אני לא יודעת מה יהיה איתי

orlyfu

New member
אני לא יודעת מה יהיה איתי

זאת שוב אני, מי שעוקבת קצת, יודעת שההודעות שלי כאן לא אופטמיות, בלשון המעטה. יובל שלי בגן (חצי יום בנתיים), ופתאום נוצר מצב שאני חייבת, חייבת, למצא עבודה כי אנחנו צריכים עוד כסף. מכיוון שאומנות היא אהבתי המקורית, חשבתי לנסות להתפרנס קצת מזה וסה"כ להשאר קרוב לבית. בהתחלה זה היה נראה שאני צריכה להרוויח מספיק כדי לכסות את הגן של יובל. עכשיו מסתבר שאני חייבת להרוויח כפול לפחות. ניסיתי להריץ קורסים לאומנות לילדים. יצרתי קשר עם אנשי מפתח והם פרסמו את החוגים. אני עוד לא יודעת אם זה הצליח או נכשל, כי צריך לחכות ולראות אם יש נרשמים. חוץ מזה אני מעצבת תכשיטים וחשבתי להשתדל ולמכור עוד מהם. אז מה הבעיה? בעלי רואה שכל התהליך לוקח יותר מידי זמן, ועוד לא רואים ממני כסף. אז אחרי שבזמן האחרון הוא דחק בי לנסות לסגור עוד ועוד חוגים, הוא פתאום לא מגבה אותי יותר, מרפה את ידי ורוצה שאני אמצא עבודה מסודרת. עבדתי 3 שנים בתור מתכנתת מחשבים, אבל שנתיים+ אני כבר לא עובדת. אני שטרפתי ראיונות עבודה לארוחת בוקר, לא מסוגלת לראות את עצמי יוצאת מהבית לראיון. אני לא רואה את עצמי משתלבת בחזרה בעולם התיכנות מכל מיני סיבות. איבדתי לחלוטין את הביטחון שלי בעצמי. הישיבה בבית פשוט גרמה לי לאבד את הערך העצמי שלי. הזוגיות שלי בקאנטים ואני פשוט על הפנים. מחר אני נוסעת למכון כזה (לא רוצה לציין את שמו) כדי לפגוש פסיכולוגית שאמורה לעזור לי להכין את עצמי לראיון. אני די סקפטית בקשר לזה כי אני לא חושבת שמישהו יכול לשנות את המציאות שלי. אם אני בת 37, ויש לי תינוקת בת שנה, ושנתיים לא עבדתי, אז זה מה שיש. וגם אם אני אשלם 450 ש"ח זה לא ישתנה. אני ממש מיואשת מעצמי. לא יודעת איך לצאת מהמרה השחורה הזאת. אני מרגישה שהעולם קורה במקום אחר, ולי אין חלק בזה יותר. מקוה שלא דיכדכתי אתכן מידי. תודה למי שקראה עד כאן. לשיפור מצב הרוח אני מצרפת כתובת של אתר בו אפשר לראות מעבודותי.

אנידס

New member
אכן לא קל כשהתמיכה קצת מתעמעמת

קודם כל אני חושבת שאת צריכה להבהיר לאישך שאתם יחידה כלכלית אחת ולא שני שותפים לעסק ולכן לא צריך להיות כאן שיקול של מכניס כסף או לא. ישנם דברים שאת תורמת למערכת שלא מתוגמלים בכסף ולכן קל להעלים מהם את העין. אגב, אני כמעט בטוחה שהעובדה שאת "יושבת" בבית (או יותר נכון עובדת בבית) מאפשרת לו לצאת בראש שקט לעבודה ולבנות את הקריירה שלו בניחותא. שנית, לגבי הביטחון שלך, אין מה לעשות את חייבת לעבוד עליו. התראיינות זה כמו רכיבה על אופניים - אםידעת לעשות זאת קודם לכן תצליחי לעשות זאת שוב. אמנם יש נסיבות מסויימות העלולות להיתפס בעיני מעסיקים מסויימים כמגבלות, אך כמעט לכל עובד פוטנציאלי יש מגבלות עליהם מנסים לחפות באמצעות תכונות, הישגים וכישורים אחרים (אני כבר יכולה למנות כמה שמתגלים לאור קריאת דברייך: גמישות, למידה מהירה, אחריות ועוד). שלישית, אם החלטת שאת מעוניינת להיות עצמאית ולתת שיעורים לילדים (רעיון נהדר) תשקיעי את עצמך ברעיון. ישנם מקומות אליהם את יכולה לפנות כדוגמת מת"י לשם עזרה. כמו כן, את יכולה לחפש עבודה חלקית שתלווה אותך עד שתעמדי על הרגליים - כך לא תחושי שאת מתפשרת על משהו. מקווה שעזרתי ולו במעט, רוצה רק להדגיש דבר חשוב אחד שלפעמים אנחנו שוכחים: אדם אינו נמדד רק בכמות הכסף שהוא מרויח ובעבודה שלו. וחוצמזה שולחת לך
לעידוד

