אני חושב שנגמר הסוס

LiranTheWizard

New member
אני חושב שנגמר הסוס

אתמול שודר לקט. אני לא יודע אם זה היה מיותר או לא... אבל, אני חושב שכל הרעיון של שימוש באינטואיציה (או לפחות לכאורה, כפי שאפשר להציג זאת) די נטחן מכל הכיוונים. אני גם מאמין שהתוכנית החדשה שתשודר בקרוב בערוץ 10, "הכוח" תתגלה כאכזבה גדולה. באופן אישי, כמו שכבר כתבתי כאן בעבר אינטואיציה היא יכולת נחמדה אבל היא לא באמת מעניינת. אני הייתי יותר מתרשם אם היו מביאים מישהו שטוען ליכולת טלפתית או טלקינזיס ונבדק תחת תנאים מבוקרים. אינטואיציה יש לכל אחד בשלב זה או אחר של חייו. אני לא מוצא בה נושא כזה מרתק. דבר נוסף - אני די מתקשה להאמין שנמרוד באמת מסוגל לגרום לאנשים לשכוח את הספרה 9 כמו שראינו אתמול מתוך הפרק שעסק במשולש ברמודה או לשכוח את הכסף הכספומט. מישהו מכם באמת כ"כ סוגסטבילי שדבר כזה יכול לקרות לו? יש עוד בעיה - התדהמה של האנשים - אפשר לראות את זה גם בקטעים של קוסמים מחו"ל כמו כריס אנג'ל - אנשים מציגים ארשת מאולצת של תדהמה. למשל, הקסם עם הקלף שהופיעה לבחורה ע"ג צג הטלפון - מדובר בקסם שאפשר לקנות אותו. למען האמת, אין לי מושג כיצד זה באמת עובד. אני חושב שתכנתו הכל מראש ויש הרבה שת"פ שמוצג בצורה כזו שנמרוד פוגש בבחורה בפעם הראשונה. יכול להיות גם שמדובר בשיטה אחרת שאני לא מכיר כי בכל זאת, משווקים כזה קסם - אז זה יכול להיות מעניין. אבל מה שאני רוצה להגיד כאן זה שלא ניכרת תדהמה על פני האנשים. אני חושב שזה מאולץ. בסופו של יום אין כמו תוכנית אשר מציגה קסמים "רגילים" - קלפים, מטבעות וכו'. קסמים בהם יש סיכוני חיים - אין בהם באמת סיכון חיים. אתם מקבלים תוצר מוגמר שעובר עריכה כזו או אחרת. גם אם יש לי אינטואיציה סופר-סופר מפותחת, אני לא באמת הולך לסמוך עליה כדי שתסייע לי להתחמק מחיצים שנורים עלי. לא מאמין שכך היה - מה גם, שלא שמענו על סאגה משפטית שהתפתחה בין ערוץ 10 לרשות השניה - על זה שמענו רק בהקשר של תפיסת הקליע. אז מה זה אומר? שיש קסמים "מסוכנים" שהרשות מוכנה לשדר ויש כאלה שלא? היא חושבת שאין לאנשים אפשרות לקנות חץ וקשת או להכין כזה בעצמם? יום טוב לנו.

eman70

New member
בקשר לקסם של הקלף המטלפן

כשראיתי אותו בפעם הראשונה, ניסיתי לחשוב בעצמי על קלף יחד עם הבחורה, וגם לי יצא ארבע לב! אז אולי כל העסק של הסוגסטיות בכל זאת יש בו משהו? כי גם אני הייתי ספקני עד אז. הצד שהקלף מופיע על הטלפון זה באמת כבר אקסטרה, ועיניין של אופי ההגשה - מאוד מרשימה, אבל עדיין זה עיניין יותר טכני. אבל איך הוא גרם גם לה, וגם לי לחשוב על ארבע לב, זה באמת אני לא יכול להסביר.

