אני ישמח אם תענו לי על שתי שאלות...

avivs

New member
יש משהו שאני לא מבין

איך ווטרס "העיף" את רייט מהלהקה? לא הייתה לווטרס שום סמכות משפטית רשמית על הלהקה כך שהוא טכנית לו יכול להעיף אנשים מתי שבא לו. למה רייט פשוט לו אמר לו" זין עליך אני לא רוצה לעזוב... מה תעשה לי..."

זה סיפור מסובך ../images/Emo5.gif

עד כמה שהבנתי ווטרס פשוט איים לעזוב באמצע ההקלטות, ולקחת אתו את כל המאסטרים לשירים, אם רייט לא יועף. מאחר והוא כתב את כל השירים - והזכויות עליהם הן שלו - האיום היה משמעותי ללהקה. גילמור ומייסון לא אהבו את האיום אבל הסכימו בלית ברירה, בגלל שיקולים כספיים: הלהקה איבדה מיליוני דולרים זמן קצר קודם לכן בגלל מעילה של רואה החשבון שלהם, והם היו בסכנה של פשיטת רגל. כבעלי משפחות ונכסים, הם היו מוכנים לעשות הכל כדי להמנע ממצב כזה, כולל להענות לדרישתו של ווטרס לסלק את רייט. רייט היה במצב דומה. אך לא רק זאת, אלא שהוא התגרש זמן לא רב קודם לכן והיה על הקרשים באופן פיננסי ונפשי, ולכן לא היה יכול ממש להתנגד. כיום הוא מתחרט על כך שלא אמר לווטרס שהוא לא מסכים (אם לומר את זה בצורה עדינה), אבל אז לא היתה לו הרבה ברירה. סילוקו של רייט נשמר כסוד על-ידי הלהקה ומנהליה. למעשה, הדבר לא נודע לעיתונות עד שיצא The Final Cut, שנים לאחר מכן. רייט אף השתתף בסבוב ההופעות של "החומה". יש האומרים שזה נעשה לדרישת מנהלי הלהקה שחששו שאם סיפור סילוקו ידלוף לעיתונות, הדבר יפגע במכירות האלבום. אחרים טוענים שרייט עצמו דרש זאת, כתנאי להסכמתו לעזוב. בכל אופן, רייט קיבל משכורת עבור השתתפותו בהופעות, לעומת חברי הלהקה שאמורים היו לקבל את הרווחים. אך מאחר שהסיבוב הפסיד כסף (בגלל העלות האסטרונומית של התפאורה!), רייט היה למעשה היחיד שהרוויח!.

NIR Y

New member
ווטרס !!

אז סגרנו שווטרס מוזקאי ענקקקק והכי מוכשר מהפלוידים ? :) הסיבה היא שדיברנו על הדיסק בכלליות ולא על השירים לא נכנסנו לזה.

תגובה

אני חושב שהאלבום soldbold הוא הכי טוב שלהם ואין ויכוח, וגם שהם באמת מוסיקאים ענקיים, והכי טוב מביניהים בעיני הוא ריקי מרטין. אחרי הכל בילי ג'ונס ורוג'רס מטריקס הם המצליחים ביותר של האנחה הזאת לכן האלבום משגשג מבחינה מוסיקלית לאומית. הסרט האחרון בהפקתם "לא רק בלונדינית" הוא הכי מוצלח ללא ספק, ועם תסתכלו טוב אז תראו שהוא איכותי יותר מהקודמים ועם תאכלו הרבה גזר זה ישפר תראיה שלכם. שלכם לוני

לא אוהבת להיכנס לטעונים של מי מוכשר

יותר ומוכשר פחות כי תמיד יקום מישהו וישלול (למרות שזה עיניין של טעם) אבל בכל זאת אם הייתי צריכה להצביע על הכישרון הכי גדול בפינק פלויד הייתי מצביעה על סיד בארט שים לב שבתקופה שהוא היה בלהקה הוא זה ששר וכתב את רוב השירים היה הרבה יותר דומיננטי מווטרס ובכלל הוא היה בנ"א עם ראש אומנותי בצורה שבלתי תאמן מי יודע לאן הוא היה מגיע עם היצירתיות שלו אם היה נשאר שפוי....

