אני לא מבינה הרבה דברים פה

gala lo

New member
אתה צריך לעשות הפרדה

בין הדתיים לדת. אני יכולה לסיים כבר פה כי לפי דעתי (אני מודעת לזה שאני שופטת אותך מוקדם מידי אבל באמת נראה לי ככה) אתה לא באמת תקשיב לכל מה שאני אגיד.. ובכלל, כדי להקשיב לדעות שלי אתה קודם כל צריך באמת לחשוב על לעשות הפרדה בין הדתיים לדת. ולא נראה לי שאתה הולך לעשות את זה.. אבל אני בכל זאת אסביר את עצמי. בפורומים משתתפים לא רק הפעילים בשיחה.. אתה מאוד מריר לגבי הדת בגלל כל החוקים שהדתיים החליטו שהם חלק מהדת.. בתורה לא כתוב שביום כיפור צריך לסקול אותך אם תיסע ברכב, וגם לא שצריך לכפות את הדת על כולם כולל כולם, וגם לא שבשבת אסור לקרו נייר טואלט.. בתורה כתוב דברים מאוד מסויימים שהדתיים בנו עליהם 'תורות' שלמות. נכונות? להם כן. נתחיל מזה. יש להם לגיטימציה מלאה להאמין במה שהם רוצים, ואם זה לא נאה לך אתה מוזמן לאכול כובעך וזה לא ישנה לאף אחד. זה שהם מנסים לכפות את עצמם על כל אורגניזם בסביבה זה כבר דבר אחר, לפי הגדרות עולמי האנשים האלה הם פושעים לכל דבר ומנווני מוח אמיתיים. אז למה בעצם אני בעד שתסתום? כי לנו אין זכות לדבר במדינה הזאת וזאת לא ציניות, זה נאמר ברצינות גמורה מדינת ישראל הוגדרה כמדינה דתית שתהיה מקום ליהודים דתיים.. אם אנחנו לא דתיים (יהודי זה יותר מציון לאום בתעודת זהות..) אנחנו יכולים לחיות במדינות אחרות ושם למרר לעד על טמטומה של מדינת ישראל וכל דריה, אבל לחיות את חיינו. הם צריכים מדינה יהודית, כי הדת שלהם דורשת סביבה יהודית, מוסדות יהודיים, אכיפה יהודית ודברים שרירותיים אחרים. הם הלכו והקימו מדינה בשביל זה.. מותר להם לחיות פה ויש להם את הזכות לממש את מה שהמדינה הזאת קמה בשבילו. אני אישית לא רואה אנשים כאלה כיהודים. לפי נקודת הראות שלי הם הורסים את הדת המאוד יפה שהיא היהדות, אבל יש עוד סעיף שמונע ממני מלהתנגד פה. מדינת ישראל הוגדרה כמדינה דמוקרטית. שלטון הרב. ורב היהודים הדתיים שיושבים פה חושבים שהדת הממוסדת שיש כאן היא לא שואה גמורה ואפשר לחיות איתה. מסקנה מתבקשת- אם אתה רוצה צדק בעולמנו ולא רק במערכת השמש, יש לתת לכל אדם את המקום שלו. וישראל היא ארץ היהודים ומדינת הדתיים. לנו אין מקום פה. וזה לא כל כך נורא.. כי יש עוד עולם שלם. מלבד זאת, הסיבה הכי גדולה שאתה צריך לעשות הפרדה בין דתיים לדת (ולא רק ביהדות) היא משום שאפשר ללמוד הרבה מאוד מהדת. כבן אדם. יש בה הרבה חכמת חיים, בלי להיכנס לכל הקטע של אלוהים. יש שם חכמת חיים אדירה שמפתחת אותך כאדם. כיצור בעל מוח שהוא יחסית (לא הכי, אבל יחסית) גדול. ויש לו גם נשמה ורגשות.. ודחפים לכיוון מעלה. לכיוון משהו שונה. לא לכולם יש את הדחפים האלו אבל אסור לך לשלול את קיומם אם אתה לא מכיר אותם.. אני יכולה לומר לך שלי יש מין השתוקקות כזאת לרוחניות אפילו שאין לי אלוהים. אני לא מאמינה בשום אל ואני מאמינה במשהו גבוהה ממני. בלי שום צורה של פולחן ועדיין.. זה מביא סיפוק מאוד בסיסי. כמו לשבוע.זה פשוט ממלא.. ללמוד. ואני לומדת מהתנ"ך (ומדתות אחרות) חכמת חיים של הרבה אנשים לפני וזה מספק וזה ממלא וזה כיף לי. זה פשוט תורם לי בחיים האלו. ואני לא מאמינה באלוהים ואני לא יהודייה. ואין לי מקום בישראל של היום אבל פרוש לפני עולם שלם.. ואני לא מבינה מה לא בסדר בלהאמין באלוהים. זו לא טיפשות, זה מה שנחוץ לאותם אנשים בחיים שלהם. ולך אין שום זכות לזלזל בזה, לא משנה כמה תנפנף בדגל של הכפייה הדתית. צריך להפסיק את הכפייה.. לא את האמונה.

