אני לא כל-כך מבין משהו

roigr

New member
אני לא כל-כך מבין משהו

אפשר להתאמן כדי להגיע לחלומות צלולים (לחפש את היד בחלום...) מבלי הפחד של להתקל ביצורים אנ-אורגניים (שעד עכשיו לא הבנתי אם הם אמיתיים או לא) או ניסים ונפלאות אחרים ? כלומר, סתם להגיע למודעות ושליטה בחלומות ? תודה.

roigr

New member
אז באילו נסיבות

יגיעו היצורים האנ-אורגניים ? (בכלל, הם מגיעים ?)

נ ו ל י ה

New member
אני חוזר ואומר עוד פעם.....

מצא לך עותק של הספר אומנות החלימה, קרא אותו. הענין עם היצורים האנ-אורגניים, פשוט מסובך מדי להסביר אותו בהודעה אחת, הסיפור עם היצורים האלה מתפרש על יותר מחצי ספר. ההסבר שלי מעולם לא יהיה מפורט ומדויק כמו ההסבר של קרלוס. אם בכל זאת אתה רוצה לנסות לראות את היד בחלימה, נסה את זה. --תרגיל לחולמים מתחילים-- עדיף תמיד להתחיל חלימה בשעת לילה מאוחרת. שכב על הגב, הידיים אחת על השנייה מכסות את הטבור, כל האורות בבית כבויים, חושך מוחלט. עצום את העיניים, והתחל להקשיב לנשימה שלך בלי להפריע לקצב שלה, ובאותו הזמן לנסות להפסיק את המחשבות, כשבאותו הזמן יש בך רצון עז לראות את ידך בחלום. (ההקשבה לנשימה גורמת להאטת זרם המחשבות) אתה יכול להרדם במצב הזה אם אתה רוצה, ואתה יכול להגיע למצב שבו אתה מרגיש איך כל גופך נירדם ואתה נשאר ער. אם הגעת למצב הזה, ספר לי מה חווית או ראית, ואני אמשיך בהנחיות לפי הצורך. את כל זה אתה צריך לנסות יותר מפעם אחת כדי לראות את ידיך. הבסיס שעומד מאחורי כל הסיפור הוא הרצון העז שלך לראות את ידך בחלום. אל תשכח, רצון עז והתמדה הם שיביאו אותך לראות את ידך בחלום, כל השאר נועד על מנת להפריע לקשב הראשון בתפקודו. הקשב השני, שהוא קשב החלימה, לא נכנס לפעולה עד שהקשב הראשון נרדם על משמרתו. בהצלחה.

roigr

New member
תודה על ההסבר

קראתי את הספר - ואני שואל שוב, מדוע דוקא לקסטנדה הגיעו היצורים האנ-אורגניים, ואילו אתה אומר כי הם לא מגיעים.

נ ו ל י ה

New member
על לא דבר../images/Emo13.gif והנה התשובה...

אמרתי באיזה מקום שהם לא מגיעים? הם יכולים להגיע אל כל אחד, וכל אחד שמגיע למצב שבו רמת האנרגיה שלו גבוהה, והוא מבצע חלימה, הוא יכול להתקל בהם. ב. היצורים האנ-אורגניים נמשכו לקרלוס בגלל תצורה אנרגטית מיוחדת שהיתה לו שבגללה הוא היה דומה יותר לרואים הקדומים, ויותר נכון יהיה לומר שהוא נמשך אליהם. דון חואן אומר שכל אחד יכול להתקל בהם, וזה גם קל מאוד, על כן אני אומר שצריך להיזהר. אל תפחד להיכנס לחלימה, פשוט כשאתה נכנס לחלימה אתה צריך להיות מודע לכך שהחלימה היא כמו המציאות, כל מה שקורה לבן אדם במציאות, יכול לקרות לו גם בחלימה עם כל הסכנות הכרוכות בכך. היה שקול,סבלן,קר מזג, אל תמהר לשום מקום, בחן כל צעד שלך בזהירות, ודע לתוך מה אתה נכנס.

יש לך תרגילים למתחילים בחלימה?

אני מנסה ולא מצליחה.... לא רואה ידיים ולא רגליים. רק שומעת את השעון המעורר בבוקר..

נ ו ל י ה

New member
תשובה לשירה.

