אני לא מצליחה להבין כלום מהרופאה!

noosh1

New member
אני לא מצליחה להבין כלום מהרופאה!

שלום לכולם, לפני כחודשיים וכחודש התייעצתי איתכם לגבי אימי! אתמול קיבלתי את התוצאות של הסי.טי, וצלצלתי לרופאה(כי כל מה שהיה כתוב שם נראה לי יפנית...). הרופאה אמרה שיש לגשת למרפאת זכרון בבית חולים להמשך טיפול (ולא היתה מוכנה להוסיף מעבר לכך
) , ובנוסף לגשת לרופא המשפחה לגבי בירור נוסף שיש לבצע ע"פ התוצאות ולא קשור אליה. ניגשתי לרופא המשפחה, על מנת לקבל הפניה למרפאת הזכרון, ולנסות להבין ממנו מה בדיוק כתוב בתוצאות, והוא - הפנה אותנו לרופא אף אוזן גרון... כשביקשתי גם את ההפניה למרפאת הזכרון הוא אמר שהוא רוצה שקודם נסיים עם האף אוזן גרון, ואח"כ נעבור למרפאת זכרון(וכמובן שגם הוא לא היה מוכן להוסיף מעבר לכך
) ... יש פה מישהו שמבין במונחים המקצועיים? יכול לעזור לי להבין מה כתוב שם? כי אני ממש חסרת אונים מחוסר התשובות... תודה

אירילה

New member
במילים אחרות נוש , גשי עם עמך לרופא

נוירולוג ,פשוט מדהים רופא המשפחה שלך ,דרשי בתוקף הפניה לנוירולוג ,זו היא גם זכותך כחברת קופ"ח . הסיפור עם אף אוזן גרון ,מחזיר אותי 25 שנים אחרונית ,כאשר חזרתי מתרגיל צבאי במילואים ,ירה טנק פגז לידי וצלצולים קשים לוו אותי במשך כחודש ,בביקור אצל רופא א.א.ג ,רשם לי הרופא אנטיביוטיקה ,למה??? כי היה לי אדום בגרון...... בעוד שהפתרון הפשוט היה - מנורה כחולה. עמדי על שלך ודרשי בתוקף את ההפניה למרפאת זיכרון. שיהיה לך סוף שבוע שקט גרשון

ענתי44

New member
גם לרופאה שלך אין מושג מהחיים שלה

משרדי ממשלה, כמו ביטוח לאומי, קופות חולים וכל השאר פשוט מעדיפים לטאטא את בעיית האלצהיימר, כמו יתר המחלות הרפואיות והחברתיות, שעולות כסף, ולהתעלם.ככה למשל היה עם הסכרת שרופאי משפחה זלזלו במחלה ולכן חולים רבים פיתחו סיבוכים. והיום יותר מודאים. אין מודאות ראוייה לדימנציה ואין גם נכונות להתייחס. אל תקחי את זה אישית, למרות שאת מרגישה שכל העולם אישית נגדכם.פשוט תדרשי ובתוקף לקבל הפנייה למרפאת זכרון או לפחות לניארולוג.אם יש לכם ביטוח מושלם, זכותכם אפילו ללכת לביקור פרטי אצל מומחה בתחום.ואז תוך יום תקבלי את כל התשובות. לי אמרו שכל מה שקורה לאמא שלי זה בגלל שהיא חולת אפילפסיה. הניארולוג היה מעלה, בעקבות אירוע כביכול את המינון והיא היתה לעיתים מגיעה למיון עם הרעלת כדורים, ואז הניארולוג היה מפחית כדורים וחוזר חלילה. אחותי טוענת שלי כמו לאמא שלי יש נטייה לקבל סמכות של האנשים בחלוק הלבן,ואכן כך. אבל במקרה הזה אני עליתי על בריקדות. ושללתי את האבחנה הזו, על סמך תחושה שלי, הבורה הקטנה, שכבר שנים מגיל עשר טיפלה באמא עם התקפי אפילפסיה, וזה לא היה! אנחנו הגענו באופן פרטי למומחית מס 1 באפילפסיה שדרשה מקופת חולים לערוך אם אר.ושן ראו שיש תהליך של דימנציה כפי שכתבו. רופאת המשפחה שלי הסבירה לי שזה אומר שזה תהליך הזדקנות. ואני ירדתי מהנושא. אחרי מספר חודשים, פשוט הבנו שמדובר באלצהיימר ואני עמדתי והתעקשתי לקבל תור למרפאת זכרון, וככה איבחנו את אמא שלי. פשוט לא לוותר להם.

