אני ישמח אם תענו לי על שתי שאלות...

P o M i K i

New member
אני ישמח אם תענו לי על שתי שאלות...

רציתי לדעת מה אתם חושבים על האלבום THE DIVISION BELL וכמה הוא הצליח במיוחד לאומת WISH YOU WERE HERE ו-DARK SIDE וניראה שיש לכם אחלה פורום

למה הכוונה

ב"הצליח" - אמנותית או מסחרית? מבחינת מכירות, כמדומני שהוא מכר פחות - הרבה פחות - מהשניים האחרים. אבל הוא גם יצא רק ב-1994, בעוד האחרים יצאו לפני 28 ו-30 שנה, בהתאמה, כך שהיה להם זמן רב יותר להמכר.

niryagel

New member
הכוונה היא-

לשניהם! לכמה הדיסק הצליח וכמה הוא מוכר (לא כמה הוא נמכר) אני שמעתי את WISH YOU WERE HERE DARK SIDE וTHE WALL עכשיו חפשתי דיסק חדש של פינק פלויד ושמעתי אותו לפי דעתי הוא דיסק מעולה, אפילו שווטרס כבר עזב, ואני חושב שגילמור מוכשר מאד. ועניין אותי מה דעתכם על הדיסק אני ישמח לקבל תשובה :) (אני שאאלתי את השאלה, פומיקי כתב אותה בשמי)

meandmeandme

New member
ובכן...

השאלה הראשונה היית מה אנחנו חושבים על הפעמון נכון? אני לא יכול לענות בשם כולם, אבל לדעתי זה אלבום בינוני פלוס, אפילו חביב. אחת הבעיות היא הנסיון לחזור לסאונד המקורי בשנות השיבעים, ועל ידי כך לאבד כל טיפה של חדשנות. אך עדיין להיות קליטים ולשמור על מבנה שיר יחסית קונבנצונלי, כדי למכור (זהו ללא ספק אלבום מסחרי לכל דבר). אבל עדיין יש פינות אור, כמו מארונד המרגש, וקלאסטר ואן החללי. האם הוא הצליח? מחסרית, הוא לא נכשל נגיד את זה ככה. סיבוב ההופעת שבא בעוקבת האלבום היה בעצם ההצלחה העיקרית. הפקה מסיבית שבסופו של דבר השתלמה (ועשתה היסטורה). יחסית לויש ודארק סייד, הוא לא שווה הרבה...

niryagel

New member
דבר ראשון- תודה

רציתי להגיד לך תודה על תשובה ממש טובה ורציתי לדעת אם אתה ממליץ על אלבום של פינק פלויד חוץ DARK SIDE WISH YOU וTHE WALL ?

meandmeandme

New member
וודאי...

יש את הדיסק הראשון... The Piper at the gates of Dawn. שבו תזכה להכיר את סיד בארט הגאוני. יש את Meddly מ1970 שבו תראה את פינק פלויד בשלבים הראשונים של הסאונד הבוגר והבנוי שלהם (דיסק שלדעתי הוא אחד מההכי טובים). Atom heart mother המתקדם. וAnimals העצבני. כל אלה הם לדעתי האליטה של כל מה שפינק פלויד אי פעם הוציאו, רק תוציא את החומה
.

Marmaduke

New member
חיחיחי

התבלבלת... meddly יכול להיות שם נהדר לדיסק..אבל זה meddle. שטויות. אני בחור קטנוני, אל תשימו לב..

NIR Y

New member
החומה !

אני מאד אוהב את האלבום החומה ואני חושב שהוא בין הכי טובים של פינק פלויד אם לא הכי טוב עניין אותי לדעת למה שללת אותו ??? ובכלל עניין אותי לדעת מה אתה חושב על רוג'ר ווטרס ? (שלפי דעתי מוזקאי ענק !!)

NIR Y

New member
תיקון קל

התגובה היתה למה שכתב meandmeandme ולאMarmaduke זה הכל :)

edlessme

New member
אם יהותר לי לעזור לו לענות...

כי הלאבום הזה מאוד ילדותי. המילים בו מציגות את העולם בגוונים של שחור ולבן בלבד. השירים עצמם הם מממממממש לא הבסט של פינק פלויד. האלבום עצמו ממוסחר מאוד. הוא מראה את העולם בצורה אינפנטילית (שני הפירושים..) אני סתם זרקתי פה סיבות שעלו לי לראש בלי סיבה או סדר מסויים ואם אני טועה יש מאמר על הנושא הזה (ועוד קצת) במאמרים של הקהילה

NIR Y

New member
אולי...

אני לא לגמרי מסכים איתך, אני לא חושב שהוא ילדותי ואינפנטילי אני מבין שאתה לא אוהב את את המסר שלו ושאתה לא אוהב את זה שהוא מסחרי (כמו כולם) אבל אני לא חושב שאפשר להתעלם מהמוזיקה הגאונית (מוזקאלית) של ווטרס רציתי להוסיף שיש לכם אחלה פורום וגם המאמרים מאד מעניינים :)

FloyDviR

New member
זה נכון שאי אפשר להתעלם

מהמוזיקה הגאונית של ווטרס... אבל ווטרס לא נמצא בכלל ב Division Bell ...

