אני כל כך עצבנית על ביטוח לאומי שאני חייבת

EdisonGirl

New member
באמת מעצבן ביותר

אני נכוויתי מחברת החשמל שגבו ממנו סכום רצחני באיומי עיקולים והוצאה לפועל אחרי שאני לפני כמה שנים הגעתי אליהם למשרדים והחננתי לשלם את החוב שלי. אז הם היו אטומים ואחרי שנים פתאום קופצים אלינו עם חוב כאילו שסירבנו לשלם, והתחמקנו!

וביטוח לאומי- הייתי באוברדרפט שלקח לי שנה שלמה להתגבר עליו, אחרי שעיקלו לי את החשבון ודחקו אותי לפינה לשלם להם חוב שהצטבר במשך השנים אצלם. אני עדיין לא מבינה מי הדפוק שחשב על זה, שאדם שלא עובד, ואני לא מדברת על פרזיט, אלא על סטודנט שנעזר בהורים, למשל, צריך לשלם. מאיפה הוא אמור לגרד את זה לעזאזל?! ועוד זה היה בתקופה שאסרו על נכים לעבוד.
זה כ"כ מגוחך- בנאדם רוצה לעבוד ואתם לא נותנים לו. במקום זה אתם נותנים לו קצבת נכות שאתם גובים מכולם- גם ממי שאין לו באותו שלב של החיים.

מה את מתכוונת לעשות?

im mitzi

New member
את יודעת מה יותר מעצבן?!

שבוע שעבר היתה לנו שיחה בדיוק על זה בעבודה.
ישבנו אני ועוד שתי חבורות, אחת מהן חרדית, ודיברנו על בחורי ישיבה שמקבלים כסף על הזמן שהם לומדים (גם אם זה רק 900 שקל) בעוד שסטודנטים לא מקבלים כלום וחיילים בסדיר מקבלים 300 (מקסימום 800, אבל גם אז עם סיכון מסויים).

החרדית אמרה שפשוט החילונים לא יודעים איך לעבוד על המערכת ושאצלהם החרדים שלא עובדים לא משלמים כלל ביטוח לאומי ומקבלים 900 שקל שמגיע להם.
מיותר לציין כי הפיוזים טיפה עלו, אבל עדיין שמרנו על תרבות דיון בלי ירידה לפסים אישיים.

EdisonGirl

New member
חלוקת הכסף במדינה הזו

לפחות מהמידע שנגיש לנו, הוא פגום מהיסוד!
זה ממש נראה כאילו שווה להתבטל, כי אלה שמקבלים כסף הם אלה שמתבטלים ומצליחים מסיבה מוצדקת, או לא, לקבל משכורת חודשית- זעומה אולי- אבל עדיין משכורת, בעוד האנשים שלומדים כדי להשיג מקצוע, משרתים את המדינה או קורעים ת׳תחת בעבודה שמביאה משכורת מצחיקה לא זוכים לשום עזרה שהיא- רק מקבלים עוד ״מתנות״ בדמות חובות שהם חייבים לשלם, כי אחרת מרוב עיקולים ורדיפות לא יהיו להם חיים וכנראה שזה יותר גרוע מחובות כבדים ומינוסים מתמשכים.

במקום לעודד לעבוד ולשרת את המדינה- מעודדים בטלה.

והחרדים, אני לא רוצה לשפוט אותם, אבל אני לא מבינה איך הם מצליחים להצדיק את הלקיחה של כסף, ולא משנה כמה ואם הוא בכלל מזיז לך ולי בכיס או לא, מבלי לתת משהו בתמורה. והסיפור של יששכר וזבולון לא עובד עליי. לא כל חרדי מסוגל לשבת מבוקר עד לילה וללמוד. לא כל אחד. סורי, אבל יש גם חרדים שהם לגמרי זבולון, או לפחות היו צריכים להיות.

im mitzi

New member
לא מכירה את הסיפור

וגם אני באה מבית חרדי ואני עדיין לא מצדיקה את זה.
האחים שלי לומדים בחיידר וישיבה ואני מאוד בעד הגיוס שלהם בבוא העת, שיתרמו גם משהו למדינה לפני שהם יבואו בדררישות שמגיע להם משהו בלי לנקוף אצבע.

מה שיותר מרגיז זה שכל המצב הזה עם החרדים התחיל בשנות ה90, שזה יחסית לא מזמן, ועד לאותה נקודה כולם יכולו לתרום ולעבוד ולא הרוויחו שום דבר בחינם.
בסך הכל לפני 20 שנה וכבר יש דרישות שמגיע להם, והסיבה שהכי צורמת זה שהם פשוט לא יכולים לפרנס את עצמם כי הם לומדים. יש מספיק סטודנטים שלומדים ומפרנסים את עצמם כי אין מאין.