zs1957

New member
תגובה לענתי

ענת לרופאה שלה יש מושג בנושא המחלה של אמה. אני מכירה אותה והיא הלכה אליה בהמלצתי.גם רופאת המשפחה צדקה במה שאמרה לה. ושלחה אותה לאיבחון באף אוזן גרון ואחר -כך למרפאת זיכרון. אני קראתי את תוצאות הסיטי ואני יודעת על מה מדובר. נוש קבלה ממני תדרוך. הכל יהיה בסדר. במידה ותצטרך עזרה נוספת אני וכולנו ביחד נתמוך בה, בשביל זה אנחנו כאן. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
אם ככה את צודקת אבל

אם הרופאה ראתה מה המצב מדוע לא לדבר בשיחה פרטית עם נוש, כי היא רק הלחיצה אותה? אני מבינה שבנוכחות אמא שלה הרופאה לא רצתה לדבר אבל למה לא להזמין אותה לשיחה וליידע אותה ולזררז את התור לאף אוזן גרון, ובמקביל להכין הפנייה לניאורולוג או למרפאת זכרון, הרי אנחנו יודעים שהתורים ארוכים? אני מודה לאל שרופאת המשפחה שלנו היתה הרבה יותר אמפאתית ורגישה.גם לאמי היו בעיות רפואיות דחופות יותר והרופאה שלי טיפלה בהם ובמקביל הפנתה אותנו הן למרפאת ריפוי ועיסוק באשדוד והן לביילינסון כדי ששם יטפלו בבעיה הפחות דחופה. וכשקופת חולים סירבו ואני עליתי על בריקדות לקבל טופס 17 היא היתה לצחדי.

zs1957

New member
תגובה לעתי 44

יש לאמא שלך מזל שיש לה רופאת משפחה טובה. לא תמיד זה כך. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
רופאה רגישה ומעולה ובכל זאת..

כשתוצאות הצילום ראש היו דימנציה, היא לא היתה מודעת להשלכות ואמרה שזה רק תהליך הזדקנות. לא שזה היה משנה את רוע הגזרה, ובניגוד למחלות כמו סרטן שכל רגע שמחמיצים קריטי, הרי פה לא. וזה מה שאני אומרת כל הזמן שצריך להעמיק את ההסברה על המחלה, בראש ובראשונה בקרב הרופאים, אחיות והפקידים המטפלים, אז לבטח גם היחס המשפיל ישתנה.

zs1957

New member
רופאים טועים לפעמים -תגובה לענתי

היי ענתי, רפואה הוא לא מדע מדוייק . רופאים טועים לעיתים. אני יכולה לספר לך מקרה שאני מטפלת בו כעת .אדם בן 79 שלשה רופאים(2 נוירולוגים ופסיכוגריאטר)קבעו שיש לו אלצהיימר ונתנו לו רמיניל תרופה שלא בסל עולה 800 ש"ח לחודש.עשיתי עליו מעקב במשך מספר חודשים מבחנים קוגנטיביים ,כמו שעושים במרפאת זיכרון. הכל היה תקיןבנוסף צילום CT שעשה היה תקין לחלוטין. עשיתי בדיקות עם נוירולוג ופסיכיאטר מהדסה שנחשב למומחה והוא אמר לי חד משמעית האיש בריא. בכלל לא בדקו אם יש מחסור בויטמינים B12, B6, B1 לא בדקו פעילות של בלוטת התריס.מחסור בויטמינים מסדרת B וליקוי של בלוטת התריס גורמים לאלצהיימר. לא בדקו אם יש לחולה סכרת גם היא גורמת לאלצהיימר. בעצת הרופא מהדסה נשלח חולה לנוירופסיכיאטר מומחה לבדיקות מקיפות. החשדות שלי התאמתו כנכונות. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
נכון רופאים הם בני אדם

