אני חייל חרדי

כמו יהודי טוב שעונה בשאלה תסביר לי

למה אין שוויון בחובותינו היהודיים והחילונים לוקחים משהוא סמלי אם בכלל
ואם היינו כופים עליכם אפילו פחות ממה שאתם כופים עלינו כגון מעמ ועוד
הייתם נכנסים למלחמת אחים
והייתי מציע מצד ההוגנות שכשתסיימו לכבד את הצד היהודי של המדינה תבקשו מאיתנו לכבד את הצד הדמוקרטי של המדינה.

כמו יהודי טוב נענה לך בשאלה

הלו אנו מדינה "יהודית ודמוקרטית" ואיך אתם דורשים מאיתנו "שויון" בחלקה בדמוקרטית כשמחלקה היהודית אתם לוקחים משהוא סמלי במקרה הטוב ולא נושאים בעול כמונו?!
רק מה אתם לא מאמינים ביהודית ואנחנו לא מאמינים בדמוקטית ואין זכותכם לדרוש מאיתנו את חלקנו בעוד אתם רומסים ברגל גסה את חלקכם
ובכל זאת יש הבדל כי במכלול היהודית והדמוקרטית אתם כופים עלינו יותר דמוקרטית ממה שאנו כופים עליכם יהודית.

אל דאגה יש מי שידאג שזה לא יקרה

כשהקימו נחל חרדי הבטיחו הבטחות
בהרבה מההבטחות לא עמדו
וגם מהקצת שנשאר מזה זה עדיין קיצוני בשבילם ולכן הגדוד החדש שיוקם לא יסונף לנצח יהודה כי זה מפריע להשתלב בצבא העם והמבין יבין.!

costaet

New member
ומה יעשו חיילים חילוניים בזמן שתלמד?

ימשיכו לעבוד? או שאתה מציע צבא של חצי יום?
אם אתה תלמד חצי יום מה שבא לך למה שאני לא אלמד לקורסים שלי באונ'?

costaet

New member
ומי ישרת?

במקרה איפה ששרתי זה מקום שמאוייש 24 שעות במימה 7 ימים בשבוע 365 יום בשנה.
חלק גדול מהחיילים למדו בזמן השירות במכללות או אונ' פתוחה.

אז אתה מציע שכולנו אחרי הארוחת הצהריים נעזוב את הכל ונלך ללמוד?
ומי ימשיך לעבוד? מי שלא לומד? אז כולם ילמדו!

תשובות

כאחד ששירת שירות צבאי מלא, ולא אכנס לפירוט, כי שירתתי ביחידה מסווגת, אני יכול להתייחס לכל הטיעונים שאתה מעלה,
ראשית שיהיה ברור ששירות צבאי זה דבר חשוב ואף אחד לא מזלזל בחשיבות שלו,
בצה"ל רק 10% מהמשרתים נמצאים ביחידות קרביות, כל השאר הם ג'ובניקים או מעבירי זמן אפס לסוגיהם,
הצבא עצמו לא רוצה חרדים, ואת זה רואים בלשכת הגיוס עצמה וגם בצבא, לצערי ראיתי את זה גם על עצמי.
אם בכל אופן רוצים לגייס חרדים צריכים לדאוג לתנאים מתאימים, צניעות, אוכל כשר , ושאר הנתונים המינימליים שיתאימו,
אני לא רוצה להתחיל לפתוח סיפורים על המחדלים האומללים שמסתובבים בצה"ל סביב נושא הכשרות, שלא נדבר על נושאי צניעות.

אלו שתורתם אומנותם זה ציבור קטן ביותר, ואתם מדברים שכאילו כל בעיות הבטחון והכלכלה של המדינה ייפתרו ברגע שחרדים יתגייסו או יעבדו,
לפתע החרדים מאד מבוקשים,
מה קורה עם המשתמטים החילונים? מדוע אף אחד לא מתייחס למה שכבר הזכרנו, הזמר המפורסם שלכם - אביב גפן, שבעצמו לא הלך לצבא
ובראש חוצות וכותרות הוא מטיף גם לנוער לא להתגייס,
ולא מזמן כבר היו כמה וכמה כתבות שאנשי בוהמה, וצעירים אחרים , מסדרים ותופרים למקורבים שלהם "ג'ובים" מועדפים כדי שסופי השבוע יישמרו להם
ויוכלו ללכת למסיבות האלכוהול ושאר אירועים שעדיף לא להזכיר, כאחד ששירת רואים עד כמה הערכים והאידיאלים - רחוקים מהמשרתים החילונים, כרחוק מזרח ממערב,

