אני לא מבינה אתכם...

S h a y D u

New member
העובדות שלך נכונות לחלוטין.

פרט לכך שאתה מכנה את אותם נערים כ"משתמטים" - כי הם לא! דוגמא טובה להמחשה היא: נער בן 18 אשר אובחן עם בעיות נפשיות/רפואיות שלא מאפשרות לו להתגייס - לא אומר שהוא ישאר עם הבעיות הללו כל חייו, אלא סביר להניח שיקח טיפול רפואי/נפשי ולאחר כשנה (או אפילו מספר חודשים) מצבו ישתנה, ויוכל ללכת ללמוד רפואה במוסד להשכלה גבוהה ואף לעסוק בתחום כבעל מקצוע. האם הגיוני לקרוא לאותו נער "משתמט"?! הרי הוא הושמט מהצבא בצדק...

respecta1

New member
הוא לא דיבר על כאלה

דיבר על כאלה שאין להם בעיות רפואיות\ נפשיות אמיתיות.

S h a y D u

New member
הוא דיבר על כאלה אשר לא מעוניינים להגיע

לתפקידים מסויימים בצבא שחסרי משמעות עבורם. ולכן, כל אחד יכול לבוא לקב"ן ולציין בפניו שהוא יקלע למצוקה נפשית כזו או אחרת במידה ויכנס לתפקיד שבו אינו ירגיש שהוא ממצה את עצמו ואת כישוריו. יש מלא עתודאים שנקלעו לבעיות נפשיות חריפות ביותר (ואף ואישפוז) כתוצאה מכך שלא שובצו לתפקידים בעלי משמעות עבורם ובידיעה שהם הולכים לטחון מים במשך 6 שנים. הצבא לא יכול לקחת סיכון גם במקרים כאלה.

koneko90

New member
מה הקשר?!

מי דיבר על בעיות נפשיות או רפאויות? דיברתי בפירוש על ההתטבעות של אנשים שטוענים מראש שבצבא לא יידעו אותם לתפקידים חשובים לכן אין טעם אפילו לנסות.

S h a y D u

New member
ואגב, למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לנסות"?

האם אתה מתכוון רק לאלו אשר עדיין לא קיבלו מנילה? כי אלו שכן קיבלו מנילה, יודעים היטב לאן ייעדו אותם ולאן לא. ובד"כ עפ"י המנילה אפשר להסיק כמה וכמה דברים, שאחד מהם הוא הנתונים האישיים וציון הקב"א המשוער של המלש"ב, כך שכל אחד יכול לדעת בדיוק לאן יש לו פוטנציאל להגיע ולאן לא. אלו שמבינים שעפ"י המנילה שלהם אין להם פוטנציאל להגיע לתקידים משמעותיים, לא שווה להם לנסות כלום - כי אין להם מה לנסות. התעקשות לאחר הגיוס יכולה לעזור במקרים נדירים (צריך הרבה P וקשרים) רק כאשר הדרישה היא ריאלית - ולא אצל כולם הדרישה תהיה ריאלית! מה גם שלאחר שמשבצים מישהו ביחידה מסויימת בצה"ל, המעבר מאותה יחידה ליחידה אחרת מאד מאד קשה עד בלתי אפשרי, כי כל יחידה בצה"ל רוצה לשמור את כוח האדם שלה וגם אם מסכימים לשחרר מישהו יש עוד הליכים בירוקרטיים ומטופשים בדרך שימנעו זאת. כך שבסה"כ: כל העניין שאתה מצפה מהם "לנסות" הוא מאד מאד תמוה כי אף אחד לא יקח סיכון כזה כאשר הוא יודע שהסיכויים שיקבל את התפקיד שבו הוא מעוניין כל כך קטנים - ובצדק.

הבעיה שאצלך ויני, גם להיות לוחם חי"ר

זה חסר משמעות, איך הגדרת אותם: "בשר תותחים.." "טיפשים שלא התקבלו ליחידות מחשבים ולכן שיבצו אותם כלוחמים.."

vinney

Well-known member
זה נכון

בשר תותחים זה בדיוק מה שכל הלוחמים בסדיר הינם. ואכן, מי ששובץ כלוחם, לא התקבל לשום תפקיד אינטלקואלי קריטי, כי לאלה יש עדיפות.

פחחח.. בסדר

טוב עדיף שלא נדסקס על הדברים האלה כי זה סתם מעצבן אותי (וחבל). תן עזרה בשאלה שנתנו לי בקורס שפת C, יהיה עדיף.

vinney

Well-known member
משום מה לא ברור לי

מתי תלמד מה ההבדל בין עבירה על החוק לבין אי עבירה על החוק? כאילו, נכון שאתה רק בכיתה ד', אבל אם אתה משחק עם גדולים - לפחות תלמד על מה הם מדברים וכו.

respecta1

New member
תינוק לא שלחתי אותך כבר

לנגב את החלב מהשפתיים? אז למה אתה חוזר איתו?

vinney

Well-known member
חוזר? לא הלכתי לשום מקום../images/Emo13.gif

זה שאתה משתלח, זה בעיה שלך, אתה אוליי היית רוצה, אבל לא ממש שמים עלייך בעולם המציאות מחוץ לסרט שאתה חי בו

respecta1

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת

זה שאתה משתלח, זה בעיה שלך, אתה אוליי היית רוצה, אבל לא ממש שמים עלייך בעולם המציאות מחוץ לסרט שאתה חי בו

למעלה