אבל בכל זאת רבים מהם לא מודעים למחלה או למשל לרגישות של החולה. למשל הרופא התעסוקתי, שבדק את בעלה של נוש, לו היה יותר בקיא במהי דימנציה ומה עובר על האדם אולי היה מגלה יותר רגישות וגם מחליט מהר יותר שהאיש צריך לצאת לפנסיה בגין מצבו.הוא היה חוסך מהם את הכאב והעלבון.

zs1957

New member
תגובה לעתי 44

ענתי את צודקת בהחלט. מכירה את הנושא מקרוב אני כמגשרת עוסקת גם בזה במקרים כמו של בעלה של נוש. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

noosh1

New member
גם אם לדעתו זה כרגע לא דחוף?

ובכל זאת - יש פה מישהו שיכול לעזור לי בפענוח של התשובה? פשוט כדי שאני גם אדע מה היא אומרת???

ענתי44

New member
כן גם אם הוא מסרב

תפעיל לחץ כדי לקבל תור. וסליחה שאני ממש לא מבינה בפענוח תשובה..

zs1957

New member
אישור הגעתך למפגש

אנא אשרי את הגעתך למפגש חברי פורום ב-1.1.06 . אנא הודיעי לי תודה. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
מפגש עם חברי פורום

שלום גרשון! בזמנו דברנו על מפגש עם חברי הפורום בבית קפה. אני רוצה לקיים אותו ב-חנוכה מ-25.12.05 -31.12.05 . האם אתה יכול להגיע באחד מהימים הללו? אנא כתוב לי מתי אתה יכול ? אני רוצה לקדם את העניין. חשבתי להפגש בקהיון עזריאלי בת"א. יש שם הרבה בתי קפה. המקום מוכר,נגיש ניתן להגיע ברכבת. מה דעתך?ענתי התנדבה לעזור לי. אנחנו רוצות לקדם את המפגש. אשמח לשמוע את תגובתך. תודה זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

אירילה

New member
מפגש חברי הפורום בחנוכה אפשרי

באופן עקרוני ,ביום ג' הקרוב אדע במדויק איזה יום אפשרי עבורי מתוך התאריכים שציינת. רעיון טוב זהבה להיפגש על כוס קפה ועוגה. תודה לכן זהבה וענת על שיתוף הפעולה. גרשון

zs1957

New member
אישור הגעתך למפגש

גרשון שלום, הוחלט להפגש בארקפה קניון עזריאלי ביום א 1.1.06 בשעה 18:00 אנא אשר את הגעתך על מנת שנוכל לשלוח את ההזמנה עוד הערב. תודה זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
אני לא מצליחה להבין כלום מהרופאה

שלום נוש 1 קראתי את מכתבך . הרופאה באמת כותבת בשפה של רופאים שאת לא מבינה ואף אנשים מן השורה אינם מבינים. קראתי את תוצאות הסיטי. אכן יש שתי בעיות . אחת קשורה לאף אוזן גרון. צדקה רופאת המשפחה שהפנתה אותך קודם לאף אוזן גרון כי זה יותר דחוף. כאשר תסיימי תפני למרפאת זיכרון באיזור מגורייך, לנוירולוג טוב, שיאבחן את הבעיה השניה ויטפל בה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
תגובה לנוש 1

עשי את כל מה שרופאת המשפחה אמרה לך. נדבר שיהיו לך תוצאות. אשמח לעזור לך בכל עת. זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

noosh1

New member
זהבה

בכל זאת - מה אומרות התוצאות לגבי בעית הזכרון? יודעים ממה הן נגרמות? למה ללכת לאף אוזן גרון - מה אומרות התוצאות בקשר לזה?

למעלה