אני לא מבין משו,

bitonano

New member
זה לא קשור לאייריבר זה כללי לכל

הנגנים המבוססים דיסק קשיח. דיסק קשיח בנוי מהרבה חלקים הרגישים לזעזועים ולכן הם פגיעים. נגני פלאש עשויים מזיכרון שאינו פגיע בכלל ולכן הוא יותר טוב לספורט.

אומרים חלקים רגישים לזעזועים העיקר

אבל איזה חלקים אלה? יש להם שמות או משהו? אני שואלת ברצינות, כי אין לי מושג ואני רוצה להבין את זה יותר

יאיר B

New member
הכוונה לדיסק הקשיח שבנגן

הוא החלק הנע היחיד בנגנים. בגלל שיש שם דיסק שמסתובב ועליו יש ראש (תסתכלי בהודעה הקודמת שלי - יש שפ תמונה של דיסק), אם הדיסק יקבל מכה בזוית הלא נכונה ובעוצמה גבוהה - הוא עלול להינזק (הראש עלול לסרוט את הדיסק למשל). אני מצרף עוד תמונה של דיסקשיח - הפעם רגיל (כמו שיש שלך במחשב) כדי שתראי איך זה נראה מבפנים. כל הדיסקים הקשיחים (ולא משנה מה גודלם) נראים ועובדים אותו דבר.

אוקיי

לא היה לי מושג שקוראים לזה דיסקשיח כי באמת יש בתוך זה...דיסק. למה שלא יבנו את זה ככה שהדיסק יוכל לצאת, ואז זה יהיה כמו דיסק און קי, רק בנפח ממש גדול? [הראש מפריע? מה התפקיד שלו לעשות?]

weird dust

New member
הצחות עשויות ממתכת

והן די כבדות ורגישות. אסור לנוע בהן בכלל, שומן היד יעשה בעיות וגם הן רגישות ללחות כי הן ישר מתחילות להחליד (מנסיון של פתיחת דיסקים). הדיסק גם מחוזק כאשר האצע הוא מה שמחזיק הכל ואז זה גם לא נוח לפתוח כל פעם את כל הדבר הזה ולהיכניס פנימה את הדיסק.

stardust19

New member
הסבר קצר על הדיסק

כמו שניתן לראות בתמונה- ישנם כמה חלקים- הצלחת,הקורא ואם תשימו לב גם כמה מנועים. בעי מתחילה כאשר ישנה קפיצה של הצלחת אשר גורמת לקפיצה מזערית ביותר של הקורא(העוגן) וזה גורם לכך שיהיה מעבר בין הסקטורים על הדיסק-> השיר יתקע ויחיל שיר חדש וכו'. נכון ישנם באפרים לדיסק של 32 MB, אבל אם מישהו רץ פעם עם דיסקמנים נוכח לדעת שאיפלו הבאפר לא יחזיק מעמד כאשר ישנם יותר מדיי קפיצות היות וההארדדיסק אינו מטעין בשלמות את כל הסקטורים אחד אחרי השני אלא במקטעים ולכן אנו שומעים את זה כאילו השיר נתקע. במשך זמן ככל שאנו נרבה בלגרום זעזועים לכל המערכת המכנית הזו אנו יכולים לגרום לתזוזה של החלקים ולכן אפשרי שאנו נאבד את נקודת האמצע של הזיסק- ניתן לשנו תא זה במחשב, לא יודע אם ניתן לשנות את זה בנגנים. שינוי נקודת האמצע משמעותו שאנו מאבדים נפח מהדיסק(אנחנו מדלגים על הסקטורים הפגומים-לרוב בתחילת הדיסק). מקווה ששכנעתי אכם למה לא כדאי לרוץ עם HDD

stardust19

New member
דיי אל תגזים, לסחוב פטיפון בכיס של

המכנסיים או החולצה, יש גבול

weird dust

New member
אני יצרף תמונה של מיקרודרייב

זה מיקרודרייב 6 ג'יגה אשר נימצא באייפוד בטוח, וניראה לי שגם באייץ 10.

TheRealDeal

New member
HITACHI, אכן נמצא באייפוד..

חוץ מזה, מיקרו דרייב הוא בעצם קומפקט פלאש, הזיכרון של מצלמות.. מיקרודרייב נקרא COMPACT FLASH TYPE 2, אבל לא כל TYPE 2 הוא מיקרו-דרייב.

