אז ככה, מיקרו דרייב ועמידותו
יכול להיות שרשמו, אבל אין לי כוח לקרוא את כל השרשור.. מיקרו-דרייב הוא הארד-דיסק לכל דבר, רק יותר קטן מההארד-דיסק שנמצא בנגני 20 ג'יגה, 40 ג'יגה וכו'. מכאן כבר אפשר להבין שהנגן לא מושלם לריצה, וזה לא אומר שהוא לא מותאם לריצה, אפל טוענים שיש לאייפוד "בולם זעזועים", או זיכרון חוצץ, שיש את זה כמעט בכל נגן מבוסס הארד-דיסק, מה שקורה עם הזיכרון הזה, הוא, שבעצם ההארד-דיסק מטעין לזיכרון הזה שירים (בדר"כ הזיכרון הוא של 32 מגה, אפל טוענים ל25 דקות, יכול להיות שבגלל שאחרי 25 דקות ההארד-דיסק יטעין מחדש את הזיכרון הזה), בכל זמן הנגן יעבוד ככה, ההארד-דיסק יטעין לחוצץ ואתם שומעים מוזיקה מהחוצץ, ואחרי שההארד דיסק עביר לו את השירים, הוא ננעל על מנת למנוע נזק להארד-דיסק ולחסוך בחשמל. אותו עיקרון פועל גם בזמן ריצה. עכשיו, הזיכרון הזה אולי פחות רגיש מהארד-דיסק, אבל עדיין אין מי שיבטיח שלא תהיה בעיה, לי למשל הדיסק בהארד-דיסק היה דיי רופף וכל הזמן הוא יצא מהמקום, הייתי צריך לתת מכה קטנה למכשיר ולקוות שהדיסק יחזור למקומו, לא סביר שהבעיה נגרמה מזה שרצתי איתו. אז, כשמתחילים לרוץ עם האייפוד מיני/אייפוד, יש עד 25 דקות (וזה תלוי באיכות השירים שמבמכשיר) שבהם תשמעו מוזיקה SKIP-FREE, ולדעתי לא צריך לפחד לעשות עם המכשיר פעילות ספורטיבית, אחרי הכל, אפל טוענת שהוא יכול לשמש גם לזה... והרבה אנשים רצים עם הנגנים שלהם (דוגמא - הייד פארק בלונדון ביום ראשון בבוקר, מתי שכל הבריטים עושים ג'וגינג), ואם המכשיר עדיין עליהם זה אומר שהוא עובד לא? חשוב לדעת גם, שאחרי שה25 דקות האלה נגמרות, לא לוקח להארד-דיסק יותר מדקה לטעון שוב לזיכרון החוצץ עוד שירים, אז הדקה שמחכים ברמזור או משהו תיתן לכם עוד זמן לריצה. כדאי לברר את עמדתה של "ידע" בנושא הריצה עם הנגן, ומה ניתן לעשות אם נגרם לו נזק מכך ואם הם יתנו אחריות. ועוד משהו אחרון - פעילות ספורטיבית בחדר כושר אפשר לבצע עם כל נגן.. מניסיון.. את הנגן פשוט מניחים על המכשיר, ואוזניות עם חוט ארוך מספיק ואתם מסודרים (מניסיון.. עם האייפוד ולאחרונה עם הדיסקמן).