orlyfu

New member
אנידס, כתבת דברים מאד נכונים

אין ספק שכל זמן שהכסף הספיק, לבעלי היה מאד נח שאני מגדלת את הבת שלנו והוא הולך לעבודה כל בוקר רחוץ ומסורק למשעי (נגיד..). והדברים שאני עושה בבית שאין עליהם תגמול כספי גם אין לגביהם הערכה. הם מובנים מאליהם. באשר לאיך שאנחנו נמדדים, אני מרגישה שבחברה שאנחנו חיים בה אנחנו כן, ומאד נמדדים לפי מה שאנחנו עושים וגם לפי כמה כסף יש לנו. אז הענין של הכסף אף פעם לא נחשב בעיני. אף פעם לא רציתי להיות מליונרית, אבל לעסוק במשהו מכובד שאני ארגיש טוב איתו כן ענין אותי תמיד. ולכן קשה לי מאד לקבל את זה שהייתי פעם משהו (אחרי עבודה קשה ומאומצת) שאני לא יכול להיות יותר.

niritcat

New member
חבל על הזמן...../images/Emo45.gif

עבודות יפהפיות. ממש. ניסית למכור לחנות? ואגב, למה חוג לילדים? למה לא חוג אומנות לנשים בו תלמדי איך לעשות תכשיטים כאלו?

orlyfu

New member
תודה על המחמאות. ניסיתי למכור

בחנויות. הבעיה היא ששם אני מקבלת חצי ממה שאני מקבלת אם אני מוכרת ישירות למישהו. שמתי דברים בכמה חנויות ומכיוון שזה לא היה ערב חג, הם שכבו שם כאבן שאין לה הופכין. למה חוג לילדים, כי חוג כזה סוגרים לשנה ויודעים שיום בשבוע בשעה מסויימת יש לי עבודה, וגם כמה כסף יצא מזה. נשים, לא נוטות להרשם לקורס שנתי של אומנות. בד"כ זה נמשך מס' חודשים מקסימום. וגם אין לי תוכנית מתאימה לנשים (לא בניתי עדין).

T noki

New member
העבודות מאד יפות ומקצועיות ../images/Emo45.gif

אני הייתי הולכת על עבודה בתחום הזה. אפשר להעביר קורסים למבוגרים ולא רק לילדים- את יכולה לברר דרך חנויות שמוכרות חרוזים וכו', ראיתי שב"חרוז כזה" עושים סדנאות. את יכולה לברר אם את יכולה לעבוד בזה בשיתוף איתם. חוץ מזה את יכולה בהחלט למכור. אם בכל זאת את מחליטה לחזור לתכנות - את צריכה לנסות ולעבוד על עצמך ועל הביטחון העצמי שלך. אם היית טובה במקצוע בעבר - זה לא מתקלקל עם השנים. אז מה אם לא עבדת שנתיים? היכולת נשארת, רק צריך טיפונת להתעדכן. אבל קודם כל את צריכה להחליט לעצמך מה הכיוון - אם את לא בכיוון של לחזור לתכנות, אז חבל על הזמן, תחפשי משהו אחר (אלא אם כן המצב הכלכלי באמת באמת מחייב עבודה מיידית ואז אין ברירה , לוקחים כרגע מה שיש). ולגבי בעלך - אני קוראת בין השורות ומבינה שזה חלק מויכוחים ביניכם ומקור לבעיות בזוגיות. הייתי מנסה לדבר עם הבעל ולהסביר לו למה זה חשוב לך לעבוד דווקא בזה, ולנסות לגרום לו לראות את הענינים מנקודת מבטך. מצד שני, כדאי גם לנסות לראות את הענינים מנקודת מבטו - הרבה פעמים כאשר האישה נשארת בבית לחופשת לידה ארוכה, הבעל מרגיש שכל האחריות על פרנסת הבית מוטלת על כתפיו, וזו אחריות גדולה מאד להחזיק בית וילד. זה כנראה מלחיץ גם אותו, ומכאן באה הדרישה שלו למצוא עבודה מהר, ולאו דווקא כדי לרפות את ידייך. תנסי לדבר איתו על זה ולהגיד שאת מבינה את גודל האחריות והלחץ הכלכלי שרובץ עליו, ושתנסו יחד לחשוב איך מרוויחים יותר ואיך משיגים לך עבודות בתחום שאת רוצה לעסוק, ואולי איך חוסכים קצת יותר בתקופה הזו. בהצלחה!