TheRealDeal

New member
אז ככה, מיקרו דרייב ועמידותו

יכול להיות שרשמו, אבל אין לי כוח לקרוא את כל השרשור.. מיקרו-דרייב הוא הארד-דיסק לכל דבר, רק יותר קטן מההארד-דיסק שנמצא בנגני 20 ג'יגה, 40 ג'יגה וכו'. מכאן כבר אפשר להבין שהנגן לא מושלם לריצה, וזה לא אומר שהוא לא מותאם לריצה, אפל טוענים שיש לאייפוד "בולם זעזועים", או זיכרון חוצץ, שיש את זה כמעט בכל נגן מבוסס הארד-דיסק, מה שקורה עם הזיכרון הזה, הוא, שבעצם ההארד-דיסק מטעין לזיכרון הזה שירים (בדר"כ הזיכרון הוא של 32 מגה, אפל טוענים ל25 דקות, יכול להיות שבגלל שאחרי 25 דקות ההארד-דיסק יטעין מחדש את הזיכרון הזה), בכל זמן הנגן יעבוד ככה, ההארד-דיסק יטעין לחוצץ ואתם שומעים מוזיקה מהחוצץ, ואחרי שההארד דיסק עביר לו את השירים, הוא ננעל על מנת למנוע נזק להארד-דיסק ולחסוך בחשמל. אותו עיקרון פועל גם בזמן ריצה. עכשיו, הזיכרון הזה אולי פחות רגיש מהארד-דיסק, אבל עדיין אין מי שיבטיח שלא תהיה בעיה, לי למשל הדיסק בהארד-דיסק היה דיי רופף וכל הזמן הוא יצא מהמקום, הייתי צריך לתת מכה קטנה למכשיר ולקוות שהדיסק יחזור למקומו, לא סביר שהבעיה נגרמה מזה שרצתי איתו. אז, כשמתחילים לרוץ עם האייפוד מיני/אייפוד, יש עד 25 דקות (וזה תלוי באיכות השירים שמבמכשיר) שבהם תשמעו מוזיקה SKIP-FREE, ולדעתי לא צריך לפחד לעשות עם המכשיר פעילות ספורטיבית, אחרי הכל, אפל טוענת שהוא יכול לשמש גם לזה... והרבה אנשים רצים עם הנגנים שלהם (דוגמא - הייד פארק בלונדון ביום ראשון בבוקר, מתי שכל הבריטים עושים ג'וגינג), ואם המכשיר עדיין עליהם זה אומר שהוא עובד לא? חשוב לדעת גם, שאחרי שה25 דקות האלה נגמרות, לא לוקח להארד-דיסק יותר מדקה לטעון שוב לזיכרון החוצץ עוד שירים, אז הדקה שמחכים ברמזור או משהו תיתן לכם עוד זמן לריצה. כדאי לברר את עמדתה של "ידע" בנושא הריצה עם הנגן, ומה ניתן לעשות אם נגרם לו נזק מכך ואם הם יתנו אחריות. ועוד משהו אחרון - פעילות ספורטיבית בחדר כושר אפשר לבצע עם כל נגן.. מניסיון.. את הנגן פשוט מניחים על המכשיר, ואוזניות עם חוט ארוך מספיק ואתם מסודרים (מניסיון.. עם האייפוד ולאחרונה עם הדיסקמן).

meidos

New member
לפי מה שאני יודע

גם לh10 יש קצת זיכרון חוצץ כזה, (זה פלאש?) עכשיו, כמה מגה זה?, וכאילוט המחט מקובעת בזמן בזמן ששומעים מהזיכרון ההוא? וזה רק 2 דקות הטענה של השירים לפלש אחרי כל 25 דקות של שירים שנגמרות? תודה

TheRealDeal

New member
לא יכול לענות בודאות..

פעם רשמתי שזה פלאש, ומישהו אמר לי שזה לא פלאש (לא זוכר מי ובאיזה פורום). בH10 יש זיכרון חוצץ לפי מה שאני יודע, אבל אייריבר לא רושמים באתר שלהם על ספורט איתו, אז סביר להניח שאם יגרם נזק כתוצאה מריצה לא יתנו אחריות, אבל אני לא בטוח ב100%, אפילו לא 50%. כמה זמן לוקח לו לטעון לזיכרון? סביר להניח שלא הרבה זמן.. בוא נגיד, בערך הזמן שלוקח לנגן להעביר למחשב בUSB2.. למרות שגם בזה אני לא בטוח

gt-master

New member
>>

זה באמת לא פלש אלה יותר כמו הרכיב זכרון במחשב(זה הרבה יותר מהיר מזכרון פלש והוא לא נשמר ללא מתח) הבעיה שאני רואה זה שברגע שנחפש שיר אחר או כל משחק מסוים יגרום לדיסק לפעול ולקרוא. אצלי ה H320 אני שומע את הדיסק מסתובב אני חושב כמעט כל שיר. לדעתי (ורק דעתי) אפשר לעשות ספורט עם נגני מיקרו רק לקחת בחשבון שטיטולים חזקים בתדירות לא עושה טוב זאת אומרת: הליכה,אופניים נראה בסדר. ריצה לא מומלץ למרות שאם מוצאים מקום על הגוף שבו המכשיר יטולטל מעט, רב הסיכויים שלא יקרה לו כלום(שוב:לא על אחריותי.אני הולך עם פלש ולא יצאתי מהבית עם ה H320 שלי
)

יאיר B

New member
תודה לכולם על התשובות המלומדות ../images/Emo3.gif

השירשור תוגלן למען הדורות הבאים. אני מצרף גם שני שיחות שנערכו באתר ארקדיה על נושא ריצה עם איריבר H320. גם הם לא ממליצים לרוץ עם המכשיר.

meidos

New member
מסקנה סופית שלי, להכנס כולם (בבקשה)

הגעתי למסקנה שלמרות שיש באפר, עדיף לא לרוץ איתו, אבל היותו מיקרו דרייב לא יפריע לי ללכת איתו ולנסוע באופניים, בקיצור- פעילות ספורטיבית מתונה-כן, ריצה וטלטלות חזקות- לא.! 'כשיו. מישו יודע כמה מגה באפר יש ל-h10?

weird dust

New member
אומרים 32 מגה

לא יודעים באמת. מה שכן אופנים בשטח זה לא כל כך מתוך

meidos

New member
לשטח אני אשמע בדיסקמן

בכביש עם הנגן. בכל מקרה, מחקת לי 2 הודעות בשרשור הזה, למה?

matke

New member
עם הוא מחק נראה לי שהוא שלח לך

מסר. (לי הוא תמיד עושה את זה
)

meidos

New member
זה כל הקטע, הוא לא!

למה? כולה רשמתי שיש לי שרשופלצת\1

למעלה