אני יודעת שלא תאהבו את זה אבל...

בת יפתח

New member
../images/Emo6.gif

בבית הספר אתם לומדים הלכות בשיעור תנ"ך ? בבית ספר חילוני ?! תן, תן דוגמא .

מתנדב

New member
בוסקו ידידי, יויו הסבירה לך וגם אני

הבהרתי את זה, תגובות בסגנון כתיבה כזאת, אני לא יוכל לאפשר את זה בפורום, בשלב זה אני משאיר את תגובתך, ואני נמנע מלמחוק אותה, אך להבא הודעות בסגנון כאלו ימחקו, אינני מחייב אותך לו לרגע קט לאחוז מהדת, או להסכים יחד איתנו בדרך בו אנו הולכים, ואני מבין אותך, ואני יודע מה כוונותיך מהיכרותי אתך, אך צר לי שאצטרך להגיע למצבים לא נעימים, ולהיגרר לדברים אלו, בקשה לי אליך אנא תסגנן את דבריך בצורה ראויה...

syair

New member
יש עוד כמה דברים

שנראה לי שאסור לכם הדתיים לעשות. למשל לצפות בשידורי הטלויזיה-כולם משדרים בשבת. חוץ מערוץ תכלת כמובן, אבל אותו צריך לראות בלויין או בכבלים שהם מחללים את השבת. 144 עובד בשבת, אז בבקשה תשתמשו רק בספר טלפונים. התמיכה של האינטרנט כנ"ל. לכל הדתיים בחיפה, אסור לסע באגד, כי הם עובדים בעיר בשבת. גם חלק מתחנות הדלק עובדות בשבת, וכמה שידוע לי בכל המקומות האלה עובדים יהודים.

בת יפתח

New member
זה לא מנוגד ע"פ ההלכה .

האוטובוס נסע בשבת , אבל אני לא נסעתי בו בשבת . הטלוויזיה שידרה בשבת , אבל אני לא צפיתי בשידורים האלה ולא נהנתי מהם. אני נהנתי מהשידרים של ימי החול. לא תידלקתי בשבת וכו'... וגם לקרוא הודעות בפורום שנכתבו בשבת - מותר, אם אקרא אותן ביום חול. חבל סתם להיכנס לכאן ולזלזל באמונות של חלק מחברי הפורום.

syair

New member
אני לא העלתי את השאלה המקורית

ולמה דרך אגב מותר לך להשתמש באור בשבת, ויהודים הם אלה שמיצרים את החשמל? נראה לי לכל סוגיה, שאני אפילו לא מייחס לה חשיבות, בזבזו מחשבה ביהדות איך לפתור אותה, במקום לפתור בעיות אמיתיות.

בת יפתח

New member
מה אומר לך , אתה ממש צודק.

היהדות בכלל לא שמה דגש על יחסים שבין אדם לחברו, על כיבוד אב ואם , על השאיפה לשלום ולאהבה , על חשיבות תרומת צדקה , או יחסים שבין אדם למקום . היא מתמקדת , בניגוד לכל שאר הדתות , רק באיך לתכמן ולהדליק אור בשבת. כן כן, אתה כאן הצודק. ברשותך , סוף דיון.

מתנדב

New member
syair, לגבי חשמל בשבת....

ישנם כמה מהציבור החרדי, שלא משתמשים בחשמל הרגיל בשבת שמסופק ע"י חברת החשמל, הם משתמשים רק בגנרטור, אבל זה מיעוט מאוד שמשתמשים בגנרטור בשבת.

מתנדב

New member
syair, לנו אסור לצפות בטלויזיה...

מסיבה אחת שבעיני החרדים זה נקרא מכשיר טמא, אי לכך החרדים לא צופים בטלויזיה, ולגבי תחנות דלק, אכן החרדים מעדיפים לתדלק בחברה שומרת שבת...

syair

New member
איזו חברת דלק

שומרת שבת? ומה לגבי החשמל? למה אתם לא משתמשים בגנרטורים?

syair

New member
סליחה

ראיתי את התשובה על החשמל. השאלה איך זה שכל אחד מפרש את החוקים כרצונו? זו הסיבה שאין לי כל אמונה בחוקים שאתם כופים עלינו. אני הצעתי שתהיה תחבורה ציבורית בשבת, שהנהגים יהיו לא יהודים (20% מהמדינה). מה הבעיה בזה? למה אני צריך לקנות אוטו בשביל להנות בשישי שבת?

מתנדב

New member
יש מספיק חברות דלק שומרות שבת...

ולגבי החשמל, אין הוראה מהרבנים לא להשתמש בחשמל בשבת, היות וזה דבר נצרך וחיוני לכל אזרח ואזרח, ובלי חשמל קשה להתקיים, זה כמו שתגיד לי שבתי חולים עובדים בשבת ובכיפור עצמו אז אולי שלא נשתמש בבתי חולים? ואולי שלא נשתמש גם במיים, כי חברת מקורות עובדת בשבת, וכך הגלגל ממשיך הלאה, אלו דברים שהם בלתים אפשריים ואי אפשר להתקיים בלעדיהם, אך ישנם המחמירים שלא משתמשים בשבת בחשמל אך ורק ע"י גנרטור...

פלסטיק

New member
תשובות קצרות

אם מותר או אסור לך לקרוא הודעות שנרשמו בשבת תשאלי את הרב שלך. אני שאלתי כמה רבנים וקיבלתי תשובות לכאן ולכאן כך שאין תשובה אחת מוחלטת זה כמו שיש רבנים שבכלל אוסרים לכתוב ולקרוא באינטרנט במידה ובאמת הרב שלך אוסר קריאת הודעות בשבת פשוט תסבירי את זה. מי שמעוניין לשתף אותך בדו שיח ימנע מכתיבה בשבת, מי שלא משנה לא יעשה כרצונו. אני בעד הכנסת הערה בהודעת "מנהל הפורום" בסגנון הזה בכל מקרה אני לא חושב שבמקום לאסור על אנשים לכתוב כאן בשבת.

פלסטיק

New member
הרחבתי טיפה מעבר למה שאמרת ../images/Emo8.gif

נכון שתרשי לי? וכל השאר מקובל עלייך?

mayakol

New member
טוף נו... מקובל. אבל רק הפעם. ../images/Emo3.gif

אתה דתי לא? כי רק דתי מתנסח באותה צורה כמוך...

פלסטיק

New member
אני מעדיף להשאיר את זה כנעלם

כי כך אני מקווה שיתחסו לגופו של עניין ולא לגופו של אדם

mayakol

New member
נעלם? לא חושבת

אחרי כל ההודעות האחרונות שלך בפורום, אין נעלם. לא ברור לי ריך יכולתי לשאול בכלל אם אתה דתי...

פלסטיק

New member
אני החוליה המקשרת

בין החילוני לדתי (הגדרה בכמה מילים) בהרבה מילים זה בטח מובן יותר אבל בינתיים זה ככה

למעלה