כתבת כל כך הרבה

שאני לא יודע אפילו לאיזו נקודה להתייחס... אני רק אגיד לך שבשום אופן אני לא מסכים לטענה שלך בקשר לכך שאין לנו זכות דיבור במדינה הזאת, אם דמוקרטייה זו סתימת פיות אז אויי ואבויי לדמוקרטייה. לסיום אני רק מבקש שתביאי לכאן כמה דוגמאות בולטות לחכמת חיים שאפשר למצוא בתורה, אולי אני ארחיב קצת את אופקי ואלמד משהו שלא ידעתי, אני ממתין בציפייה דרוכה. משתמש בצלילים

gala lo

New member
בכלל לא כתבתי הרבה

כתבתי את זה במילים ארוכות. התוכן די מוגבל וקצר.. מן הסתם דמוקרטיה לא אמורה לסתום לך את הפה ויש לך זכות לדבר ולהגיד כל העולה על דעתך, יש גם את כל הענין של הגנה על מיעוטים ככה שגם אם אתה מיעוט יש לך זכויות (כשכבתי שאין לנו זכות לדבר לא התכוונתי לזה במובן המילולי אלא כאל מה שאני רואה כצודק) אני רואה את זה כצודק בגלל שהרב היהודי פה בעד מדינה דתית עד בחילה ואם זה הרב, ואם זאת מדינה דמוקרטית (כל זאת בלי להתעלם מעובדה שהיא יהודית) אז הם ה"צודקים" ואנחנו יכולים להתנגד כמה שבא לנו. יש פה עניין קטן של לקבל את זה שאנחנו מיעוט.. וזה לא שולל מזוכויותנו כי אנחנו יכולים פשוט מאוד, לעבור למדינה שבה אנחנו לא מיעוט. ולחיות שם בכיף. (אני מפשטת דברים עד אימה אבל אני מקווה שאתה אכן רואה את הכוונה מאחורי דברי..) אם אנשים היו חיים במדינות על פי בחירות של דרך חיים, השקפת עולם, רמת חיים ולא על פי לאום אני חושבת שהיה הרבה יותר קל לכולם להתנהל ביום יום. זה ממש מתאים מצידך לזרוק את זה למגרש שלי.. להביא לך דוגמאות לחכמת חיים בתנ"ך? זה כאילו אתה פשוט אומר לי שאם אני לא אגיש לך את זה זה לא יעניין אותך מספיק בשביל לבדוק בעצמך, ואז למה לי להתאמץ מלכתחילה? אם אתה באמת כל כך מצפה לזה תחפש לבד. פתח בספר בראשית ופשוט תתחיל לקרוא.. דף כל כמה ימים. לא ביג דיל. אם לא תמצא חכמת חיים תעשיר את עולמך הספרותי, זה בטוח. צורם לי אבל אני אכן אביא לך דוגמאות לדברים שאהבתי. תסלח לי אם זה לא יהיה כרגע..?