NIR Y

New member
תבדוק את עצמך

אם היתה בודק את תגובות קודמות היתה מבין שאנחנו כבר לא מדברים על THE Division Bell (ובאמת חשבת שלא נדע דבר כזה, שווטרס כבר לא בלהקה) אלא על החומה...

edlessme

New member
לא בדיוק קראת אותי נכון...

אני דווקא כן אוהב את המסר... הוא די נכון... החומות הריגשיות שכולנו בונים. האי איכפתיות של החברה... זה הכל טוב ויפה... עכשיו תן לי רגע להוציא את הממיחטה שלי... רוג'ר רביטל'ה מנגן פה על כינור שניגנו פה עליו יותר מידי.. אז הרעיון טוב ויפה.. והוא מציג את זה בצורה נורא, נורא חדה...אבל, זה פשוט נועד לימכור.. וזה מכעיס אותי שמאכילים אותי בכפית גרבר שכבר עבר עיכול... עכשיו עם כל הכבוד, האלבום נוררררראאאאא אינפנטילי בגישה שלו דברים... טובים נגד רעים... העולם נגד פינקוש.... שחור מול לבן... הגבנים האפורים עוד מעט יעטרו לבג"צ!!! תיראה איך נשים מוצגות שם?? או שאישה היא זונה (ראה: האישה) או שהיא חולת נפש מרושעת (ראה: אמא)... וכמובן שמימסד מרושע (ראה: שופש.. ראה במיוחד: הפקיד) ומחאה חברתית מגעילה (לעומת אנימלס.. שמה הכל מוצג בצורה הרבה יותר.. איך לקרוא לזה... "אומנותית" "טובה" "יפה"... יו בי ת'א ג'אדג' (רצוי אחד שהוא לא תחת ענק) אוף ת'אט...). ואגב.. אם אתה תוהה למה אני מכליל... פשוט תסתכל על פינקוש המיסכן... תנסה לחשוב למה הוא כל כך חסר פנים... כן כן... אם אתה מסכים עם רוג'ר.. אמא שלך היא פאשיסטית מסריחה.. ואישתך\חברה שלך... כן.. היא זונה שבסך הכל רוצה להפוך למשהוא סיגנון האמא המטורפת שלך.. ואתה! אתה כל כך תקוע בתוך החומה שלך שאתה פשוט משתגע בתוכה... ואתה אפילו לא מודע לזה בוייייייייי! אל תבין אותי לא נכון.. אני לא אומר שכל האלבום הוא רצועה אחת גדולה של קקה שחרחר שנימרח על המחט (או של ההארד דרייב או של הפטיפון.. דווקא את הדיסק אין לי)... דווקא יש שם שירים חמודים אני אישית מת על איס ת'ר אניבודי אאוט ת'ר... (יש לי נקודה חלשה לאקוסטיות..לא שאני בכלל יודע להישתמש בהן...) וגם על המילים המשעשעות של המישפט... אבל אני בהחלט לט חושב שווטרס הוא גאון... יותר בכיוון של מעיין... ככה.. מדען טילים... ואגב.. שחכתי לכתוב את זה בהודעה הקודמת... ברוכים הבאים לפורום...

NIR Y

New member
כל כך לא נכון

מה שאתה לא מבין זה כשפינק אומר שאמא שלו חולת נפש ואשתו זונה הוא בעצם מעשים אותן במצב שלו ובחומה. ולא !! אומר שכל הנשים זונות או משוגעות, כמו הדוגמא הזאת ככה מאשים פינק עוד הרבה דברים בחומה ולכן קיבלת את הרושם שזה פינק נגד העולם. הבעיה שמדבר אחד התעלמת לקראת סוף הדיסק השני יש קטע בו פינק מבין שחומה היא אשמתו והוא שבנה אותה אחד הדברים שרואים זה איך כול מה שהוא חשב לדוגמא אשתו שבגדה בו, איך פתאום הוא מבין אותה והוא מבין שהיא עשתה את זה לא בגלל שהיא זונה ! אלא בגלל שהוא לא התיחס עליה. אחרי שהוא מבין את זה הוא בעצם מצליח לשבור את החומה. המסר של הדיסק הוא לא מה שהוא חושב על כול מיני אנשים אותם הוא מאשים בחומה אלא... לא להאשים את כל העולם בבעיות שלך, ולהבין ששנוי יכול לבוא מעצמך. ותודה על קבלתי לפורום :)