הזכרתם את הערבים, בתי הספר שלהם בוודאי מקבלים תיקצוב מהמדינה, שם אנחנו יודעים בדיוק מה מלמדים, מה מסיתים, מגיל קטן כבר מחנכים לשנאה והרג,
שלא נדבר על לימודי ליב"ה,
אבל כמובן, על ערבים אף אחד לא ידבר, לא על הבנייה הלא חוקית שלהם, התחמקויות מתשלומי מיסים,
ולאחרונה שמענו על החוב המפלצתי שלהם לחברת החשמל ש"מדינת הצדק והיושר" כמובן אין לה אומץ לגבות את החוב,
אז החליטו למחוק אותו (!!!) ולהעלות בתמורה את תשלום החשמל לאזרחים כדי לקזז את התשלום מול חברת החשמל.

על פרשיות שחיתות ורקבון במימסד המדיני, זה אולי מתאים לשירשור בפני עצמו.

costaet

New member
בגלל שיש עוד בעיות לא צריך לטפל בשוין בנטל?

נכון, יש חילונים שלא משרתים, נכון יש גם בעיות בחינוך החרדי, ונכון יש עוד מליון בעיות אחרות, זה לא אומר שהחוסר תרומה שלכם למדינה לא צריכה להיות מטופלת.
לגבי החילונים, בהבדל מכם, הם עוברים על החוק ונענשים בצורה זאת או אחרת. אם כל הכבוד, כשתגיעו לאחוזי גיוס כמו של החילונים, נדבר על זה. דבר שני, נכון גם חילונים משתמטים זאת בעיה, אבל לא מתנגש עם הרצון לפתור בעיות אחרות קודם או במקביל. אותו דבר לגבי הערבים והחינוך שלהם.

לגבי ג'ובניקים, נכון יש הרבה שלא באמת תורמים, אבל לא כל מי שלא נכלל ב10% הקרביים הוא לא הכרחי, אם כל הכבוד לקרביים כל היתרון של צה"ל זה לא בחיילים הקרביים אלא בטכנולוגיה ובמודיעין שהם כמובן ג'ובניקים. אתם חושבים שיש לכם חשיבה אנליטית וכ"ו מפותחת מאוד בגלל הלימודים שלכם, אז יאללה, לכו תשפרו את צה"ל.

דבר נוסף, התשובה שלך לא קשורה למה ששאלתי, מה שהבחור הציע זה שחרדים יוכלו ללמוד אחרי הצהריים, אולי אופי העבודה שלו בצבא מאפשר לו לעשות כלום חצי יום וזה לא ישנה כלום לאף אחד, אבל זה לא המצב שחלק גדול מהחיילים בצבא.

וזה אני הבחור שהעלה את הפוסט

התכוונתי לגובניקים שגם ככה לא עושים כלום וכל היום באייפון אז שילמדו ולפחות יצא מהם משו
וגם הקרביים יכולים להתחלק במשימות ובזמן שזה שומר זה לומד וכו
התורה מגנה עלינו ולא דבר אחר
הצבא הוא רק ההשתדלות כשי שלא נחשוב שהכל מגיע לנו
זו מחלוקת תהומית בהבנה מה העיקר ומה הטפל ואני בתור חייל חרדי עדיין חושב שהתורה היא העיקר והיא מגנה ולא חסרים סיפורים

costaet

New member
עם זה אני לא יכול להתווכח

חוץ מלהגיד לך שזאת דעתך, ולפי דעתי היא לא נכונה, ואם אתה חושב שאפשר פשוט לסגור את צה"ל וישראל תמשיך להתקיים... אין לי כל כך מה להגיד לך....