עזבי זו פשוט השעה המאוחרת והעייפות

אבל נראה לי שאת לא כל כך "כאן"... באמת נראה לך שהרוב היהודי במדינה הזאת היה רוצה לראות כאן מדינה דתית??? תגידי זה איזה חלום בלהות שחלמת בלילה או מה?? אני מבטיח לך שלפחות 80% מהיהודים במדינה זו לא היו רוצים בשום אופן לראות כאן מדינת הלכה יהודית, זה חלום בלהות של רוב האזרחים כאן וגם שלי, נראה לך שמישהו מעוניין כאן במדינה נוסח אירן? חס ושלום. ומה זאת אומרת בדיוק שמתאים לי ליזרוק את זה למיגרש שלך? את בעצמך אמרת שהתורה מלאה בחוכמת חיים, אז מה יותר מיתבקש מאשר לקבל ממך כמה דוגמאות לחוכמת חיים זו? מה כבר ביקשתי שנהיית כזאת אדומה? ובכל זאת המתון אמתין... משתמש בצלילים.

isza

New member
"קיומו של אלוהים לא שולל את

האבולוציה" כמובן שהוא כן שולל. אלוהים ברא את העולם וכל היצורים עם תכלית, ואילו לאבולוציה אין כל תכלית.

lmatan1

New member
התכלית של האבולוציה היא אם כן לנפץ

את קיומו של אלוהים ואת זה עושים יפה מאוד כמה מהאאבלים שמשתתפים בפורום הזה ולא רק שהם מנפצים את האמונה באלוהים הם ברוב חוצפתם גם מחוסר תכלית גם רוצים לנפץ את החיים מספיק אם תראה את שני היצורים מעלי שגם מודים שהם חיים בעולם החיות ואין בילתם ילדים שעוד לא בקעו מקליפת הביצה מלמדים אותנו שאין הבדל ביו חיה לבן אנוש פעם גם חיו דינוזאורים ענקיים ומפחידים והיום הם לא קיימים וגם כאלה שמדברים כמו דינוזאורים עתידים להכחד הבעיה היא שהרוב חוצפתם אם היצר הבהמתי הבילתי נשלט הם עשויים לקחת את כולנו יחד אתם וזה מה שמפחיד כאשר ילד שעוד לא נגמל מהמוצץ כבר חושב שהוא יכול ללחוץ על הכפתור שמפעיל פצצת אטום מסוממים חסרי מנוח.

חבל שהאמת כל כך מפחידה אותך ../images/Emo41.gif

האם אתה כל כך מפחד שהאמת בסופו של דבר תתגלה לפניך ויסודות האמונה שלך יתערערו כתוצאה מכך כשתגלה שאין באמת אלוהים וחיית על היום תחת אשלייה מתוקה? לצערי או לצערך אמנם אין הבדל משמעותי באמת ביננו לבין שאר היונקים, אנחנו מאותה מישפחה, אל תיתנשא מעליהם רק משום שאתה בעל השכל המפותח מבין היונקים, משום שבתכונות אחרות הם עולים עליה פי כמה וכמה וכמה - מהירות ריצה (צ'יטה), גמישות (קופים), הרבה פחות בעיות גב, הסוואה, חילוף חומרים, כוח (ארייה)... לכל יצור יש את היתרונות והחסרונות שלו, אנחנו אמנם הכי חכמים אבל אנחנו חלשים מאד בתכונות אחרות שבהן בעליי חיים דומים שמים אותנו בכיס הכי הקטן שיכול להיות. חבל שהאמת כל כך מפחידה אותך, אבל ליברוח ממנה זה פיתרון מגוכח. לסובב את כל חייך סביב אלוהים דמיוני זה טיפשי ויותר מזה, ילדותי. להגביל את כל חייך בגלל האמונה הטיפשית הזאת זה עוד יותר מטופש. שיהיה בהצלחה אני מחזיק לך אצבעות
משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
לא הבנת אני מפחד מחיה בדמות אדם

