אני יתומת צה"ל

אני יתומת צה"ל

היי לכולם, אני בת 13 ואמא שלי נפטרה בצבא כשהייתי בת 3, ואני רוצה להגיד תודה רבה לכל האירגון של יתומי צהל, כי בזכותם אני וכל חבריי קיבלנו המון פרסים, ודברים נחמדים. --חסוי--

limorili

New member
נראה לי שאת מתבלבלת

מדבור בארגון אלמנות ויתומי צה"ל...הארגון הזה חוץ מלדבר ולהתנגח , עדיין לא נתן דבר. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה. אני מקווה שיש מי שתומך ומהווה גב עבורך.

ליתומה המבולבלת limorili

כשהמדובר בארגון אלמנות ויתומי צה"ל,ואת יתומה, אכן לא קבלת דבר. הרשמי עוד היום לארגון העצמאי שלנו.באם כבר נרשמת ולא קבלת דבר, עדכני את כתובתך. תודה עדי

limorili

New member
לאדון כספי הנכבד

מלבד לקבל ממך דואר של נזיפות ומחקרים שרוצים בהשתתפותי ( כי בשיא חוצפתך נתתה להם את כתובתי,בלי לשאול את רצוני). לא קיבלתי כלום . מלבד לשבת ולקטר ולהתבכיין עוד לא ראיתי דבר שעשתה העמותה שאתה עומד בראשה. אם תגיד שבזכותך מקבלים אחרי גיל 30 טיפול פסיכולוגי ממשרד הבטחון, זו תהיה בדיחה, כי אני מקבלת זאת בזכות העו"סית המקסימה ( כן מקסימה!!!) שמטפלת בתיקי במשרד הבטחון, ודואגת לחדש לי את הטיפול,עקב צרכי הפרטיים. אם יש דברים עניינים שנעשו.אשמח לקבל לפה מידה.

לימורילי היקרה,

ב-2 תגובותיך ניתן לחוש בכעס ובכאב, ועל כך אני מצר. יחד עם זאת, הרשי לי להתייחס לדבריך: א. העמותה לא מסרה את כתובתך, או כל כתובת אחרת לאיש, שכן אנו מודעים היטב לרגישות ולצורך בשמירת הפרטיות, הטבעיים והמובנים מאליהם. היוזמה הייתה מצידנו, אנו (עמותת היתומים בעצמנו) שלחנו את המעטפות, ולכן טרם התלהמות מן הראוי לבדוק את העובדות. ב. באשר לאמירתך כי "מלבד לקבל ממך דואר של נזיפות ומחקרים שרוצים בהשתתפותי לא קיבלתי כלום", אבקש לומר כך: במישור הקונקרטי ביותר (ואולי הפחות חשוב), מאחר וקיבלת את המחקר מן הסתם קיבלת איתו שוברי קנייה, שהיו מצורפים (כמו שאר החברים). צר לי שבכך אין כדי להקנות לך תחושה שקיבלת משהו, וגם צר לי ששכחת לומר תודה. במישורים העשייה הרבים האחרים אנו- חברי הוועד ובמיוחד אנוכי- פועלים ללא לאות, תכופות מבוקר עד לילה בעניינים של יתומי צה"ל. בשל סיבות שונות, ממומנת פעילות העמותה בשלב זה ברובה מכספי האישי. במסגרת פעילות מפרכת זו הושגו הישגים רבים ונוספים, אך יש לזכור כי לעיתים מדובר גם בתהליכים ארוכי טווח, שאת פירותיהם נקצור, כך אנו מקווים, עם הזמן. (על חלק מן ההישגים, כמו גם הפעילות, העשייה, וההשקעה האינסופיים ניתן ללמוד מתוך מאמרים והודעות המתפרסמים בעיתונות, רדיו, טלוויזיה ובאתר. את מוזמנת לעיין בחומר, ולשמוע על כך גם ממני באופן אישי). ג. בעניין הטיפול הפסיכולוגי- בעקבות פגישה שיזמו יזמי העמותה בתחילת דרכה שנת 2000 עם סגן שר הביטחון ( אז לא הייה שר בפועל) הפכנו כולנו זכאים, באופן רשמי, לטיפול פסיכולוגי לאחר גיל 30. בכך, אין כדי לסתור את דבריך לגבי העו"ס שעוזרת לך להאריך את הזכאות לטיפול. כולי תקווה כי תשתמשי בהישג זה של העמותה, במידת הצורך, שהרי לשם רווחתם של יתומי צה"ל כך אנו קיימים ופועלים. ד. בנוגע לדבריך בנושא ה"נזיפות" אוכל רק לומר: קל לבקר - לא קל לעשות!! במשך חודשים ארוכים שלחנו (מכספי שלי) מכתבים לחברי העמותה ובהן הודעות שונות, הזמנות לכנסים, הסברים על המשימות שעל הפרק, המטרות וכו', וכן- גם בקשה לתשלום דמי החבר השנתיים, שנועדו לסייע בהוצאתם לפועל. תהליך הגבייה אינו פשוט כלל ועיקר, ולא פעם מקשה על העשייה. אני בטוח, שאילו מלוא דמי החבר היו משולמים כנדרש ניתן היה להאיץ תהליכים, להרחיבם, ולהביא לעוד הישגים... בנקודה זו הייתי רוצה לשאול אותך: האם שילמת אי פעם דמי חבר? ולהזמינך ליצור אתי קשר על מנת שתוכלי לתרום מכישורייך ויכולותיך לענייננו המשותף. בברכת חג שמח, עדי.

