אני כל כך שונא את השגרירות!!!

gesus

New member
אני כל כך שונא את השגרירות!!!

עכשיו קיבלתי מכתב שהם לא מכירים באף ניסיון תעסוקתי שרכשתי. הם לא מוצאים מסמכים המעידים על הניסיון כשהם טרטרו אותי לתרגם את כל המסמכים שלי אחרי שפתחו לי תיק וגם לא טרחו להחזיר לי אותם!!! עכשיו אני צריך להזכר כמעט שנתיים אחרי אילו מסמכים הגשתי ועל מה הצהרתי. יש לי הרגשה שהם פשוט זרקו את התרגומים או איבדו אותם איכשהו ואין לי מושג מה אני אמור לעשות עכשיו.

לא שמרת צילומים של כל התיק שמסרת להם?

ושל כל מכתבי הניסיון ושל התרגומים? זה היה צריך להיות לך מוכן בשלוף. מצטער שאני שופך לך מלח על הפצעים, אבל מכיון שהניסיון ששלך בנוי מחתיכות של פחות משנה, אתה צריך להיות סופר יקה בקטע הזה. בינתיים גם צברת מספיק ניסיון נוסף, כדאי שתכין מחדש את כל הניירת שמוכיחה את הניסיון שלך כולל דו"ח ביטוח לאומי עדכני ומכתבי מעסיקים באנגלית או מתורגמים על ידי נוטריון, ותיגש עם זה לעמוד בחלון. ותקרא את המכתב שלהם שוב באופן יסודי. האם זה מכתב שמודיע לך שהתיק נסגר ושבקשתך נדחתה, או בקשה להציג מחדש את הוכחות הניסיון? משתתף בצערך.

gesus

New member
לא שמרתי...

אני יודע, פשוט קיוויתי שהם יודעים לשמור על מסמכים. במיוחד כאלו שהם ביקשו ממני באופן מיוחד כמו התרגומים. צברתי ניסיון, אבל על הניסיון הקודם שלי הם מתרעמים כי יש חפיפות עם עוד דברים שעשיתי. מחר אני אלך לשם לראות מה יש להם ואנסה להבין איפה הבעיה ובמקביל אני אכין מכתבי מעסיקים מהשנתיים האחרונות.

נו אז תפסיק לבכות, ותבנה מחדש את תיק הניסיון

לצורך הוכחת הוותק מבחינת סתירות וחפיפות, תסתמך רק על המסמך המעודכן של ביטוח לאומי. לך לשם מחר פיזית ותוציא תדפיס אל תחכה לדואר. בהצלחה.

gesus

New member
הזמנתי טופס, אבל אני אקפוץ לשם עכשיו להוציא

אותו ידנית. מה שלא ברור לי זה איפה אותם תרגומים של מכתבי מעסיק ותלושי שכר שצרפתי להם. הם בעצמם כתבו לי שבמכתב שצרפתי להם שמסביר את שלל המשרות כתבתי שמצורפים תלושי שכר. אם זה המצב, מדוע לא אמרו כלום במעמד פתיחת התיק?

gesus

New member
זה בסדר, יש לי אחד ליד הבית בר"ג

מה שכן, לכל מי שעלול להתקע במצב כזה שצריך דחוף מסמכים מבט"ל, מומלץ להצטייד בסיסמא מראש כדי להוציא את התדפיסים הללו מהאוטומט. עכשיו אני יושב עם התדפיס הזה שמשום מה התעלם ממה שעשיתי בשנת 2007, אבל זו כרגע הבעיה הפחות קריטית שלי.

lironshn

New member
הביטוח הלאומי לא מעודכן און ליין

בעיסוקך. הסדר הוא שרק אחרי שמס הכנסה מקבל את הנתונים האלה (באמצעות המעסיקים/רו"ח של המעסיקים) הנתונים מתעדכנים במוסד לביטוח לאומי, לכן נוצר delay של למעלה משנה במוסדות.

