אני טסה לפריז!!!!! ^___^

Invisibility

New member
../images/Emo73.gif

אני טסתי לצרפת וגרמניה בכיתה ד'(וגם הייתי ביורודיסני), בכיתה ז' טסתי עם האחים שלי לארה"ב(טיול בר-מצווה), ובין כיתה ח' ל-ט' טסתי ללונדון לשבוע... בא לי לטוס עוד פעם!

אוייי! ../images/Emo68.gif../images/Emo41.gif

איך ביורודיסני?? יש שם הרבה מתקנים מפחידים וכאלה? מה יש שם? שפוך הכל!
ואיזה כיף לך, טסת הרבה. O_O

Woogyman

New member
קבלי פירוט - ../images/Emo110.gif

אוקיי, אז ככה: כעיקרון היורודיסני מחולק לכמה "ארצות" (אזורים) שכל המתקנים בכל מקום בעצם בנויים בנושא של אותו אזור. אני לא זוכר את כולם אבל יש המערב הפרוע, ארץ המחר (שזה חלל וטכנולוגיה וכל זה), ארץ הפנטזיה (שזה על כל האגדות של דיסני), ארץ ההרפתקאות (שודדי ים וכאלה), ויכול להיות ששכחתי עוד כמה. כשאת נכנסת לדיסני את בתוך המיין סטריט - הרחוב הראשי. אין בו מתקנים, רק חנויות. ממנו יש מעבר לכל אחת מהארצות, שבתוכן יש את המתקנים. יש ביורידיסני או באחד הפארקים הסמוכים אליו (גם כן של דיסני... יש שם כמה פארקים קרובים אחד לשני) רכבת של אירוסמית' (הלהקה). רכבת קצת מפחידה אבל הכי כיפית בעולם (היא במקום סגור בחושך, לא בחוץ). זה כאילו את נכנסת לאולפן הקלטות של אירוסמית', הלהקה מדברת איתך והכל (זה צילום וידאו שלהם שמוקרן בענק כאילו הם שם) ואז פתאום מגיעה המנהלת שלהם. היא אומרת להם שהם מאחרים להופעה. הם אומרים שהם לא יכולים ללכת כי יש להם שם אורחים (כלומר - אתם) אז היא בטוב ליבה מסכימה להסיע אתכם (את כל האורחים באולפן) גם כן להופעה. כשהיא רואה שכולכם לא תכנסו בלימוזינה, היא מזמינה רכבת. נפתחות הדלתות לחדר אחר, ושם מחכה לכם הרכבת, ואת השאר את בטח מתארת לעצמך גם. זאת הרכבת הכי כיפית בעולם. כשהיא מתחילה לסוע יש צליל כזה (מוקלט) של חריקת גלגלים... מפחידדדדדד! בתור היורודיסני עצמו יש רכבת דומה, גם היא בחושך, אבל הרבה פחות כיפית. היא נמצאת ב"ארץ המחר". היא נקראית ספייס מאונטיין, אם אני לא טועה (יכול להיות שכן). זה כזה טיל, שאתם מתיישבים בתוכו, שומעים ספירה לאחור ומשגרים אתכם. השיגור עצמו נעשה בחוץ, על גג של מבנה משולש כזה. אתם משתגרים למעלה, נכנסים לתוך המבנה ושם יש את כל המסלול של הטיל (שזה כמו רכבת הרים). זה גם חשוך, אבל מגניב כזה עם כל מיני כוכבים ודברים. זה לא מפחיד בכלל, אבל שווה לנסות. רכבת נוספת, שאותי אישית הכי הפחידה, נמצאת בדיסני עצמו גם כן, באזור של המערב הפרוע. הרכבת של אינדיאנה ג'ונס. זאת רכבת פתוחה, שכל הזמן נוסעת אחורה. זאת אומרת - את תמיד עם הפנים אחורה ולא רואה מה קורה מלפנייך ולאן את נוסעת. זאת רכבת שעולה לגבהים עצומים ועושה כמה לופים.. עליתי עליה פעמיים ואני לא מתקרב אליה יותר. רכבת נוספת שלא מפחידה בכלל (גם כן נמצאת במערב הפרוע), ולא עושה לופים (מיועדת לילדים יותר קטנים, אבל עדיין כיפית בטירוף) היא הרכבת שליד האינדיאנה ג'ונס - רכבת המכרות. זאת רכבת שאתם נוסעים כאילו בתוך מכרה של מתכות. זה מאוד מאוד מגניב, לא מפחיד בכלל (לא עושה לופים ולא כלום) ומאוד מהנה. אממ... מתקן אחר שאסור לפספס זה בית הרפאים (שוב - מערב הפרוע). זה מתקן שלא ממש מפחיד, אבל רק התפאורה בפנים וכל האפקטים מדהימים. הייתי שם לפני שנתיים פעם אחרונה, כבר שכחתי המון. יש מתקן *מדהים* (לא מפחיד כל כך אבל מדהים) של שודדי ים. הוא נמצא בארץ ההרפתקאות. זה מתקן סירות כזה, נכנסים לתוך סירה ומתחילים לשוט בתוך אולם חשוך עם המון תפאורות ודברים של שודדי ים. יש גם כמה ירידות בסגנון מפלי האימה (רק הרבה יותר קטן) באמצע, אבל התפאורה שם מדהימה. הסרט "שודדי האיים הקריביים" שיצא לאחרונה מבוסס על המתקן הזה. מה עוד יש? מממ.. יש באזור של הפנטסיה מתקן מגניב כזה של ספלי תה. יש מתקן דומה לו בסופרלנד, רק שבסופרלנד הוא מיועד לילדים בני 3... את נכנסת לתוך ספל תה ענק (כאילו מתוך אליסה בארץ הפלאות) שמסתובב בקצב מסחרר וזה הדבר הכי כיף שיש. עושה בחילה אחרי כמה פעמים, אבל כיף. עוד הצעה שלי - אם אתם כבר נמצאים בצרפת, תלכו לפארק האסטריקס. זה פארק כמו היורודיסני (דיי קרוב אליו מבחינת מיקום) שעוסק בקומיקס על הויקינגים (שסביר להניח שאת לא מכירה, אבל זה לא משנה). הפארק עצמו הוא כמו יורודיסני רק עם מתקנים הרבה יותר שווים. כשאנחנו היינו שם לקחנו מלון ליד הדיסני לכמה ימים ומשם עברנו למלון של האסטריקס (יש שם מלון של הפארק, צמוד אליו) לכמה ימים נוספים. שם קראתי פעם ראשונה את הארי פוטר וחדר הסודות!
יש עוד טונה של מתקנים מדהימים בדיסני, וכל הזמן מקימים עוד מתקנים חדשים. תעברו מתקן מתקן ואל תדלגו על כלום, גם אלה שנראים מבחוץ ילדותיים, כי רובם לא.

