אני לא מצליח להבין

drkatz

New member
אז מי מממן את כל הפרסמת שלכם?

מתי תתחילו לחשוף את מטרתכם האמתית? לא תחת שמות מטופשים (דאיזם או דאדאיזם) אלא האם זו מיסיונריות מתחכמת או לא. ואם לא, אז מי מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף אם לא גורמים המנסים לחבל ביהדות? אולי כדאי להגיד פשוט שאתם מיסיונרים נוצריים? לי זה נשמע הוגן...

אמונה בבורא ענין לבחירה אישית

של כל אחד. גם אני לפני המון שנים לא האמנתי בבורא והיום אני מתחזקת ביהדות.ללא כפיה. אני לא כופה על אף אחד אמונה בבורא כל אחד באמונתו יחיה . עזר כנגדו

ניצן84

New member
להאמין....

מה זה להאמין? אני מאמין שנמצא מאחורי גמד עכשיו, אתם יכולים להסכים איתי או שלא אבל אני מאמין שיש גמד מאחורי לבדוק אם הוא שם? בסדר... הוא הלך =) המילה להאמין היא לא משהו שאפשר להוכיח בעובדות ובגלל זה הויכוח לא יגמר לעולם כי אני מאמין שיש מאחורי גמד ויכול להיות שאתה לא... מקווה שמובן =) קדימה אוקולוגיה !

oriaaaa

New member
לפי דעתי כל אדם הוא מאמין פשוט נוח

לו להדחיק את זה ולהגיד אני לא מאמין. כי הוא יודע שאם הוא מאמין באיזה שהוא מקום הוא מחוייב ללכת לפי האמונה.לקיים מצוות. והוא שהוא מנסה להדחיק את זה הוא לא מנסה להתעניין ולהבין את האמונה וכל משמעות המצוות ובשביל אותם האנשים מצוות זה נראה רק לא לעשות זה ולא זה ורק לא לא לא. בסה"כ זה ברור לכולם שיש גורם לא אנושי שברא את כל העולם. וזה האלוקים שלנו.

SupermanZW

Well-known member
אין קשר בין אלוהים לדתות

כל הדתות הן מעשה ידי אדם. נוצרנו כך שטבוע בנו מוסר אנושי טבעי שהוא הוא האבחנה המובנית בנו בין טוב ורע והחינוך שאנו מקבלים מפתח בנו מצפון אשר גורם לנו לבחור מתי להשמע לאותו מוסר טבעי ומתי לא, חינוך הומאניסטי יגרום לאדם לבחור בטוב כמעט בכל המקרים. אדם שמשתמש בתורה במקום במצפון למעשה משתק את מצפונו, הוא עושה דברים כי "כתוב" ולא כי "כך נכון לעשות", דבר זה הופך אותו ללא מוסרי בעליל, במיוחד לאור העובדה שבתורה ציוויים בלתי מוסריים רבים, גזעניים, שוביניסטיים, ספסישיסטים ואכזריים. הדת היא רעה כי במקום לעודד מחשבה עצמאית ומעמיקה היא גורמת לכך שבמקום שאדם יחשוב על מעשיו הוא יחפש להם צידוקים בספר או באדם המתחזה להיות נציג של אלוהים למרות שאלוהים לא ביקש ממנו. הדת היא שחיתות ממוסדת וגורם המלחמות מס' 1 בעולם. מי שמאמין באלוהים צריך גם להאמין שהוא טבע בנו את הכלים להם אנחנו זקוקים כדי לבחור נכון, בבחירה החופשית כולנו מבחינים, אך משום שקיבלנו אותה עלינו גם לנהוג בה באחריות. כל הטוב והרע בעולם הוא באחריותנו והמפתח להפיכת העולם לטוב יותר טמון בנו. אם כל אחד יתקן את עצמו ויבחר בטוב העולם יהפוך למקום שטוב יותר לחיות בו. קל מאוד להפריך את הטענה שהתורה מאלוהים, היא כוללת בתוכה סתירות פנימיות רבות ומידע שגוי רב, בתור התחלה את יכולה להשוות את הבריאה המתוארת בבראשית א' לזו המתוארת בבראשית ב' ולראות שהסתירות רבות מספור, את יכולה גם לראות שהתורה טוענת שעטלף הוא עוף וששפנים וארנבות מעלים גרה למרות שאינם מסוגלים לכך, 4 מניינים שונים לבני בנימין באותו זמן ואף סתירות בקביעת מועדי אירועים היסטוריים ו/או מיתולוגיים.

