אני כבר מתכוננת נפשית לפסח. מה אוכלים???

shron17

New member
הידעתם ,מצה אחת = 4 פריכיות אורז ?

במקום מצה אפשר לאכול פריכית אורז עם גבינה וסלט,
או עם ממרח טונה וירקות,או סלט אבוקדו.
 

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי הבעיה היא לא המצות...

אלא הארוחות המשפחתיות עם הרבה הרבה אוכל טעים, מכל מיני סוגים ומינים.
החג הזה לא יותר קשה מכל חג אחר, כמו שכתבה דיביביביבי פה למעלה...
פשוט צריך להמשיך כמו תמיד - לספור, להחליט, לשקול, ולהישאר שפויים
 

עדגיל

Well-known member
ברורררררררררר. נראה לי שאני הולכת לעשות חטאים

נאמר שאת חול המועד נעבור איכשהו עם התפריט הרגיל של המון ירקות, קצת גבינה 3%, חזה עוף בצהרים, קצת קיטניות, אבל על מה אני מורחת את הגבינה? את הטחינה? איזה תחליף יש למצה? מה יהיה אני בחיים שלי כבר לא אוכל מצה ברוייט? עוגיות אגוזים-בוטנים-שקדים? מה אני עושה בערב החג הראשון והשני וימי החג שלאחר מכן עם כל הגפילטע פיש, הצלי, תפוחי האדמה בתנור, המטבוחה, אורז הבאחש, כל הסלטים עם הגזר והפקאן והפירות היבשים, שלא לדבר על החג השני והמימונה עם כל המתוקים והמופלטות שתכין השכנה המקסימה שלי ושעד שנה שעברה זללתי מהכל בלי הכרה ובלי חשבון. (אני חושבת על זה בגלל שזה החג הראשון שלי שאני צריכה להתחיל לשמור)
 

תומרונתם

New member
מנהל
לאט לאט...

תעשי בחירות.
אם את רוצה אורז, אל תאכלי תפוח אדמה. אם את רוצה סלט עם גזר ופקאן, תוותרי על הקניידלך, וכו'...
אפשרות אחרת היא לאכול מהכל - אבל קצת! כף אחת אורז, כף אחת תפוחי אדמה, כף אחת סלט, וכו'. עוף וצלי את יכולה לאכול בכיף, סלטים ללא תוספת סוכר או פירות את יכולה לאכול בכיף (אגב, הדרך הטובה ביותר לוודא שהסלט מתאים לך, הוא להכין אותו בעצמך! ולהביא אותו לארוחה, במידה ואת לא זו שמארחת).

על מה מורחים את הגבינה? על חצי מצה, או על פריכית אורז. או שתכיני בעצמך מצברייט או לחם מקמח מצה, כשאת יודעת בדיוק מהן הכמויות ויכולה לפרוס פרוסה מדודה.
מי אמר שלא תוכלי יותר לעולם מצברייט?? הכל במידה. זה כל הסיפור!
 
למעלה