אמברון

New member
עם כזה כישרון את יכולה להזדקף!

העבודות שלך יפהפיות! תראי, כשהמצב הכלכלי מתחיל להיות קשה, אין מנוס מלהתגבר על כל המכשולים ולמצוא עבודה. גם אם זה כרוך בלשבת מול מראיין ולהוכיח לו שאת המתאימה ביותר לתפקיד (גם אם את לא מאמינה בעצמך!). כסף הוא צורך קיומי. כסף = כוח רכישה היא משוואה מאוד פשוטה. אני מניחה שאת מודעת לה. הידרדרות של המצב הכלכלי מאוד משפיעה על המערכת הזוגית. יכול להיות שבן הזוג שלך מרגיש שהוא ממלא את החלק שלו בהסכם שבשתיקה בנושא פרנסה, ומצפה שגם את תקחי בזה חלק. אולי מתסכלת אותו המחשבה (המוטעית לחלוטין) שאת לא עושה מספיק על פי הבנתו / תפישתו / ציפיותיו (ובציפיות מתרכז הכל). תכיני לך רשימה של הדברים שאת מצטיינת / טובה בהם. תחשבי גם על ההיבט המקצועי וגם על האישי. תנסי לנתק את איך שאת מרגישה עם עצמך עכשיו (ורק על זה אני שולחת לך
ענקי) ותפרטי הכל. תקראי את מה שכתבת שוב ושוב ותראי איך לאט (מאוד לאט) זה מתחיל לחלחל. אני בטוחה שהפסיכולוגית התעסוקתית תעזור לך מאוד. אני מקווה, לפחות, שהיא תעזור לך לראות ולהכיר ביכולות שלך - ואת משופעת ביכולת ומפוצצת בכישרון! עוד
לעידוד...

Joy107

New member
עבודות מקסימות!!

אני מאוד מקווה שהפסיכולוגית תצליח לעזור לך לראות את עצמך בעיניים אוביקטיביות כי נראה לי שהבטחון העצמי שלך קצת התערער.. בכל אופן, רואים בעבודות שיש לך כשרון ואם תחליטי ללכת על הכיוון הזה או לחזור לכיוון של תכנות שולחת לך אחולי

גלי29

New member
עבודות מקסימות

גם אני במצב דומה לא מצליחה לעבור ראיונות למרות שיש לי נתונים מאוד טובים אשמח לשמוע אם הפגישה עם הפסיכולוגית שינתה משהו

טיפוטף

New member
אם זה עוזר, העבודות שלך יפות מאוד!