limorili

New member
במילה אחת- אכזבה

מר כספי היקר, לידיעתך, זה שאתה מוציא מעטפה עם לוגו העמותה, אין הדבר אומר ( לפחות מבחינתי, אין לי הבנה משפטית), שמותר לך להשתמש בשמי ללא אישורי,יוזמה שלך, כפי שאמרתה, יכולתה קודם לשאול אם אני ושכמותי מעוניים שישלחו אליינו מעטפות מהסוג הנ"ל,( יכולתה לחסוך בולים..) ומכיוון שהדבר לא נעשה והרי אני רואה זאת , ושתדע לך גם מכרים נוספים שלי שהינם יתומים כחוצפה לשמה!! אתה טוען שיחד עם המחקרים קיבלתי/ נו שוברי קניה..???? האומנם?? לא היה ולא נברא. כל שאני זוכרת זה שהבטיחו לשלוח שוברים, שאותם כמובן לא ראיתי מעולם, למרות שנאתרתי לבקשתם ושלחתי את השאלון. ושאלה אליך, אדון יו"ר, שאין לו חברים בעמותה...האם שאלתה את עצמך מדוע אין יתומי צה"ל הולכים אחריך ומצביעים בכספם(!!!) אחרי מעשיך??? האם שאלתה את עצמך למה הכנסים שאתה עורך..( אם אייני טועה, השנה נערך הכנס השלישי) הולכים ומצתמצמים במשתתפים???ואם מגיעים משתתפים רובם מבוגרים. ואולי עליך לפנות את תפקידך ולהודיע על כשלון..אחרת תיראה( ויש לציין שאתה נראה) כמו גב' פנינה כהן המאוד לא נכבדת( מודה אין לי מושג כיום מה קורה בארגון האלמנות..ואינני יודעת אם סופ סופ הצליחו להדיחה מתפקידה). ועוד משהו...למחשבה, כולנו נחשבים ליתומי צה"ל ועל זה אין עוררין. ויחד עם זאת אמר לי פעם איש חכם: "בתיי האבות מלאים ביתומים"..האם אין צורך שהאדם העומד בראש העמותה..יראה כמו יתום ולא כמו סבא שלו???? ( בלי כוונות לפגוע כמובן). נראה לי מר כספי שאתה מבזבז את כספך לריק, כיוון שאיינך משמש כפה ליתומי צה"ל, בטח לא כאישיות נבחרת, בהתחשב בכך שלא כל יתומי צה"ל מודעים לקיומה של העמותה הקיקיונית הזו, ובטח לא הצביעו בה,ויחד עם זה אתה מעיז להשתמש בשמם כהולכים אחריך... ובדרך הבכיינות והמסכנות שאתה נהנה כל כך להציג. כתבת בדבריו, ואני מצטטת:"במסגרת פעילות מפרכת זו הושגו הישגים רבים ..." מה הושג????? קדימה הכנס לפורום את המידה הנ"ל, הרי במכתבי הקודם ביקשתי תשובה לכך..אך אתה עדיין מעדיף להתנהל כפוליטיקאי ולדבר בסופרלטיבים ריקים מתוכן. " קל לבקר- לא קל לעשות"- טיפ קטן..זה שתנזוף בי ובייתומים אחרים, לא יגרום לנו להצטרף אליך, יהיה מאבקך הכי צודק שבעולם. זו טעות טאקטית לשמה!!!!לפני שאתה מפזר את כספך לכל עבר...כל יועץ שיווקי, שיעלה כסף כמובן ורק אז התחל במסע השכנוע שלך. אם לא תעשה כך, אין לך עתיד. אני ממש לא מוכנה להיות מאחורך , ושאתה תהיה הנציג שלי. מצטערת, לא. בשורות טובות לימור

