אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי

אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ../images/Emo7.gif

אני בת 18 ויש לי חרדה חברתית מאז שאני זוכרת את עצמי, יש לי גם בעיות של דיכאון מאז שאני קטנה וניסיתי להתאבד כמה פעמים הסיבה לכל זה היא שגדלתי ואני עדיין גרה עם אמא שהתעללה בי, מעט פיזית ובעיקר נפשית עם קללות, ירידות, השפלות וצרחות כל היום וכל הזמן שנה שעברה היא אמרה לי שהיא מצטערת שהיא לא שרפה אותי כשהייתי קטנה... אני גרה איתה כי אין לי לאן ללכת קשה לי נורא לגור פה אבל פשוט אין לי לאן ללכת אין לי חברות בכלל, אין לי בני משפחה שמתעניינים בי או שאכפת להם ממני בכלל... ההורים שלי גרושים ואבא שי גר איתנו באותה העיר אבל הוא אדם מאוד קשה, שאם משהו שעושה לי טוב נראה לו ילדותי או דבילי או מפגר הוא יאמר לי את זה וירד עליי גם כן... כשניסיתי לומר לו מה שאני מרגישה הוא זילזל בי כי לדעתו ההרגשה הזו דבילית... אני יכולה לדבר איתו רק אם אני אומר מה שהוא רוצה לשמוע... כשפעם אחת לא הלכתי לעשות מבחן מגן (סירבתי ללכת) הוא אמר לי שהוא יתנקם בי.. רק בשביל שתוכלו להבין... יש לי המון בעיות, הפרעות אכילה (שכרגע הן בשקט ולא פעילות במיוחד), היסטוריה של cutting והמון המון חרדות... הייתה תקופה פעם גם שהייתי לוקחת כל שבוע או פעמיים בשבוע כמות ענקית של כדורים (בין 5 ועד ל20 ומעלה), כל מיני כדורים, אפילו סתם כדורים שמיועדים לחולי סכרת שהיו של חבר של אמא שלי... עשיתי את זה כי הם גרמו לי להרגיש רע ולהיות חולה והיה לי תירוץ לא לעשות כלום או לא ללכת לבי"ס.. הפסקתי באיזשהו שלב כי זה הפסיק להשפיע עליי וכי לראות כדורים עשה לי בחילה נוראית עד כדי הקאה.. עד היום אני לא מסוגלת לקחת כדור נגד כאב ראש כי רק לראות אותו עושה לי בחילה... יש לי חבר שאוהב אותי מאוד. אנחנו ביחד כבר כמה שנים והוא עוזר לי המון. אני נורא רוצה למות ולהתאבד ואני לא עושה את זה כי אני לא מסוגלת לעזוב אותו ולעשות לו את זה. הוא יהיה שבור אם יקרה לי משהו. אבל הוא מוותר על המון דברים בגללי וזה גורם לי להרגיש רע... אני רוצה ובניגוד לפעם מסוגלת לראות חיים משותפים שלי ושלו ועתיד בכלל... פעם לא האמנתי שאני אגיע עד לגיל 18... אני כותבת פה עכשיו כי בתקופה האחרונה חשבתי שהצלחתי להתגבר על המון דברים... לא חתכתי איזה חצי שנה ולא הקאתי ואכלתי יחסית נורמאלי... הכי היה חשוב לי לנסות למצוא עבודה למרות החרדה החברתית (שמונעת ממני אפילו לדבר בטלפון עם אחותי הגדולה מרוב שאני מתביישת) אמא שלי סידרה לי ראיון עבודה עם מכרה שלה שמנהלת חנות צעצועים והעזתי והלכתי וקיבלו אותי. נורא רציתי להצליח כדי להרוויח כסף ולצאת מהבית ולעבור לגור עם חבר שלי בדירה משלנו היום הראשון הלך טוב, הצלחתי להתמודד למרות שהייתי היסטרית לפני כן אני עדיין לא יודעת איך עשיתי את זה כי לפעמים אני לא מסוגלת אפילו לצאת מהבית וללכת לקניון בגלל החרדה אני חושבת שהרצון העז לצאת מפה ולהפסיק להיות מקור ללעג עשה את שלו.. גם זה לא היה יום מלא, הייתי בסכ"ה כמה שעות ובשעות הפחות לחוצות... אבל אתמול היה היום השני ואחרי שעה התחילו לכאוב לי הרגליים והתחלתי להרגיש רע... היו מלא אנשים ואישה אחת שניסיתי לעזור לה דיברה אליי מאוד לא יפה... לא ידעתי לעזור לה במה שהיא ביקשה והיא ירדה עליי ושאלה בטון לא נעים אם לא עשו לנו שום הכשרה וניסיתי להסביר לה שאני חדשה אז היא פקדה עליי לקרוא למישהו אחר שכן יודע... רציתי לבכות או לפחות לקחת כמה דקות שקט להירגע אבל לא יכולתי כי היו מלא אנשים וכולם רצו שאני אעזור להם והיו לי כמה אנשים ברצף שכולם שאלו אותי שאלות על דברים שאני לא יודעת ואני רק רוצה