מה הבעיה עם ווטרס

ניר, אני שמחה שזה ה"מסר" שלקחת מ"החומה". הצרה היא, שהאלבום הזה מאוד מבולבל מבחינה רעיונית, ולא ניתן, בעצם, לומר שיש לו "מסר" אחד, חד משמעי. גם מה ש-endlessme כתב, זה נכון (חוץ מניבולי הפה). היחס של ווטרס כלפי העולם, אשתו, אמו וכו', הוא יחס דו-ערכי. הוא מאשים את עצמו - וגם אותן. הוא רואה את עצמו (פינק) כ"מסכן" פסיבי, שהכל קורה לו והוא לא יכול להתגונן או לשנות את המציאות. אני לא מסכימה אתך שהוא "מצליח לשבור את החומה" בסוף; סוף היצירה הוא הקטע הכי לא ברור בה, ו-ווטרס סרב בעקשנות להסביר למה התכוון שם, כך שאנחנו לא יודעים אפילו מה הוא רצה להשיג, לא כל שכן מה הוא כן מציע שם בפועל. הבעיה של ווטרס (שהוא כותב מוכשר מאוד) היא שבשלב הזה לא היה לו מול מי לעבוד, מישהו שיגיד לו to cut the bullshit , להוציא את הקטעים החלשים יותר מהאלבום ולהשאיר את החזקים יותר, ובכלל לשפר ביצועים ולתת לאחרים לתרום. המגלומניה שלו בשלב הזה לא איפשרה לאף אחד לתת לו פידבק בונה. הוא פשוט לא הסכים להקשיב. אפילו בוב אזרין, המפיק שהובא כדי לפשר בין ווטרס לגילמור בעת ההקלטות, לא הצליח (על פי דבריו שלו) ובסוף ווטרס ראה אותו כ"שתול" של גילמור, וכיום הוא לא מדבר אתו (וגם זה סיפור). שלא לדבר על חברי הלהקה האחרים: את רייט הוא בעט החוצה בזמן ההקלטות, ומייסון כל כך פחד שהוא הבא בתור, שהוא ניסה להעלים עצמו ולעשות קולות של שטיח. בסופו של דבר "החומה" היא כשלון אמנותי (למרות ההצלחה המסחרית) לא רק בגלל שזו לא עבודה של להקה, אלא של ווטרס עם נגני אולפן שונים, ביניהם גם חברי הפלויד, אלא בגלל העדר "עריכה" (כמו שיש עורכי ספרים, שעוזרים לסופרים בכתיבה) בגללו היצירה נשארה מבולבלת ולא ברורה רעיונית.

NIR Y

New member
אממממ

ציףציף, (חחחח:) אני מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת שחומה מאד לא ברור, אבל זה לא אומר שאין לו מסר וזה לא אומר שאין לו סוף זה רק אומר שקשה להבין אותו זה שרוג'ר לא הסכים להסביר את הסוף, ממש לא אומר שאין לו הסבר, וזה הגיוני שהוא לא רוצה להסביר, כול היופי הוא איך שהוא ביטא את הרגשות שלו דרך המוזיקה, ובזה שהוא יסביר פתאום את כל הדיסק יהיה טפשי. כשאת אומרת שאין לו מסר אחד, את צודקת, אבל אני כן חושב שיש לו מסר מרכזי וזה מה שכתבתי קודם, אבל אני בהחלט מסכים שיש בו עוד הרבה מסרים, אבל פחות משמעותים. אני חייב להגיד שהסוף באמת לא ברור, ואני מסכים בכך שאם היה לו מול מי לעבוד הוא בטח היה יותר ברור ומתוחכם. אבל... אני ממש לא מסכים איתך בכך שהחומה לא נפלה השיר האחרון באלבום הוא Outside The Wall ואני חושב שזה ושבסרט רואים חומה שבורה וילדים שמחים ובכך שפינק מבין שהוא שבנה את החומה והוא שלא נותן לאצמו לצאת ממנה מוביל אותנו לכך שהחומה באמת נפלה. מה שאני לא בטוח בו זה מה קרה לפינק אחרי שהחומה נפלה ואם הוא בכלל חי אחרי זה, יכול מאד להיות שזה שחומה נפלה זה בעצם המוות שלו. מה שביא אותי למה שאמרת: הסוף באמת לא ברור. אני חייב להגיד שהתשובה שלך היתה ממש חכמה ואם לא סתם העתקת את התשובה מאיזה מאמר, את מאד חכמה :) כי את היחידה שהתגובה שלה באמת גרמה לי לחשוב!!

../images/Emo24.gif

ניר חמודי, תמשיך לחשוב. אתה בדרך הנכונה.
לא העתקתי את התשובה משום מקום. אני פשוט ילדה גדולה. לא חכמה, סתם בעלת נסיון חיים.

the dark ooze

New member
עם כל הכבוד..

וורטס פסיכי, אדיוט, חתיכת איוולת שנוזלת מהוריד בעין. אבל הוא יודע לעשות מוזיקה. בקשר לדוויז'ן בל שהוזכרו מקודם - איך זה שאף אחד לא התייחס לשיר הענק high hopes?!

למעלה