לימורילי שלום,

לימורילי שלום, זעמך וכעסיך מסמאים את עינייך. אתעלם מן הנימה האישית הפוגענית, חסרת הרגישות המינימאלית, והבלתי מכובדת שבדברייך ("יראה כמו יתום ולא כמו סבא שלו"????). יחד עם זאת, איני יכול להתעלם מסילוף האמת הבוטה (''שאין לו חברים בעמותה...''), ועלי להעיר את תשומת ליבך לעצם העובדה, כי בעמותה חברים מעל 700 איש ואישה, כאשר חברים חדשים מבקשים להצטרף באופן שוטף. כמו כן, ברצוני לציין, כי יתכן ששוברי הקניה שנשלחו אליך חזרו לשולח על חשבון העמותה משום שכתובתך לא הייתה מעודכנת. עדכון הכתובות הינו באחריותם של החברים, מאחר והעמותה אינה מסוגלת לטפל בכך על בסיס קבוע. סיבה נוספת שהצטרפת לעמותה אחרי שהמחקר שהכיל את השוברים כבר נשלח. ולבסוף הייתכן כי אינך זוכרת? העמותה שתפה פעולה בארבעה מחקרים בלעדיים ליתומים מעל גיל 30 , זאת לראשונה בתולדות מדינת ישראל! מה עובדת הרווחה (עו''ס בלשונך) שלך אומרת על כך? אני מניח, שאילו היית נעתרת להזמנתי ולהתפנות מן הזעם הנוראי היה ביכולתך ללמוד, להבין ולקבל תשובות גם על נושאים אחרים שאת מעלה בדבריך. אז לפני שיורים ותוקפים אולי כדאי לברר? לאור סגנונך, ובחירתך שלא להיענות להזמנתי אותך לשוחח ישירות, אלא להמשיך בירי בלתי מובחן של ארטילריה, המכיל אי- אמיתות וסילוף של המציאות, איני מוצא טעם להמשיך בדוח שיח זה. יחד עם זאת, מצרף כאן תיאור של פעילות העמותה והפרופיל התקשורתי שלה. סביר להניח שגם את המאמצים האלה תבטלי ותפסלי. אם אינך מעוניינת בקבלת דואר מאיתנו או שאייצגך, כפי שעשו מעל 700 (!) איש ואישה אחרים – אני מציע שתסירי את שמך מהרשימה שלנו ו/ או שתקימי ארגון יתומים אחר ומוצלח יותר. וחשוב יותר - אני מאחל לך להחלים מכעסך וזעמך הנורא. חג מאושר לך. עדי