לבכות... ואני כל שניה מתחילה לבכות וחייבת לעצור את עצמי כי אסור לי... ואחראי המשמרת שואל אותי אם אני עושה משהו כרגע כי הוא רצה שאני אעשה משהו ואני בדיוק חיפשתי משהו ללקוחה ואמרתי לו שכן, והוא שאל שוב במבט כזה של "כאילו שאת מסוגלת לעשות משהו"... והתחלתי לרעוד, והיה לי צפוף ולא יכולתי לנשום.. והרגשתי שכל האנשים מסתכלים עליי וחושבים שאני מטומטמת שלא יודעת כלום... והראש שלי התפוצץ ולא הייתי מסוגלת לעמוד... שאלתי את האחראי משמרת אם אני יכולה ללכת לשירותים והוא אמר שכן, לקחתי את התיק שלי והלכתי לשירותים בבית קפה ליד ומהרגע שיצאתי מהחנות התחלתי לבכות בכי היסטרי ובקושי נשמתי וככה ישבתי בשירותים במשך 10 דקות ולא יכולתי להפסיק לבכות וניסיתי לדבר עם חבר שלי בטלפון שבקושי הבין מה אני אומרת וניסה לעודד אותי לחזור לשם אבל לא הייתי מסוגלת... פחדתי, לא הייתי מסוגלת לזוז בכלל... אז יצאתי משם במהירות ותפסתי מונית ונסעתי אל חבר שלי... בלי להודיע לאף אחד... מהרגע שיצאתי מהחנות ועד עכשיו אני לא מפסיקה לבכות. למרות שיצאתי מהחנות אתמול אחה"צ הגעתי אל חבר שלי וחוץ מלשעה שבמהלכה נירדמתי לא יכולתי להפסיק לבכות ולדבר על זה שאני הורסת לו את החיים ולכולם ואני כישלון שלא מסוגל לעשות שום דבר והתחפרתי לו במיטה מתחת לשמיכה וזהו, לא רציתי לזוז כשהוא היה צריך ללכת לכמה דקות להסיע את אחותו לקחתי סכין גילוח וחתכתי פעם ראשונה אחרי המון זמן... זה שרף וזה הגיע לי שיכאב לי אבל זה גם עזר לי.. רציתי לחתוך עוד אבל הוא חזר... היום בבוקר הגעתי הבייתה והמשכתי לישון.. ישנתי בערך 12 שעות או יותר בסכ"ה... ואמא שלי מאז שקמתי מתנכלת אליי, מדברת אליי לא יפה וחושבת שאני סתם עצלנית שרוצה לחיות על חשבונה... אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני פשוט לא יודעת כמובן שבאותה חנות אני כבר לא עובדת... חבר שלי התקשר ודיבר עם המנהלת וניסה להסביר לה והיא די כועסת עליי כי הרסתי לה בגלל שאני הייתי רשומה לכמה משמרות ואין מי שיחליף אותי אני פשוט הורסת לכולם ולא יודעת מה לעשות... אני כל כך רוצה למות ולגמור עם החיים האלו כבר כי נמאס לי אבל אני לא מסוגלת לעשות את זה... אני כן רוצה לחיות וכן רוצה שיהיה לי עתיד אבל לא רואה איך זה אפשרי בכלל.. אני בשום פנים ואופן לא רוצה להתאשפז או משהו כזה... אבל אני גם לא רואה מה אני כן יכולה לעשות... לגור אצל חבר שלי אני לא יכולה כי הוא גר עם ההורים שלו והם לא מחבבים אותי וניסו לשכנע אותו להיפרד ממני כי אני לא יושבת איתם ומדברת איתם (ואמא שלו יודעת על הבעיות שלי בבית ועל החרדה החברתית וזה לא ממש מזיז לה כי היא בטוחה שזה משהו שאני פשוט צריכה להתגבר עליו וזהו)... החרדה חזרה אליי במלוא העוצמה וגם הרצון לחתוך... אני מפחדת לצאת אפילו מהבית עכשיו שלא לדבר על לנסות למצוא עבודה אחרת כי אני מפחדת שאני לא אעמוד בזה שוב... אני גם מפחדת שאמא שלי תחליט להעיף אותי מהבית... היא כבר רצתה להעיף אותי מהבית בגלל שאני בת 18 אבל אחותה (דודה שלי) ידעה על זה ו"שטפה" אותה על זה (אומנם אותה דודה לא בקשר איתי אבל לשתיהן חשוב מאוד מה אנשים אחרים יגידו...) ובגלל זה אני עדיין גרה פה בבית... בעיר שבה אני גרה אין שום מסגרת שיכולה לעזור ולתמוך.. שום אישפוז יום או משהו כזה... אני לא יודעת אם אני בכלל יכולה ללכת לפסיכיאטר או לפסיכולוג כי אין לי כסף לשלם אפילו אם ידרשו ממני 10 שקלים בשביל כל טיפול אין לי כלום ואמא שלי בטח שלא תשלם... אפילו במה אני יכולה לאכול בבית יש לי הגבלה כי היא אומרת שיש לה בעיות כלכליות אז טיפול ? מהצבא אגב יש לי פטור... מה אני יכולה לעשות ? סליחה על ההודעה הארוכה אני פשוט מרגישה אבודה...

