אני כותב ומישהו מעונין מוחק - מרחיק

אני כותב ומישהו מעונין מוחק - מרחיק

אני חושב שנעשה כאן מעשה מחפיר. פעם שלישית אני מביע דעתי על הקוריוז , של ברכות ליום הולדת , התיחסות עינינית, שלדעתי שוה דיון רציני. אבל , למישהו הנושא לא נעים , כנראה בהנהלת הפורום, והוא - בצורה מכוערת, מסתיר את הכתבה. מוחק או מדחיק לפינה. ועל הזמן בראש העמוד : "יש לי יום הולדת". זה לא השיר הניצחי , על "חדוה הקטנה, - מה נקנה לה מתנה", זה אירוע , שבעבור יומו - בטל קורבנו. ואפשר להתיחס לנושא עינינית. לכבודו של חברנו יום טוב ושל המבורכים הבאים אחריו. אני מבקש - אישית , לא מדושך ולא מעוקצך. אל תכריזו על יום ההולדת , בלי ברכות אישיות בפרהסיא - (במסר אישי - בבקשה , סחטין) ואל תאלצו אותנו- בעלי הדעה העצמאית , הישרה והכנה - לומר את מה שעל ליבנו. כי גולל אבן - אליו תשוב.

קורין1

New member
חבר של.....

אתה סתם קטנוני בנושא, מה רע בלברך מישהו? הוא נהנה וגם אלה שמברכים. זה לא שאין מקום, יש פורומים אחרים שיש להם המון משתתפים וגם שם נוהגים לברך, ההודעות לא נעלמות לדף אחר (בפורום הזה) ויש מה לקרוא. נכון זה לא קשור לרקודי עם אבל זה חלק שאיכשהו קשור למשתתפי הפורום. גם כשאתה הולך לרקוד, אתה גם משוחח עם הרוקדים שאותם אתה מכיר ולא רק בנושא רקודי עם. זו דעתי על-כך. באהבה

קורין יקרה - לא הבנת אותי

קורין, גם אני ברכתי , כמוך. בתחילה במסר אישי, תוך הדגשה - שזה אישי ולא שיך לכולם. רק כעבור יום , העליתי נקודה עקרונית, בקשר לברכות. לא רק למישהו מסוים, אלא בכלל. וציינתי במפורש במחשבה שניה אשמח לשוחח אתך במסר אישי בנידון.

בי

New member
ברכות ודחיקת הודעות - דעתי העקרוני

לגבי דחיקת ההודעות למעלה, המערכת של תפוז בנויה כך שכל תגובה להודעה המכילה 10 מילים מקפיצה את ההודעה ותגובותיה למעלה, כדי שההודעה לא תידחק לדפים פנימיים מבלי שאנשים יראו את התגובות החדשות. את ההודעות שלך לא הורידו, הן פשוט ירדו למטה מאחר והיו הודעות חדשות ותגובות חדשות. לעצם העניין, אני חושבת שאתה צודק בשני דברים: האחד, אני גם חושבת שפורום אינו מקום להודעות וברכות אישיות. ברור שבכל פורום ישנם משתתפים ותיקים שכבר "מכירים" ולכן מרגישים בנח להכניס הודעות אישיות. ישנם מנהלים שאינם מרשים להכניס הודעות אישיות, מורידים אותן או מבקשים שלא לחזור על הודעות כאלה, וישנם פורומים בהם זה מקובל. ראיתי פורומים שהידרדרו בגלל הודעות לא ענייניות, הודעות של "היי", "ביי" "מה נשמע?", "בוקר טוב"...וגם בפורומים שעדיין מקובל להכניס ברכות שלא לעניין זה מעצבן ובוודאי גורם לנשירת משתתפים.משתתפים שזה מרגיז אותם ומשתתפים שמרגישים מחוץ לתמונה,כאילו אינם חלק מהקליקה. צריך לזכור שפורום מיועד לנושא מסויים ולקהל הרחב. זה שנוצרו "חברויות" בין משתתפים שונים של הפורום זה יופי, ונחמד לכתוב תוך התייחסות אישית כשמכירים את דעותיו, מחשבותיו, צורת כתיבתו וכו´ של חבר מסויים בפורום, אבל כשזה מסוייג לנושא הקשור בפורום. טוב, ברור שלא צריכים להיות נורא נוקשים, וכל זה באופן עקרוני. השני , שלא זכית לתגובה מכיוון שלאנשים לא נעים להתייחס להודעה של יום טוב מחשש לפגיעה בו. יום טוב עצמו הוא זה שפתח בהודעה על היומולדת שלו, ולמשתתפים היתה ברירה בין לברך ולמלא את העמוד בברכות שלא לעניין לבין להתעלם ובכך אולי להעליב את יום טוב. הרבה מהמשתתפים בחרו להגיב ולברך, ואני חושבת שטוב עשו במקרה הזה. אני נהגתי כמוך וברכתי במסר אישי. אני שמחה במקרה זה בכ"ז שהמשתתפים הגיבו וברכו את יום טוב. אני יודעת שאין לו נסיון בפורומים אחרים, ולכן הוא לא מודע אולי לגלישת הודעות אל מחוץ לנושא, שד"א זו בעיה שצצה מדי פעם בהרבה פורומים, וחוצמזה יום טוב מכיר הרבה מהמשתתפים או דרך מסרים אישיים או שפגש בהם בהרקדות, הוא לא מתחבא מאחורי כינוי אלא מציג את עצמו כמו שהוא ולכן אולי הוא מרגיש יותר אינטימיות כלפי המשתתפים בפורום מאשר המשתתפים האחרים ולכן הוא שמח לשתף את חברי הפורום ביום שמחתו.

