אני לא מבין למה התנתקות.

hilasapir

New member
סליחה....../images/Emo178.gif ותשובה...

הם= קבוצה מסוימת שהיא בעד ההיתנתקות מסיבות שונות אחרת איך את מסבירה את זמה שקרה פעם בפינוי הגולן???? שהצבענו לשרון הוא הציג את עצמו בתור אדם שלא מתנתק,כאשר הוא הנהיג הוא החליט להתנתק איך את מסבירה את זה???? ואיך את מסבירה את שינוי הדעה הדרסטי(אני מתכונת לעינין הגולן!)

Nimst

New member
הגבתי לשאלתך בשרשור אחר

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=57337079.

sknr 1

New member
אתה מדבר שטויות !!!

אף אחד לא בה אל שרון ואיים עליו !!! למה הוא רק עכשיו החליט לבצע תוכנית מפגרת שכזאת ?? רק בישביל להסיט את צומת הלב מכול פרשות השחיתות שנחשפו וניקשרו אליו ואל ילדיו !! והאמת שהתוכנית שלו מאוד הצליחה. אני קורה לשרון - לך לבחירות מושחת !! מושחתים נימאסתם !! במינימום עושים מישאל עם, ליפני ביצוע שטות כזאת !! אבל הוא פוחד, וכמו דיקטטור - מחליט על דעת אצמו !!

silverhawk

New member
גאיך בדיוק הגעת לזה?

"גוש קטיף זה המקום הכי אסטרטגי במדינת ישראל"? מאיפה בדיוק הגיעה ההנחה הזאת? ואין קשר בין פינוי הגוש לבין הגולן. אני לא אומר שזה לא יגיע פעם במסגרת הסכם עם סוריה (למרות שאני מתנגד לחלוטין לנסיגה מהגולן, שאגב, הוא באמת מהנכסים האסטרטגיים החשובים במדינת ישראל), אך זה לא יקרה בגלל פינוי הגוש. וכמו שסתיו אמרה - שמאלני לא שווה לא ציוני (וסתם כדי להרגיע אותך, אני לא שמאלני).

hilasapir

New member
אתה משבש את דברי....

כבר הגבתי ואמרתי למה זה מפנה גם את הגולן וגם את השומרון תקרא/י הודעות!!!! וגם הגבתי והסברתי למה זה המקום הכי אסטרגי !!!! ולא אמרתי ששמלאנים שווה לא ציוני אמרתי שהם בעלי דעה שווה לגבי ההתנתקות ודעה שונה לגבי המטרה!!!!!

silverhawk

New member
תקרא

גולן - הגבתי לך גם שם. מקום אסטרטגי - לא מצאתי איפה הסברת. האירי את עיניי. ועדיין לא הבנתי למי בדיוק את מתכוונת.

oh-da

New member
גוש קטיף אסטרטגי?!

איך את מגדירה שטח אסטרטגי? זה שאת טוענת כי לאחר פינוי גוש קטיף יהיה פתח לפינויים נוספים, זה לא קובע כי הגוש הוא שטח אסטרטגי כמו כן הפינוי הוא לא תקדים, משום שכבר בוצעו פינויים, ולא רק ימית. בגוש קטיף אין שום תועלת אסטרטגית חוץ מכך שניתן בקלות לחצוץ את הרצועה ל 3 אזורים, אך בהנחה שכבר לא נהיה שם לא יהיה צורך בכך. גוש קטיף - מובלעה בדרום מערב הרצועה, אין שום תועלת מבחינה צבאית. על מנת שנוכל ליירט בקלות? שום ארטילריה לא מתבצעת מהגוש לעבר חאן יונס ועזה, וארטילריה ניתן לבצע גם מ 30 ו40 קילומטר, גם מהאויר וגם מהיבשה. ציר פלדלפי עומד בפני עצמו ויש בו 60% החלטה מדינית ו40% החלטה בטחונית.

בת חן ר

New member
גוש קטיף-

מונע מהערבים שליחת קסאמים לעבר אופקים, ב"ש אשקלון, נתיבות וכל מה שבאזור. ובנוסף ברגע שיהיה פינוי בעצם לפלסטינים תהיה ממש מדינה משלהם בשביל לעשות עוד פיגועים, וגם יותר דרכים להבריח נשק. דוגרי אני חושבת שתוכנית ההתנתקות כל כך גרועה לאו דווקא בגלל ההלכה, והמוסר, אלא גם בגלל שזו תוכנית חד צדדית, הרי לא מובטח לנו בשום מקום שאחרי ההתנתקות הערבים יסתמו את הפה ויבקשו עוד, או שיעשו פיגועים במימדים שעוד לא ראינו. ובגלל זה כל מי שהיה בפינוי ימית יכול להגיד לך שדבר כמו שהולך עכשיו בארץ, כל ההתנגדות, היא כתוצאה של החד צדדיות, אז הבטיחו לנו שלום, ובאמת היה פחות לחץ, אבל עכשיו מה יש לנו?!

silverhawk

New member
זוהי לא הגדרה של נכס אסטרטגי

זה נכון שלאחר ביצוע התוכנית גם ערים כגון אשקלון יהיו בטווח הקאסמים, אך אני לא חושב שמטרת ההתנחלויות היא לספוג את הקאסמים... בת-חן, האם את מאמינה בזכותם של הפלסטינאים למדינה? ואם לא, האם את באמת מאמינה שהם לא יקבלו מדינה במוקדם או במאוחר? ייתכן כי לאחר הפינוי השטח המפונה ישמש כמצע גידול לארגוני הטרור, אך תהיי בטוחה שגם שרון וצמרת צה"ל חשבו על הנושא.

בת חן ר

New member
יכול להיות

שיש מצב שבסופו של דבר תהיה לערבים מדינה, אבל האם זה מוסרי, ואפילו מבחינה בטחונית טוב לתת להם אותה בלי שום תמורה? איך אתה ערב לכך שהמדינה שלנו תהיה שקטה אחרי ההתנתקות? איך אתה ערב לכך שסוף סוף יהיה שלום בנינו? אתה לא יודע כמה אני רוצה שלום, אבל אי אפשר לקבל אותו בדרך חד צצדית, כמו לתת "מתנות" לערבים- גוש קטיף.

oh-da

New member
אני רוצה שתסביר לי

כי באמת אני לא מצליח להבין איך גוש קטיף, שנמצא דרומית לעזה, דיר אל בלח, ג'בליה וכו' (ודרומית מערבית במבנה הגוש) מונע שליחת קסאמים לכיוון צפון ומזרח! אני רוצה להבין את החשיבה המרחבית שלך, היא די פורצת דרך אם גוש קטיף מצליח למנוע ירי כאשר הוא ממוקם מאחורי האזורים אשר מהם נורים הקסאמים.

למעלה