GravyTrain

New member
ווטרס, גילמור ובארט

אני מאמין שאני די נגד הדעה של רוב החבובים אבל אני לא אוהב את בארט בכלל. הייתה לי מאז ומעולם בעיה עם המוסיקה שלו משום שלא התחברתי אליה. ניסיתי להבין אותה, ניסיתי להכריח את עצמי לשמוע אותו אבל זה פשוט לא היה זה. אין לי שום דבר רע להגיד עליו משום שאחרי הכל הפינק פלויד עשו כמה דברים טובים בהשראתו כך שאולי הוא גאון אבל אני פשוט לא רואה את זה
לגבי גילמור ווטרס אני לא חושב, באמת שניתן להגיד על אחד מהם שהוא טוב מהשני כי זה כמו להשוות לאיזה כלי יש צליל איכותי יותר ( באופן כללי ): לפסנתר או כינור, כמובן שלא ניתן להכריע משום שהם לא ברי השוואה. ככה זה שני אלה, האידאולוגיה המוסיקלית של שניהם כל כך שונה שלא ניתן להגיד מי טוב או מוכשר יותר: ווטרס היה אחראי על המילים והלחנים ( בדר"כ ) וגילמור התעסק בעיבודים ( או לפחות של הדיטרה, בס ותופים ) וכל אחד במוח שלו המעיט בחלק של השני וזה היה, אולי, הרקע לשגעונות גדלות של כל אחד מהם. אני באופן אישי מתחבר לגילמור, מבחינת האידאולוגיה, אני חושב שהמוסיקה חשובה יותר מהמילים וכשיש מוסיקה טובה אבל לא מילים טובות אז מורידים את המילים ולא גונזים את המוסיקה. אך יש נקודה אחד מאוד מאוד חשובה שצריך להבהיר: אין פינק פלויד ללא החיבור של כל הארבעה ( אם כי אני לא יודע כל כך איך תרם מייסון אבל הוא בטח עשה משהו ), פינק פלויד ללא ווטרס היא לא פינק פלויד זו להקה אחרת לגמרי, למרות המוחות שנשארו, החיבור - הוא שחסר. ציף ציף עלתה על הנקודה, הם ווסתו אחד את השני ויצרו מערכת יחסים שהתוצר שלה ייזכר לעולמים וברגע שהם נגמרו המוסיקה איבדה מערכה ומאיכותה: האלבומים האחרונים של הפינק פלויד, לרבות החומה ומהתקופה של אחרי ווטרס לא עומדים בכלל במבחן מול האלבומים מהתקופה הזוהרת שלהם. וכאן אני אזכיר שגם האלבומים של התקופה של בארט לא עומדים, לדעתי האישית כמובן, במבחן מול האלבומים של התקופה שאחריו, אבל זה כבר לדיון אחר כמובן... על כל הפנים, הנקודה שלי היא ששניהם מוכשרים וגאונים במידה שווה אך לא דומה. לא ניתן בכלל להשוות ביניהם משום שפינק פלויד לא קיימת מבלי שניהם ולמען האמת היא לא קיימת גם בלי שני הליצים האחרים. אגב, בתור בני אדם, אני לא חושב שאני הייתי סובל את שניהם, שניהם נשמעים לי מאוד אגואיסטים, לא חברותיים משתחצנים וסנובים אבל בתור מוסיקאים, לא היה ולא יהיה אדם שיוכל לטעון כי הוא מסוגל לדברים שהם הגיעו אליהם! פינק פלויד רולס! עמית

pink floydror

New member
הא?

