אני כל כך שונא את השגרירות!!!

lironshn

New member
המוסדות בישראל מבחינת העברת המידע, היחס

והשירות מתחת לכל ביקורת, זה ידוע. השיטה כאן היא בכל מקרה שביטוח לאומי מעודכן באמצעות מס הכנסה. פעם בשנה נשלח למס הכנסה טופס ממוחשב שנקרא טופס 126 (בתקליטורים) ואז דיווחי המשכורות (ומדובר על שכירים) מועברים לביטוח לאומי. מי לא קיבל פעם מביטוח לאומי הודעות על חובות? אגב, לא כל המעסיקים מעבירים את הנתונים האלה למס הכנסה וגם יש הרבה מקרים שהם מאבדים את החומר. ונכון, כל מחלקה בביטוח לאומי מתפקדת באופן עצמאי ואין סנכרון בין המחלקות.

shipy1234

New member
בגלל זה הרבה אנשים בוחרים להתנתק מהם

עם ההגירה ולא להמשיך לשלם את התשלום המינימלי החודשי. אני עדיין לא החלטתי בעד או נגד כי יש את העניין של הכופר.

lironshn

New member
למה להמשיך לשלם אם מרכז החיים עובר למקום אחר?

אני חושבת שאני אשלם רק בשנה הראשונה כדי שהאמא הפולניה שלי תישן בשקט

shipy1234

New member
ואם אחרי שנתיים-שלוש תחליטי לחזור לישראל?

הבנתי שצריך לשלם כופר או להמתין מספר חודשים לחידוש הזכאות לביטוח.

predoc

New member
אנחנו בסרט הזה עכשיו

מזל שכל החשבונות רוקנו וניסגרו לפני שעוקלו ולא נישאר כלום בארץ אולי קופות גמל שיתפחו בגיל 69

tanisha

New member
רעיון טוב

נוטריונים צריכים לשמור עותק של כל דבר שהם חתמו עליו

joe2b

New member
הצד החיובי זה שהסתכלו על התיק שלך

ועכשיו אתה יודע מה מטריד אותם, ויש לך 60 יום לתקן. אני באמת הייתי מוציא תדפיס חדש מבט"ל ומצרף הוכחת נסיון עדכני, ואח"כ הולך עם זה לשגרירות ובודק מה עוד הם צריכים. לדעתי, הם לא איבדו את המסמכים שלך אלא שהם לא יוצאים מהפלונטר שעשית להם עם שברי וחלקיקי נסיון. לכן, עכשיו, שיש לך נסיון קצת יותר מסודר, תנסה לתקן את התיק בעזרת זה. אגב, האם אתה זקוק ליותר משנתיים נסיון מקצועי לצורך ניקוד הסף? אם כן - תתמקד, לדעתי, בקטעים היותר מסיביים (מבחינת זמן) של הקריירה, ותנסה לאתר מעסיקים ולקבל מכתבים שיאשרו את הנסיון. ושיהיה לך המון בהצלחה.

gesus

New member
האם הם יאשרו לי ניסיון שהצטבר לאחר הגשת התיק?

לדעתי הם כן איבדו את המסמכים כי אותם מסמכים שהם כתבו לי שאין להם הם אותם מסמכים שכן השארתי אצלם.

shipy1234

New member
עומר, לדעתי זה הזמן לגשת לעו"ד/יועץ

ראשית, אני מצטער יחד איתך. שנית, אתה לא מכיר את כל הכללים וגם בפורום לא כי זה מקרה חריג. במקרה היחיד שכן הוזכר כאן של מישהי שלא הוכר לא בחלק מהניסיון התעסוקתי היא ניגשה לעו"ד והוא כתב מכתב וזה הסתדר. שלישית, לא עובד? לך תלמד שם תואר שני. זה מה שאני הייתי עושה בדיעבד.

