אותי לריב עם אנשים ואני לא מחפש ריבים. בשביל הפעם בשנה שאני הולך לבית כנסת (בחנוכה, בגלל שתמיד יש אירוע קהילתי בחנוכה) לא כדאי שאקלקל את זה עם ריבים.
אז אם הכלל הוא להשתמש במסיכה כשאתה יוצא החוצה ואתה בוחר לצאת- שים מסיכה כדי לא לריב עם השוטר או עם השכן.
סתאאאאאאם. אני כבר יודעת שאתה מחליט למה לציית ולמה לא לפי מה שבא לך, לא לפי ההיגיון.

למעלה