Astroo

New member
זהו שלא מקבל

בט"ל אפילו לא יודע להעביר נתונים בין מחלקות שונות של עצמו, שלא לדבר על שיתופי פעולה עם רשויות אחרות. בגלל זה גם בזמנו נגנזה ההצעה להפסיק לשלם קצבת ילדים לבעלי הכנסות גבוהות, כי בט"ל לא יודע מה ההכנסה של כל מבוטח.

נו באמת

הרי המעסיק מפריש בטוח לאומי ובטוח בריאות מהברוטו, ועצמאים מדווחים על הכנסות באמצעות תלושים. ואלה שמגישים דו"ח שנתי למס הכנסה מקבלים לא פעם החזרים מבטוח לאומי, או (בתדירות יותר גבוהה) דרישה לתשלום נוסף. בהחלט הם יודעים על השומה שלך, אם כי באיחור של כמה חודשים.

Astroo

New member
ניסית את זה באופן אישי?

הגשתי הרבה פעמים דו"ח שנתי וקיבלתי החזרי מס, אבל מעולם לא קיבלתי החזר בט"ל בשיטה הזאת.

dana631

New member
אתה ממש טועה

היה לי סרט עם ביטוח לאומי, רדפו אחרי שאני לא משלמת, כי לא היה להם שום מידע על זה שאני מועסקת, ושהמעסיק הפריש. אני לא מדברת על חודשים אחורה, אלא על שנים אחורה, ולא על מעסיק אחד, אלא על כולם! הם בעצמם הודו שהם לא מקבלים שום מידע מאף מקור - יהיה זה המעסיק, מס הכנסה, או "you name it", כמו שאומרים, ושזו חובתי לעדכן אותם. היו עיקולים על חשבון בנק, קופות גמל - זה היה אשכרה סרט, וכל זה - כשכל הזמן הופרשו דמי ביטוח לאומי!!!!

תלתל11

New member
ועוד דוגמא -

גם לי כמעט עיקלו את חשבון הבנק, על "חוב" שהמציאו לי שנים אח"כ - בדיוק על תאריכי תקופת השירות הצבאי שלי. כשהבהרתי להם שבאותו זמן הייתי חיילת, הם טענו שאין להם איך לאמת את זה, ואני הייתי צריכה לרוץ לקצין העיר להוציא אישורים על שירות צבאי. בכל מה שקשור לביטוח לאומי, שום תסריט אינו אבסורדי מדי - הם מתעלים על עצמם כל פעם מחדש.

vhkv7

New member
וואללה- גם לי קרה בדיוק אותו הדבר...

"נעלמתי" להם מהמחשב לכמה שנים- ואח"כ הייתי צריכה להוכיח שבמקרה באותו הזמן הייתי בצבא. ללא ספק הם מגדירים את גבולות האבסורד כל פעם מחדש.

לא יודע חבר'ס

אני הייתי עוסק מורשה המיוצג ע"י רו"ח מאז 1994, ולפני זה הייתי מגיש לבד תאומי מס כל כמה חודשים כי היית מועסק (שכיר) בעיקר בהוראה ותרגומים, וקופץ הרבה מקום למקום. מאז 1995, כל שנה הייתי מקבל פנקס טפסים מביטוח לאומי עם הסכום לתשלום החודשי. החישוב היה מוסבר בדף הראשון, והיה מבוסס על השומה של מס הכנסה, עם שנה איחור, עם חישוב נכון של הכנסות והוצאות מוכרות. כמובן שאם הייתי חייב להם כסף בסוף שנת המס, הם היו מהר מאוד נזכרים ומבקשים יפה את ההפרש. פעם אפילו הגיע לי מעקל הביתה. נכון שבכל המוסדות האלה הברדק חוגג וחלק מהפקידים תת-רמה, אבל הסיפורים שאני קורא פה, גם אם איני מטיל ספק בנכונותם, לא נראים לי מעידים על הכלל. מצד שני, ייתכן שהם פקששו כל הזמן והרו"ח שלי הגן אותי מרוב התסבוכת. לך תדע.

למעלה