כמוך אני בכלל לא מצטער עליך ולא דואג לך כי אם הינו עכשיו בתוך גונגל אמיתי לא היית שורד אפילו דקה מאותה סיבה שהצגת אתה מחכמתך הבהמתית ברור שיש חיות ששמים אותך בכיס הקטן אם לא הבנת עד עכשיו אני מדבר על החייה שבתוכך שהיא אולי לא החזקה ביותר אבל היא המגעילה ביותר מאחר וחיה בדמות אדם היא החיה היחידה שיכולה גם לגרום סבל כלי סיבה של קיום או לענות את בני מינה ואפילו יש לו יכולת לצחוק ולהתעלל בבני מינה וכל זאת בלי להתיחס לסבלו של הזולת ואת זה לא תמצא באף חיה בטבע האדם שמתנהג כמו חיה ולא שולט ביצרים החיתיים שלו מתעלה מעל כל החיות באכזריות ובביטול האחר מבני מינו וכל זאת מאחר ואין בו דעת אלוהים הוא לא מפחד מאף אחד, אחד כמוך שאין לו אלוהים מסוגל להיות האכזרי והמסוכן ביותר מכל החיות ביחד וזה מה שהופך אותך לאומלל כי כלפי האינטלגנציה הקוסמית אתה לא יותר מאשר גרגיר חול או עלה נידף ברוח למה אתה חי הקהילה למה אתה לא הולך לחיות בגונגל הטבע אם בני מינך ואוכל נבלות וטרפות מה בדיוק מחזיק אותך בין בני אדם ועוד שאתה מטיח בפמיהם בשנאה חסרת מעצורים את חוסר הסיפוק שלך אתה יורה לעצמך ברגל כי אתה חי בן בני אדם ומתעקש להתנהג כמו חיה האמת היא זו שאתה בורח ממנה והציניות והסרקזם שלך רק פועלים נגדך כי אתה חיה שלא רוצה בכלל להתנהג כמו בן אדם האנושות לא סופרת אותך בכלל .

lmatan1

New member
בום בום בסיפור שלגיה יש גם זאב

ואם תטעי בדרך הזאב יאכל אותך וזהו כל הענין המשתמש שלפניך רוצה לשנות את המציאות עוד לפני שהוא הבין את הנזק שהוא גורם אולי כי הוא רגיל לחיות בן זאבים בשביל לחיות בין בני אדם צריך ראשית כל לעלות למימד של בני אדם ולא להתנהג כמו חיה בגונגל של חיות שהחזק טורף את החלש.

הלן בום

New member
הזאב הוא בכלל בכיפה אדומה....

שילגיה הוא סיפור אחר לגמרי. למה לערבב בין שני סיפורים? כנראה מאותה הסיבה שאתה למשל, שאין לך כל אמונה במשהו שהוא אינו האלוהים, אבולוציה למשל. נכנס לפורום אבולוציה על מנת להרתיח את דמם של זאבי פורום האבולוציה.? ומה לעשות באמת שכך פועלת שרשרת המזון? שכדי לשרוד יש צורך ביותר מאמונה באלוהים.. הג'ונגל הזה שאתה מתאר מזכיר לי מאוד את העולם שבו אנו חיים, חלק גדול של האנשים בו טורפים בעלי חיים אחרים! מה לעשות- אוכלי כל! ובבית המקדש- מה הקריבו כקורבן? אין פה מקום לויכוח בכלל. כל הברבריות הזאת לא התחילה כאן, אלא הרבה לפני! החזק טורף את החלש! וככה זה תמיד היה- שרשרת מזון!! שיעור ראשון בביולוגיה, כיתה ז'!

lmatan1

New member
הלן תצאי מההלם כאן זה לא גן ילדים

ונכון שזה גם לא גן עדן מענין למה מרתיח את הדם שלך לחשוב שיש אלוהים מה זמ גם מה שאת מלמדת את הילדים בגן ששרשרת המזון שלך היא בעלת יכולת לאכול אותם בגלל שאת יותר חזקה מהם מה את חיה באוירה של קניבליזם זה מה שהבנת בשיעור ביולוגיה בכתה ז אז תדעי לך שבתור ילדה שתהפוך לאשה את גם לא תביני מאיפה זה יבוא לך כשתאכלי אם כל הז.... אני מקוה שיש לך תאבון בריא.