l i r o n R

New member
שלום לך!

קודם כל שלום וברוכה הבאה לפורום המדהים שלנו. הגעת למקום הנכון. פה אוהבים הודעות ארוכות...
\ המצב שאת מתארת הוא מצב נפשי ממש לא טוב שאת נמצאת בו וזה עקב הסיבה שאין לך כל תמיכה, לא טיפולת ולא משפחתית, שני דברים הכרחיים (לדעתי), בשביל לשפר מצב של חרדות, דיכאון, הפרעות אכילה וכו'. הדבר החשוב ביותר שאת צריכה לעשות כרגע הוא לפנות לטיפול, ואפילו לנטילת תרופות, שכמו שנאמר בפורום, מסתכם במחיר זול יותר והאפקט הוא מהיר יותר, אך אינו מחליף שיחות! הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לברר איך את מגיעה לטיפול כמה שיותר מהר, באמצעות קופת החולים, מרפאות לבריאות הנש ושירותי הרווחה. כולם עומדים לרשותך, כל שאת צריכה הוא לפנות לגורמים המתאימים. דבר שני, אין שום דמות בוגרת בחייך אשר שאת סומכת עליה, מלבד משפחתך? ניסית לדבר באמת עם אחותך הגדולה? האם יש סיכוי שהיא תתמוך בך? אם לא, נסי לדבר עם החבר שלך, מכיוון שהוא כ"כ תומך בך הוא נראה לי האור בקצה המנהרה, אולי הוא יוכל לעזור לך למצוא לעצמך מטפל/ת בהקדם האפשרי!!!!! עוד משהו שאפשר לעזור לך בו? אם את זקוקה לתמיכה מיידית, את יכולה תמיד לכתוב כאן, גילה והחבר'ה למודיי ניסיון וכולם יוכלו לספק לך עזרה, תמיכה וייכוץ מכל הלב... תרגישי טוב מותק, ותחייכי, לפעמים זה כל מה שצריך והכלכ בר נראה טוב יותר.. שלך, לירון.

l i r o n R

New member
ד"א...

אני בעצמי בת 17 וחצי, אחרי משבר וטיפול פסיכולוגי.. אם יש לך שאלות אז את מוזמנת... בינתיים תנסי להישאר בסביבה שתומכת בך, יותר בסביבת החבר שלך מאשר בסביבת אימך שלא תורמת למצב רוחך הירוד... נסי להעסיק את עצמך בדברים שאת יותר אוהבת, האזיני למוזיקה, לכי לים (אם יש בקרבתך), אבל אל תישארי איפה שלא טוב לך, לפחות לטווח הקצר עד שתחזרי קצת לחוזקך... ואת יכולה להיעזר בפורום, אני מקווה שתמצאי כאן את התשובות והחוזק שאת זקוקה לו...