לשירה היקרה שלום. צר לי לאכזב אותך, וגם את הבחור מלמעלה, פשוט אין כל תרגיל לראיית הידיים בחלום. הדבר היחידי שיכול להביא אותך לראות את ידייך בחלום, זוהי ההתכוונות. התכוונות זה רצון עז מתמיד ובלתי מתפשר לראות את ידיך בחלום, זה צריך להיות במחשבה שלך 24 שעות עד שתגיעי למצב שבו את רואה את ידיך בחלום.

נ ו ל י ה

New member
עוד משהו נוסף...

לקח לי קרוב לחודשיים של מאמץ מרוכז עד שהצלחתי לראות את ידי בחלום, ראיתי כמה פעמים ידיים בחלום, אבל לא הצלחתי לזהות אם הן שלי או לא, עד שפעם אחת מצאתי את עצמי חולם, כשאני עומד מול מכונה עם כפתור הפעלה אדום וגדול בולט ממנה, והיתה לי ההרגשה בחלום שאם לא אלחץ על הכפתור מיד, משהו נורא עלול לקרות. לקח לי נצח להרים את ידי לגובה העינים וללחוץ על הכפתור, במאמץ רב הצלחתי להרים את היד אל הכפתור, וברגע שלחצתי עליו, התעוררתי מהחלום. לאחר המקרה הזה כבר היה לי יותר קל למצוא את הידיים שלי בחלום, ולהסתכל עליהם. עוד משהו קטן: כל פעם לפני שאת הולכת לישון, לפחות שעה לפני השינה התכווני לכך שאת רוצה לראות את ידייך בחלום, ואל תפסיקי עד שאת נירדמת. בהצלחה.

אשכר

New member
שים לב

1. מודעות זאת דלת דו כיוונית: אם אתה יותר מודע, אז אתה גם יותר "פתוח" להשפעות מבחוץ 2. יצורים לא אורגניים יש בכל מקום, אם תרצה או לא. אתה יכול להתעלם מזה, או לא להיות מודע שזה קיים, אבל הם כאן, ובחרת, כנראה בגיל צעיר, להפסיק לראות אותם. בדיוק כמו סיתווניות, ניצול מיני של ילדים ע"י כמרים ורבנים, קרינה סלולרית, מרווחי שתילה אופטימליים לחסה מוגבלת אור, מוות, ועוד.

roigr

New member
1- מה זה סיתווניות ?

2- לא יודע. מפחיד אותי העסק הזה. אני עוד יכול לחלום לי על גלידות ועל "לרקוד עם כוכבים" ויגיע איזה עמוד אנ-אורגני ויעשה ממני מרק. איך אף אחד לא מפחד מזה, אני לא מבין ?

נ ו ל י ה

New member
אני מעדיף מרק פיטריות....

אף יצור אנ-אורגני לא יגע בך אם אתה לא מעונין בכך. מערכת יחסי גומלין בין בני אדם ליצורים האלה, היא לא אפשרית בלי הרצון שלנו לקיים אותה. כנס לחלימה בלי פחד ודעה קדומה, כל אלה מתאימים לקשב הראשון, קשב החלימה דורש צלילות, בהירות, ומעט אומץ.

roigr

New member
הבנתי אותך,

אז אתה אומר שתחת הדרכתו של דון-חואן, ומשום רצונו וסקרנותו של קסטנדה, הוא פגש ביצורים האלה, נכון ? (משהו כזה ?) אבל רגע, אצל קסטנדה, היצוים האלו הגיעו לו לחלומות והופיעו כל חלום - הם לא נעלמו, והם הגיעו גם בלי רצונו. כך זה בד'כ ? ודבר נוסף - אמרת לי בעבר כך: "חלימה, כמו כל דבר אחר בעולמו של דון חואן, הינה דבר מסוכן מאוד,אסור בתכלית האיסור לבצע חלימה ללא שיקול דעת רציני" ועכשיו אתה אומר לי איך לחלום ופשוט לגשת לזה בפשטות בלי דיעות קדומות. ?

נ ו ל י ה

New member
מי נגד מי, כמה, ולמה....