limorili

New member
עדי היקר

יו"ר עדי, להתייחס לכעסי ולראות בו מקור הבעיה זו דרך דמגוגית ולא עניינית. לידיעתך, כאשר רק החלה הקמת העמותה שלך ואני חוזרת שוב, שלך! הייתי בין הראשונים שבאו לתת יד, למרות שאני מעריכה שאין לך מושג אם מי אתה מדבר. אני רק יזכיר לך מפגשון פיצפון בחדר צדדי ביד לבנים אשר בת"א שאני הייתי נוכחת בו. ובו בעצם היו לי את מלוא הכוונות לקחת חלק בבניית ארגון זה, כך שלאימרתך.."לא נענתי לדבר עימך", אין שום ממש, כיוון שכבר עשיתי זאת. בעמותה, כפי שאתה טוען חברים 700 אנשים,( על הנייר, יקירי,על הנייר!) אני רשומה בעמותך מיום היווסדה, וכך גם כמה מחברי ...שאני מעריכה שאתה מתחיל להבין..במי מדובר. לא יעזור דבר, עלייך לפנות במהרה ליועץ תקשורת שיסביר לך את שאמרתי במכתבי הקודם. כן כשאומרים יתום האסוציאציה המידית היא ילד קטן!!! ומיכוון שילד קטן אינו יכול להנהיג עמותה....אין הדבר אומר לקפוץ לאדם מעל 50. מבחינה שיווקית- לא עובד!!!!- יש לציין שבמכתבי הקודם, בקשתי ממך לא לקחת זאת אישית, החלטת להפגע זו זכותך המלאה. אני שמחה שהזדרזתה לפרסם את הדברים שנעשו בעמותה. ואין ולא היתה לי כוונה למחוק אותם. רק חבל ( ושוב עניין שיווקי...) שאתה לא דואג לפרסמם ברבים. לגבי מחקרים שנעשו על יתומי צה"ל,( אליי נשלחו 2 מחקרים מטעמך) החלטתה לקחת חלק במחקרים הנ"ל. סתם לידיעתך. נעשו לפניי וגם אחרי מחקרים רבים. אני יודעת על חברה שלי שעשתה מחקר כזה ואני גם השתתפתי במחקר אחר שלא דרך העמותה. חשוב שעמותה תבצע מחקרים לדעתך..אך צריכים להזהר שהם לא יראו כמו מחקרים מטעם...כי אז אין בהם שכר. כדיי לך להכנס לארכיוני אונבירסיטאות ולגלות מחקרים , ובהם להשתמש.אך זהו נושא להתדיינות אחרת. לגבי דרכי פעולה, גם בתחילת דרכך וגם היום אני לא מוכנה לקבל את דרך המסכנות והבכינות שבה בחרתה.( כן לא נעים לשמוע, לעומת יתומים אחרים, "אשר לא שפר מזלם" והורה שלהם לא נפל בארוע לאומי או במסגרת שירות צבאי, מצבנו טוב יותר. כן בהשוואה לבן/בת הזוג או להורים מצבינו פחות טוב, אך ישנם דרכים להעביר את המסרים שלא בדרך המסכנות אותה אינני מוכנה לקבל. קשה לך להתווכח בפומבי, כמו שאני מבינה, וזו חלק מהבעייתיות של העמותה. אני זוכרת עוד מהמפגש הראשון שהתקשתה לתת לאחרים להביע את דעתם, והעדפתה, דעת יחיד, שלך כמובן. אני אסיים בסוג של פאתוס, אם יורשה לי...משה רבנו הגיע עד לארץ אך לא נכנס אליה, כך גם רבין ז"ל בדרכו אל השלום הנחשף. קשה לוותר על הבייבי שלך, שאין ספק שעמלתה ועדיין אתה עמל למענו. אך חבל שתהרוס בעצמך את הדבר שכל כך חשוב לך. תן לאדם אחר לנהל את העמותה...אדם שלא מפחד לעמוד מול אמירות שאינן דומות או אינן מקבלות את שלו. הייה אתה נשיא הכבוד של העמותה. הריי זה מגיע לך. אל תהרוס. ועוד משפט אחרון. אני דווקא חושבת שפה, בפומבי זהו ה- מקום לנהל דיון כזה. דיון שמאפשר לאחרים לראותו ולהחליט בעצמם, הרי זו מדינה דמוקרטית לו?? ולגיטימי לומר את שאנחנו חושבים ויודעים. רק אושר. ורק שתדע לך, שאני ממש לא אדם כועס, אני אדם שאכפת לו. ושוב הרבה אושר. לימור

vikky

New member
לימורילי../images/Emo150.gif

שתי שאלות והערה אחת: א. האם כבר עם הגיעך לפגישה באותו "חדר פצפון" הציקה לך סוגיית "הנכדה והסבא"? ב. האם במקרה את נמצאת בטווח הגילים "הנכון" לייצוג העמותה? * כדאי גם לקחת בחשבון, שכדי לעמוד בראש קבוצה ולייצג אותה בכבוד יש צורך בידע מינימלי בשפה. כל "שיווק" - מעולה ככל שיהיה - לא יוכל לצאת אל הפועל עם שגיאות דקדוק וכתיב כה רבות, וכל זעם -קדוש ככל שיהיה - לא יעזור לרהיטות השיח.
חג שמח.