צודקת במאה אחוז

עשית את עבודתי ואני מודה לך. לא רציתי להתערב הפעם, אבל חברה אני חוזר על בקשתי: הפורום מיועד לנושא ריקודי עם. השתדלו לדבוק בנושא ואם אין מה לכתוב אז לא חייבים לכתוב!!!

ירון, בי, והחברשל היקרים- תגובתי.

שלום לכם. לחלוטין לא מסכים עם דעתכם, וקביעתכם. אמנם הפורום הינו, בנושא רקודי עם, אבל גם אני שייך לרקודי עם.(נראה לכם שהייתי נכנס לפורום אחר, ומנחית עליהם, שיש לי יומולדת?). וכל מה ששייך לרקודי עם, שייך לפורום. אל נא נהיה מרובעים, ומקובעים כי אז,כ- 80% מההודעות, אפשר למחוק. רוצים דוגמאות? בבקשה: ***כשחיפשו כאן נעליים, ירון היה בין המגיבים לחיפוש. *** כשמירי חזרה ממרמריס, אתה החברשל היית בין הראשונים שבירכו. *** כשירון נסע לארצות הברית, חצי מהפורום בירך אותו. ***כשנורו יריות ליד הבית של עדה,חברים הגיבו. ***כשאתה החברשל, בישרת שיצאת לפנסיה, גם הגיבו. שמישהו יקום ויספר לי על זה, שזה שייך לרקודי עם. ויש לי עוד מלא דוגמאות, שלפי דעתי היה צריך למחוק. אבל דעתי שונה מדעתכם, אי אפשר לכתוב רק רקודי עם, אפשר וצריך לכתוב גם מה שסביב לרקודי עם,(וזה אנחנו, האנשים.) וכשחברים כותבים, מן הסתם גם ניפגשים ומכירים, כתבתי בשמחה שיש לי יומולדת, כי רציתי לשתף את החברים בפורום, לא ציפיתי למבול של ברכות.(אני באמת מצטער שכך יצא) ולך ידידתי בי: לא מאמין לקלישאה, שחברים ברכו בגלל " אי נעימות " היו עוד המון שבחרו לא לברך, וזה בסדר גמור מבחינתי. אני ממשיך להאמין שמי שבירך, עשה זאת מתוך הזדהות ליום המיוחד שלי, ונכונותו להשתתף בשמחתי, בוודאות כך אני הייתי מתנהג. מתוך מה את בירכת אותי, במסר אישי? על כל פנים, תודה לכם משביתי השמחה. יותר מכל אני שונא צבועים. אני מבקש, מכל מי שיש לו יומולדת, כן לפרסם זאת בפורום, לא ירון, ולא אף אחד מההנהלה, לא יכול להגביל את זה. כולנו חברים בפורום, כולנו מתעסקים ברקודי עם, רובינו נפגשים בהרקדות, וכולנו בני אדם. לא לעניין לשלוח עשרות מסרים אישיים, ולהודיע על יומולדת. תנחתו מהאולימפוס. אשמח לשמוע עוד תגובות של חברים, גם אם הן מנוגדות לדיעותי. שתהיה לכולנו שבת שלום, שבת של הבנה ופירגון.(זה עדיין בחינם, ובממשלה לא דנים לייקר אותו.) יום טוב.