SupermanZW

Well-known member
אמונה באלוהים אינה מחיבת קיום מצוות

את מצוות הדת המציאו בני אדם ולא אלוהים.

קרמפה

New member
למישהו יש תשובה עבורי?

אני לא מאמין באלוהים כמו שהוא במסורת היהודית, שמעדיף עם אחד על פני השאר, ושיורד לפרטים מעצבנים כמו מה אורך הציצית שלך. אבל ההסבר המדעי נטו הפסיק לספק אותי מזמן. תורת האבולוציה פשוט לא טובה מספיק. שניה אני אחשוב על דוגמה. הנה: סנאי שעף. לפי האבולוציה, היו המון סנאים, ואז אחד מהם נולד עם גן מעוות, שנתן לו יתרון על פני האחרים ואז הגן הזה השתמר. אבל סנאי לא נולד פתאום עם כנפיים, לפי אותה תורה הכנפיים היו אמורות להיווצר במשך דורות רבים רבים מאוד של סנאים שהיה להם בהתחלה סתם עור מידלדל בין הרגליים. ולמה שעיוות שכזה ישתמר? מה שאני אומר בקיצור זה שיש משהו שמכוון את התהליך האבולוציוני, יותר מסתם מוטאציות מקריות. האבולוציה לא מספיק טובה. אם מישהו לא הבין את הדוגמה שלי שפשוט ישליך אותה על כל חיה מפותחת יותר מהפרפרים השחורים והלבנים שבדרך כלל משמשים להסברת האבולוציה. למישהו יש תשובה עבורי?

אז אני אנסה לכתוב תגובה עניינית :)

קודם כל, הקשר לשאלתך מי ברא את הדברים האלה- אני לא חושבת שיש בכלל אפשרות שאדם יצר את הדברים האלה. לפי דעתי יש דברים שפשוט קיימים, למשל תופעות של הטבע ודברים כאלה, חוקים מסוימים שלפיהם העולם עובד, ושאף אחד לא גרם לעולם לעבוד ככה. פשוט תוצאה של כמה צרופי מקרים שיצרו תנאים מתאימים על הכוכב הזה להתפתחות חיים, ובתהליך אבולוציוני של מליוני שנים הגענו למצב שאני יושבת בבית שלי וכותבת תגובה לשאלה שאתה כתבת. מה שמדענים עושים עכשיו זה לגלות את הדברים שכבר קיימים ולנסח אותם בצורה שנבין. למשל, כוח המשיכה קיים מתמיד, אבל לא לפני יותר מידי זמן אדם ישב מתחת לעץ, נפל עליו תפוח, והוא קרא לכוח הזה בשם. בשלב יותר מאוחר גילו שהתאוצה שבה גוף נופל היא 9.8 מטר לשניה בריבוע, והכניסו את זה לנוסחא שדרכה אפשר לחשב את המהירות שגוף יפגע בריצפה אם הוא יפול מגובה מסוים. זה אומר שהאדם שמצא את הנוסחא "המציא" את כוח המשיכה? ממש לא. זה אומר שהוא גילה אותו.

פרח99

New member
גם מקרה הוא בעצם בכלל לא מקרה

אם הופכים את האותיות של המילה מקרה מקבלים - ה' רקם. אני לא יודעת אם יש או אין אלוהים. מה זה אלוהים בכלל? מי המציא לו את השם? אולי הוא בכלל לא אוהב את השם הזה? אני חושבת שיש כוח, ולא חשוב איך קוראים לו. אני לא מאמינה שהתפתחנו בכל מיני דרכים משונות. אבל זה באמת עניין של אמונה. ונכון, יכול להיות שיש באמונה משהו שמחזק אותנו, לדעת שאנחנו לא לבד. הכי קשה להבין שאנחנו אלו שיכולים לבחור את דרכנו ולשלוט על מעשינו, אנחנו יודעים את זה, אנחנו פשוט לא קולטים, לא מוכנים לקבל. לא קרה לכם שהייתם עצובים ופשוט חיכתם שמשהו יקרה, חשבתם לעצמכם מה שיהיה יהיה? אם לא הייתם מאמינים, אפילו לא קצת, בחיים לא הייתם עונים תשובה כזאת. הייתם יודעים שזה בשליטתכם.