limorili

New member
ויקי

היי לך, מתגובתך, ויכול להיות שאני טועה בהבנתי, עולה שאת חושבת שאני מציאה עצמי לעמוד בראש הארגון. אם זו כוונתך, אז לא היתה לי ולא תהיה לי כוונה כזו. מעולם לא טענתי ליכולות אלו.אין בי את מידת הקריזמה לשם סחיפת קבוצה גדולה והטרוגנית, לצערי הולכת וגדלה , של אנשים. לגבי סוגיית הנכדה...בגילי אני יכולה להיות בת, לא נכדה..( דור ביניים אם שכחת) וכן! אני חושבת שאנשים בסוף שנות ה-20 ותחילתה-30, הם אלה שצריכים לייצג את העמותה. גיל זה הוא הקטליזטור האמיתי להקמת העמותה. גיל זה הוא מוקד שינויי הגישה של מערכות המדינה שבו אנחנו הופכים מיתומי צה"ל, לסתם יתומים, מבחינת הצרכים שלנו. מעבר לזה כפי שהבהרתי, אישיותו של עדי, ושוב אני מבינה שזה פוגע עדי, אך יש צורך במודעות וכנות, מצטערת, אישיותך לא מתאימה להנהיג. כן!!! בזכותך קם הארגון. אתה!!! הגיתה את הרעיון ועל זה אני מורידה בפניך את הכובע, אך עדיין אין זה אומר שביכולתך להנהיג ולסחוף אחריך אנשים. אתה איש יוצר,אומן למיטב ידיעתי, הגיע הזמן שתקבל עצמך ככזה. " ידע מינימלי בשפה"- מצטערת, כנראה שהדיוטה אנוכי, כיוון שאין לי מושג לגבי משמעות המושג הנ"ל. האם הכוונה לתרבות שיחה? האם הכוונה לתכני שיחה? האם מדובר בגובה שפה? ויש עוד ועוד אופציות...תוסיפי את. דרך אגב, יועץ שיווקי, יכול מאוד!!!!!! לעזור בתחומים אלה.( כמו שאת מבינה , אינני מתחום השיווק, ולא ניסיתי להציע את עצמי לתפקיד זה). ועוד דרך אגב קטן..ממש פיצפון, לנסות להתייחס לדברים שוליים כמו שגיאות כתיב( שגיאות דיקדוקיות אני מקבלת, ואשמח אם אפילו תפני אותי אלהן, בכדיי לקדם עצמי), אך שגיעוט(!!!) כתיב,מתאים לאישיותו של עדי ..הנעלבת להוריד את תוכן הדיון,לדברים שוליים שלא עוסקים במהות, אלא בטפל, ( דרך אגב סתם ליידע כללי, אנשים בוגרים שעדיין כותבים בשגיאות כתיב...הם לרוב דיסלקטים,אבל זה ביננו נכון..) אז זהו ויקי יקירתי, מכיוון שאין לי ולא היתה לי דרך( וגם לא רצון) לאמת את היותך את או איש אחר...למשל עדי כספי, ששוב יש לציין שדרך הכתיבה, המסר, הניסיון לרדת לרובדים אישיים, למרות שמדובר בתכנים ובצרכים של כולנו יוצר בי את תחושת הדמיון לאיש עצמו. כן, אני יודעת שככל שאנחנו גדלים כך אנחנו נעשים יותר ויותר מקובעים בדעתנו, אבל אולי, אולי..הצלחתי לגרום לעדי לחשוב. אולי..סביר להניח שלא. אבל אף אחד לא יכול להגיד שלא ניסיתי. דיי נמאס לי אני הולכת לישון. לילה טוב

vikky

New member
לימורילי, בוקר טוב.

אני מקווה שאחרי השינה אגרת כוחות מחודשים ויכולת להתמקד יותר בעיקרי הדברים. חשבתי שזהו פורום ציבורי, שלכל אחד הזכות להתבטא בו. אם את מחזיקה בדעה שכל מי שמגיב כאן הוא רק עדי כספי (מושא טענותייך), יש לך טעות בסיסית בהבנת המושג "פורום". גם היכולת לנתח את "דרך הכתיבה, המסר, הניסיון לרדת לרבדים אישיים..." (אכן, רבדים ולא רובדים - הנה דוגמה לתיקון דקדוקי אחד מני ספור...) מקורה ביומרנות שאינה במקומה, שהרי לשם ניתוח סגנוני של אדם יש צורך בידע בלשני נרחב ובשנים רבות של השכלה ומחקר בנושא. דרכי ניתוח הדברים שלך מרמזות, כי אין זה המקרה דנן. מקריאת חילופי הדברים בינך לבין יו"ר העמותה עולה, כי פתחת את הדיון כאן דווקא בירידה לרבדים אישיים. אם כך מה לך כי תליני עתה? ולגופו של עניין: למיטב ידיעתי, העמותה עורכת כינוסים וישיבות בצורה מסודרת, וכל חבר יכול להציע את מועמדותו לכל תפקיד. כך זה בדמוקרטיה - הרוב קובע. תמיד אפשר להציע מועמדים חדשים, נוספים, מגילאים שונים ובעלי סגנון ניהולי שונה. אך עד שלא נעשה צעד כזה, אינני חושבת שיש צידוק להכפשות ולביקורת כל-כך לא בונה. צר לי שאת חשה מרירות כה רבה באשר לעשייה של העמותה ושל האנשים הנהדרים, העושים במלאכה בהתנדבות לילות כימים ומקדישים מזמנם, ממרצם ומכספם למעננו - אחיהם למשפחת השכול. אשר לעניין הדיסלקציה - לא כל שגיאת כתיב מקורה באבחנה זו... שלך בידידות, ויקי