EdisonGirl

New member
טוב, לא מדובר באותו סוג של ״לימוד״, את יודעת

אבל אני יחד איתך באותה נקודה, ותגגלי ״יששכר וזבולון״- תביני למה הם כ״כ מבוצרים בעמדה שלהם, וכמה התפיסה שונה, אע״פ שאת מכירה אותם מהמשפחה שלך...

im mitzi

New member
זו בדיוק הנקודה

הלימוד שלהם לא יתרום למדינה שלנו כלום, הוא תורם לעצמם להיות מלומדים וגדולים בתורה, לי, לך ולאחרים זה לא מזיז.

סטודנט שלומד רפואה, ארכיאולוגיה, מדמ"ח או כל דבר אחר תורם לכלכלת המדינה והוא זה שצריך, לדעתי, לקבל הטבות וכספים על תרומתו, לא אותו אברך שיושב "כל היום" ומתפלל "עבורי".

EdisonGirl

New member
מזיז? בהחלט לא, מועיל? מבחינתם כן.

תעיפי מבט בסיפור יששכר וזבולון- זה מסביר את התפיסה שלהם. מבחינתם הם כמו צבא ואולי אף יותר בחשיבותם בשמירה על ביטחון המדינה והאזרחים.

ובינינו- לא תמצאי הרבה סטודנטים, ולא משנה כמה המקצוע שלהם מועיל למדינה, שיגידו לך שהם לומדים למען המדינה, למען הכלכלה, למען הכלל.. הם לומדים בשביל עצמם, בשביל המשכורת הגבוהה, מתוך עניין או מאינטרסים אחרים. בעיניי, כולנו מונעים אינטרסים בדרך זו או אחרת בכל תחומי החיים.

im mitzi

New member
אני יודעת את כל זה

הם מאמינים שהם תורמים, בזמן שאחרים מגנים על גבולות המדינה וחיילים אחרים (שכמובן לא בצבא שלהם) נחטפים, כי מי בתכלס רוצה לחטוף אותם? הם קשים לתחזוק.

אני מסכימה איתך שכל אחד לומד בשביל עצמו, אבל בראיה רחבה יותר, כל סטודנט שלומד ומרוויח כסף תורם לכלכלת המדינה, ובכל בעצם תורם למדינה כסף שילך בסופו של דבר לחרדים שלא תורמים בכלום, זה כמובן מנקודת המבט של החילונים.

החרדים מבחינתם מתפללים למטרה אחת, "להציל" את כל הנפשות הטועות בדרכם, במטרה שהמשיח יגיע.

NEO83

New member
הם מתפללים למען המדינה? למען החיילים?

מבחינתם המדינה יכולה שלא התקיים, גם הכלכלה יכולה שלאל התקיים, מבחינתם יש רק הלימוד...

EdisonGirl

New member
מתפללים? אני לא בטוחה

אני לא מומחית לענייני חרדים או משהו, אבל גם לי מה שידוע זה שהם מעדיפים את הערבים על פנינו וחיים איתם בשלום יותר מאשר אחיהם מזרמים אחרים ביהדות או חילוניים. מאידך, הם לא ניתקו את עצמם מהעם או משהו. הרעיון הוא שיש 2 תפיסות- אחת היא "להביא את הגאולה", והשניה היא להביא את המשיח, ורק אז תגיע הגאולה. לפי התפיסה שלהם, ככל הידוע לי לפחות, הקמת המדינה היא מעין זירוז הגאולה, וזה משהו שאסור בתכלית האיסור לעשות בעיניהם, ולכן הם לא באמת מוכנים להיות חלק והיו מעדיפים שהמדינה הייתה קמה באוגנדה למרות שעדיין חושבים בדיוק כמו כלל הציונים, שהארץ הזו שייכת לעם הזה.

NEO83

New member
בשורה התתונה

הם נטל והם לא באמת תורמים למדינה, אפילו לא על ידי הלימוד שלהם.

מסכימה, ונוגעת קצת בנקודות אחרות

יש לי אחות נכה, עם 120% או 150% נכות (לא זוכרת כמה זה מוגדר), מה שאומר שהיא לא מסוגלת לעשות שום דבר בעצמה (דיבור, הליכה, ישיבה עצמאית. כלום). בביטוח לאומי חשבו שאמא שלי ביקשה ממנה לשחק את עצמה נכה, ורצו שיוכיחו שהיא לא מסוגלת לעמוד לבד (אשכרה רצו שאמא שלי תחזיק אותה ותעזוב אותה, ויראו שהיא באמת לא מסוגלת לעמוד בכוחות עצמה. פקידה מטומטמת).