ברוב הפורומים יש מקום להודעות

מסוג זה, פשוט מקדישים שירשור אחד ביום לנושאים האלה כך שהנושאים האחרים לא נדחקים..... פשוט בתחילת היום או כשיש למישהו משהו שהוא לא ממש קשור פותחים הודעה אחת...... אל תגזימו אנחנו לא מדברים ודנים בנושאים שברומו של עולם....... יש מקום גם להודעות אישיות מדי פעם....... יום נפלא לכם......

ליום טוב - תרשה לי לענות בדרכי

אני מודה לך שהוצאת אותי לפנסיה, יש סיכויים , ששנינו ניפגש עוד מעט ...בבית אבות. כי גילי קרוב לגילך. שנית - מנית הרבה חריגות שהיו בפורום, אשר ירון , מידי פעם , ביקש מאתנו , להפסיק עם ההודעות האישיות. אם אינני טועה - אתה פעם , התנצלת על כך. ( אל תתפוס אותי במילה - יכול להיות , שמישהו אחר) אנחנו השתדלנו לנהוג כשורה. גם אני ,כשברכתיך במסר אישי- הסברתי, למנוע הערות של ירון בנידון. מתוך נימוס וכבוד אליך , צרפתי את ברכתי הפומבית, וחיכיתי יום אחד, עד שכל הפסטיבל יגמר, והבעתי את דעתי , בגלוי ובלי צביעות , כמו שכתבת. ואשר להכרזה על יום ההולדת , אספת ברכות כמו ביצים עזובות , ואתה יכול לרשום לזכותך - הישג מרשים מאוד, בהפנטת קהל , שרואים אותך כגורו. יכול להיות שזה עוזר , לאגו שלך , אבל זה לא מענין אותנו - כנושא בפורום - ריקודי עם. כשתהיה "רבקה שטורמן" בגיל 96 , ומפעלך בריקודי עם יהיה מרשים - אולי. כשחברים שלך מבאר שבע, חרפו והעליבו אותך , עם כניסתך לפורום סתמנו להם את הפה, ויצאנו נגדם בשצף קצף. כי העינינים האישיים - לא מענינים אותנו. מה שהם חושבים עליך ועל פועלך, שישאר בבאר שבע. כך גם בברכות. להכריז על יום הולדת - כדי לצער את החברים, ושישתתפו בצערך - מוגזם וחסר טעם. אלא אם כן , הענין טבוע באופיך - לסחוט קומפלימנטים. אומרים אדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו ואפשר להוסיף גם - ביום הולדתו. כשתגיע לגיל מופלג - נעשה לך חגיגת יום הולדת - כהילכתה , ואז נעביר את כל אוהדיך - כבני מרום- להלל ולקלס את פועלך. אבל עכשו - מוקדם מדי.

זוכרים איך הפורומים נקראים בעברית?

קהילות. קהילות של חברים לדעה או לתחביב מסויים. מאחר וזה לא פורום "מומחה" כמו הפורומים בענייני משפט ומיסים, אלא פורום שנועד לקשר בין אנשים שונים, ואולי אפילו להביא אותם להכיר זה את זה - הרי בהחלט יש מקום לברכות כמו ימי הולדת וחגים. בדיוק כמו שריקודי עם זה ריקודים שמפגישים בין אנשים ממקומות שונות, ממקצועות שונים ומתחומי חיים אחרים. לא חושבת שברכות יומולדת שייכות לתחום של מסרים אישיים. (להבדיל ממסרים של מריבות, התנצחויות......) זה לא איזה פורום אקדמי יבש, לא איזה אולימפוס מנותק, זה פורום של אנשים, אנשים שאוהבים לרקוד, שאוהבים לשמוח וכל ניסיון להתעלם מהעניין רק יהפוך את זה לפורום יבש של "איפה יש הרקדה ביום שלישי" וכולי.....

דינדונית-דעתי כדעתך.

הפורום יהפוך למשעמם ומרוחק אם לא יופיעו בו מידי פעם (לא בצורה מוגזמת) גם נושאים שלא קשורים בדיוק לריקודי העם. זה לא יפגע בפורום, רק יהפוך אותו לאנושי יותר ואת המשתתפים - לקרובים יותר (כך אני מאמינה ומקווה).