צריך את שני הדברים

גם ללמוד וגם לשרת,
בקשר לאחוזי שירות בין חילונים לחרדים זה גם היחס של גודל האוכלוסיה ואני הדגשתי שאחוז אלו שתורתם אומנותם הוא מזערי,
החרדים כן תורמים למדינה, משלמים מיסים כמו כולם, ואולי גם תורמים יותר מהחילונים היות ושחיתויות למיניהן בעיקר מול המדינה - לא קיימות,
תוכל לקרוא כאן בפורום שירשור של חייל חרדי שמשרת באופן עכשווי ומספר שיש עוד הרבה חרדים שמשרתים,
אני לא דיברתי על יחידות מודיעין וכו', אלא על ג'ובניקים שתופרים או ממציאים להם משהו כזה כדי שיעבירו את השירות במינימום וילכו אח"כ הביתה,
שלא נדבר על פרופילניקים ומשתחררי 21 - 24 , כל מי ששירת בצבא יודע בדיוק איזה בזבוז זמן קיים שם, בזבוז כח אדם, ובזבוז משאבים,
מדוע לא תספר כמה אוכל זורקים מדי יום?
על השקפות אין כאן וויכוחים, אף אחד לא מכריח אותך להסכים עם השקפה קיימת, אבל זכותו של כל אחד להאמין באמונתו, וזוהי דמוקרטיה אמיתית
שהיא מכבדת את מיגוון סוגי האוכלוסיה שלה במדינה.
דרך אגב לידיעתך, וועדת בן-שחר המליצה על נושאי תשלומי קצבאות ילדים היות ומשפחות ברוכות ילדים מופלות בנושא בקשר למס הכנסה, שהוא אחיד
לכל גדלי המשפחות, אני עובד, חבריי עובדים, ומשלמים ביטוח לאומי ממשכורתם, שלא נדבר על מס הכנסה, ודברים שאנחנו משלמים אין שום סיבה שלא
נהיה זכאים לקבל.
אף אחד לא עושה כאן שום טובה כמו שהחבר הנחמד שלך יאיר לפיד מראה, ודרך אגב ידוע לך בכלל איזה שירות צבאי הוא עשה?
- שירת בעיתון "במחנה"......ג'ובניק למהדרין.

costaet

New member
אחוזי שירות וגודל האוכ'? באמת??

כנראה שלא למדת חשבון בבית הספר, אחוז זה לא כמות, בעזרת אחוזים אפשר להשוות בין קבוצות מגודל שונה. ואם אצלכם האחוז הוא נמוך, זה לא משנה מה גודל האוכ, זה אומר שיחסית פחות מתגייסים. ולידיעתך, מתוך כל הלא מתגייסים (גברים) האחוז של תורתם אמונתם, הוא קצת יותר מכל שאר הלךא מתגייסים מכל שאר הסיבות ביחד (בעיות נפשיות, רפאויות, חו"ל וכ"ו).. וזה דוקא כן מושפע מזה שגודל האוכלסית החרדים קטנה יותר הנתון הזה מקבל משמעות כפולה ומכופלת!

שחיתות לא קיימת אצל החרדים? באמת? להזכיר לך איזה מפלגה שומרת על התואר המפוקפק של שיאנית בחברי כנסת שישבו בכלא?

זה הכון שכשאתם עובדים אתם מלשמים מיסים, אבל צריך להתייחס ל2 דברים. אחד הוא שאחוז העובדים אצלכם נמוך מאוד ביחס לחילונים, אז יחסית בתוך באוכ' שלכם, פחות אנשםי מלשמים מיסים. ודבר שני, שבגלל חוסר בהשכלה אתם מרוויחים גרושים (בממוצע, לא כולם כמובן, יש עו"ד ויש עובדי הייטק, אבל הם נדירים) אז שוב, יחסית, ממוצע לאדם אתם משלמים הרבה פחות מיסים.

ולגבי השקפות ודמוקרטיה, פה אתה טועה, זאת לא דמוקרטיה אמיתית, דמקורטיה אמיתית זה כשהחופש שלך לא פוגע בחופש שלי.
והחוסר רצון שלך לשרת באותם תנאים כמו חילוני כי זה מה שנדרש בשביל לשרת את המדינה כן פוגע בחופש שלי. ואם אני מאמין שבכלל לא לצריך לשרת? או שאני צריך לאכול קוואיר כל יום והצבא לא נותן לי את זה?