שתי חברות שלי מהלימודים, לעומת זאת, הוכיחו שיש להן הפרעות למידה קשות (לא ראיתי שהן יותר קשות משלי, אבל בסדר), והן קיבלו כל אחת לפטופ, עזרה של כמעט 1000 ש"ח בשכ"ד, ועוד כסף למחיה ולרכב, ומימון של שכ"ל ל-3 שנים (אפילו רטרואקטיבית).
מן הסתם יותר קל להגיע לציונים מטורפים כשיש את כל הזמן שבעולם לשבת וללמוד.
אחת באמת ניצלה את זה, וסיימה בהצטיינות. השניה לא עושה שום דבר, אוהבת לתרץ כל דבר שלא מצליח לה בהפרעות ה"קשות" שלה (יש לי אחות עם הפרעות יותר קשות משלה, והיא רק בת 14, ובחיים לא שמעתי אותה מתרצת שום דבר, אלא מנסה להוכיח את עצמה יותר מכולם), ואפילו לשטוף את הכלים ולנקות אחריה כמו שצריך- היא לא מסוגלת.

אז עכשיו אתם מבינים את שיקול הדעת של המוסד לביטוח לאומי?

EdisonGirl

New member
כי בביטוח לאומי לא מביניםאת החוק הבסיסי

שכל שאדם "מתמסכן" יותר, כך יש לחשוד יותר בכוונותיו ובאמינותו. אתם, אני בטוחה, לא מנסים להתמסכן אלא מציגים עובדות, ולא מרגישים שצריכים להתאמץ, כיוון שבאמת באמת מגיע לאחותך קצבה, ואז- הם מתחילים לחשוד. טיפשות.

al19

New member
בקשר לחרדים פה.. שדיברתם

תראו,
אני במקרה קצט מכיר את העולם הזה.
וכל עוד אני לא בעדו כל כך, אני ממש לא קוטל אותו כמוכם
נכון חרדים הם נטל והם לא תורמים למדינה והכל. ואתם צודקים ב100 אחוז
אבל אתם לא מבינים כמה העולם שלהם כל כך כל כך שונה מהעולם שלנו, יש להם ממש עולם משלהם, עם הכולל, והלימוד, וההלכות והכל...
בקשר לזה שהם לא עושים כל היום כלום ??! אני לא בטוח.
יש להם השקפת עעולם מאוד מאוד שונה משלנו
אבל אני רוצה לראות פה אחד שיילך לכולל לשבוע אחד אפילו וישמור מצבות שבוע אחד אפילו
ואחרי זה יבוא ויגיד לי שהוא בשבוע הזה לא עשה כלום.. .
בכל מקרה יש דברים שזה הרבה יותר קשה לחיות במסגרת שלהם משלנו , ויש דברים שהרבה יותר קשה לחיות במסגרת שלנו משלהם
אבל אני אומר שלא צריך לרדת עליהם
זה לא אשמתם שהמדינה פועלת ככה וזה גם לא אשמתינו
זה אשמת הטבע האנושי,

המשך בפוסט הבא...

al19

New member
המשך...

קודם כל כן .. חס וחלילה וחס.. התכוונתי למצוות.. לא למצבות .. חח
אבל אני אומר תלמדו את העולם לפני שאתם קוטלים אותו

אני פשוט אומר שהם מאוד מאוחדים, ואיחוד הזה זה נותן להם כח
וכח משחיט אין מה לעשות
אז כן
הם לא עובדים והם פרזיטים ואין לי בעיות אם הם מאמינים שזה וזה וזה.. שיאמינו מצידי ויעשו מה שהם רוצים לפי האמונות שלהם אבל שלא ייתנו להם שקל על זה. שכאילו שהם ירוויחו את מה שהם מייצרים.
אין הגיון בלהביא להם שקל

ונכון הממשלה זה הייצוג שלי ואני משלם מיסים לממשלה כדי שתנהל בסופו של דבר חיים שאני רוצה וחיים טובים בשבילי
אבל שהיא לוקחת את הכסף שלי ועושה איתו משהו שאני לא רוצה לעשות איתו ולא תורם לי בשום אופן
פה יש בעיה
ונכון אין לנו מה לעשות בנושא הזה חוץ מלעבור לחול
ונכון הרבה עוברים לחול
אבל מה אתם באמת רוצים לעשות !??!?!?!
היתה הפגנה מליון איש !!! מליון איש הפגינו
זה לא עזר
אז מה כן יעזור ? מה ?

EdisonGirl

New member
אני לא קטלתי אותם

אמרתי בדיוק את מה שאמרת- שיש להם תפיסת עולם שונה משלנו. אני רק לא אוהבת שבנאדם בא לקחת משהו ולא נותן משהו בתמורה, ואני אפילו לא טוענת שכל החרדים כאלו.

למעלה