Woogyman

New member
ובגלל שמשעמם לי - ../images/Emo110.gif

קבלי כמה תמונות שמצאתי. זאת של הפארק בכלליות.

Woogyman

New member
התהלוכה של הלילה ../images/Emo110.gif

יש שתי תהלוכות ביום, אחת בצהריים ואחת בלילה. כעיקרון התהלוכות מתקיימות במיין סטריט (הרחוב הראשי). זאת של הלילה מלווה במלא אורות צבעוניים וברוב הימים גם זיקוקי דינור.

Woogyman

New member
בא לי לטוס לשם! ../images/Emo110.gif

אני טס לאמריקה בתחילת אוגוסט. אני אהיה בלוס אנג'לס (לא באורלנדו הפעם) ואני אלך שם ליוניברסל בטוח, אבל לא יודע בקשר לדיסני. בתמונה זאת הרכבת של הטיל הזאת שאמרתי לך (ספייס מאונטיין). את רואה את ה"צינור" הזה מהברזל? בתוכו יש את הטיל. משגרים אותו למעלה, לקצה של המשולש, שם הוא נופל לתוך המבנה ומתחיל את המסלול.

Woogyman

New member
רכבת המכרות ../images/Emo110.gif

נקראית "דה ביג ת'אנדר" (הרעם הגדול). תסתכלי על ההר שרואים בתמונה, יש עליו מסילת רכבת. זאת הרכבת שדיברתי עליה (הלא מפחידה אבל כיפית).