משנה ועוד איך

כמות קשורה לאחוז בצורה ברורה, והדברים המוטעים שאתה אומר מטעים יותר לאור העובדה שמס' המתגייסים המשתחררים אינו ניתן לפירסום באגף כח אדם של צה"ל,
אם האחוז נמוך גם הכמות נמוכה, ועדיין לא דיברנו כמו שהזכרנו על היכולת של צה"ל להכיל חרדים בשירות צבאי עם התנאים שהם צריכים כמו שהזכרנו
בנוסף חשוב מאד - חרדים מגיעים ללשכת גיוס , ושם דוחים אותם! וכאן אני מכיר סיפורים ממקור ראשון,
הגיע הזמן להיות אובייקטיביים ולא לנהל שנאה ומחלוקת מעל גבי הפייסבוק,
המפלגה שאתה מזכיר היא מפלגה פוליטית ולא מייצגת את הציבור החרדי ואפילו לא את הציבור הספרדי החרדי, בשחיתות הזאת אתם אשמים כי אתם מאפשרים להם
את זה, קראתי קטעים מהספר "קללת דרעי" שכתב היועץ המשפטי דאז, אבל הספר הזה לא בא רק להבליט את מה שהיה עם דרעי, אלא גם הגורמים הפוליטיים מסביבו
ובראשם , לא יאומן - ראש הממשלה דאז יצחק רבין, שהתקשר ליועץ המשפטי ואמר לו: "כולם גונבים , אז תעזוב אותו, מה הוא שונה מכולם, אנחנו צריכים אותו להצבעות
הסכמי השלום...."
בקשר לחרדים עובדים, אתה לא מעודכן, באוכלוסיה החרדית יש אחוז עובדים לא מבוטל ביחס ללומדים, וכמו שאמרנו בהתחלה, יחסית לחילונים, זה כמובן אחרת, אבל
עובדים אלו לא מרוויחים גרושים, הם מתפרנסים בכבוד בדיוק כמו כל עובד במדינה, ואני עד לזה מסביבת העבודה שלי, שלא נדבר על ייזמי הייטק, אנשי עסקים חרדים,
עסקים חנויות ארגונים וכו', כנראה שלא ביקרת ביריד שהיה בבנייני האומה בירושלים והיית רואה איזה פלח כלכלי תופס הציבור החרדי,
שום דבר לא פוגע בחופש שלך, כי אתה מקבל תנאים אזרחיים והטבות כיוצא צבא, למיגוון נושאים, (רכישת דירה, עבודה, וכו') מה שלא מקבל מי שלא שירת,
וזו לא הגדרתה של הדמוקרטיה אלא של דעתך,
קוויאר כל יום - אני ראיתי טוב מאד איזה תנאים יש לחיילי השוקולד שלנו היום, קייטרינג איכותי וטרי, וכו',
יש נושאים הרבה יותר בוערים וחשובים במדינה , לפני כל זה, ובראשם הדור הצעיר, החינוך וכל מה שמתקשר אליו, ולא נזכיר שוב דברים שכבר כתבנו,
אבל הציבור במדינה הוא פשוט פרייר אחד גדול, הפקרות שאין בשום מדינה בעולם, כל מה שקורה סביב נושא הפנסיה, הגרעונות שמסתובבים שם, הארכות גיל הפרישה
והגדלת ההפרשה עצמה, כדי לכסות את השחיתויות הנמדדות במיליארדים, ועוד מדברים על שיוויון בנטל....

צודק אחי

אחינו החילונים חושבים שהחרדים רק יושבים ולטפא עושים כלום
אז שיבוא לערים חרדיות ויראה איך חיים 24 שעות ביממה וכל הזמן יש אנשים ברחוב
וכו
כדאי שיבואו לראות ואח״כ ידברוווו

costaet

New member
דוקא הייתי באמצע הלילה בבני ברק

בחצות או אפילו אחרי.. היו המון בחורים בחוץ, המון!!
דבר אחד השגתי מזה, אף אחד מהם לא עובד למחרת בבוקר.

ומה באמת הם עושים למחרת בבוקר?

רובם ככולם קמים בזמן לתפילת שחרית מוקדמת ואחרי זה יש להם סדר יום.

רק לחדש לך, גם בחורים שלומדים בישיבות עובדים מהצד במיגוון עבודות,
במשך כל השנה, ובפרט בחופשות.

אולי נבדוק מה עושים שאר הבטלנים שמחתימים דמי אבטלה בלשכה
ואף אחד שלא יספר סיפורים שאין עבודה,
יש לי חבר טוב בשירות המילואים, מושבניק, הוא סיפר שביקשו לגייס עובדים לחקלאות
הם נתנו תנאים סוציאליים מלאים ושכר הגון לחלוטין,
אבל אף אחד מהמובטלים המכובדים לא רצה לבוא ולעבוד,
לכן אין לחקלאים ברירה אלא להביא או עובדים זרים, או ערבים , או אחרים!