הלן בום

New member
אני לא יודעת אם זה חיוני להמשיך בדי

בדיון הטיפשי הזה, אבל אני בד"כ אוהבת להגיד את המילה האחרונה. מרתיח אותי לחשוב שאנשים באמת ממשיכים חנסות לגרום לאנשים אחרים לחשוב שהסיפור הבדוי הזה על אלוהים נכון. אתה מתאר לעצמך שאיני גננת באמת, נכון?!? זה נכתב אך ורק כהלצה, אבל בכל אופן- אם אכן הייתי גננת הייתי מלמדת את הילדים האלה לחשוב. הייתי מספקת להם את הידע, בהתאם לגיל שלהם, והם היו מחליטים בעצמם במה להאמין ובמה לא! אם היו מחליטים להאמין באלוהים, הייתי מקבלת את זה. אני לא עושה כפייה דתית על אף אחד! אך, תוך כדי הייתי מעניקה להם את הכלים להסתדר בעצמם בעולם הזה, שהוא איך שלא מסתכלים- אכזרי! הייתי מלמדת אותם לבטוח בעצמם, ולא להסתמך על זה שיהיה אלוהים שיוציא אותם מצרות, למרות הנוחות שבצורת חשיבה זו. אני בתור ילדה עברתי הרבה שלבים בהם האמנתי בדברים שונים, כעת הגעתי לשלב שבו אני אכן שלמה עם ההחלטה הזאת. כשאני אצטרך להתמודד פנים מול פנים עם העולם, אני אהיה מוכנה לעשות את זה על הצד הטוב ביותר, תוך שימוש בכל הכלים שניתנו לי! אני יודעת שאפשר לבטוח בעצמי בלבד, ולהאמין שבעזרת....עצמי (!!) הכל בסופו של דבר יהיה בסדר! ועל מנת לא להפוך את זה לפורום פילוסופיה, למרות שזה נשמע ככה, אני מציעה להפסיק את זה כאן ועכשיו!!

הוצאת לי את הצלילים מהמילים! ../images/Emo45.gif

יפה אמרת! זה בדיוק המוטו שלי בחיים, במקום ליסמוך על איזה אלוהים דמיוני שיעזור לך ויוציא אותך מצרות (בדיוק כמו שהוא עזר ל 6 מליון מאיתנו בשואה) עליך ליסמוך רק על עצמך! (ועל כמה חברים טובים ובני מישפחה אם אפשר) במקום להגיד "בעזרת השם!" אמור מעתה "בעזרת עצמי!!!"
משתמש בצלילים.

s u p e r mind

New member
LOL.