מסקנה

ההסקת מסקנות שלך לא נכונה המדענים יגלו גם עוד מיליון שנים תגליות חדשים ביקום מכיוון שהוא אינסופי ומי אמר לך שצור בשר ודם ברא את הכל??? מי אמר לך שמשו ברא את הכל? אם תצא לרגע מהסרט של בורא ונברא ותבין שיכול להיות שהעולם פה בלי סיבה ובלי בורא! תיקח את הדברים איך שהם. ואל תחפש תשובות לשאלות שלא קיימות.

pembencipolisi

New member
שום דבר לא מחיב אך אחד , להגיע אל

מסקנה שיש אלהים, או אין אלהים. אם מישהו ברא משהו אין חובה להסיק שהבורא הוא אלהים , זה שנזכר באיזה ספר דתי. מכיון ש"מפלצת הספגטי" שהזכיר מישהו בפורום 570 אם ישנה, גם היא עלולה על ידי איזה שהוא תמהוני ל"בורא" , וכן "דמבו הפיל המעופף" ו"הפנתר הורוד " עלולים להחשב על פי תמהונים אחרים, כל אחד בנפרד "בורא" או יחד "בוראים". כך שאלהים אינו מסקנה מחיבת.

cottoneyejoe

New member
הכל שטויות רק האדם הוא כסיל

בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ ונתנה לאדם ואז האדם לא הבין כי נבהל והתבלבל - אמר בליבו אני לא אוהב את החיים וכל מי שסביבי עושה לי רע וכל מה שאלוהים ברא למעני הוא לא באמת למעני כי הנה יש אנשים שלא אוהבים אותי, וכך נתקע במחשבה שלו ולא עלה למחשבת הבריאה הראשית...שם הכל דיי נחמד ואין מחלוקות ואין חסרונות ישנה רק האהבה.

laife

New member
זה שאין לנו מידע

כתוב או כזה שנמסר מפה לפה לא הופך את הדבר לכזה שנוצר על פי אלוהים, ובוודאי לא לכזה שנוצר ע"י אדם. קצת קשה להוכיח שאדם ברא את פלנטת השמש רק בגלל שאין אלוהים. היו דברים שידעו עליהם ונעלמו עם השנים הו שהספרים אבדו והדוגמא הטובה היא ימי הביניים שאז העולם חזר (מבחינה מדעית) כמה צעדים אחורה בידע שהיה בעולם הן לגבי ההיסטוריה והן לגבי המדע.

RONI999

New member
בוא אני אסביר לך למה

בני אדם הם יצורים קטנים,לעומת הייקום,מה שאנחנו יודעים הם כאפס לעומת מה שאנחנו יודעים,וכאם בוודאי אני לא מחדש לך בני אדם הם גם יצורים מאוד סקרנים,זה הטבע שלהם,משגע אותנו שאנחנו לא יודעים,אי הידיעה היא כל כך משגעת,השאלה שלך לדוגמא-מי ברא את כל הדברים האלה? או אולי יותר נכון,איך כל זה קרה? שאלה שהעסיקה ולא תפסיק להעסיק לעולם,אני לא מאמין שמישהו ימצא לה באמת תשובה שהו יוכל להגיד-זו התשובהו הינה ההוכחה לכך האמונה באלוהים היא מגיעה כתוצאה של צורך-אלוהים מפזר את הערפאל את חוסר הוודאות,הוא עונה יפה על רוב השאלות הקיומיות שיש לנו כבני אדם,לא על כולן אבל על חלק לא קטן תחשוב על זה בצורה כזאת-כל הדברים שאתה אומר נכונים,הדברים באמת מדהימים,ונורא קשה לקבל את זה שזה קרה מעצמו נגיד שזה לא קרה מעצמו,למה דווקא אלוהים? למה אתה חושב שאתה בתור אדם קטן בכל הייקום הענק יכול לקבוע מה היה? סתם נקודה ארוכה למחשבה...

אני חושב שיחידות המידה שלך שגויות

השאלה היא האם אתה מאמין בקיומו של כוח עליון דמות "אלוהים" או לא. ברגע שיוכיחו ש"יש אלוהים" אז כל מושג האמונה יכול לרדת לטימיון, וכידוע, דת עוסקת בעיקר באמונה

למעלה