gesus

New member
אני מחר אלך לשם לברר את העניין לעומק

מסמכים שהיו אמורים להיות אצלהם לא אצלם וזה משהו שאני יכול לטפל בו בעצמי. אחרי שהתמונה תתבהר אני אראה אילו מסמכים אני צריך להעביר להם ואז אחליט איך אני פותר את הבעיה הזו. לעשות תואר שני בקנדה זה ככל הידוע לי כמה אלפי דולרים בשנה רק לשכר לימוד. אם זה המצב אני מעדיף לעשות אותו באחת ממדינות אירופה בהן אני לא אשלם שכ"ל. זה גם לא יתן לי משהו שלא אקבל בלימודים באירופה. ועוד משהו שעכשיו אני רואה בהערות שכתבו לי. בטופס IMM008 לא ציינתי את המקצועות שעליהם לא הצהרתי שאני רוצה ניקוד. בדיעבד צריך להצהיר על על תעסוקה שמופיעה בטופס רציפות תעסוקה. אני מאמין שברוב המיקרים אין פסיפס על עבודות כמו אצלי, אבל אצלי מי שנמצא במצב כמו שלי כדאי למלא את הטופס בחפיפה למה שבטופס של בט"ל.

lironshn

New member
הם לא אמורים להגיד משהו על מילוי לקוי

בזמן פתיחת התיק? כמה מעסיקים היו לך?

shipy1234

New member
לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון

אבל אני במהלך החודשיים שאספתי מסמכים לפני ה- PR ניהלתי מספר תכתובות עם ביטוח לאומי במטרה לתקן את הרישום אצלם לתאריכים הנכונים (שלחתי להם מכתבי מעסיק, תלושי 106, ותלושי שכר של המעסיק האחרון) הכל במטרה שהרישומים שם ישקפו נכונה את עברי התעסוקתי כפי שרשמתי בטפסים. בסופו של דבר היו כמה הבדלים של חודש-חודשיים אבל בהתחשב בכך שהיה לי מעסיק עיקרי במשך תקופה ארוכה הערכתי שזה פחות עקרוני.

Astroo

New member
../images/Emo45.gif זהו צד מאוד חיובי למגישי 2006

זה אומר שכבר עובדים על התיקים של פברואר 2006. ז"א שלכל היותר בעוד שנה יטפלו בספטמבר 2006.

הנעלם הגדול, הוא כמות התיקים שהוגשה באוגוסט

וספטמבר 2006 . יכול להיות שבגלל השינוי והמלחמה, הוגשו בחודשיים האלה תיקים למכסות של שנתיים.........אל תשכח שהם חטפו הלם באוקטובר ושינו בשלב הזה את מכתב השנה למכתב של 24 ומייד אחר כך למכתב 30-24.......להערכתי כל מי שהגיש עד יולי 2006 יטופל בלוח הזמנים הידוע. אחר כך? נעלם לא ברור.

lironshn

New member
אם המלחמה התחילה בקיץ

אז לקח זמן לאנשים עד שהם התארגנו לפתוח תיק. אני מקווה שהם יעמדו בכבוד בכל התיקים

Astroo

New member
אין סיכוי שאנשים שהחליטו להגיש בגלל המלחמה

הספיקו להגיש באוגוסט את התיק המלא.

ידענו על השינוי בשיטה ועל השקת התהליך המפושט

כבר באפריל-מאי, והיו הרבה אנשים שהעריכו שבספטמבר תהיה הצפה אדירה בכמות התיקים כי התהליך המפושט הוא פשוט מאד לביצוע, ומאפשר לתפוש מקום בתור. ולכן הרבה אנשים עשו מאמץ לאסוף את כל המסמכים ולהגיש מוקדם ככל האפשר כשיש להם תאריך יעד של אוגוסט, אני מניח שחלק הגישו כבר ביוני יולי אבל רבים דחו לרגע האחרוןם אני מניח שבשבוע האחרון של אוגוסט בלי קשר למלחמה הוגשו הרבה תיקים. אחר כך בגלל המלחמה וקיומו של הליך מפושט אני מניח שהוגשו מאות תיקים עד סוף 2006.

Astroo

New member
נכון,אבל לא מדובר בכאלה שהקדימו את ההגשה בשנה

לכל היותר, אנשים שהתכוונו להגיש בספטמבר-אוקטובר התאמצו והגישו ביולי-אוגוסט.

למעלה