מה שנכון לחברים מסויימים נכון לכולם

או שמפסיקים לפרסם כל נושא שלא קשור לריקודי עם כמו: יציאה לחופשה, חזרה מחופשה, דיווח על "פצצות", ימי הולדת, נישואים, לידות, גירושין, אהבות ועוד ועוד ומי מאיתנו לא חטא בכך? כולל מנהל הפורום! או שמגמישים את העניין ונותנים לכל החברים החפצים בכך מדי פעם לחרוג ולהכנס לנושאים הנ"ל שלא קשורים לריקודי עם. אני חוזרת שוב אל ה- "איפה ואיפה" וברצינות - מה שנכון לחברה אחת נכון לכל החברים!!! שיהיה לכולכם ערב נעים ביותר.

אם הפורום יהפך לשיח יום יומי

יהיה משעמם. הצלחנו לשמור על רמה ,בכתיבה ובדעות , שביטאנו. קילפנו מעצמנו , אמנם בקושי , את העלבונות האישיים הגסים והבוטים. אם מתחילים בברכות נגיע גם לקללות. וכי למה לא - הרי אנחנו חברים, שרוקדים יחד. לא כל אחד מעריך את חברו - באותה צורה. למה להחזיר את המצב הקודם המכוער. בשביל לומר _ אהלן, מה שנמע, בואי ניפגש מזל טוב, אתה גדול , אתה קטן - וליצור קליקות, כדאי לפנות לבזק , לבקש טלפון רב קוי , ולערוך כל בוקר , שיחת ועידה , בנושאים האלה. הפורום - לדעתי - מיועד לכלל החברים , המתענינים בריקודי-עם , ובנעשה בשטח , להביע דעות בנושאים הקשורים בריקודי עם , ולא לעינינים אישיים. אם אני אשאר בודד , בדעתי, בין חברי הפורום, ודברי יהיו כמו קול קורא במדבר. אצטער מאוד . כשתשנו את דעתכם זיכרו - אני צעקתי בחוצות הפורום : "המלך ערום".

אני עדיין מחזיקה בדעתי.......

כל דבר טוב במידה.... כל זמן שזה לא ישתלט על הפורום ויהיה שרשור אחד ביום שלא קשור לענייני ריקודי עם אני חושבת שיש לזה מקום..... אנחנו פורום דינאמי ואין סיבה שלא יהיו שינויים מפעם לפעם.....

avigal23

New member
זוהי דעתי:../images/Emo62.gif

אז ככה...נכון שהפורום הוא פורום לריקודי עם,אבל בהחלט כמו שנרשם למעלה^ פורום הוא קהילה,ולנו יש מכנה משותף-כולנו אוהבים ריקודי עם... אולי בזמן האחרון הפורום הפך מהנושא הרשמי ריקודי עם לצבעים השולטים במסך,והנה זה נעלם כעבור כמה ימים...אני לא אומרת שמשעמם לקרוא כל הזמן ריקודי עם כי עובדה,אני כאן ואני נהנית כאן. אז הנה עוד נושא שחרג מן הנושא הכללי-ימי הולדת...אני בטוחה שלא כל יום יש למישהו כאן יום הולדת...אז פעם בכמה זמן תהיה הודעה שחורגת מן הפורום בנושא כלשהו...אני יודעת על פורומים שבאירועים כתבו את תאריכי היום הולדת-אני חושבת ששם,בגלל שזה נשאר כל הזמן זה לא קשור לפורום ולכן זה לא מקומו,אבל כאן,פעם בכמה זמן-אני חושבת שמותר-בפורום לא משתתפים רובוטים ודברים חסרי לב ונשמה שאין להם יום הולדת וכאלו אירועים,אז מה? לפרגן קצת אנשים... על הנושא שלברך בכלליות בחרתי במיוחד לא לענות כי האמת(ובלי לפגוע)זה נשמע תינוקי שלומר לא לברך בשם כולנו,אז מה?אז תברכו גם אתם! אני פשוט ברכתי ושתקתי! זוהי עמדתי בנושא...

בי

New member
כל מה שכתבת נכון, אבל...