limorili

New member
לילה לך,

ויקי, האמת נראה לי מיותר לחזור ולהסביר ולחזור ולהסביר. חיזרי נא בעצמך להודעותי הקודמות ונסי להבין ולהוציא את עיקרי הדברים( עד כמה שהבנתי את בחורה בת 19, סטודנטית. אינטיליגנטית אני מבינה, נסי שוב לקרוא ולהבין שאין אני מדברת על אישיותו הפרטית של מר כספי הנכבד, אלא על יכולתו לנהל את הארגון.מעולם לא אמרתי דבר על אישיותו, מעבר ליכולתו להנהיג. ואדם אשר שם עצמו בראש ארגון, מעמיד עצמו בפני בחינת המנהיגות וכן, רבדי(תודה על התיקון) אישיותי בתחום ההנהגה ,בעיקר, נבחנים לעיניי כל. ודיסלקציה( חזרי להודעתי הקודמת וראי שכתוב..רוב ולא כל .. ) הינו פגם או קושי פרטיים של אדם הלוקה בכך. אני אצא מנקודת הנחה שאת מכירה אותו, ( את הוא או לא, כפי שאמרתי זו תחושה שלי. וכן לצערך/ו או לא מצאתי סגנונות המתמקדים, בתכנים דומים. אם אין הם דומים מחקרית.. נו, מעולם לא טענתי לנסיון ויכולת בלשנות) עימכם הסליחה. עוד דרך אגב קטן..יש סיכויי שאת לומדת לשון עברית/ בלשנות או כל הקשר אחר לתורת השפה ???? כי אז אוכל להבין יותר את ההתעסקותך במילה הכתובה,ואת רמת הכתיבה הגבוהה(!!!) כן גבוהה לגילך הצעיר. (ראי זאת כמחמאה, גם אם היא באה ממני...) ובקשר לתכנים עצמם: זכותי להביע את דעתי, להגיד את שעל ליבי. אכן זו מדינה דמוקרטית. מי שירצה לראות את הדברים הפוגעים יפגע גם אם אנסה לעטוף אותם בצמר גפן הכי רך שיש. מי שירצה לנסות להוציא מהדברים תכנים שיאפשרו לקדם את מאמציו/נו-צרכינו כולנו, הרי שכולנו כולל את נצא נשכרים. ושוב, אין בי מרירות, את יודעת מה , בתחום זה אין לי ממש עניין לשכנע, הרבה יותר חשוב לי, שתתייחסי למהות הדברים שנאמרו. ועוד משהו, יכול להיות שאינך מכירה כלל את עדי, אנשים לרוב חיים את חייהם עסוקים בזוגיות, במשפחה הפרטית, בקריירה, בלימודים...ולרוב לא מצליחים לפנות כל כך הרבה מזמנם למען פעילות ציבורית, כדוגמת עדי. שעל כך, אני שוב מורידה בפניו את הכובע. אבל אדם צריך להשתמש ביכולותיו בדרך הטובה ביותר ולהכיר בחולשותיו. זה לא הופך אותו לאדם פחות טוב, או פחות נותן, נהפוכהו, זה רק הופך אותו לאיכותי יותר. ולעושה הרבה, הרבה יותר. חיים נפלאים לך והמון הצלחה לימור

vikky

New member
לימורילי../images/Emo51.gif

תודה רבה על המחמאות ועל הברכות. בדבר אחד צדקת - האינטליגנציה הגבוהה שלי אכן מוכחת, ויש לי קבלות על כך. באשר לכל שאר האבחונים שלך - שוב טעית בניתוח הסגנון (כפי שקורה לך יותר מדי בימים האחרונים). את ימי הנעורים שלי עברתי מזמן, ומזה עשרות שנים כבר אינני בת 19... במכתבך האחרון בחרת להתעלם מהצעתי הקונקרטית לפעול בצורה בונה (כמו, למשל, להציע את מועמדותך שלך, או של אנשים אחרים הנמצאים ראויים בעינייך לעמוד בראש העמותה), והעדפת להמשיך בשטף הביקורת הלא מעשית והמעורפלת. התנהלות זו של ההתכתבות בינינו מעצימה אצלי את ההרגשה, שאנו מנהלות דו-שיח של חירשים, לפיכך אני "מצביעה ברגליים" ומסיימת כאן את האי-תקשורת בינינו. מחבקת אותך
, ויקי. נ"ב: תיקון לשוני אחרון ודי: לא "נהפוכהו", אלא "נהפוך הוא" (בשתי מילים נפרדות).