אני כל כך מבינה את ההרגשה שלך. אמנם לא מניסיון אישי שלי עם בעלי, אבל אני באה מבית שבו ההורים רבו משך כל חייהם המשותפים על הנושא הזה. לכן אני חשה חובה לומר לך, משהו לא כ"כ פופולרי ומנוגד לדברים הקודמים שנאמרו כאן: די בכך שזו ההרגשה שלו, שהוא מושך לבדו בנטל, כדי להרוס את חייכם המשותפים - הזוגיות והיחסים המשפחתיים בכלל. אבא שלי עבד כל החיים שלו כמו חמור בגוף ממשלתי. הגיע לעמדה בכירה, טס המון לחו"ל, זכה להערכה מקצועית. אבל הרוויח משכורת שהיתה מקובלת בסקטור ציבורי. אמא שלי היתה אמנית ולא עבדה מעולם. לדעתה (תחזיקו חזק) - די היה במה שנתנו להם הוריה ובירושות שקיבלה (הוריו לא נתנו דבר), כדי להצדיק את זה שלא עבדה כל חייה, והיא כל הזמן הציגה חישובים שאם היתה עובדת כמו חברותיה כמורה או מזכירה, היתה מרוויחה פחות כסף ממה שקיבלה כירושות ומתנות. ותבינו, זה לא שבכספים האלה היה די כדי לחיות ברווחה. ממש לא. אבל אבא שלי השתגע מזה שהיא לא נושאת בנטל, שהכל רובץ על הכתפיים שלו, שה"אובר" הוא רק הבעיה שלו. ולא רק זה, אלא שעל מנת לפתח את יכולותיה האמנותיות מוציאים המון כספים - עבור לימודים גבוהים (תואר ראשון ושני), תשלום לגלריות עבור תערוכות, מימון נסיעות לחו"ל על מנת להציג שם, ואפילו מיסגור של 30 תמונות ענקיות בכל תערוכה, הדפסת קטלוגים והזמנות. אתן יודעות בכמה כסף מדובר??? הכנסות - אפס מוחלט. מאידך היא לא היתה מוכנה "למכור את עצמה" ואפילו ללמד אמנות, בבתי ספר או בשיעורים פרטיים, ובזה לחבריה שעשו כך. היא כל הזמן נופפה בכך שהאנושות תאבד אמן גדול אם היא תפסיק ליצור ושהיא תרגיש שהיא מבוזבזת. ותבינו - לא מדובר בתקופה שבה היינו ילדים קטנים שצריכים ממילא מטפלת או צהרון כאשר האמא עובדת. אז מה אני אגיד לך. זו אולי דוגמא מאוד מוקצנת למערכת יחסים דפוקה המבוססות על עקרונות שהשד יודע איך בנאדם הכניס לעצמו לראש. אבל מה (שלדעתי לפחות) חשוב לקחת מהסיפור הזה ולהבין הוא, את הרגשה של הצד השני. אין מה לעשות, לפעמים אין ברירה אלא להחזיר את הרגליים לקרקע. אני לא אומרת שאם יש אלטרנטיבה עסקית שאפשר להשתכר בה שכר מינימלי שיצליח להחזיק אתכם מעל המים, אסור בשום אופן לעשות את הצעד (אני עשיתי את זה). אבל אם אחרי תקופה ארוכה כל כך התברר שאי אפשר להתפרנס מהאמנות, אז לפעמים אין ברירה אלא להתפשר, ולו באופן זמני. מה דעתך?

orlyfu

New member
זה עוזר, תודה.

טיפוטף, תודה על הסיפור האישי שלך. אני לא אומנית כמו אמא שלך, גם לא למדתי את זה בתור מקצוע וגם אם אני קוראת לעצמי אומנית, אני אחרי הכל עוסקת באומנות שימושית. אני מאד עם הרגלים על הקרקע וכל זמן שנראה היה שמה שאנחנו צריכים זה כסף לכסות את הגן, זה היה ראלי לחשוב שהאומנות שלי תספיק. מכיוון שאנחנו צריכים יותר כסף אז ברור שצריך פתרון יותר קבוע שאפשר להשען עליו. זה התברר לי גם בלי שבעלי יתעקש על זה. חוץ מזה מלהרוויח 1500 ש"ח אי אפשר לעשות תוכניות לעתיד, לתכנן פנסיה, כלום. זה "רק" לעבוד במה שאוהבים ולהיות זמינה לבת שלי. שאלו דברים חשובים מאד בעיני רק שלא תמיד ניתן להשיג אותם. אני די מבינה את בעלי, רק שלא בחרתי לשבת בבית מלכתחילה ואלמלא הפיטורין הכואבים כל כך, מין הסתם הייתי חוזרת לעבודה אחרי 3 חודשים כמו רובינו. מקוה לצאת מהפלונטר הזה איך שהוא.