LiranTheWizard

New member
גם לי לפעמים קורה

שאני יודע מה מתנדב יבחר - בין אם אני מופיע או בין אם אני רואה קוסם בטלוויזיה או במופע אמיתי. זה עדיין לא אומר שלא משתמשים בטריקים. שמע - הכל חייב לעבוד 100% - אין אפס בזה. ומה לעשות, רק טריקים מקנים בטחון כזה - שום דבר אחר לא. סוגסטיות קיימות ועובדות - אבל לא כדאי להסתמך עליהן בכל מקרה שהוא.

Flagg1

New member
בתוכנית זה אפשרי להסתמך על סוגסטיות

כי תמיד אפשר להוציא החוצה את מה שלא עובד. בוא נגיד מנסים את זה על איזה 10 אנשים, אז יש סיכוי שאצל מישהו זה כן יעבוד. בתוכניות בשידור חי או בהופעות רגילות על במה זה באמת סיכון גדול, ואני בספק שאיזה מנטליסט באמת עושה את זה ככה. במיוחד כשמדובר בקלפים, שיש הרבה אנשים שלא ממש מכירים את כל הצורות והמספרים, וזה די מלחיץ לחשוב על זה בפני כולם. אם מישהו עומד בפני עשרות אנשים, אז לדעתי הוא יחשוב על משהו אקראי בשביל לא לבזבז זמן, ולא ממש ישים לב לתנועות של המנטליסט עצמו. אגב, הנה נסיון של דרן לעשות את זה על הצופים. אצלי זה לא ממש הצליח. http://www.youtube.com/watch?v=0soGZpODgPY

eman70

New member
טוב, זה היה כ"כ שקוף,

שבמקום לחשוב באופן כאילו עצמאי על השלוש יהלום, הרגשתי איך הוא מכניס לי אותו בכוח לגרון... אבל עם ה 4 לב של נמרוד הייתי באמת בהלם שזה עבד.

Flagg1

New member
ככה בדרך כלל עושים את זה..

אני זוכר גם נמרוד עשה משהו דומה באחד הפרקים כשהוא היה בשוק מלא אנשים, ועשה תנועות דומות למה שדרן עשה בקליפ שם. נראה שקלף יהלום עובד הכי טוב בשיטה הזאת.

kobi1298

New member
תגובה

הסיכוי שחשבת על 4 לב בגלל נמרוד נמוך , חלק מהסוגסטיות שמשתמשים בדר"כ הם תנועות ידיים "אקראיות" הבן אדם שמשפיע עושה תנועות ידיים מהירות שנראות כמו אקראיות אבל באמת הוא מצייר לך באוויר את מה שהוא רוצה שתחשוב , אבל בגלל שהקטע ערוך קשה לראות את תנועות הידיים של נמרוד. שמת לב כשנמרוד נתן לבחורה דוגמאות של קלפים "לב" היה הדבר הראשון שאמר וכל הדוגמאות שאחרי זה היו מלמול מהיר... אז הבחורה שמה לב רק למילה הראשונה שאמר , היא בטח גם לא מכירה בכלל קלפים אז המילה "לב" היתה היחידה שמוכרת לה. יש מצב שבנוסף נמרוד אמר בטון שונה את המילה "לב". אבל בכללי הקסם עם הפלאפון היה דבילי... אני לא מבין מה גרם לנמרוד לשים דווקא אותו בלקט... מסכנה הבחורה , מעניין איך היא לא שמה לב כששיחקו לה עם הפלאפון.