גילמור אגואיסט, לא חברותי משתחצן וסנוב?!?! הוא הכל בידיוק ההפך מזה.! יש לך מושג כמה ניסיונות היו לו להחזיר את ווטרס אחרי שהוא עזב?! שהוא הזהיר את ווטרס שהם ימשיכו בלעדיו?! תחשוב כמה הוא היה צריך לסבול את האגואיזם של ווטרס ולשבת בשקט בלי יכולת לעשות כלום, כי הרי ווטרס זה הלהקה.. עד היום הוא בקשר עם המשפחה של בארט.. לא מזמן תרם 28,000,000 לירות שטרלינג למחוסרי בתים.. סתם קצת דברים שאתה צריך לדעת על הבנאדם.. נכון, מבחינת מוזיקה ומילים, אין על ווטרס..הוא..הכל!!...אבל הבעיה שלו זה שהוא אגואיסט ושתלטן!!.. אם אתה שואל מי יותר טוב מבחינת עבודה, אני חושב שלכל הדעות זה ווטרס (לומרות שגילמור הגיע להישגים לא רעים בכלל!!) אבל אם אתה שואל מי בן אדם יותר טוב, אני לא חושב שיש ספק שגילמור..

Nir of GondoliN

New member
נכון האלבום מהתקופה של בארט

לא היה עומד במבו מול התקופה הזוהרת של פינק פלויד, הוא פשוט כל כך מעליהם (החומה ויש יו וור היר ואנימלס). רק דארק סייד מדל ואטום הארט מאדר הגיעו לרמה שלו.

edlessme

New member
דוגמא לכמה שווטרס אידיוט...

שים לב שעל העטיפה של TFC רשום הדבר הבא: "the final cut: a requiem for the post war dream by ROGER WATERS" "PERFORMED by pink floyd" !!!!! הוא פשוט בוק!! עם כל הכבוד לכמה שהאלבום הזה נהדר... הוא פשוט איש... זבל... עם כמה שאני מעריך אותו כמוזיקאי (יש יותר טובים.. אבל הוא בהחלט טוב) אני ממש לא אוהב את הדרך שבה האגו שלו לאט לאט ממלא את העולם... ועוד כל הקרבות שלו על השם פינק פלויד... גאד דמיט... הוא פשוט בנאדם יהיר. אבל כן... הוא מוזיקאי בהחלט טוב. ואגב... אני דוקא יותר אוהב את גילמור...( אבל מצד שני אני לא יודע לנגן...) למרות הכרס.. והגיטרה המרובעת..

NIR Y

New member
גילמור וווטרס

כמה שאני אוהב את גילמור גם כן בן אדם במיוחד אחרי מה שראיתי כתבו עליו וכמה שאני אוהב אותו בתור מוזיקאי וגיטריסט ענקק אני עדיין חושב שווטרס הוא המוכשר מהפלוידים. ןמה שרציתי להגיד זה שהיום קניתי די וי די חדש של הופעה של דויד גילמור עדיין ל ראיתי אותה אבל זה נראה לי טוב :) רציתי לדעת אם אתם מכירים ומה אתה חושבים ???

electricGirl

New member
הוא לא משתווה לחומר הישן. אבל....

אלבום משובח בעד עצמו. זאת תקופה חדשה של פינק פלויד, בלי אלבומי קונספט והקול הפסיכדלי של ווטרס. מדובר באלבום חביב,עם ליריקה בינונית, לעיתים חביבה מאוד ולעיתים לא משהו בכלל. מה שכן, הגיטרות המצויינות מפצות על הכל והופכות את האלבום לשווה. במיוחד שיר מספר 4 -MAROONED. גילמור מזכיר לנו שהבןאדם אולי זקן אבל הגיטרה מעולם לא מזדקנת! סולו גיטרה של כמה דקות שלוקח אתכם למקומות אחרים........

למעלה