לא משנה בכלל אם הפורום הוא פורום "מומחה" או לא, העיקרון אותו דבר, השוני הוא רק במי שעומד בראש הפורום. הייחודיות של הפורום הזה הוא בשני דברים: האחד, שמלכתחילה האנשים המשתתפים בו, לפחות חלקם, מכירים זה את זה מתוך ההרקדות, כלומר זה פורום שנוצר מתוך מפגש חברתי, ולא כמו פורומים אחרים בהם המשתתפים אנונימיים, או שהם חברים רק וירטואלית. הדברים כמובן בהסתייגות גדולה, מכיוון שחלק מהחברים לא מופיעים בשמם ושומרים בקנאות על זהותם, אבל עקרונית המפגש יצר פורום ולא הפורום יצר מפגש, שלא כמו בפורומים אחרים שבחלקם החברים נפגשים רק בעקבות הפורום. השני, אין לפורום הזה פורום מתחרה. אם מעניין אותי תחום ריקודי העם, ואינני מרוצה ממה שכותבים המשתתפים בפורום או שאינני מרוצה מדרכו של מנהל הפורם, אין לי אלטרנטיבה אחרת. אין פורום ריקודי עם לא בוואלה, לא באורט, לא בנענע, רק בתפוז. כך שהעיסקה סגורה, ומה שהחברים והמנהל ביחד יוצרים - זה מה יש, ועל זה נסוב הדיון. דרכו של פורום להיות דינמי ומושפע הן מהניהול והן מהמשתתפים, שלא כולם מתמידים ולפעמים חלקם משתנים, ממש כפי שקורה בחוג לריקודי עם. יש חוגים בהם מכריזים על כל יומולדת, ויש חוגים בהם המדריך שומר על ריחוק. כל מה שכתבתי בהתייחסותי הראשונה לנושא היתה ברמה העקרונית, וכך גם כתבתי. כתבתי גם שלא צריכים להיות נורא נוקשים, וברור שיש גלישות לנושאים שמחוץ לנושא הפורום. השאלה, כמובן, ה מ י נ ו ן !!! יש פורומים שבהם בכל יום נכתבים 10 דפים חדשים, ובתקופה מסויימת כל המשכימים קום כתבו הודעה של בוקר טוב. וזה פורום שמכיל משתתפים רבים, ונערכו בו מיפגשים כך שחלק מהאנשים מכירים קצת האחד את השני. מה יצא? כל יום עמוד שלם הוקדש להודעות לא ענינות, אבל מכיוון שאי אפשר לדעת אם בתוך הברכות, בגוף ההודעה, יש מסר שמעניין בנושא הפורום, בוזבז זמן על קריאת הודעות סרק, או לחילופין לא נקראו הודעות שאולי כן מכילות מידע מעניין. בקיצור, זה לא תרם מאומה. ישנו עוד היבט שלא התיחסו אליו כאן, וכבר הזכרתי אות למעלה. הפורום פתוח לכל אדם, וכשנכנס משתתף חדש לפורום והוא נתקל במבול של הודעות אישיות, צחוקים בין חברים וכו´, הוא מרגיש שלא בנח. כאילו יש קליקה של ותיקים. ברור שלא כדאי להגיע למצב זה. בקיצור, למרות שהארכתי, הדברים די נזילים, ובהרבה פורומים הנושא עולה מדי פעם. במבנה הנוכחי של הפורום, כאשר מספר המשתתפים די מצומצם ולא המוני באמת לא נורא כ"כ שמכניסים הודעות אישיות מדי פעם, אפילו אם הן תופסות הודעות רבות. לבסוף, והכי חשוב, צר לי שע"י כך שהגבתי לעניין העקרוני של כתיבת הודעות אישיות נחרבה שמחתו של יום טוב , שכן הנושא עלה בעקבות הודעתו על יום הולדתו. אני מבקשת את סליחתו, וכן את סליחת כל משתתף אחר אשר נפגע מהודעתי. לא לכך היתה הכוונה. אני מאד נזהרת בכבודם של אחרים, ולו חשבתי שמישהו יפגע הייתי נמנעת מלהגיב. שבת שלום לכולם, בוקי