מוטו זה, הוא אחד הסיבות הנעלות ביותר באמונה בו, כפי שהבהרתי במאמר קצרצר שחיברתי על אלוהים (מתוך - 'שאלות ותשובות אוניברסאליות') ~ * אלוהים, קיים או נעלם?- כשאתה אומר 'אלוהים', ומפנה אליי שאלה עליו – האם אתה יודע במקרה במה מדובר? קונספט האלוהים מוגדר כלא מוגדר. המאמינים טוענים שאלוהים הוא כל יכול, יודע הכל, המקור לכל הטוב; אך באותו הזמן גם נסתר הן מבחינת הפרטים הידועים עליו, והן מבחינת הנגישות שלנו אליו. אולם המאפיינים הללו מוגדרים כחוסר של משהו. כמו כן, לא ניתן להצביע על דבר מה במציאות ולטעון "זה אלוהים" - כלומר הוא אינו קונספט בכלל. לא ניתן להיות 'כל יכול' מפני שאפשרות זו מביאה לידי פארדוקסים שסותרים אותה במקרה הטוב, ומפריכים אותה במקרה הפחות טוב. האם אלוהים יכול למשל, להרוג את עצמו, ואח"כ לחזור לתחייה? האם הוא יכול ליצור 'יציר' אחר שישלול את יכולותיו המופלאות – ואח"כ להעלימו? האם אלוהים יכול ליצור משקולת שאינו יכול להרים? כל אלה ועוד, מהווים סתירה ופארדוקס ליכולת האגדית הזו. זאת ועוד, היכולת סותרת עוד יכולת מופלאה המיוחסת לאלוהים – אם אלוהים יודע הכל, האם הוא יכול: להחליט, לתכנן, להתלבט, לטעות, להסיק מסקנות, לברר, לבדוק, לחפש? כמובן... הרי הוא כל יכול. יפה, אבל אז הוא לא יודע הכל, ולכן הוא לא כל יכול. אלוהים מוגדר כמקור כל הטוב, ללא בסיס של מהו אותו 'טוב'. מה זה טוב? רצון האלוהים... מה מאפיין את רצון האלוהים? הרצון להיטיב. זוהי מעגליות ללא תוכן ומשמעות. כמה מאמינים שהתדיינתי עמם על הנושא, טענו שנסתרות הן דרכי האל, ולכן זה טיפשי לנסות להעביר ביקורת על משהו שאינך מבין אותו. ואני שואל: בהתחשב במה שאמרו, איך הם יודעים זאת? עד עתה ראינו כי מושג האלוהים הוא יותר מערבול של סתירות ופארדוקסים, הרבה קשקשת וכלומיות. אנו בוחנים בעליצות את האלים הקדומים של המאיה, אינקה, האצטקים, המצרים הקדומים, היוונים, הרומים, הבבלים, שבטים המתקיימים כיום, ומאמינים באמונות עממיות ועוד ; האלים הללו שלטו ושולטים בכל האספקטים של העולם ושל האדם, מבחינתם של האנשים בעבר, ושל האנשים שעדיין מאמינים בהם כיום. אנו צוחקים על אנשים שטוענים כי חייזרים חטפו אותם, או שראו את הביג פוט וחזו במפלצת מלוך-נס. יש אנשים שאפילו צוחקים על מדענים אשר טענותיהם והשערותיהם מגובות בראיות רבות מן המציאות. אתם יודעים מה מצחיק ומגוחך באמת? שאותם אנשים שהזכרתי לפני כן, כשנשאלים לגבי אלוהים, פתאום פולטים את השטות: "האמונה באלוהים היא הגיונית ביותר ונתמכת בשלל ראיות מן המציאות – כך שלא ניתן לפקפק בה". למה? כי הם גדלו בחברה שחינכה לאמונה באלוהים מסוים (במקרה שלנו – היהודי) – כל שאר האמונות והתופעות אשר אינן לוחצות יד עם מה שהם מכירים, או עם השכל הישר – נדחה על הסף. למרות שאותן אמונות ותופעות משתוות בכל וכל לאמונתם. אלוהים הוא דמות אב בשביל אנשים רבים, ואני מכיר כמה שאכן קוראים לו 'אבא'. כמו אבא, הוא קובע גבולות, מנתב לפרט את החיים. בשביל האנשים הללו, חיים ללא אלוהים – הם חיים ללא משמעות. החיים ללא אלוהים, בשביל האנשים הללו, הם חיים של תינוק ללא הורים: חיים מוזרים, התפלשות בזוהמה, לא יודע מה יש לעשות ומדוע, ללא מטרה ותכלית, ללא אהבה, שמחה ואושר. אבל כמו כל התינוקות, המאמינים צריכים להתבגר בסופו של דבר, שכן חיי מבוגר הם הרבה פחות מטושטשים, תלותיים וחסרי תכלית, והרבה יותר מתגמלים ומאושרים מאשר חייו של תינוק. השגת המטרות שקבעת לעצמך, הרבה יותר מתגמלת, מאשר השגת המטרות שמישהו אחר קבע לך. כשהפרט אחראי על חייו כמבוגר, להבדיל מילד שחי את חייו בצל הוריו; הוא חווה את אחד האספקטים היותר מרהיבים בהווייתנו. ילד שמוצא חברים אמיתיים, מקבל סיפוק גדול בהרבה מילד אחר שמוצא לעצמו חברים דמיוניים. כל הילדים צריכים לשאוף למצוא לעצמם חברים אמיתיים, ולנטוש את הדמיוניים; ולהסתכל במציאות בעיניי בוגר בעל בטחון עצמי, אשר מנהל את חייו ואחראי לכל אספקט בהם. ואשר אינו זקוק לשום מקור פסיכולוגי לשם כך. כמובן שיש את אותם ילדים אשר יודעים לשלב בין חברים דמיוניים לאמיתיים, ולבסוף גדלים להיות מבוגרים שיודעים לשלב בין מקור פסיכולוגי שמדריך את חייהם, לבין המציאות המקישה על דלתם מדי פעם. אני פניתי לילדים שלא יודעים לעשות זאת. לסיום – אלוהים קיים בדיוק כמו שגמדים אגדיים/רוחות רפאים רואים ובלתי נראים, המשפיעים על אורח חיינו בסתר – קיימים. אין זה אומר שהם לא קיימים... אבל עקב ניסיוננו עם המציאות, אנו יודעים כי הטענה שהם אכן קיימים, היא בהכרח לא רציונאלית. בהתחשב בידיעות ובראיות כיום, אני מסיק כי קיום גמד/רוחות רפאים/אל מסוים לא וודאית, ולכן אשאר לא מאמין עד שיוכח אחרת.