orlyfu

New member
משוב מהפגישה עם הפסיכולוגית

אכן, הפגישה עזרה, משני אספקטים. א. היא שמה מולי מראה והראתה לי מה אני משדרת בראיון עבודה. ב. ישבתי מול שתי בחורות אובייקטיביות שיש להן נסיון בהעסקת עובדים והן אמרו לי מה הן חושבות על קורות החיים שלי. מסתבר (לא מפליא בכלל) שאני מלאה בביקורת עצמי (
אני?), וזה משתקף בראיון. אני ממעיטה בערך עצמי ובערך הדברים שעשיתי וההישגים שהישגתי. (שימוש במילים כמו "רק" ו"זהו" משדר מסר כזה.) מכיוון שאני אדם מאד ישר (לא מבינה חוכמות בקטע הזה), אני נוטה לספר דברים שמשחקים לרעתי. צריך לדבוק בעובדות, אך לפעמים להיות קצת לקוני כדי לא לחשוף יותר מידי. קיבלתי הערות מהסוג הזה, שהן טיפים טובים. בענין קורות החיים, למרות שאני מלאה ספקות ומלאה ביקורת על הנתונים האובייקטיביים שלי (גיל, מצב משפחתי, נסיון), הן התרשמו שעדין יש מי שיהיה מעוניין להעסיק אותי (במילים גסות). ולאור כל הנ"ל יצאתי עם חומר למחשבה ובאופן כללי מעודדת משהו. בנוסף, היה לי חשוב לנהל את הפגישה באופן שיתאים לצרכים שלי. הכנתי שאלות שמטרידות אותי מראש, והעלאתי את כל הנושאים הכאובים בזמן שמצאתי לנכון. כדי לצאת משם בהרגשה שקיבלתי את מה שבאתי בשבילו. למרות שהלכתי סקפטית לפגישה הזאת, חזרתי מעודדת. בהצלחה רבה גם לך.

טיפוטף

New member
אז נשמע שהפגישה באמת היתה מועילה

אין לי ספק שמבחוץ, ובפרט בעיניים מקצועיות, אפשר לראות דברים רבים שנסתרים מן העין עבורך. שתצליחי במה שיתגלגל אלייך לבסוף.

missB

New member
קשה בלי תמיכת בן הזוג

גם אני מעצבת תכשיטים ופתחתי עסק בתחום ואני יכולה לאמר לך בוודאות שבלי תמיכתו של בעלי היה לי מאוד קשה להתמיד. במיוחד שבהתחלה של כל עסק ההוצאות עולות על ההכנסות והוא זה שנושא בנטל הפרנסה. אני חושבת שלאור העובדה הזאת, יש לו אכן זכות להביע דיעה בנושא. אתם צריכים לדבר ולנסות להגיע לאיזושהי הבנה והסכמה שתהיה מקובלת על שניכם.

משוש30

New member
איזה יופי של עבודות!! בדיוק פגשתי

חבר של בעלי שעובד עם זכוכית והבנתי שהוא מרוויח מצויין נורא קשה בלי תמיכה של הבעל מקווה שתגיעו לעמק השווה ומקווה שילך לך טוב עם הקורסים והמכירות מגיע לך להנות מהעבודה שאת עושה ולא לעבוד רק בשביל כסף מחזיקה לך אצבעות שתצליחי

orlyfu

New member
אפרופו להנות מהעבודה

לפני מס' שבועות אמרתי לבעלי שנראה לי שלאור הגיל שלי, רק באומנות עוד יש לי סיכוי "להיות משהו" בחיים האלה (מפני שאומנות זה מה שאני באמת אוהבת לעשות וזה בא לגמרי מהפנימיות שלי). אז הוא שאל אותי מה זה "להיות משהו"?. הוא בשנתיים האחרונות לא הפסיק לרגע לפתח את הקריירה שלו, שום דבר לא עוצר אותו, הוא נכנס ויוצא כרצונו. נכון, הוא עובד מאד קשה, אבל הוא לא עובד רק כדי לפרנס אותנו. הוא עובד כדי להיות משהו בעולם הזה. הוא עובר מתפקיד לתפקיד, מרחיב את מעגל המכרים שלו, מתנסה באתגרים חדשים וכו', לומד לתואר שני. אבל כשזה נוגע אלי הוא צריך תרגום אונקלוס כדי להבין מה זה "להיות משהו".

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

לא ממש יודעת מה להגיד. העבודות מדהימות, ובתור עצמאית אני יכולה להגיד לך שלוקח המון המון זמן עד שעסק מצליח. צריך הרבה סבלנות-והבעל צריך לתמוך. לדבר ולהסביר לו.אני ממש מקווה שהוא יבין.

no nik

New member
קודם כל קבלי מזל טוב על היומולדת!

דבר שני שלחתי לך מסר....

למעלה