לבוקי - תודה

בוקי , קראתי את מכתבך בריכוז רב - כמה פעמים. הוא מנוסח בצורה אינטליגנטית - אני לא מכירך אישית , אבל אני חותם כאן , שאת מהעולם האקדמי. הצלחת לבטא את מה שאני - בדרכי אומר בחיספוס, התבטאת , בצורה איכותית מעוררת כבוד. גם אני לא רציתי לפגוע בידידנו יום טוב. הוא חלק אינטגרלי מן הפורום. ומאז כניסתו , יש הרבה ענין בדיונים. חששתי מגלישה יתרה , לכיוון האישי. כשהרגשתי , שהצרכים האישיים של המבורך, ושל המברכים - גואים, ושכחו את מטרת הפורום. הגבתי כדי לאזן. עשיתי זאת , בגמר השמחה , וכדרכי , בלי התחמקויות וליקוק. כך אני נוהג בתלמידי ובחברה בה אני מצוי. כשמכירים אותי - לא נעלבים , האמת צריכה להאמר (בנימוס). מי שמבין אותה לעומקה , לא חייב להגיב. חוסר תגובה - היא החזקה ביותר ,במצב כזה. מי שמגיב, כבר רמזתי לעיל : גולל אבן - אליו תשוב. אני מבין , שהעמדתי את המברכים בעמדה לא נוחה - כולל אותי. והם מנסים למצוא דרך מפשרת , בין האמת , של מהות הפורום, לבין רצונם הטוב, להפגין חיבה לחבר יקר. בכל הפורומים, כאשר גולשים לעינינים אישיים נגערים, ומוזהרים. אני מתפלא שקולו של ירון - לא נשמע כאן. יכול להיות , שהוא בחו"ל , או שהוא חולק עלי. אנו לא זקוקים לשוטר - כל אחד ישמור על הגבול.

לבי, איו לי בעיה, שדעתך שונה משלי.

אני מכבד אותה, גם אם אני לא מסכים לה. אבל יש לי בעיה חמורה, עם ההכללה שעשית, ואני מצטט: " חברים בירכו כי לא היה נעים להם, ועשו זאת כדי שאני לא אפגע" חבל שאת חושבת כך, ויותר גרוע שדיברת בשם כל המברכים. מי בדיוק אותם חברים, שבירכו אותי בגלל זה? לא אכעס על אף אחת או אחד, שיקומו ויגידו כך עשיתי, נהפוך הוא, אכבד אותו/ה עוד יותר. חבל שלא אוכל להעביר לך, רק חלק מהמסרים שקיבלתי, מהחברים כאן בפורום, כדי שתוכלי להבין כמה אהבה, ופירגון אמיתיים קיבלתי מהם, והם לא היו חייבים, לפי דברייך, לשלוח לי שום מסר," בגלל אי נעימות". שום שמחה לשמחתי, לא נחרבה ולא הועבה, נהפוך הוא, עדיין חוגג וחוגגים לי. ומאחל לכולם חגיגות כאלה ביום הולדתם, גם לצרי העין, ולמתוסכלים שנבהלו מכמות המברכים. בי יקרה. בי נשבעתי שאינני כועס, ואת יודעת שאני אמיתי. ואני אמשיך להתכתב אתך, במסרים האישיים, כי אני חושב שאת אשה נפלאה. (שימת ליבך שרק את, והחברשל שמתיימר להחליף את ירון, בלי שהמליכו אותו לכך,ודוחף את אפו כל הזמן, לעינינים לא לו, כך היה מהיום הראשון שירון נסע, "איזה פורום נהיה לנו". נשארתם בדיעת המיעוט, ואילו השאר צידד בי.) שתהיה לך שבת נעימה, כייפית ושלווה. (אני מאחל לך לא בגלל " אי נעימות") יום טוב.

קלעת לדעתי

השאלה היא אם אנחנו (או אם מנהל הפורום - ירון) מעוניינים בפורום "מומחה", שלא בונה על אוכלוסיה קבועה, אלא על ביקורים חד פעמיים של אנשים שיש להם שאלה ספציפית או ביקורת ספציפית, או שאנחנו כן רוצים ליצור קהילה - קהילה של אנשים שהמשותף לכולם - שהם רוקדים ריקודי עם. לדעתי, גם אם נפתח פתח להודעות שמעט חורגות מהנושא, עדיין רוב ההודעות בפורום יהיו קשורות לנושא של ריקודי עם. ירון, כמובן שלך הסמכות לקבוע את אופיו של הפורום, בסופו של דבר, אבל שים לב שחסימת כל הודעה בעלת אופי אישי, תיצור לא קהילה, כי אם פורום מנוכר במקצת.. לפעמים יש מישהו בפורום שרוצה לשתף את כל החברים בדבר מסויים, וזה נראה לי לגיטימי, כחלק מעובדת היותנו קהילה. זאת בניגוד להודעות שמיועדות לעיניו של אחד בלבד - ואז יש להשתמש במסרים האישיים.

בדיוק כמו שבריזה כתבה

הרי כל הרעיון ביצירת פורום הוא לאחד אנשים סביב נושא מסויים.... כל עוד הברכות והשיתוף נעשים במינון מתאים, למה לא?

למעלה