אני יודעת שלא תאהבו את זה אבל...

mayakol

New member
אני יודעת שלא תאהבו את זה אבל...

רציתי להעלות איזהשהוא עניין, אל תרביצו לי, או.קיי??
אנחנו הדתיים שפה, כמובן שלא כותבים בפורום ביום שבת, אבל יש עניין נוסף- אסור לנו ככל הידוע לי לקרוא הודעות שנכתבו ביום שבת. אינני יודעת אם הפורום הזה נחשב עפ"י התקנון פורום "שומר שבת" כמו פורום בני עקיבא, אבל רציתי לשאול עד כמה יפריע לכם לא לכתוב פה בשבת... בבקשה אל תתחילו עם ענייני "כפיה דתית", אני מעלה בפניכם מצב בעייתי מבחינתי, ורוצה שתאמרו לי מה דעתכם.

בת יפתח

New member
נראה לי שמותר...

לקרוא \ להגיב להודעות שנכתבו בשבת. לא? מתנדב , יש לך מושג ?

מתנדב

New member
זו שאלה מאוד מעניינת....

ואני יודע שדנו על זה כמה רבנים, אבל להגיב על כתיבה בפורום בשבת, לא משתקפת בעיה כלשהי...

מתנדב

New member
אני שמעתי את זה מחבר ששאל

כמה רבנים, ואמרו לו שאין בעיה עם זה, כך שאני עונה על סמך מה ששמעתי מחבר...

Vdrums

New member
לי אישית לא יוצא לכתוב פה

בשבת כי יש לי מספיק אינטרנט בעבודה אז בבית אני לא נכנס לפורום. אבל זה באמת טיפשי בלי לפגוע באף אחד, אסור לקרוא הודעות שנרשמו בשבת? נו באמת, ואם את קוראת את הכותרת ככה תוך כדי ריפרוף בדף? זה מותר? יש פסק הלכה נפרד לכותרת ולתוכן? לי אישית אין בעיה להימנע מכתיבה בשבת פה... אבל לא מטעמי דת.

mayakol

New member
בוא אני אסביר לך משהו

וזה הסבר בשיא הרצינות, בלי טיפה של ציניות או משהו בסגנון. ביהדות לא תמיד ההלכות נראות לנו הגיונית, לא תמיד אנחנו מבינים את מקורן, את הסיבה לקיומן. אבל אין זה אומר שבגלל זה לא אקיים אותן. ופה אני מדברת בכלליות ולא דווקא בהקשר לעניין של הכתיבה בפורום בשבת. בכלל, הניסיון להבין בהבנה אנושית מחשבה אלוקית נדון פעמים רבות לכישלון. ובעיקרון, מתנדב אמר שזה כן בסדר לקרוא הודעות כאלה, אבל אם הוא לא היה אומר זאת הייתי מוצאת דרך להסתדר עם זה גם בלי לקרוא את הכותרת (פשוט מסתכלים בתאריך ובשעת כתיבת ההודעה).

ESU Boscorelli

New member
דייייי זה אדיוטי!

לא נראה לי שאלוהים בכלל יודע מה זה אינטרנט אם הוא קיים!!! למה שיהיה אסור לקרוא הודעות שנכתבו בשבת??? אני לא קראתי את זה באיזה ספר... חבל שהרבנים והפרשנים של היום מפרשים את הדת לפי מה שמתאים להם ומנצלים את מעמדם (*אהמ* *אהמ* ש"ס...) וגורמים לדת שלנו להיות מסריחה... זה עצוב שזה המצב אבל נילחם ויום אחד נבהיר להם מאיפה משתין הדג

בת יפתח

New member
אני לא בטוחה שאתה שווה יחס...

אבל אני אגיב לך על הודעתך . אתה לא קראת את זה בשום ספר , כי אתה לא תמצא הלכות שבת בספרי הארי פוטר . אם היית בודק , היית מגלה שאסור להנות ממלאכה שנעשתה בשבת , ובגלל זה אסור גם למשל לצפות בתוכניות טלוויזיה שהוקלטו בשבת. לא מתאים לך ?! תעשה מה בראש שלך . אבל אל תתערב לנו בהלכות שבת.
מתאים?

yoyo10

New member
bsu boscorelli

יש דרך לכתוב דברים מה זה הזילזול הזה איך נגיע לדו שיח פורה עם צד אחד יזלזל בשני? אני ואתה גולשים באיטרנט בשבת יש אנשים שלא והם מנסים לדון בסוגיה שלגבהם מאוד משמעותית. ואם אתה לא מצליך להבין שבעולם יש אנשים שונים ממך אז יש לך הרבה מה ללמוד

ESU Boscorelli

New member
בת יפתח..

לא שווה יחס? אל תתייחסי את ממש לא מעניינת אותי... ככה שזה לא מפריע... אני פשוט אומר שיש לנו... סליחה לכם... דת דבילית ומסריחה ואם זה לא מוצא חן בעינייך זבש"ך... והארי פוטר? לא... לא ניסיתי בכלל לקרוא הוא ממש משעמם אבל האחרון שקראתי זה "אומץ תחת אש" מומלץ! זה עדיף מאגדות אחרות למיניהן... ואגב-כידוע לך תנ"ך לצערי (עדיין) לומדים בבי"ס ככה שלומדים על הלכות וחוקים ולא זכור לי משהו כזה אבל אם את אומרת WHATEVER... YOYO אני לא מנסה להגיע לשום הבנה איתכם ולא מעוניין בשום דו שיח איתכם באתי להביע את דעתי אם בא לך או למישהו אחר סבבה תגיבו ואני יגיב בהתאם אבל אין לי שום כוונה להגיע לפיוס אם אנשים שלא עושים צבא או כופים עליי את הדת... סורי...

yoyo10

New member
אם אתה לא מאמין בדו שייח

אז מה אתה עושה פה אם אתה כאן וקורא את מה שהולך כאן בפורום זה סימן שאתה עדיין מאמין שאפשר לדבר

mayakol

New member
יויו, הוא סתם מנסה לנגח ובכלל לא

מנסה להגיע לדיון. הוא מסוג האנשים שבאים מנקודת ההסתכלות של "אני צודק, ואף אחד אחר לא". נקודת הסתכלות של אדם בור לחלוטין שאין לו טיפת מושג במה שקורה סביבו. מזל שלא כל עם ישראל כמוך... כי עוד כמה אנשים כמוך ואבדנו. אני מרגישה שאין בכלל מה לענות לך, כי זה גם ככה לא יעזור. נפלא שאתה סובלני וקשוב כ"כ לסביבה שלך...
ומתי כבר תבין שהאנשים הדתיים שאתה עורך איתם פה הידברות (כן, אתה עורך הידברות עלאק...) הם אנשים שכן משלמים מיסים, שכן עשו צבא, שכן תורמים למדינה הזו??? טוב, אני טוחנת מים. זה לדבר אל העצים ואל האבנים. חבל.

חבר'ה!! למה לבזבז ת'זמן עליו?

סתם איזה מפגר שהצליח לברוח מהמוסד שלו... לא שווה תגובה... ודרך אגב, שבוע טוף לכולם! נמאס.

למעלה