אני חירש גאה

צלף

New member
אולי מספיק כבר ../images/Emo70.gif

תראו אדון נכבד וגברת נכבדה, אתה כבד שמיעה, את שומעת, ואני כבד שמיעה, לא גדלנו בחברה חרשית, אתה שולט ביסודות של שפת סימנים, אבל זה לא הופך אותך לחירש, על עינינים של זהות וגאוה חרשית יכולים להסביר רק אלו שגדלו כאלו קושי משותף בשמיעה ושימוש בראותם אבזרי עזר לשמיעה לא הופך אותנו לחרשים בלי דיבור שוטף בשפת הסימנים... והעיקר - תניחו לחרשים להסביר את הגאוה החרשית והזהות החרשית, ואם הם רוצים לשמור את זה בסוד, אז שישאר ככה

0ne Man

New member
אני לא חושב

שהחירשים רוצים לשמור את זה בסוד. אולי הם פשוט לא יודעים בעצמם, או לא מסוגלים להסביר זאת. יש דברים שקשה להסביר. אולי זה אחד מהם. אני מקווה שיימצא כאן איזה חירש ששולט בשפת הסימנים, שירים את הכפפה ויספר לנו.

moran f

New member
אין אצלי "לא שואלים למה".

ואני לא נכנסת לפוליטיקה. אז התפתחה. השאלה היא אם באמת צריך לשמר את זה או שעדיף לנצל את הטכנולוגיה המודרנית כדי לשפר את המצב. איך הכנסת את הלן קלר לכל זה בדיוק? כן, היא מארה"ב. אתה חושב שבישראל למישהו עם מוטיבציה, כוח רצון ותנאים כמו שלה אין סיכוי להצליח?

צלף

New member
שאלה טובה שאלת ../images/Emo35.gif

אל תשכחי שלהלן קלר היתה מורה צמודה שלקחה את הלן קלר כפרויקט החיים שלה, וממש היתה לה המאור באפילה - פשוטו כמשמעו... (שכחתי את שמה) נגיד ככה - זה לא מספיק כח רצון ומוטיבציה, צריך גם היענות ונכונות לעזרה של השומעים, ואני חושב שבישראל היתה יכולה להצליח, השאלה איך מודדים הצלחה, אני משאיר את השאלה פתוחה...

moran f

New member
כמה היענות ונכונות לעזרה?

אני חושבת שבהרבה מאוד מקרים אם יש את המוטיבציה והרצון מצליחים לקבל גם את העזרה. המקרה של הלן קלר מאוד יוצא דופן - אל תשכח שהיא חייה בתקופה אחרת.

0ne Man

New member
בוודאי שיש סיכוי להצליח

וכבר כתבתי כאן פעם, שראיתי בשבוע שעבר בערוץ 2 תוכנית על חירשת-עיוורת שמתפקדת בכוחות עצמה, מגדלת 2 ילדות שומעות בריאות וגם מתפרנסת כמאלפת כלבי הנחייה לעיוורים חירשים. כלומר, כל אדם מוגבל עם כוחות נפשיים, מוטיבציה וכוח רצון יכול להצליח, על אף כל המגבלות. אבל אין הרבה כאלה, למרבה הצער.

מאוד לא מדוייק.

ילדים שיש להם יותר משפת אם אחת אומנם מדברים שותף בגיל מאוחר יותר אבל כשהם כבר מדברים, הם מדברים טוב יותר בכל אחת מהשפות וגם לרוב הם אינטיליגנטים יותר מהממוצע. כל זאת בגלל שדיבור בשתי שפות אם מבהיר הייטב, כבר בגיל הרך מאוד מהויות מרכזיות בשפה ולכן מעניק כלי חשיבה חזקים. הוא מבהיר שמילה היא רק סמל, שחייבת להיות יותר מדרך אחת לומר כל דבר אם כי לא כל דבר יכול להיות מנוסח בכל מערכת ניסוחים, שאם אנשים לא מבינים אותך זה לא בהכרח באשמתם וכו'. מסכנת אגב: השומעים מפסידים לא מעט כשהם אינם לומדים את שפת הסימנים. אני משוכנע ששפת הסימנים יכולה לתרום הרבה גם למי שבקושי פוגש חירשים.

למעלה