היצורים שאתה מדבר עליהם, אומנם הגיעו לחלומות של קרלוס, ויכול להיות שיגיעו גם לחלומות שלך. קרלוס יכל למנוע את בואם בכל רגע שהוא רצה, אך הוא בחר לסבול את חברתם, וזה לא אומר שאני או אתה נסבול כן את חברתם. ב. האם מציאות היום יום היא מסוכנת? כן!, אדם יכול להידרס, או ליפול ולשבור את המפרקת, או שיבוא איזה צונאמי קטן ויקח אותו איתו, ויש עוד כהנה וכהנה אסונות שיכולים להתרחש במציאות היום יום. החלימה, היא מציאותית מאוד, וגם בה יכולים להתרחש אסונות. אומנם יש מנגנון המגן על החולמים מפני התרחשויות לא נעימות, אבל לא צריך לסמוך עליו. על החולם להיות זהיר, ועם זאת חסר פחד, עליו לתת לחלום לזרום את הזרימה הטיבעית שלו, ועם זאת עליו לשלוט בחלום. זה נשמע מסובך אמנם, אבל זה לא כל כך קשה. הבעיה עם החלימה, שלוקח זמן עד הפעם הראשונה שאתה מצליח, וזה קצת מרפה ידיים.

roigr

New member
אתה "עברת" את זה ?

כלומר, הם הגיעו אליך ובחרת להתעלם ? (נ.ב - נראה לי שבלעדייך לא היה פה פורום)

נ ו ל י ה

New member
השתגעת???????

הייתי מאבד את ההכרה למשך עשר שנים אם הם היו באים לבקר אותי. בקשר לפורום, מה אני אגיד לך, נראה לי שכמה חברה פה נרדמו על משמרתם. אולי אם נצעק שנינו ביחד בקול חזק -ה-ת-כ-ו-ו-נ-ו-ת- יתכן שנעיר פה כמה מהם.

התעוררתי ומה ראיתי? התעלפתי שוב..

שלום לכולם, מקרה מוזר קרה לי לפני כארבעה חודשים, ומאז אני מפחד לבצע חלימה, וגם עוד תופעה מוזרה אחת. הנה כל הסיפור על רגל אחת: לילה אחד, לפני כארבעה חודשים, נכנסתי כהרגלי למצב חלימה, תוך כדי חלימה, ניכנסו לי לשדה הראיה שלושה יצורים (אני לא יודע אם אפשר לכנות אותם יצורים) הם נראו כאילו יצאו מחלום בלהות. לא יכולתי להסתכל ישירות עליהם, אך היה ברור מאוד שהם שם. נבהלתי מאוד, ויצאתי ממצב החלימה במהירות שיא. לאחר שנרגעתי, חזרתי לישון ותוך דקה נירדמתי, מהר מאוד התחלתי לחלום על איזה חלום על עולם מוזר, וראה זה פלא, היצורים הופיעו שוב בחלום. תוך חלקיק שניה הייתי ער עד מאוד, וקפצתי בבהלה מן המיטה. בקיצור, כל פעם שנרגעתי וחזרתי לישון, הופיעו היצורים, וכל פעם החלום התרחש בעולם אחר שמעולם לא הייתי בו, או ראיתי כמותו. כך כל הלילה, 11 פעמים. הסיוט נגמר עם עלות השחר, פשוט לא חזרתי לישון, הייתי צריך לקום לעבודה. הייתי סחוט לגמרי, וחסר כל טיפת אנרגיה. למחרת ישנתי כרגיל, והמקרה לא שנה מאז, ומאז לא ניסיתי לבצע חלימה. הסיפור הזה הסתיים עם תופעת לוואי אחת: מאז המקרה, מדי פעם, ללא כל הודעה מראש, אני נכנס למצב חלימה ללא רצוני, זה קורה לי ביום כשאני נח, או בלילה לפני שאני נרדם, בתוך שניה כל הגוף שלי נהיה משותק, ואני מתחיל לראות את הכתם האדום כתום, אני נלחם ומנסה לצאת מהמצב רק בקושי אני מצליח. המצב הזה הוא מבהיל מאוד ובגללו הפסקתי את כל תרגולת החלימה שלי. סוף סיפור: שאלות: 1) מה עושים במקרה כזה? (ואני לא מתכוון להישאר ער 24 שעות) 2) האם מישהו נתקל בתופעה דומה והצליח להתגבר עליה? 3) מישהו רוצה להמליץ לי לנסות להמשיך החלימה? (דרוש נימוק משכנע) תודה מראש לכולם: נוליה.

למעלה