אני לא מבין איך אנשים הולכים למסעדות

אני לא מבין איך אנשים הולכים למסעדות

לא מזמן היתה כתבת תחקיר באחת ממהדורות החדשות. הם עשו שם בדיקות מעבדה ללא מעט מסעדות ובתי קפה. והתוצאות כמובן היו קשות. חיידקים צואתיים... קוליפורמים וכו'... ולא מדובר באיזו מסעדה שכוחת אל. מדובר במסעדות ובתי קפה מוכרים ומפורסמים. זו לא פעם ראשונה שעושים את התחקירים הללו. ותמיד יש להם ממצאים. כל כתב שרוצה כתבת תחקיר מוצלחת יכול ללכת על זה. הרי זה דיי בטוח שיזרקו שם זין כל פעם מחדש. נשאלת השאלה איך יש אנשים שאוכלים בחוץ? אם להיות בוטה - אני יכול לנגב את התחת עם פיתה ולהגיש לאותם אנשים והם ישאלו "כמה זה בבקשה?"
 

NEO83

New member
אני לא מבין איך אנשים יוצאים בכלל מהבית?

איך הם לא שמים מסכות ברגע יציאה מהבית ולא מתקינים מערכות לסינון האויר בבית, הכל כ"כ מזוהם, והרכבים מזהמים הכל ואף אחד לא עובר לתחבורה ירוקה או תחבורה ציבורית וכולם זורקים זין, איך אנשים חיים ככה?! זאת שאלה באותה הרמה... כל נשימה שאתה לוקח מזהמת אותך כי יש כ"כ הרבה זיהומים בעולם שאתה לא שם אליהם אבל הם שם ואם תתחיל להתחשבן על כל פיפס קטן שיספרו לך בטלוויזיה אתה תמצא את עצמך חי בבועה, כמו ילד הבועה.
 
זה לא אותו דבר

ולא צריך להוסיף בכוח לכל אותם הזיהומים - עוד... (ועוד לשלם על זה). אבל בכייף, כמה פיתות לנגב לך?
coming right up...
 

בארבאבא

New member
בגלל זה אני חושבת שלפעמים טוב לא לדעת

אני חושבת שמאוד צריך לאכוף כאן את העניין התברואתי, לא מבינה למה לא עושים את זה.צריך להתחיל לעשות ביקורי פתע במקומות.. לשמחתי עדיין לא קרה לי כלום מכל החיידקים האלה,אז.. אני אמשיך לאכול במקומות שנראים לי נקיים. אגב,כבר יצא לי להתקל בכמה מסעדות ששמות מצלמות במטבח,שמשדרות למסעדה. חושבת שזה גם רעיון לא רע..
 
תיקון קל

אולי לא קרה לך משהו חמור (טפו טפו) אבל לכי תדעי... אולי איזה שלשול שחטפת פעם... אולי איזו שפעת... הם הראו שהם מפנים צלחת של סועדים ומעמיסים ישר לצלחת של הסועד הבא (מתוך הצלחת של הסועד הקודם).
 

בארבאבא

New member
טפו-טפו-טפו,קרש שום ובצל

יותר מעשר שנים שלא רותקתי למיטה ליותר מיום
אולי המערכת החיסונית שלי לא רעה. בתכלס,אני לא אוכלת לעיתים כל כך קרובות בחוץ.אז..יש לי מזל. אגב,יודע איפה הכי מסוכן לאכול?אולמות אירועים.. שם באמת ממחזרים אוכל על ימין ועל שמאל.כבר יצא שנמצא בדל סיגריה(!!) וחרצן של זית בסלט. הם לא יזרקו סלט מיונז בכמות מטורפת,אז הם מערבבים,ולפעמים יוצא לך לאכול סלט טרי שמעורבב עם כזה שפג תוקפו
 
בתור אחד שעבד בטיב טעם

אני בהחלט בעד! יש מסעדת סושי ברעננה (שחכתי את שמה) שהייתי מחלק לה סחורה, מה אני אגיד, המוסך של הנגמ"שים בחיל חימוש יותר נקי מהמטבח שלהם! פעם אחת ראיתי איזה אהבל שעובד שם מקלף וחותך גזר, הגזר נפל לו על הריצפה המג'וייפת שלהם, והוא, בשיא האדישות, כמו טמבל מבלי לשטוף ובלי כלום, המשיך לחתוך את הגזרים ולגלגל בסושי! בעע! ויש עוד סיפורים, (בין היתר גם קמפאי בבאר שבע וגם ספגטים בבאר שבע)
 

בארבאבא

New member
אני מאוד נמנעת מלהזמין דגים במסעדות

בכלל,אני חושבת שזה מבין הדברים שהכי כדאי לכולם להמנע מהם במסעדות. כי כשדג מקולקל,זה כבר לא סיפור טוב.שלא כמו מוצרי חלב[זה פחות נורא]. אני אתרחק ממסעדות בב"ש..
 