BOSS77

New member
הוא עשה סוגסטיה שהולכת ככה:

תבחרי איזה קלף שאת רוצה, יש את הצורות: לב, (אמר את זה יותר לאט מהשאר) יהלום, תלתן, עלה (הוא אמר את זה מהר) ומספרים: 1,2,3... מה בא אחרי 3? ואז חיה קצת ונסיך, מלכה, מלך ואס (גם פה הוא ספר 4.)

kobi1298

New member
אולי

התוכנית היתה אצלי מוקלטת ושמתי לב שנמרוד אמר 4 לב לפני שהראו את הקטע

donlondon

New member
איך באמת הוא עשה את זה

rdhk שום סוגסטיה הוא נתן לה לבחור את הקלף בלי שמצלמים יותר נכון הוא כפה את הקלף בלי שצילמו את זה אחר כך הוא רק עשה סתם את התנועות וכאילו גילה את הקלף כרגיל שום סוגסטיה ושם כלום עריכה עריכה עריכה

MiNiTaUr

New member
להבהרה

נאמר על ידי נמרוד כמעט בכל הפרקים ובעשרות רעיונות שהוא עשה ***שהוא לא משתמש במשתפים*** תאמינו מה שכן בכל הקטעים שהוא ניסה *להחדיר* משהוא במו בקטע של התיבת צילום שבללה נרדם מישהו הוא השתמש במאין "פרסומת סמויה" .במקרה ההוא ציור בלתי נראה. לאן אני חופר נגיד שהוא כן מצליח לגרום לאנשים לחשוב על כלף או מה שזה לא יהיה ע"י תנועות גוף או מה-שהו-לא-עושה. איך מעבירים את זה אלינו כדי שנרגיש וואו.. טריק הפרסומת הסמויה... נגיד מריצים 200 תמונות בשניה מה שיוצר לנו את הסרט (fps- frames per secon) ואחת מהתמונות האלו תיהיה הקלף. אנחנו לא נראה אבל המוח יקלוט.

kobi1298

New member
להבהרה

אני לא מומחה בצילום אבל בסרטים רגילים יש 24 פרמים בשניה ולא 200 * כותבים "קלף" ולא "כלף".

BOSS77

New member
אני חושב שאתה טועה

נמרוד הוכיח כבר שזה בכלל לא בעיה בשבילו לגרום למישהו לחשוב על הקלף שהוא רוצה... והוא גם אמר שהוא משלב לפעמים קסמים עם סוגסטיות על מנת להעצים את האפקט. לדעתי זה מה שהיה במקרה הזה. הרי הוא יודע איך לעשות את זה, אז בשביל מה לו להשתמש בעריכה???

donlondon

New member
מתי הוא הוכיח כזה דבר

הוא אף פעם לא הוכיח כלום תן דוגמא מתי ראית אותו משתמש בסוגסטיה או כל שקר אחר ויותר פשוט לכפות קלף להוציא את זה בעריכה ואז להראות רק כאילו הוא משדר את הקלף ואז אנשים טיפשים בבית חושבים שיש לו סוגסטיה שאפשאר להשתיל מסרים במוזיקה שאף אחד לא שומע רק רקדנית איך לא שמעת אתה את המסרים החבויים שהיו ביצירה של שופן ורצת למצוא חבילת קלפים ולשבת על השש יהלום זה היה משודר בתדר שרק רקדניות שומעות כמה טיפשות יש בעולם כמה אנשים מנצלים את הטיפשות לרעה ירון

BOSS77

New member
אחי, לא אמרתי שהכול אמיתי, אבל...

נמרוד בהחלט יכול לגרום לאנשים באמצעות סוגסטיות לחשוב על הקלף שהוא רוצה שהם יחשבו. תיראה דוגמא: http://vod.walla.co.il/?w=//858165 מעבר לכך, אין דבר כזה טלפטיה או קריאת מחשבות נטו.

kobi1298

New member
בקשר לקריאת מחשבות וטלפתיה

אתה לא יכול לקבוע חד משמעית שאין דבר כזה טלפתיה או קריאת מחשבות נטו , בשביל לקבוע דבר כזה אתה צריך לבדוק את כל אוכלוסיית העולם איש איש. גם נמרוד לא שולל לגמרי את האפשרות הזאת , אומנם הוא לא מאמין שקיים בן אדם כזה אבל עדיין לא שולל.

למעלה