limorili

New member
ויקי יקירה

את הגיל אותו רשמתי,19, בהחלט לא הוצאתי מדימיוני הפרוע...הוא הוצא מתוך לחיצה כפולה על שמך. כנראה הגיע הזמן לתקן....( כפי שאמרתי יקירתי, שפתך גבוהה לילדה בת 19...הייתי אומר דבר מה נוסף, אך אוותר.) לגבי הצעה קונקרטית לפעולה..כבר אמרתי שאין אני מציע עצמי, עקב מחסור בקריזמה-כריזמה(תחליטי את). ידיד טוב שלי,בתחילת דרכו של הארגון, חשב על כך ברצינות, אך לצערי, והאמיני לי מתוך ידיעה אני אומרת, נתקל בחומות וויתר. כולי תקווה שאדם אחר מתוכנו, אשר יכנס לפורום יתוודע לארגון ויתעניין בתכניו, יכניס לארגון רוח חדשה ומרעננת, שתאפשר את קידום עיניינו. תודה על התיקונים הלשוניים ושוב המון המון אושררררררררררררררררררררררררר לימור

אנשים,למה לריב../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

בואו נראה שאנחנו ילדים בוגרים ונפסיק עם זה,בסדר
תאמינו לי שאני יודע דבר אחד,גם אתה וגם עדי רוצים לטובת כלל היתומים אז בואו נפסיק לריב ונשלב ידים ואם רוצים לשפר אז בואו נשפר,אבל לריב לא יעזור,כמו שאמרתי בעבר,הפורום פה מפספס את הייעוד שלו,אם נחזק את הפורום אז כל השאר יתזחק כי זה יצמח כלפי מעלה אני מציע שנפתח פה פינות חדשות ונצרף לעזרת עדי עוד מנהלים לפורום פה כדי שנוכל לעזור לו כמה שאפשר. אני יותר מאשמח לעזור פה בפורום,כי חשוב לי הפורום הזה ובראייה אסטרטגית משלי אני רואה בפורום כמקום פרסום ומקום עזרה ראשוני לכלל היתומים במדינה... מה אתם אומרים,משלבים ידיים

איש הלילה עדיין מחכים לצלצול ממך...

מספרי הטלפון שלי לרשותך ולכל החברים. 03-6200629 בבית 052-515500 סלולארי שיהיה לך לילה נפלא!!! עדי

אני מעדיף להישאר

בתוך גבולות הרשת ולא להיכנס עמוק יותר לזה אם אתה רוצה עזרה ברשת פה בפורום אני אשמח נראה לי שזה יותר מיעזור.