irreplacable

New member
זה אכן מגעיל

אבל אנשים עושים את זה, אני עושה את זה ועד כה לא חליתי במחלה זיהומית
בכל אופן- מקווה שיטפלו בזה... אבל זה לא מה שימנע ממני לצאת למסעדות (רק לא אלך למסעדות ששמעתי עליהן שיש בהן בעיה תברואתית וגם לא למסעדה שבה עבדתי
)
 
הממ

זה קצת לשחק אותה ראש קטן לא? את לא תלכי למסעדות ששמעת שהן בעיתיות. אבל את יודעת עמוק בפנים שזה קיים גם במסעדות אחרות...ואליהן תלכי לפי מה שאמרת.
 

irreplacable

New member
לא יודעת... זה כמו שאני הולכת ברחוב

ונוגעת במעקה ששם נגעו מלא ידיים מגעילות ..אם אני אחשוב על זה לעומק זה ירגיש לי מגעיל ואני לעולם לא אגע בכל רכוש ציבורי אבל אני כן עושה את זה כי זה לא הורג אותי ולא מביא לי סרטן
אני אוהבת מסעדות, בד"כ האוכל הוא ממש גן עדן ואני נהנית מכל ביס אז אני לא רוצה להמנע מזה..
 
אויש נו

זה מצחיק מה אנשים יעשו כדי לא לוותר על ההנאות הקטנות... הם אפילו יסתכנו בלקבל איזה קלקול קיבה...צינון...שפעת... שיעור באנתרופולוגיה.
 

irreplacable

New member
כן אני אסתכן

כי בינתיים הייתי בעשרות או אפילו יותר ממאה פעמים במסעדות ורק פעם אחת חטפתי קלקול קיבה (באווזי. אכלתי מיונז מקולקל) ונהנתי כמעט בכל פעם אז זה שווה את הסיכון . לא ככה?
 

ebi83

New member
אל תתחיל עם אנתרופולוגיה...

כי אם תסתכל טיפה יותר לעומק תבין שמה שהכי שונה בין התרבויות פה זה ההסתכלות על נקי או לא נקי
ואל תתן לי את התירוץ של בדיקות מעבדה, כי זה לא קרה לכל המסעדות ולכל המנות.
 

אייני

New member
יודע מה, נזרום איתך

מה הסיכוי למות או לחטוף משהו בלתי הפיך, או משהו שלוקח חודש ומעלה להירפא ממנו (נכות או מום כלשהו) במסעדה? ומה הסיכוי למות או לחטוף משהו בלתי הפיך בכביש? אז מסעדה זה לא אבל כביש פתאום כן? (ואם זה לא מוות ולא משהו בלתי הפיך ולא משהו שלוקח חודש ומעלה להירפא ממנו, אז מה נשאר? סיכוי של אחוז לקלקול קיבה של יום יומיים? ואו ממש משהו שאני צריך לדאוג ממנו).
 

MyTaoWay

New member
מזל שאני אוכלת רק אוכל בייתי שאני הכנתי אותו

וגם לא הולכת למסעדות. חבל על הכסף לא מתכוונת להיות מפרנסת של בתי העסק האלו. וגם נגעלת מאיך שהם מכינים שם דברים...
 

goldy

New member
בתור בעל ניסיון: האוכל לא באמת מקולקל


עבדתי בתחום המזון במשך כשנה, וכל פעם שהייתי עד להכנת האוכל חשבתי לעצמי: "איזה מזל שמשרד הבריאות לא מרשה להגיש אוכל מקולקל". בגדול ניתן לומר שבחים למע' החיסון - לעובדה שאנחנו לא באמת כאלה רגישים.
 
מה שלא יודעים לא כואב

שמעת בטח על המקרה שקרה בקרייה בתל השומר. בסיס צבאי, הוגש אוכל, בין האוכל היה גם מוגש פסטה. חיילים אכלו, רק חייל אחד הרגיש בטעם מוזר וראה חלקיק שהיה נראה לו מאוד מוזר בפסטה ופנה עם זה ללשכת הבריאות וזה התגלה כצואה. ואז כל החיילים עשו חרם על חדר אוכל והיה ממש בלאגן עם הסיפור. זה קרה באמת לפני כמה חודשים, לא מזמן. ומכל האנשים שאכלו, רק חייל אחד שם לב, לכולם היה בסדר, הגועל הזה. כי הם לא ידעו. עד שהם ידעו..... אותו דבר מסעדות.
 
נו

אבל כאן אנשים יודעים שמגישים להם אוכל עם חיידקים צואתיים וקוליפורמים. תכלס זה לא פלא. כל הגישה הישראלית זה ראש קטן. זה צאן לטבח. העיקר יצאו להפגנה בקיץ... ממש פסטיבל. מה ההפגנה הזו עזרה? הורידו מחירים לחודשיים והעלו בחזרה. על זה בדיוק בעלי הסופרים בונים...על הגישה הזו של "אין מה לעשות נאכל חרא". אז במסעדות לקחו את זה צעד קדימה ובאמת מגישים חרא.
 
למעלה