PopPy

New member
אוי זו רכבת שולתת! עליתי על זה עם

אמא שלי (עד שהצלחתי לשכנע אותה לעלות על איזשהו מתקן..) כי היא ראתה שאין חגירה רצינית ועלו ילדים קטנים, אז היא חשבה שזו רכבת שעושה סיבוב בפארק
בהתחלה זה רגוע כזה ואת העלייה בקושי מרגישים עד שיורדים בטיל עם השפריץ של המים.. שולת!

Magical me

New member
היוניברסל שם..../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

אדיר. הדיסני לא כזה מלהיב.. ביוניברסל שם, תמורת תשלום.. וול, תשלום נוסף וגבוה, יש סיור VIP. נכנסים למאחוריי הקעים של כל מיני דברים, עוברים סיור הרבה יותר מגניב משל הרגילים, ולא צריך לעמוד באף תור. הכרטיסים נורא יקרים, אבל זה שווה את זה.

SaberTooth

New member
הספייס מאונטיין... ../images/Emo99.gif

איזו רכבת מדהימה. עשיתי אותה איזה 5 פעמים רצוף לפני שהרגשתי שאני עומד להתעלף. הרכבת של אירוסמית' היא בארצות הברית. יש גם גריסה שלה בפריס
בית הרוחות... איזו תפאורה מדהימה
עם כל ההולוגרמות. התור גם יפה, עם כל מיני מצבות, מרכבות רתומות לסוסים בלתי נראים וכדומה. פשוט בית רוחות מדהים...

Woogyman

New member
האירוסמית' ../images/Emo110.gif

בפריז זה דבר חדש. זה היה רק בפעם האחרונה שטסתי (שנה שעברה). באמריקה ראיתי אותה כבר לפני המון זמן, אבל בפריז היא חדשה.

PopPy

New member
האינדיאנה ג'וווווונס../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

שולת! שולת! שולת! לא ידעתי בכלל מה זה- חשבתי שזו רכבת הרים קטנה ובלתי מזיקה, עד שגיליתי שנוסעים אחורה ושאלתי (אחרי שעליתי) אם יש לופים. וזו הייתה רכבת ההרים הראשונה שעשיתי אי פעם (טוב, בת 12 כולה..). יצאתי משם חצי מתה ועם התקף לב קטן, אבל היה שווה את זה. אם לא היה תור כ"כ ארוך, הייתי חוזרת לעוד סיבוב.

PopPy

New member
לאן הלכה חצי תגובה?

-אסטריקס בהחלט שולת! אחלה פארק. -בית הרפאים פשוט משעמם. לא התלהבתי מהתפאורה, וזה סתם לא עושה כלום.. -המעלית לא מובילה לבית הרפאים?
אני רוצה עוד פעםםםםם! היה שם כ"כ כיףףף.. אני מתה להגיע לשם שוב, היינו שם רק יום אחד, לא הספקתי כמעט כלום!
(כל תור אורך לפחות שעה, בחלק מהתורים הממש ארוכים אפשר לקחת כרטיס לשעה מסויימת ואז לחכות רק רבע שעה בערך..).

Woogyman

New member
בקשר למעלית - ../images/Emo110.gif

יש מעלית שמובילה לבית רפאים, אבל היא לא מפחידה או משהו. בארה"ב (ויכול להיות שיבנו כזה גם בפריז) יש מעלית שזה כאילו בית מלון ישן, משנות ה20 בהוליווד (תסתכלי עליו בתמונה ששמתי קודם). אתם כאילו נכנסים, מתיישבים במעלית של המלון, ומתחילים לעלות בשקט. אז פתאום נפתחים החלונות של המלון, אתם קולטים באיזה גובה אתם (אתם מסתכלים החוצה) ואז נופלים למטה את כל הדרך.

SaberTooth

New member
לא בדיוק.... (עשיתי את זה 3 פעמים)