לימור

אני רואה בפורום במה או מרחב בו יכול כל אחד להעלות נושאים, תכנים, רעיונות, ותחושות, כפי שכתבתי במכתב הפתיחה, המופיע באתר: " לראשונה בישראל ניתנה לנו במה פומבית, "מקום" לדבר בו, להשמיע, לשמוע, לשאול, לשתף, לשוחח, להתווכח, לחשוב ולתכנן ביחד, לתרום ולהירתם, להרגיש שאינך לבד, שלמצוקה יש מקום, לתמוך ולקבל תמיכה, להתייעץ ולהיפגש. פורום זה נועד לכולנו: ליתומים למצוא אמפתיה והזדהות, ולציבור להבין את מצוקתנו". לא קשה להבין מכך, כי כל נושא הינו לגיטימי בעיני. יחד עם זאת, בתפקידי כמנהל הפורום ומתוך האחריות הכרוכה בכך, אני שוקל ובוחר מתי יש מקום לאמירה או להתערבות שלי. במקרה שלך, בחרתי להגיב לא רק משום שפנית אלי ושומה עלי להגיב מעצם קיומם של כללי נימוס בסיסיים, אלא גם על מנת להעמיד דברים על דיוקם ולשמר את אותה אוירה (לזה קוראים "תרבות דיון") שתאפשר התנהלות בונה, ולבוחרים בכך לבטא את עצמם, מבלי לחשוש שיותקפו באופן בוטה (כפי שנהוג בקרב מרבית מנהלי הפורומים). וכך, כשאת כותבת: "בקשתי ממך לא לקחת זאת אישית, החלטת להיפגע זו זכותך המלאה", איני יכול אלא לראות בכך סוג של היתממות של אדם הבוחר לטעון כי אין "פוגעים" אלא יש רק "אלה שנפגעים", וכי אין "תוקפן" אלא יש רק "מי שחש עצמו מותקף", דרכה את מסירה מעצמך אחריות לסגנון ההידברות שבו נקטת ולהשלכותיו על סביבתך/ הפורום, ועוד מספרת לעצמך שאת גם מכבדת את זכותו של אדם לרגשותיו ("זו זכותך"). את כותבת: " להתייחס לכעסי ולראות בו מקור הבעיה זו דרך דמגוגית ולא עניינית". את זכאית לומר את דעתך, כמובן, אך אני רואה בכך ניסיון להכתיב לזולת את גבולות התגובה שלו. קשיים והתמודדויות קיימים בכל מקום, אך לא ניתן היה שלא לחוש בעוצמות הזעם שבתוכך, ולתהות כיצד הקשיים, שעליהם ניסית להצביע, מולידים עוצמות כאלה כתגובה ראשונית, וטרם שיכולת לדאוג להתפתחותו של דו שיח ענייני ומעודן יותר. לא יכולתי להימנע מלראות כיצד עוצמות אלה מכסות על יכולתך לעצור אותן כדי שתוכלי להתפנות ולהעלות את אותם נושאים בדרך שאינה ספוגה בתוקפנות קשה, לברר ולבדוק דברים טרם שאת מסיקה מסקנות שגויות ומעלה אותן על הנייר, להישאב עד כדי עיוות המציאות לכדי ראיית של הכוס כריקה ושל האין, ולפסוח על המסרים המופנים אליך. כך למשל, הצעתי לך לפגוש אותי על מנת לקבל מענה לסוגיות שאת מעלה- אך את "פספסת" והזכרת פגישה שהתקיימה לפני 4 שנים. בחלק נוסף של תגובותיך את מעלה שוב את הטענה כי מתייחסים אליהן שלא ברמה העניינית, לתפל ולא לעיקר. על כך אני חולק הן ברמה המציאותית, הן משום שבכך את נוטלת לעצמך זכות להתייחס לזולת ולסגנונו אך מעדיפה שלא כן יעשה ביחס אליך, והן משום שהדינאמיקות המיוצרות בפורום הינן חלק בלתי נפרד מהתכנים, והן שתקבענה גם את עתידו (ביטויים של כעס אפשריים, אך השאלה היא של הסגנון. אנשים מרגישים לרב נוח להתבטא באווירה שאינה תוקפנית. תפקידי, כאמור, הינו להגן על מסגרת הפורום כדי שיתאפשר דיאלוג פורה ומקדם). ברמה העניינית: מכיוון שמינית עצמך לאיש מקצוע (אולי פסיכולוגית?) הבוחן ושופט את אישיותי ואת כושר המנהיגות שלי מבלי שיש בידיך את הכלים לכך, ומעצם העובדה שהייתי מועמד לקורס קצינים בצה"ל (לכך סירבתי על רקע נפילתו של אבי שהיה קצין ונהרג בהיותו ראש ענף מחקר בחיל המודיעין), הנני בוחר שלא להגיב עוד להתייחסותך בהקשר זה. אומר רק, כי תפקיד היו''ר, הועד וועדת הביקורת עמד ועומד לבחירות מידי שנה. עד היום לא קם אף אדם, גבר או אישה ודרש את התפקיד. מכיוון שהנושא קרוב לליבך, אני מציע שוב שנפגש, איתך ועם חבריך לשיחה על מנת לבחון כיצד אפשר לפעול יחד לקידום רווחתם של יתומי צה"ל ומערכות ישראל, ולפתרון מצוקותיהם. מאז הפעם האחרונה שפגשתי אותך ואת חברייך עברו למעלה מארבע שנות עשייה, שרובה אגב, דווח ופורסם ברבים דרך התקשורת ואתר האינטרנט שלנו. חברים משלמים ומתנדבים רבים ממשיכים לפעול לקידום מטרות העמותה. כמו כן, למיטב ידיעתנו, לפני קום העמותה לא נעשה שום מחקר על יתומי צה''ל הבוגרים. אנו בקשר הדוק עם האקדמיה. בשיחה טלפונית עם האחראית הארצית באגף השיקום, הגב' לבנה, שנערכה בחודש שעבר הובהר לנו חד משמעית כי לא מתקיימת ולו קבוצת תמיכה אחת ליתומים צעירים או בוגרים בכל רחבי המדינה! (נכון לתאריך השיחה)/ מספרי הטלפון שלי לרשותך ולכל אדם החושב כי הוא יכול לכוון להשפיע, ורוצה להשתתף בהתוויית הדרך. 03-6200629 בבית. 052-515500 סלולארי. מאחל רק טוב, עדי

למעלה