אממ אף אחדלא אמר לסגור

אלא שגם פעם היה צבא לא פחות טוב ונלחמו המון
אבל ההבדל שאת הצבא ניהלו לפי התורה ולא לפי חוקים אחרים ולא שאני בא לזלזל אבל כמו שאמרתי בהתחלה הרול קול יעקב וכו
ככה היה כל השנים.
נ.ב זו מחלוקת צהומית בהגדרה מה עיקר ומה טפל כמו שאמרתי לפני .

נ.ב.

לא נכון לומר שחילונים נענשים, כל מי שמשתייך לשמאלנים הוא שווה בפני החוק,
כמו אהוד אולמרט שעם כל פרשיות השוחד שלו יצא "זכאי" בסעיפי אישום שהגישה נגדו הפרקליטות,
כך גם שר האוצר הירשזון שגנב מכספי ניצולי שואה וקיבל מספר מועט של שנים בכלא, והשתחרר כעבור זמן קצר על התנהגות טובה....
פרשיות העמותות של אהוד ברק , איך לא, נסגרו "מחוסר ענין לציבור", ובדיוק אותו דבר דדי צוקר ממר"ץ, שגם הואשם בשחיתויות ועבירות על החוק
בנושאי עמותות, אלא מה, יוסי שריד החליט לסגור בשקט את הנושא והעיף אותו מהמפלגה,
הרשימה ארוכה, לא באתי כאן לכתוב מגילה,

ועוד נקודה למחשבה -
צה"ל של היום, פחות צבא הגנה לישראל ויותר צבא פינוי ישובים....

הוא עוד מכשיר לביצוע הוצאה לפועל של השקפות השמאלנים בארץ.....

costaet

New member
הרגת אותי מצחוק...

סוף סוף מישהו פה מבין שהימין קיים בשביל להוציא לפעול את השקפות השמאל.. אם כל הכבוד, אולמרט הוא לא שמאלני, איך שלא תסובב את זה. אבל זאת לא הנקודה. מה שאני מבין ממה שאתה אומר זה שכל מי שמואשם במשהו, הוא אשם? לא חסרים ימנים שיוצאים זכאים מבית המשפט גם להזכירך.

אולמרט הוא שמאלני ועוד איך

תראה, אתה אדם חביב מאד, אני מאד מעריך אותך ואת הערכים וההסתכלות שלך, אבל המציאות קצת שונה ממה שהיינו רוצים,
אולמרט עמד בראש תנועת "קדימה" שכל קיומה הוא כדי להחזיר שטחים, אולמרט בסוף הקדנציה האחרונה שלו זימן אליו את אבו מאזן
והציע לו 97% מהשטחים, ואמר לו שמה שהוא מציע לו, אף אחד לא יתן לו,
ימניים לא יוצאים זכאים מבית משפט, להיפך, הם היו חייבים להפוך את דעותיהם כדי למצוא חן בעיני השופטים השמאלנים בדיוק כמו שהיה עם שרון והילדים שלו
ועל הרקע הזה כל תוכנית ההתנתקות האומללה, שזה נושא בפני עצמו, או צחי הנגבי, שהיה ממש מראשי המחנה הלאומי וכדי להציל את עורו מהמשפט שהתנהל סביבו
(כשאר היה שר לבטחון פנים) שינה את דעותיו , ודוגמאות נוספות לא חסרות.

חבל מאד, שבמדינה כמו שלנו, יש דברים מבישים כאלו,
היום אנחנו רואים שמחבלים רוצחים, שופכי דם נקיים - נשים, ילדים, וכל סוגי החברה, מקבלים ישיבה בכלא בתנאי בית מלון משופרים, קייטרינג, מיטה חמה, מקלחת,
לימודים על חשבון המדינה, המשכורת ממשיכה להיכנס לחשבון הבנק שלהם , ובסוף ישחררו אותם גם בחילופי שבויים למיניהם,
(כמו אתמול הרוצח בצומת תפוח קיבל סיוע רפואי והצילו את החיים שלו בבית החולים....)
ובמדינה נחמדה כמו שלנו, פושע נאצי, שביצע פשעים מחרידים נגד יהודים, בשם אויוואן דמאניוק, יוצא זכאי במשפט (!!!) ואז הוא מוסגר שוב ע"י ארה"ב לגרמניה
ושם הוא דווקא יוצא אשם, ומשמים סוף סוף הגיע סופו והלך לעולמו....

למעלה