בוזיקית

New member
האמת שנשארתי "ספיצ'לס" והלב נקרע

לא יודעת מה לומר לך יקירה, רק שאת צריכה דחוף דחוף דחוף פסיכיאטר, תרופות... אפילו חדר מיון... רק שיעזרו לך כבר! נשמה כמוך לא צריכה לסבול סבל מיותר!!! כל מילה מיותרת. קבלי

תודה לכן שהגבתן...../images/Emo24.gif

יש לי כרגע בדיוק שנייה על המחשב כי אני גולשת מהמחשב של אמא של חבר שלי... אני לא אהיה בבית עד מחר בערב ולכן מחר אני אגיב ואפרט עוד רק היה לי חשוב לומר שקראתי וגם דיברתי עם מיספלייסד במסרים ושלושתיכן חיזקתן אותי ושיפרתן קצת את הרגשתי...

../images/Emo7.gif

עצוב נורא מה שאת מספרת. אני שמחה שמצאת פה אנשים שיכלו לעודד ולעזור לך. טפול פסכולוגי או פסכאטרי הוא הכרחי ואני בטוחה שתמצאי מסגרת שלא תעלה לך כסף, כמו טפול פסכאטרי דרך רופא קופ"ח וטפול פסיכולוגי דרך מחלקת הרווחה של העירייה או בתחנות לבריאות הנפש של העריה או משרד הבריאות או מרפאות חוץ של בית חולים רגיל או פסכאטרי. תנסי לשאול את רופא המשפחה ולברר בעצמך דרך הטלפון. ( יש אתר של בזק ובו שרות 144 www.bezeq.co.il) יש לך דרך לעשות וקשה לעשות אותה לבד. נסי לחפש עזרה מקצועית

איפה שאני גרה אין בי"ח פסיכיאטרי

או מרפאות חוץ או משהו כזה... יש את מל"ה שזה מרכז לבריאות הנפש שזה של קופ"ח... אבל הבנתי שאחרי גיל 18 ללכת לשם עולה כסף לא ? לפני חצי שנה ביררתי כדי ללכת לשם ובסוף לא היה לי אומץ... כי רצו שאני אבוא לפתוח תיק וזה נשמע לי דבילי שאני צריכה לבוא לפתוח תיק ולמלא כל מיני טפסים ואני גם מתביישת
הייתי פעם בטיפול פסיכולוגי, יותר נכון פעמיים וזה לא עזר לי בכלל, אולי אפילו להיפך
וכדורים אני מפחדת לקחת, רשמתי שהיום אפילו לראות כדור עושה לי בחילות