lmatan1

New member
מה רצית להוכיח בהרצאה המלומדת

שלך אדון סופר מיינד שאי אפשר להוכיח כלום מה אתה מנסה להוכיח שחיה עדיפה מבן אדם כרור שהחיים מורכבים ויש פרדוקסים ואיך אתה בדיוק פותר את הפרדוקס החיים הפרדוקסיאלים אינם ענין של רוחניות זהו ענין שך שפיות איך תשתחרר מהטירוף של העולם הזה אתה יכול להחליט מדעתך שלכל אחד מאיתנו יש תכלית מסוימת ויש לך כן לך את היכולת להפיק משמעות וסיפוק אדירים מגילויה של תכלית זו והשלמתה ומצד שני יש לך יכולת להחליט שהכל הבל הבלים ואין כלום ששוה להתאמץ בשבילו חוץ מלספק את היצרים החיתיים שלך בלי לחשבן לאף אחד ובידך הבחירה זה הרי כתוב בשיא הפשטות נתנה הבחירה בידך בין החיים ובין המות ובחרת בחיים.

s u p e r mind

New member
אתה יודע מה?

ההודעה הקודמת, שהתייחסה בטעות לתגובתך ל'משתמש בצלילים' - תקפה בהחלט להודעה הזאת. "שחיה עדיפה מבן אדם"; "כרור שהחיים מורכבים ויש פרדוקסים ואיך אתה בדיוק פותר את הפרדוקס"; "ויש לך כן לך את היכולת להפיק משמעות וסיפוק אדירים מגילויה של תכלית זו והשלמתה"; "יש לך יכולת להחליט שהכל הבל הבלים ואין כלום ששוה להתאמץ בשבילו חוץ מלספק את היצרים החיתיים שלך בלי לחשבן לאף אחד ובידך הבחירה"; "זה הרי כתוב בשיא הפשטות נתנה הבחירה בידך בין החיים ובין המות ובחרת בחיים"- תגובתך היא כמו טיל המתביית למטרה... רק שבמקום לפגוע במטרה עצמה, הוא פוגע במטרה דומה לה. הזכרת מילים שאכן הזכרתי במאמרי: פרדוקסים, משמעות, להוכיח. וזהו, הוצאת אותם לחלוטין מהקשרם במאמר, והוספת קשקושים שאלוהים יודע מניין נבעו...

קראתי, סה"כ מעניין אבל לא חידשת לי

לא חידשת לי הרבה, אבל נחמד. אולי כדאי שהאדון בשחור יקרא את זה גם... משתמש בצלילים.

למעלה