אני לצד אשתי. היא נוהגת. אני מוציא ג'דאט....

גל1

New member
אני לצד אשתי. היא נוהגת. אני מוציא ג'דאט....

הנייד שלי מהתיק - DVD נייד וצופה להנאתי. לפתע ניידת משטרה עוצרת את אשתי בכביש ונותנת לה הזמנה לדין על סעיף 28א': "ברכב מנועי המצויי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראת ממושב הנהג" השוטר אמר שאסור להפעיל מחשב נייד או כל מכשיר עם תצוגה למעט מכשיר מפות GPS בגלל שיש אפשרות שהנהג "יציץ" להם סתם כך ולא ישים לכביש. מה דעתכם? והאם צודק
ומה אפשר להגיד בבית המשפט? אני יכול לבוא כעד? צריך לציין זאת לפני שנשפטים? תודה.

גל1 לדעתי הנהג השוטר צודק. ואוסיף גם שלדעתי

שיחה בטלפון גם עם דיבורית בשעת נהיגה מוציאה את הנהג מריכוז בכביש ומה שקורה בו.

גל1

New member
לדעתך לאנשים אסור לעבוד לצד הנהג...

במחשב הנייד שלהם ? הרי ישנם הרבה אנשי עסקים שזמן חשוב להם ולכן כאשר מסיעים אותם הם עובדים ובודקים דברים במחשב או בכל צג אחר כמו פאלמ וכדומה. הרי הם עסוקים בשלהם והם אפילו לא מדברים אם הנהג. נראה לי תמוה ביותר.

גל1

New member
טילפנתי לברור דוחות במשטרה. בתחילה לא...

ידעה - נציגת המשטרה, על מה התלונה ואמרו "זה לא יכול להיות" ואין דבר כזה להגביל גם את היושב בצד הנהג בכאלו דברים. היא הביעה תמיהה לאחר שאמרתי לה והיא אישרה יחד איתי שזה למעשה יכול להיות כל תצוגה גם ספר או עיתון, טלפון סלולארי , MP4 או מחשב ולמעשה אפילו פסל כי בסעיף לא מצויינת אפילו סוג התצוגה - אם זאת תצוגה אלקטרונית או לא. למעשה גם צילום מהיושב לצד הנהג אפשר לומר שאסור כי למצלמת וידאו למשל יש תצוגה והיום גם למצלמה רגילה יש תצוגה אלקטרונית! אחרי שנתתי את תעודת הזהות של אשתי כדי שיבדקו עדיין נשארה התמיהה וראו שזה באמת קרה ויש סעיף כזה ואמרו לי שבבית המשפט, לפי מה שישמעו ובדומה למקרים כמו שלי, בוחנים את החוק ולפעמים משנים אותו....

גל1

New member
ל רותהמואביה - לא מדובר על שיחה שהנהג עושה...

מדובר על פי החוק הנ"ל גם על הפעלת תצוגת בטלפון סלולארי של היושב לצד הנהג נראה לך?

be_roo

New member
נשמע כמו התלהבות יתר של השוטרים

החוק נועד למנוע מנהגים לשבת ולצפות בטלויזיה תוך כדי נסיעה כיוון שהתקנת מסכים בכלי רכב הפכה להיות נפוצה. אם אתה רוצה להלחם, בקש להשפט וקווה ששופט יבין שדין מחשב נייד לצרכי עבודה אינו כדין סרט DVD.

TINK TIINK

New member
אדוני הנכבד - חוק הוא חוק ואתה הפרת אותו

בהגדרת החוק (דהיינו בבסיסו) חל איסור מוחלט על הפעלת מכשיר בחלק הקדמי של הרכב במקום בו הנהג יכול לראות את התמונה המשודרת להוציא מכשירי נווט, ביצע את העברה ולמרות זאת יש לכם טענות שכל העולם לא בסדר. עברת על החוק תשלם את העונש ותלמד להבא

be_roo

New member
חוק הוא חוק ברגע שבית המשפט נתן לו פרשנות

בדיוק כמו שבית המשפט העליון קבע ששימוש באוזניה אישית נחשב בדיוק כמו שימוש בדיבורית מותקנת ברכב למרות שלשון החוק לא ציינה זאת, כך גם בית משפט יכול לפרש את התקנה לכאן ולכאן.

למעלה