kung fu

New member
הי אנונימית333 ../images/Emo24.gif

קודם כל, שולחת לך אהבה רבה!!!
ועכשיו, לגבי מה שכתבת: נתחיל בזה שברור שעם אמא שמתעללת ככה בבת שלה, אז נוצרו לך בעיות הדיכאון, והתעללות עצמית (בליעת כדורים, הפרעות אכילה, cutting) והחרדה החברתית (הרי אם בהורים אי אפשר לתת אמון, אז האמונה הפנימית היא שהעולם מפחיד או אמונה דומה לכך). זה שכתבת על זה בפורום אומר שאת רוצה לצאת מזה. אני חושבת שהבסיס ליציאה מהמצב הזה הוא לשנות את אי האהבה העצמית שלך, לאהבה עצמית ונתינת אמון בעצמך. אמון שאת יכולה! אמון שאת מוכשרת, שאת נפלאה, שאת מקסימה, שאת אדם מדהים! כל מה שקורה לך נובע מכך שבעקבות החיים עם אמא שלך (וגם התגובות של אבא שלך) את נמצאת בחוסר אהבה עצמית. חוסר אהבה והערכה עצמית וכמו שציינתי קושי לתת אמון בעצמך ובאחרים. ואיך אפשר שלא עם עבר כזה....
אוקיי, אבל אפשר לשנות דברים. להאשים את אמא שלך לא יעזור אם את רוצה לשנות את החיים שלך
. אמא שלך פעלה במיטב יכולתה. באמת! סביר להניח שהיא בעצמה הגיעה מבית שהתעללו בה או לא העריכו אותה, והיא פשוט העבירה לך את כל הרעל הרגשי שבתוכה. את כל הכאב שבתוכה. אז איך אפשר לשנות את המצב כך שתעריכי ותאהבי את עצמך? קראתי שכתבו לך טיפול פסיכולוגי וכדומה. כן, זה בהחלט יכול לעזור. תוכלי להוציא שם את כל הכאב שבתוכך ולקבל עזרה. קראתי שהמליצו לך גם על כדורים. לטעמי זה לא עוזר. כדורים לא יכולים להועיל לאהבה עצמית ולנתינת אמון בעצמך ובאחרים, והם גם לא יכולים להקשיב לכאבים שלך....
אולי כדורים יעזרו לסימפטומים אבל לא לבעייה האמיתית שגורמת לכל התופעות האלו שמתרחשות בעולם שלך. אני שמחה שיש לך את החבר. זאת אכן נקודת אור בחייך! החבר שלך יכול לקנות לך ספר אם תבקשי ממנו? אם כן, יש לי ספר שיכול מאד לעזור לך. אם תקראי אותי וממש תבצעי את התרגילים שרשומים שם הוא יכול פשוט לשנות את חייך. הספר נקרא: "אתה יכול לרפא את חייך" של לואיז היי. (אגב, המחברת באה מבית שהתעללו בה מינית ונפשית. היא כתבה על זה שם בסוף הספר) עוד כמה דברים: לגבי המקרה בחנות הצעצועים אז אני מאד מבינה אותך איך קרה לך מה שקרה בחנות עצמה. אחר כך כתבת שם: "וזה הגיע לי שיכאב לי אבל זה גם עזר לי.. רציתי לחתוך עוד אבל הוא חזר..." נסי לא לייסר את עצמך אלא לקבל את עצמך כמו שאת!!! זה לא מגיע לך לסבול ולחתוך את עצמך. את ראויה ליותר! זאת פעולה מתוך שנאה עצמית. הכירי בכך שעשית צעד אמיץ, אבל עלו כל מיני קשיים בחנות. תעריכי את הצעד הזה שעשית!!!!! אמנם לא הצלחת להתמיד שם, אבל עשית צעד אמיץ ושום דבר שקרה לא יכול לשנות זאת! תעריכי את ההצלחות שלך ואל תיצמדי לאי ההצלחות שלך
אם תעבדי עם עצמך עם הספר או פסיכולוג או דרכים אחרות שתמצאי, אני בטוחה שתוכלי להגיע למצב של נסיון לעבוד שוב. שאלה לגבי עבודה: אילו כישורים יש לך? כתיבה? ציור? ריקמה? ריקוד? משהו אחר? אני משערת שבבית שלך לא עודדו אותך לפתח את הכישורים שלך, או אולי לא נתנו לך לבטא את עצמך. עדיין, תנסי להסתכל על הדברים שאת אוהבת ונהנית לעשות בחיים. זה יתן לך מדד כלשהו על הכישורים שלך. בנוסף, תנסי לחשוב איזה דברים תמיד רצית לעשות ולא העזת? זה גם יתן לך מדד על הכישורים שלך. יש עבודות שאפשר לעשות מהבית. למשל, אתמול ראיתי מודעה של חברה שמחפשים מעצבת גרפית שתעבוד מהבית. הם כתבו את זה במפורש מהעבודה. ספרי יותר על הכישורים שלך. אולי ביחד נגלה משהו שאת יכולה לעשות מהבית
באהבה ובהצלחה

../images/Emo51.gif... אני אראה לגבי הספר..

חבר שלי יקנה לי אם אני אבקש אז אני אראה לגבי זה... אין לי שום כישורים מיוחדים
אני אוהבת לגלוש באינטרנט אבל לא מבינה במחשבים יותר מדי ואת צודקת, לא עודדו אותי לעשות דברים ככה שגם אין לי הרבה שאיפות לעשות דברים... כלומר הדבר היחידי שתמיד רציתי לעשות ולא העזתי/יכולתי היה לצאת מהבית... הבעיה שלי בנוגע לעבודה היא שבנוסף לחרדה החברתית אין לי שום ניסיון בשום עבודה, אני לא עושה צבא, לא סיימתי תיכון, אין לי רישיון ואני לא משהו באנגלית, וכל מעסיק פוטנציאלי ששומע/ישמע את זה יעדיף מישהו אחר על פניי
העבודות האפשריות היחידות הן מלצרות או מכירות כמו שהיה בחנות ומלצרות זה בלתי אפשרי מבחינתי (גם אם לא הייתה לי החרדה החברתית לא הייתי יכולה למלצר בגלל שיש לי בעיה בידיים, אני לא מסוגלת להחזיק קנקן מיץ ביד אחת כי הוא כבד לי, שלא לדבר על מגש...) ומכירות אחרי מה שהיה.. אני לא חושבת שאני אוכל להתמודד שוב אם יקרה לי משהו כזה

משהו שאני כן אוהבת לעשות בעצם

זה להיות עם בע"ח/לטפל בהם.. אבל אין אצלנו "ביקוש" ל"בייביסיטר לכלבים" או לאנשים שיוציאו כלבים....

kung fu

New member
אין לאנשים במקום שאת גרה כלבים?