הסיפור של המלון הוא שבשנות ה-20 היה מלון בהוליווד בשם "מלון הוליווד" (כמה מקורי...). יום אחד, פגע ברק במלון והעביר את המלון לאיזור הדמדומים (פעם הייתה סידרה כזו בארה"ב). אתם נכנסים למלון ואומרים לכם שכל המעליות מקולקלות ואתם חייבים להשתמש במעלית השירות כדי להגיע לחדר שלכם. אתם הולכים לחלק האחורי של המלון (תוך כדי מקרינים לכם בטלוויזיות גדולות את הסיפור של המלון) ומחכים בתור לעלות לאחת משתי מעליות השירות במלון. כשאתם נכנסים למעלית, היא מתחילה לעלות. כשהיא מגיעה לקומה שניה או שלישית, נפתחת דלת למסדרון ארוך ארוך (האמת שהוא לא כזה ארוך, זה הכל אפקטים של מראות) והמעלית מתחילה לנוע במסדרון הזה. מסביבכם יש כל מיני הולוגרמות, מראות ושאר דברים מגניבים. המעלית מגיעה לפיר מעלית נטוש ומתחילה לעלות בו. פתאום המעלית עוצרת, נפתח חלון לפארק ואתם קולטים באיזה גובה אתם, המעלית מתחילה לפול במהירות כל הדרך למטה, עוצרת מתחילה לטפס שוב. שוב המעלית עוצרת, נפתח חלון ואתם קולטים שאתם יותר גבוהים מקודם. המעלית שוב נופלת והסיפור חוזר על עצמו פעם שלישית, אבל הפעם, כשהמעלית עוצרת נפתחת הדלת ליציאה מהמתקן. זה כזה מתקן מגניב

Magical me

New member
יש עכשיו, בפריז..../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

עוד פארק של הדיסני שנבנה צמוד אליו (הייתי שם בחנוכה), וקוראים לו דיסני סטודיו'ס או משהו כזה. לומדים שם איך נוצרת האנימציה של דיסני, לצייר את הדמויות , רואים פרטים על סרטים חדשים, מצטלמים עם מיקי, ויש איזה מתקן או שניים מגניבים. לא חושבת ששווה לשלם על הפארק הזה, אין שם באמת משהו ששווה את טונות הכסף שלוקחים בדיסני. ובקשר למתקנים-בית הרוחות כן מפחיד
... בפעם הראשונה שהייתי ביורו דיסני בפריז, הלכנו לשם, והייתי בת 5 בערך... נורא נבהלתי.. בכל הפעמים האחרות שהייתי שם, ובדיסנילנדים בארה"ב, לא נכנסתי לזה. הרכבת הרים לילדים קטנים-היא גם מפחידה!! עליתי עליה, שוב, בגיל 5. זו הייתה ההתנסות הראשונה שלי עם רכבות הרים, ומאז עליתי רק על כאלה שבנויות באותו סגנון. (באאורלנדו יש אחת שכאילו נוסעים במסוקים קטנים, ועומדים להתנגש בזכוכית.. משהו מגניב לפחדנים
). והנפילות בפיראטים... גרמו לי תחושה של איבוד הבטן. בעע. או, או! ומה עם כל הקלאסיקות, סם לא סקרת אותן, והן הדיסני עצמו! פיטר פן-עולים על קרון דמוי סירה, ועורכים מסע מעל לונדון, בריחוף קסום. מתקן מדהים ביופיו!
שלגיה-עוברים בקרונית את הרפתקאותיה של שלגיה. אל תזלזלו, יש לי טראומות מהמכשפה הרעה. רק השנה הסכמתי לעלות על זה שוב, וחרצתי לה לשון כשעברתי לידה
. פינוקיו-אותו דבר כמו עם שלגייה. יש שם קטע שהקרונית נכנסת לכלוב. עכשיו פעם, הכלוב היה נסגר, והיה צריך לחכות שם כמה שניות. בפעם האחרונה שהייתי שם-הכלוב נשאר פתוח. מעניין. חוץ מזה, יש עוד כל מיני סיפורים לא מוכרים לנו, ששווה לסקור. יש גם מתקן שווה של אבובים, אבל מגניב, לא כמו בארץ. כמובן שיש את קרוסלת הסוסים הקלאסית, שלא משנה באיזה גיל, לא שווה לפספס אותה (אני אף פעם לא פספסתי
). ובקשר לאסטריקס-באמת, שווה ביקור.

Woogyman

New member
בקשר לדיסני סטודיוס - ../images/Emo110.gif

שווה בהחלט להיכנס לשם. זה עוד פארק קטן... יש בו מתקנים והכל. שם יש את הרכבת של אירוסמית' שדיברנו עליה קודם, יש שם כל מיני מופעים מגניבים ברחוב, יש שם מתקן מוזר כזה של אבובים (אם אני זוכר טוב) ועוד כל מיני.

למעלה