זה דווקא נשמע לי רעיון מעולה
לשמור על כלבים / חתולים כשהבעלים שלהם יוצאים לנופש, ולהוציא כלבים לטיול. אני מציעה לך לא להניח מראש שלא יהיה לזה ביקוש. לדעתי שווה כן לתלות כמה מודעות (אםילו רק 2-3) ולראות אם תהיה לזה היענות. אני מכירה הרבה אנשים שנוסעים לחופשה ומחפשים מישהו שישמור על החתול שלהם למשל.

kung fu

New member
פרסום בחינם

את יכולה לפרסם את זה כאן שאת מוכנה לשמור על כלבים וכדומה. ראיתי שם מודעה כזאת לא מזמן.

kung fu

New member
נא למחוק הודעה זו בבקשה.

ההודעה יצאה ללא הקישור

kung fu

New member
פרסום בחינם

את יכולה לפרסם את זה כאן שאת מוכנה לשמור על כלבים וכדומה. ראיתי שם מודעה כזאת לא מזמן. הנה

kung fu

New member
פעם נתקלתי בהצעת עבודה שכללה

עזרה לחתולים בארגון של עזרה לחתולים, תמורת מגורים חינם במקום שלהם שם, ועוד הטבות. זה יכול להיות הפיתרון עבורך ליציאה מהבית. אני מחפשת לך את הצעת העבודה באינטרנט. מקווה שאמצא אותה. כמו שאת שמה לב, יש בי הרבה רצון לעזור לך

היי../images/Emo9.gif קודם כל ../images/Emo51.gif רבה על

הניסיון לעזור
דבר שני... אני גרה בדרום, אני לא רוצה לפרט בדיוק היכן אבל אם תרצי אני אכתוב לך במסר כבר תליתי מודעות בכל העיר של בייביסיטר או "דוגסיטר" ולצאת עם בע"ח לטיולים ולא חזרו אליי חוץ מאישה אחת שעשיתי אצלהם בייביסיטר פעמיים בדיוק (והיא לא הייתה זקוקה לי מעבר לזה...) בנוגע למודעה הספציפית - רשום שם שצריך ניסיון מוכח בעבודה עם בע"ח ובהתנדבות... אין לי לא זה ולא זה, מעולם לא התנדבתי בשום מקום כי התביישתי... והעבודה בצפון. אני ממש לא רוצה לעבור לעיר אחרת, בגלל שחבר שלי נמצא פה ולא יכול כרגע לעזוב את העיר... זה לא שאני לא רוצה לצאת מהמצב שבו אני נמצאת אבל אני לא מסוגלת לעבור לעיר זרה ולהתמודד עם הכל+עוד דברים כשנקודת האור היחידה בחיי תגור במרחק של כמה שעות נסיעה ממני....

kung fu

New member
מבינה אותך ../images/Emo39.gif

ברור שלא כדאי להתרחק מהחבר. (לא ידעתי שאת גרה בדרום). כן היה מעולה אם היית יכולה לגור במקום אחר באיזור שלו. אז ממליצה לך לכתוב הודעות חדשות שכוללות גם עזרה באינטרנט, ולימוד איך להדפיס ב-word. אם זה מתאים לך כמובן לעסוק בזה

misplaced

New member
מה עם סייעת לוטרינר?

יש גם כל מיני קורסים שקשורים לבע"ח....כמו קורס סייעות, או ספרות כלבים או כל מיני שטויות כאלו....תבררי את הנושא לעומק..... אני חולת חיות והתנדבתי אצל וטרינר בגיל 14, זה קשה אבל מספק מאוד והאינטרקציה עם אנשים כמעט אפסית.... הביקוש למביני עניין בבע"ח גדל משנה לשנה [עבדתי בכמה חנויות לחיות ככה שאני מכירה את השוק טוב...] ויש לו ה-מ-ו-ן ענפים...גם אילוף כלבים זה מקצוע מהנה ומכניס
תבדקי, שווה... אני אנסה לברר לך גם בעיניינים האלו....[באזור שלך כמובן...]

למעלה